• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Σε 2-3 χρόνια θα στέλνουμε τις γυναίκες μας στη Γερμανία για πορνεία. Οπως έρχονταν Ελλάδα οι Βουλγάρες και οι Ρουμάνες πριν μερικά χρόνια. Οποιος είναι μάγκας πουλάει τα υπάρχοντά του και φεύγει για Κόστα Ρίκα, Κούβα, Ταϊλάνδη, Κορέα.

Εγώ έτοιμος είμαι, αλλά θέλω άλλον έναν για το εγχείρημα γιατί μόνος σε ξένη χώρα είναι πολύ τολμηρό.

χαλαρωσε !!
Δεν θα χρειαστεί να στειλεις τη γυναικα σου στη Γερμανία !!
εδω δεν πήγαν σε πολυ δυσκολοτερους καιρους...

όσο για το παμε στο εξωτερικό ,
και ποιος σου ειπε ότι σε δεχονται στις χωρες που αναφερεις για μόνιμο κάτοικο ;
Εξαλλου εκτος τη Κόστα Ρίκα , στις άλλες χωρες που ονειρευεσαι εκει να δεις φτωχεια !!

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Πιστευω,οπως εχει ηδη ειπωθει,οτι ο καθενας ξοδευει τα λεφτα του οπως θελει.Οποτε δεν μπορεις να κατηγορησεις τον αλλο που θελει να κανει κατι αλλο.Περα απο τις υποχρεωσεις που εχει ο καθενας.
Παντως,εγω ξερω πολυ κοσμο,που θελει να ταξιδεψει αλλα δεν εχει τα λεφτα.Φανταζομαι και εσεις ξερετε αντιστοιχα.
Μου κανει εντυπωση που ορισμενοι το παραβλεπουν.

Αυτός ο κόσμος όμως μήπως δίνει λεφτά για να αγοράσει ρούχα φιρμάτα; Μήπως 3 φορές την εβδομάδα τρώει τα βράδια σε μαγαζιά της παραλίας ή αλλάζει ελαφριά τη καρδία το σαλόνι του για δεύτερη φορά μέσα στη 10ετία; Πιστεύω ότι στον καθένα -ακόμα- περισσεύουν κάποια λεφτά για να μπορεί να κάνει αυτό που θέλει περισσότερο. Το θέμα είναι, τι είναι αυτό!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πιστεύω ότι στον καθένα -ακόμα- περισσεύουν κάποια λεφτά για να μπορεί να κάνει αυτό που θέλει περισσότερο. Το θέμα είναι, τι είναι αυτό!!!
Μην κρίνεις από τον δικό σου περίγυρο,το σύνολο της κοινωνίας.Υπάρχουν πολύ άσχημες καταστάσεις εκεί έξω κι όσο πάνε και μεγαλώνουν τα ποσοστά.Βάλε μάνι μάνι ένα 20% ανέργων κι όλους τους νέους που προσλαμβάνουν στα σκλαβοπάζαρα με 500?.

ikarialover

Member
Παιδιά μην το συζητάμε.. Η κατάσταση έχει αγριέψει. Όταν ένας νέος εργάζεται με 500 ευρώ και συνήθως ανασφάλιστα (οι περισσότεροι φίλοι μου δηλαδή) απλά δεν του περισσεύουν για διακοπές στο εξωτερικό... Χωρίς να εννοώ ότι το εξωτερικό είναι πιο ακριβό από την Ελλάδα, που συνήθως δεν ισχύει, σε ένα ταξίδι θα σου φύγουν αρκετά λεφτά. Βάλε αεροπορικά, βάλε ξενοδοχείο, βάλε σουβενίρ, φαγητό, μουσεία, έκτακτα έξοδα. Δεν είναι εύκολο για τον καθένα δυστυχώς..

cacofonix

Member
χαλαρωσε !!
Δεν θα χρειαστεί να στειλεις τη γυναικα σου στη Γερμανία !!
εδω δεν πήγαν σε πολυ δυσκολοτερους καιρους...

όσο για το παμε στο εξωτερικό ,
και ποιος σου ειπε ότι σε δεχονται στις χωρες που αναφερεις για μόνιμο κάτοικο ;
Εξαλλου εκτος τη Κόστα Ρίκα , στις άλλες χωρες που ονειρευεσαι εκει να δεις φτωχεια !!
Μα ακριβώς έχει χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από την Ελλάδα πας σε μια τέτοια χώρα. Αν πας σε χώρα με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, πάλι σκλάβος θα είσαι.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Πολλη βροχή σημερα, δεν εχω και δουλεια αραξα στο φορουμ και τι ανακαλύπτω ;

Θεμα που ξεκίνησε το 2007 το αφεντικό . Επειδη πάντα είναι επίκαιρο θα χαιρομουν θα διαβασω αποψεις και νέων μελών .

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολλη βροχή σημερα, δεν εχω και δουλεια αραξα στο φορουμ και τι ανακαλύπτω ;

Θεμα που ξεκίνησε το 2007 το αφεντικό . Επειδη πάντα είναι επίκαιρο θα χαιρομουν θα διαβασω αποψεις και νέων μελών .
Διάβασα μερικές από τις σελίδες αυτού του παλιού θέματος και είμαι σίγουρη ότι οι απόψεις που θα αναδυθούν θα διαφέρουν αρκετά. Νομίζω ότι τα 11 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές. Οικονομική κρίση και αναπόφευκτο "στρίμωγμα" από τη μία, έλευση των low-cost (εντάξει, υπήρχε από τότε η easy και κάποιες άλλες, ακόμα θυμάμαι τη flyglobespan που έκανε απευθείας το Αθήνα-Γλασκώβη την περίοδο που σπούδαζα εκεί) και σημαντική μείωση του σνομπισμού για τις γειτονικές μας χώρες από την άλλη. Νομίζω ότι οι Έλληνες του 2018 ταξιδεύουν πολύ περισσότερο από τους Έλληνες του 2007.

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Κι εγώ συμφωνώ ότι ταξιδεύουμε περισσότερο τώρα από παλιά..

Πιστεύω ότι το οικονομικό κομμάτι σε συνδυασμό με την οικογενειακή κατάσταση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Όταν είσαι ένα άτομο είναι πιο εύκολο να βρεις μία πτήση και ένα φθηνό ξενοδοχείο.. όταν έχεις οικογένεια όμως πρέπει να πολλαπλασιασεις τα ατομικά σου έξοδα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας και βγαίνεις πολύ εύκολα εκτος budget και το αφήνεις για του χρόνου... .

buffon85

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
θα σου πω γιατι δεν ταξιδευα εγω ενω το ειχα παντα ονειρο και τελικα ξεκινησα στα 30 μου τα εκτος ελλαδας.
μεχρι τοτε πιστευα οτι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα, δεν το ειχα ψαξει και πιστευα οτι αν το ψαξω θα απογοητευτω. γενικως ειχα μια αναβλητικοτητα, ελα δεν πειραζει φετος, του χρονου.
επισης ειχαμε αρκετους φοβους
τελικα οταν αποφασισα να παω μεξικο, γιατι λογω σπουδων σε ισπ. φιλολογια με ειχε πιασει η καιλα για τις πυραμιδες, θεωρησα οτι δεν γινεται το πρωτο μου ταξιδι στο εξωτερικο να το κανω μονη με τον φιλο μου σε μια τοσο "επικινδυνη" χωρα οποτε αρχισα να ψαχνω ταξ. γραφεια. να σου πω τι σοκ επαθα. οχι οτι δεν τα ειχα, τα ειχα, αλλα πιστεψα οτι τετοιο ταξιδι θα καταφερω παλι με οικονομιες σε 5 χρονια. τοτε αρχιζα να συχναζω κι εδω και να σας διαβαζω και καταλαβα οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι.

σαφως ομως χρειαζονται και τα χρηματα, με τα τωρινα δεδομενα δεν ειναι αυτονοητο οτι ολοι μπορουν καπου να τα βρουν κοβοντας και ραβοντας. βεβαια με πολλες στερησεις, couchsurfing, οτοστοπ γινεται η δουλεια κι εχω κι ενα πολυ κοντινο παραδειγμα αλλα οκ μπορει να μην θελουν να ταξιδεψουν ολοι ετσι.
απο την αλλη μου εχει τυχει να με λυπηθουν, κοιταξουν περιεργα που μενω σε χοστελ και οχι σε ξενοδοχειαρες. ή που στην ελλαδα προτιμω μονο καμπινγκ, ενω κανενα απο τα δυο δεν ειναι αποφαση μονο λογω του οικονομικου παραγοντα.
επισης μου εχει τυχει να με ρωτησει συναδελφος παλιοτερα αν εχω κανονισει κανενα ταξιδακι, απαντησα τοτε κουβα και μαδριτη. και μου λεει ε ναι ρε κοπελια μαδριτη, ναι, αυτο ειναι ταξιδι, ε οχι και στην κουβα. οποτε σιγουρα ειναι και θεμα νοοτροπιας. τωρα αν ο αλλος προτιμαει να τα κανει υλικα αγαθα, γουστο του και καπελο του, μονος του τα βγαζει, μονος του τα χαλαει, λογος δεν μου πεφτει, μια ζωη εχουμε και ο καθενας ας την ζει οπως τον ευχαριστει

AnastasiaSt

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πολύ χαίρομαι που άνοιξε αυτό το θέμα πάλι σήμερα. 'Εχω μερικές σκέψεις και θέλω να τις μοιραστώ. Είμαι 44 χρονών και έχω σπουδάσει διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. Από φύση και θέση αγαπώ τον τουρισμό!! 'Οσο δούλευα στα τουριστικά, ποτέ δεν κατάφερα (είναι αυτονόητο..) να κάνω καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. 'Οσο και αν το ήθελα ήταν ανέφεικτο!! Δούλεψα 6 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα συγκεκριμένα σε γραφείο εισερχόμενου τουρισμού-εκείνη την εποχή εποχιακή εργασία 6 το πολύ 7 μήνες και τον χειμώνα ταμείο ανεργίας 4 ή 5 μήνες-επιστροφή στο σπίτι των γονιών για να τα βγάλεις πέρα.
----
Σε εκείνα τα χρόνια λοιπόν (μιλάω για για το 1996-2001) τα individual (δεν εννοώ τα οργανωμένα γκρουπ με λεωφορείο) ταξίδια εκτός Ελλάδας ήταν ακριβά για τους περισσότερους από εμάς, ειδικά όσους μέναμε στην επαρχία ή/ και δουλεύαμε εποχιακά και με τον βασικό μισθό.
Οι αεροπορικές εταιρείες ήταν λιγότερες, προσφορές χωρίς βαλίτσα δεν υπήρχαν και 6 μήνες νωρίτερα να τα έκλεινες τα αεροπορικά, πάλι ακριβά ήταν. Μην μιλήσω για μακρινές αποστάσεις.
Τα ξενοδοχεία πανάκριβα και airbnb δεν υπήρχε. Το ίντερνετ μόλις είχε αρχίσει να εμφανίζεται και οι πληροφορίες ήταν λίγες ακόμα (οπότε και ο φόβος, για το τι μπορεί να πάει στραβά...ήταν μεγαλύτερος), εκτός αν είχαν ταξιδέψει φίλοι και γνωστοί και σε καθυσυχάζαν. Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονταν από τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα περιοδικά ή τους μπλε οδηγοούς. Γενικά, η μετάδοση της πληροφορίας, η φωτογραφία και το βίντεο ήταν περιορισμένα. Πιο δύσκολα σου ''άνοιγε η όρεξη'', γιατί έπρεπε εσύ να το ψάξεις... δεν σε ''έβρισκε''το ταξίδι. Σκεφτείτε μόνο πόσες ταξιδιωτικές εκπομπές υπάρχουν τώρα στην ελληνική τηλεόραση για μακρινούς προορισμούς, μην μιλήσω για Travel Channel, National Geographic αφιερώματα, Tripadvisor ακόμα και αυτό εδώ το forum δίνει καταιγισμό πληροφοριών. Σου τρέχουν τα σάλια πια για ταξίδι με τόσα που βλέπεις και διαβάζεις..
Και όμως είχαν ψυχή ταξιδευτή, παλεύαμε και το πηγαίναμε το ταξιδάκι μας 5-6 μέρες στο εξωτερικό, το λεγόμενο city break, που για μας ήταν ίσως οι διακοπές του χρόνου και ούτε λόγος για δεύτερο ταξίδι μέσα στον χρόνο. Και εσύ να είχες λεφτά οι περισσότεροι φίλοι σου δεν θα είχαν για δεύτερο. Επίσης σημαντικός παράγοντας. Η παρέα. Τότε έβρισκες πιο εύκολα παρέα.
----
Μετά αποφάσια να ζήσω στο εξωτερικό (Γερμανία, μετά Δανία και μετά Κουβέιτ) αλλάζοντας κατεύθυνση και τρόπο ζωής. Από το 2001 έως το 2007. 'Εβγαζα περισσότερα χρήματα και αποταμίευα περισσότερα χρήματα, αν και το κόστος διαμονής στο εξωτερικό ήταν πολύ μεγαλύτερο. Παρόλα αυτά μπορούσα να ταξιδεύω περισσότερο και να κάνω και καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίοδο ταξίδευαν και οι 'Ελληνες πιο πολύ πιστεύω. Είχαν αυξηθεί οι μισθοί (πολύ βασικό αυτό), ένα δεύτερο ταξίδι ήταν πιο εύκολο, υπήρχαν διακοποδάνεια (τα θυμάστε αυτά??), τα μακρινά γαμήλια ταξίδια είχαν γίνει της μόδας, μιλάγαμε ευκολότερα αγγλικά και μια δεύτερη ξένη γλώσσα σίγουρα, το επίπεδο και ο αριθμός των low cost αυξήθηκε και ο φόβος για ταξίδι με αυτές μειώθηκε!! και οι πληροφορίες και οι ''διαφημίσεις'' άρχισαν να ρέουν άφθονες.
-----
Το 2008 επέστρεψα οριστικά στην Ελλάδα στην Θεσ/νίκη, αλλά μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια χτύπησε η κρίση (καλό timing βρήκα και εγώ να επιστρέψω)... γκκρρρ. Στην αρχή της κρίσης όσοι από τους φίλους μου είχαν μια δουλίτσα, δεν κάπνιζαν, δεν είχαν παιδιά και ίσως δεν είχαν ούτε ενοίκιο, κάτι ξέκλεβαν και τα ταξιδάκι στο εξωτερικό πραγματοποιούνταν και ίσως και καμμιά βδομαδούλα σε κάνα ελληνικό νησί. Αυτό το λέω γιατί η Χαλκιδική είναι μια αναπνοή και βολευόμασταν και με τα ΣΚ- οπότε πάλι παλεύαμε για το ταξιδάκι στο εξωτερικό. Με το που όμως είτε μειώθηκαν οι μισθοί τους, είτε ακόμα χειρότερα χάσαν την δουλειά τους- τώρα μιλάμε για ανθρώπους γύρω στα 40 πια- όχι ταξίδι, αλλά ούτε το ενοίκιο δεν μπορούσαν να αντέξουν. Οπότε ας μη γιελιόμαστε, όσο και να έχουν αυξηθεί οι επιλογές μας για φθηνότερα ταξίδια ... no money..no honey.. Ειδικά αν μιλάμε για ταξίδια μακρινών προορισμών και όχι για city breaks. Το 2010 μου χτύπησε και μένα η πόρτα της ανεργίας ... και ξαναγύρισα που αλλού... στην παλιά μου τέχνη κόσκινο..στα τουριστικά μέρη πίσω λοιπόν... που βασικά στην πράξη πια σημαίνει 4ηνη-5μηνη το πολύ απασχόληση, 7 ήμερο με 11 ώρες μέσο όρο, μισθό 800 ευρώ πάνω κάτω και ταμείο ανεργίας 3 μήνες πια τον χειμώνα μόνο... (τους υπόλοιπους 5 πρέπει να τρώμε αέρα κοπανιστό...) πόσο μάλλον να πηγαίνουμε ταξιδάκια...Κάναμε να πάμε ταξίδι 5 χρόνια (ταξίδι του μέλιτος με λεφτά από τις οικονομίες της προηγούμενης δεκαετίας!! και από τα δώρα του γάμου- ευτυχώς Παναγία μου, παντρεύτηκα και ξαναξεκίνησα να ταξιδεύω..) Όπως και να έχει πάντως, πιστεύω οι Έλληνες το ταξίδι το έχουν στο αίμα τους. Αρκεί να έχουν τα λεφτά και να αισθάνονται ασφαλείς. Μπορεί να μην μπορούμε πάντα, αλλά όταν μπορούμε, ταξιδεύουμε.
Δεν πιστεύω ότι ταξιδεύουμε τώρα περισσότερο από ότι το 2007... αλλά πιστεύω ότι αν βγάζαμε τα ίδια λεφτά με το 2007 , θα ταξιδεύαμε περισσότερο τώρα. Γιατί είναι πιο εύκολο πια και πιο οικονομικό και οι προσφορές και οι σειρήνες του διαδικτύου είναι συνεχώς μπροστά μας.
------
Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο όμως από τις εμπειρίες μου όταν έμενα στο εξωτερικό, όσο και τα τελευταία 7 χρόνια που διαμένω σε ένα μικρό αλλά πολύ τουριστικό νησί στην Ελλάδα, είναι ότι τα ταξίδια από την κεντρική ευρώπη -μη μιλήσω για από Αγγλία- ήταν και είναι πάμθηνα για εκείνους τους λαούς σε σχέση με τους μισθούς τους. Και αυτό είναι δυστυχώς μια μεγάλη αδικία για εμάς τους 'Ελληνες!! Και τότε ήταν και τώρα είναι ακόμα περισσότερο φθηνά.
Για παράδειγμα να αναφέρω μόνο, ότι ένα ταξίδι από Αγγλία (Λονδίνο) για Μεξικό-Κανκούν με απευθείας πτήση, μεταφορές από το αεροδρόμιο στην Playa del Carmen και all inclusive **** Riu Hotel το άτομο μπορεί να κοστίσει για 2 εβδομάδες με λίγη τύχη και ψάξιμο 750 λίρες... είπατε τίποτα;... Παρεπιπτόντως την πήρα αυτή την προσφορά για το ταξίδι του μέλιτος, πριν από 2 χρόνια με την Thomson (τώρα TUI UK)... αλλά μετρήστε και τα εξτρά τώρα για έναν 'Ελληνα, ειδικά για εμάς που μένουμε σε νησιά και όχι στην Αθήνα... 150 ευρώ το άτομο για να φτάσουμε στην Αθήνα, να διανυκτερεύσουμε και να επιστρέψουμε στο νησί λοιπόν. Μετά έχουμε και το ταξίδι από την Αθήνα για το Λονδίνο με 250 ευρώ το άτομο και άλλα 75 ευρώ το άτομο στην καλυτερότερη για 2 αναγκαίες διανυκτερεύσεις-Κόστος για τον 'Αγγλο 750 λίρες - Κόστος για τον 'Ελληνα 475 ευρώ εξτρά!! (+3 μέρες άδεια παραπάνω που πρέπει να διαθέσεις..) Και να φανταστείτε ότι με γραφείο από την Ελλάδα αυτό το ταξίδι κόστιζε 2500 ευρώ το άτομο μόνο με πρωινό...καλό ε??
----
Ακόμα χειρότερα - και μου την δίνει πάρα πολύ που είναι έτσι τα πράγματα- είναι ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα του 'Αγγλου, του Γερμανού, του Σκανδιναυού αλλά τώρα τελευταία και του Ιταλού και του Πολωνού είναι ''τζάμπα'' για αυτούς ακόμα και τον Αύγουστο...γκρρρρ... ενώ είναι πανάκριβες για όλους εμάς τους Έλληνες!! Ειδικά για αυτούς που έχουν και 2 παιδιά απλησίαστες.. 'Ερχεται ο Πολωνός ή ο Σκοπιανός με λεωφορείο μέχρι την Κατερίνη ή και την Εύβοια, για 1 εβδομάδα με διαμονή 200 ευρώ και δεν αφήνει και μία στην χώρα μας (εκτός από τα σκουπίδια του βέβαια!!), ως και τα φαγητά φέρνει μαζί του... η χώρα του τζάμπα γίναμε στις καλοκαιρινές διακοπές.. Ο 'Αγγλος μπορεί να έρθει και με 300 λίρες το άτομο με πτήση, μεταφορά και διαμονή μέσα στον Αύγουστο, αν το έχει κλείσει κάνα χρόνο πριν ή και την τελευταία στιγμή αν δεν τον ενδιαφέρει που θα μείνει... αυτός τουλάχιστον θα πιει και μια μπύρα θα φάει και σε κάνα εστιατόριο.. θα αφήσει και δυό φράγκα και ίσως και κάνα χαμόγελο.
Εγώ, που μπορώ να πάω από την Ελλάδα, σε καλοκαιρινό προορισμό με πτήση, μεταφορά και διαμονοή για μια εβδομάδα με 300 λίρες το άτομο;;; Στο Πουθενατζάν μάλλον.... (μήπως ούτε καν στην Ελλάδα;;)

Last edited:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Aυτές οι τιμές που λες πράγματι υπάρχουν αλλά απευθύνονται σε ένα κοινό που θα πετάξει με μια τσαρτεράδικη εταιρεία απευθείας στον προορισμό του και εκεί θα τον μεταφέρει ένα βανάκι στο AI θέρετρο. Δεν είναι δηλαδή ακριβώς οι διακοπές που έχει κάποιος στο μυαλό του εδώ στην Ελλάδα όταν μιλάει για διακοπές στο εξωτερικό, δηλαδή πτήσεις με εταιρείες με τακτικά δρομολόγια, διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία σε διαφορετικές πόλεις, μετακινήσεις, μουσεία, αξιοθέατα κτλ.

Για να στο πω διαφορετικά ποιος Έλληνας θα έκλεινε μια βδομάδα κλεισμένος σε AI θέρετρο στο Ras Al-Khaimah, στην άκρη του πουθενά των ΗΑΕ έστω κι αν είχε καλή τιμή; Kανείς. Ποιος Γερμανός που δε βλέπει ήλιο ούτε το καλοκαίρι θα έκλεινε το παραπάνω πακέτο ; Αρκετοί.

'Ερχεται ο Πολωνός ή ο Σκοπιανός με λεωφορείο μέχρι την Κατερίνη ή και την Εύβοια, για 1 εβδομάδα με ξενοδοχείο 200 ευρώ και δεν αφήνει και μία στην χώρα μας (εκτός από τα σκουπίδια του βέβαια!!)
Πήγαινε και συ διακοπές στη Μεθώνη ή στα Ψαχνά με 200 ευρώ τη βδομάδα, γιατί δεν πας και διαμαρτύρεσαι;

Last edited:

AnastasiaSt

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Aυτές οι τιμές που λες πράγματι υπάρχουν αλλά απευθύνονται σε ένα κοινό που θα πετάξει με μια τσαρτεράδικη εταιρεία απευθείας στον προορισμό του και εκεί θα τον μεταφέρει ένα βανάκι στο AI θέρετρο. Δεν είναι δηλαδή ακριβώς οι διακοπές που έχει κάποιος στο μυαλό του εδώ στην Ελλάδα όταν μιλάει για διακοπές στο εξωτερικό, δηλαδή πτήσεις με εταιρείες με τακτικά δρομολόγια, διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία σε διαφορετικές πόλεις, μετακινήσεις, μουσεία, αξιοθέατα κτλ.

Για να στο πω διαφορετικά ποιος Έλληνας θα έκλεινε μια βδομάδα κλεισμένος σε AI θέρετρο στο Ras Al-Khaimah, στην άκρη του πουθενά των ΗΑΕ έστω κι αν είχε καλή τιμή; Kανείς. Ποιος Γερμανός που δε βλέπει ήλιο ούτε το καλοκαίρι θα έκλεινε το παραπάνω πακέτο ; Αρκετοί.

Πήγαινε και συ διακοπές στη Μεθώνη ή στα Ψαχνά με 200 ευρώ τη βδομάδα, γιατί δεν πας και διαμαρτύρεσαι;
Αχ δεν καταλαβαινόμαστε... δεν είπα εγώ ότι θέλω ή δεν θέλω να πάω στην Μεθώνη με 200 ευρώ , αυτό που είπα είναι ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης ακόμα και από φτωχές χώρες μπορούν να έρχονται καλοκαιρινές διακοπές ''τζάμπα'' στην Ελλάδα, ενώ εμείς αν για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα (όχι γιατί μας λείπουν τα 200 ευρώ μόνο) θα πρέπει να ξοδέψουμε πολλά περισσότερα από το εισόδημα μας αναλογικά για να ταξιδέψουμε σε αντίστοιχες συνθήκες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom