• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Παπούα Νέα Γουινέα Γη των Παπούα

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κι εμενα μου αρεσει το stellanna οχι μονο γιατι δενει το παλιο nickname με το καινουριο αλλα και γιατι stella στα Ιταλικα σημαινει αστερι και σου ταιριαζει γαντι Αννα :).

Επισης θα ηθελα να διαβεβαιωσεις κι εσυ , αν και πηγες πριν απο πολλα χρονια , οτι δεν υπηρξε κανενας σοβαρος κινδυνος για εσας , για να μη δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις. Εγω λατρευω αυτα τα μερη και δε θα φοβομουν στιγμη να παω..τουλαχιστον οχι περισσοτερο απο καποιες χωρες που θεωρουνται ασφαλεις απο τους περισσοτερους.

Υπαρχουν κατι καννιβαλοι :haha: σε καποιες προηγμενες και πολιτισμενες χωρες που δεν εχεις ιδεα πως να προστατευτεις!

Ναι καποτε ηταν ανθρωποφαγοι αλλα ο τελευταιος φαγωθηκε πριν απο πολλα χρονια , σημερα το μενου τους δεν περιλαμβανει ανθρωπους. Καπου διαβασα οτι ετρωγαν κυριως ψηλους γεροδεμενους αντρες (οχι οτι κι οτι :bleh: ) γιατι ετσι πιστευαν οτι παιρνουν τη δυναμη τους. Οποτε εγω δεν τρωγομαι με τιποτα :lol:.

Για όσους ενδιαφέρονται για την οργάνωση τών μεγάλων ταξιδιών.
Δεν είναι δύσκολο. Μαζεύεστε μιά παρέα 8-9 ατόμων, πηγαίνετε σε Ταξ.Γραφείο τής εμπιστοσύνης σας, βάζετε κάτω την Υδρόγειο και εξηγείτε πού θέλετε να πάτε και τί θέλετε να δείτε. Παζαρεύετε την τιμή, φυσικά! και ο Πράκτοράς σας θα επικοινωνήσει με τούς κατα τοπους Πράκτορες. Θα σά στείλει ένα αρχικό πρόγραμμα. Το μελετάτε, κάνετε τίς διορθώσεις που θέλετε, άν θέλετε, προσθαφαιρείτε, και ζητάτε απαραιτήτως προσπέκτους τών ξενοδοχείων, για να μήν τύχει και διανυκτερεύσετε σε χάνια ή λοκάντες...Αν, τελικά, καταλήξετε, ξαμολιέστε εσείς και το Πρακτορείο, εις άγραν...εθελοντών. Σάς χρειάζονται άλλοι 5-6.Αν τούς βρείτε είστε έτοιμοι και καλό σας ταξίδι....Προσωπικά, χρωστώ όλα μου τα παλαβά ταξίδια σ' ένα συγκεκριμένο Πρακτορείο, που, μιά και η παρέα μου ήταν παλιά...πελατεία, δεν μάς χαλούσε ποτέ χατήρι. Μέχρι που μάς έστειλε 5 έρμες γυναίκες στην Τανζανία και στην Κένυα, ζητώντας από τον Κενυάτη πράκτορα να έχει το νού του στο WELL BEING μας, μιά που, επί 15 μέρες τριγυρίζαμε στίς ερημιές ..Ε, αυτό ήταν ένα από τα ωραιότερα μου ταξίδια. ΄Ημασταν απλώς, μιά παρέα, κι όχι γκρούπ. Κάπως έτσι γινόταν, κι αν θέλετε κι αλλες πληροφορίες, εδώ είμαι εγώ!
Τώρα, ως πρός το πώς διαλέγω τούς προορισμούς μου, είναι άλλου παπα ευαγγέλιο. Τα ερεθίσματα ξεκιινούν από φίλμς, ντοκιμαντέρ, βιβλία, ακόμα και παιδικές επιθυμίες. Γι αυτές φταίει ο Παπούς Βέρν, που τον διάβαζα 13 χρονών, καιτελικά, κατάφερα να βρεθώ στούς Μαορί και την Παταγονία ( "Τα τέκνα τούς Πλοιάρχου Γκράντ" ήταν το πιό πολυδιαβασμένο μου βιβλίο!) κάτι....αιώνες μετά! ΄Ομως πήγα. Και ένοιωσα ξανά σάν έφηβη.Νοιώθω πράγματι ευλογημένη που, όσα ονειρεύτηκα, τα πραγματοποίησα. Τό ίδιο εύχομαι και σε όλους εσάς.
΄Οσο για το ΣτελλΑννα μου αρέσει πολύ. Τί λές...΄Αννα? Καί που είναι, καλέ, η συνέχεια τών Παπούα? Πείνασα! Και μήν αμφιβάλλετε περί τής ανθρωποφαγίας. Ο Οδηγός μου ο πολύξερος με προειδοποίησε. " THEY ARΕ STILL PRACTICING CANNIBALISM", και χωρίς θαυμαστικό! Τό επόμενο αμερικάνικο γκρούπ, λίγες βδομάδες μετα από μάς,επέστρεψε στά 'ιδια,ΜΕΙΟΝ ενός. Κι έτσι, η δεύτερη ελληνική συντροιφιά, που πήγε εκεί ένα χρόνο μετά, βρήκε όλους τούς καταυλισμούς, στίς ορεινές αλλά και τίς πεδινές ζούγκλες, φρουρούμενους από αντρες οπλισμένους. Ο ΜΕΙΟΝ, δεν βρέθηκε ποτέ....
Νομίζω ότι απάντησα σ' ολες σας τίς απορίες. Κι εγώ μπορεί να είμαι
Η Στ2!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
. Τα ερεθίσματα ξεκλινούν από φίλμς, ντοκιμαντέρ, βιβλία, ακόμα και παιδικές επιθυμίες. Γι αυτές φταίει ο Παπούς Βέρν, που τον διάβαζα 13 χρονών, καιτελικά, κατάφερα να βρεθώ στούς Μαορί και την Παταγονία ( "Τα τέκνα τούς Πλοιάρχου Γκράντ" ήταν το πιό πολυδιαβασμένο μου ΄βιβλίο!) κάτι....αιώνες μετά! ΄Ομως πήγα. Και ένοιωσα ξανά σάν έφηβη.Νοιώθω πράγματι ευλογημένη που, όσα ονειρεύτηκα, τα πραγματοποίησα. Τό ίδιο εύχομαι και σε όλους εσάς.
Α! Πολύ με συγκίνησε η αναφορά σου στο βιβλίο αυτό. Ήταν και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου εφηβικά αναγνώσματα αυτό το βιβλίο, καθώς και η συνέχειά του " η μυστηριώδης νήσος". Τα διάβαζα και ταξίδευα μαζί. Άλλο που με έκανε να ταξιδέψω νοερά στις αχανείς στέπες της Ασίας ήταν το "Μιχαήλ Στρογγώφ". Αγαπημένο μου ήταν και το "δυό χρόνια διακοπές". Ως μαθήτρια είχα πολύ ζηλέψει τα μαθητούδια που ναυάγησαν στην ατόλη. Ίσως θα έπρεπε να αλλάξω το όνομά μου στο forum σε fan du Jules Vernes.

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Κι εμενα μου αρεσει το stellanna οχι μονο γιατι δενει το παλιο nickname με το καινουριο αλλα και γιατι stella στα Ιταλικα σημαινει αστερι και σου ταιριαζει γαντι Αννα :).
Αχμμμ
Ωραίο ακούγεται
΄Ετσι κι αλλοιώς και τα δυο δικά μου είναι
Και το Στέλλα και το ΄Αννα
Μετά από τόσα χρόνια χώρια, γιατί να μην τα ενώσω?
Καλή ιδέα κορίτσια (Ζωή + Στέλλα+ ΄Ερση)

Ευχαριστώ σας

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Ναι μαράκι μου, ναι νονά μου, έχεις απόλυτο δίκιο
Λυπάμαι που δεν σε ανέφερα, αν και έπρεπε να σε βάλω πρώτη στη λίστα.
Νονά μου εσύ....

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
χαίρομαι που έγινα νονά για δεύτερη φορά!! (έχω βαφτίσει και έναν Κωνσταντίνο!!:))

Α! Πολύ με συγκίνησε η αναφορά σου στο βιβλίο αυτό. Ήταν και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου εφηβικά αναγνώσματα αυτό το βιβλίο, καθώς και η συνέχειά του " η μυστηριώδης νήσος". Τα διάβαζα και ταξίδευα μαζί. Άλλο που με έκανε να ταξιδέψω νοερά στις αχανείς στέπες της Ασίας ήταν το "Μιχαήλ Στρογγώφ". Αγαπημένο μου ήταν και το "δυό χρόνια διακοπές". Ως μαθήτρια είχα πολύ ζηλέψει τα μαθητούδια που ναυάγησαν στην ατόλη. Ίσως θα έπρεπε να αλλάξω το όνομά μου στο forum σε fan du Jules Vernes.
Αχ, ' Ερση, είχα ξεχάσει τελειως τον Μιχαήλ Στρογγώφ! Και, κακώς. Διότι εκεί πρωτοδιάβασα για τίς Μογγολικές στέππες, και με έτρωγε η απορία, τί σόι πράμα να ήταν αυτές! Και την έλυσα την απορία μου! ΄Οχι που θα την άφηνα! Μόνο που την στέππα δεν ήξερα - ούτε και τώρα ξέρω - πώς να την μετρήσω σε "βέρστια"! Ποιός μπορεί να μάς πεί πόσα χιλιόμετρα είναι ένα βέρστι? 'Ετσι, για να μαθαίνουμε και το κατιτίς μας....
Χαίρομαι και για την πραγματοποίηση τής...βαπτίσεως!!!" Πάντα άξια " -έτσι δεν εύχονται στη νονά?-, και ευτυχία στην..."νεοφώτιστη"..STELLA μου, το περίμενες να ξαναβάλεις...."λάδι"? Τί άλλο ακόμα
θα ζήσω η γυναίκα, με σάς τα μειράκια που έμπλεξα, και με τούτο το διαβολομηχάνημα, που κοντεύω να το ερωτευτώ? Και ομολογώ ότι, πρίν αποφασίσω να βάλω το κεφάλι μου στον τορβά, και να το αγοράσω, συχαινόμουν και την σκέψη !... Αυτό το χρωστώ στη φίλη μου τη Μίνη, που επί τρία χρόνια μού γάνωνε τον εγκέφαλο, για το πόσο χρήσιμο θα μού ήταν. Ας είναι καλά. Στ.2

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Είδες Στελλίνα μου τι βίτσιο είναι τούτο το μηχάνημα?
Από μια καρέκλα με έναν καφέ και ένα τσιγάρο, τριγυρνάς όλο τον κόσμο

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Να μας ζήσει το νεοφώτιστο:D Και να ταξιδεύει. Να τα ξιδεύει πολύ:clap:

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?