malysa
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- έλα μου ντε...
- Ταξίδι-Όνειρο
- 3η βραχονησίδα αριστερά
Περιεχόμενα
Πρόγραμμα ταξιδιού
Ξεκινώντας, να ευχαριστήσω αρχικά, ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τον @tupacgr13 , χάριν στον οποίο αποφάσισα το ταξίδι αυτό, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δω τις κορφές και πλαγιές του μεγαλοπρεπή Καύκασου (σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία αποτελούσε έναν από τους πυλώνες που στήριζαν τον κόσμο), που ούτε καν ήταν ποτέ στα υπόψην….
Και όλως περιέργως, το αρχικό κλικ ήταν με το Okatse canyon.
Επιπλέον να ευχαριστήσω τους @isabelle (αχ εσύ φταις για το απωθημένο μου με το Tusheti..), @taver, @kalspiros, @mysteredgar, για τις πληροφορίες τους μέσω πμ ή μέσω των θεμάτων –ιστοριών τους!
Και τέλος την φίλη και συμφορουμίτισσα @kalove για τη συχνή επικοινωνία που είχαμε, σχετικώς.
To ταξίδι πραγματοποιήθηκε τελικά μόνο από εμένα:
9/6 - 21/6/18, με πτήση προς Τιφλίδα και επιστροφή από Kutaisi.
Οπότε οι πληροφορίες και τα tips που αναφέρονται, βασίζονται κατά κανόνα σε solo travelers, χωρίς την ενοικίαση αυτοκινήτου ή και οδηγού για διαδρομές… αναγκαστικά έκανα χρήση πρακτορείων για τα τουρς, καθώς ήθελα να αποφύγω τις marshrutkas (βανάκια) που αποτελούν τον φθηνότερο μεν τρόπο μετακίνησης αλλά και τον λιγότερο άνετο δε....
To πρόγραμμα υλοποιήθηκε ως εξής:
- ΤΥΦΛΙΔΑ 6ν. (Σα-Πε) με ημερήσιες εκδρομές :
- KUTAISI 1 ν. (Πα) από Τιφλίδα με τρένο
- MESTIA 1ν (Σα)
- Την επομένη, εκδρομή (από Mestia) με marshrutkas στο USHGULI και κατόπιν επιστροφή αργά το βράδυ στο Kutaisi
- ΚUTAISI 4ν, (Κυ – Τε) 3 γεμάτες μέρες (την 4η νύχτα, αναχώρηση 4.00πμ για το αεροδρόμιο).
Αξιολόγηση ή και επαναπροσδιορισμός του προγράμματος (μετά το ταξίδι) :
Για τη φύση της, για τα χωριά της, για το φαγητό και τα κρασιά της και για το συναίσθημα που μου άφηνε κάθε βράδυ… ίσως ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν εκείνη την εποχή …Χωρίς απρόοπτες άσχημες εξελίξεις……
… Αχ Δυτική Γεωργία …είσαι κούκλα !!! ….και τι κρίμα που δεν κατάφερα να πάω Tusheti…
Κeep walking and travelling λοιπόν!!!
Ξεκινώντας, να ευχαριστήσω αρχικά, ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τον @tupacgr13 , χάριν στον οποίο αποφάσισα το ταξίδι αυτό, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δω τις κορφές και πλαγιές του μεγαλοπρεπή Καύκασου (σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία αποτελούσε έναν από τους πυλώνες που στήριζαν τον κόσμο), που ούτε καν ήταν ποτέ στα υπόψην….
Και όλως περιέργως, το αρχικό κλικ ήταν με το Okatse canyon.
Επιπλέον να ευχαριστήσω τους @isabelle (αχ εσύ φταις για το απωθημένο μου με το Tusheti..), @taver, @kalspiros, @mysteredgar, για τις πληροφορίες τους μέσω πμ ή μέσω των θεμάτων –ιστοριών τους!
Και τέλος την φίλη και συμφορουμίτισσα @kalove για τη συχνή επικοινωνία που είχαμε, σχετικώς.
To ταξίδι πραγματοποιήθηκε τελικά μόνο από εμένα:
9/6 - 21/6/18, με πτήση προς Τιφλίδα και επιστροφή από Kutaisi.
Οπότε οι πληροφορίες και τα tips που αναφέρονται, βασίζονται κατά κανόνα σε solo travelers, χωρίς την ενοικίαση αυτοκινήτου ή και οδηγού για διαδρομές… αναγκαστικά έκανα χρήση πρακτορείων για τα τουρς, καθώς ήθελα να αποφύγω τις marshrutkas (βανάκια) που αποτελούν τον φθηνότερο μεν τρόπο μετακίνησης αλλά και τον λιγότερο άνετο δε....
To πρόγραμμα υλοποιήθηκε ως εξής:
- ΤΥΦΛΙΔΑ 6ν. (Σα-Πε) με ημερήσιες εκδρομές :
- Mtskheta-Gori-Uplistsikhe
- Ananuri – Kazbegi- Trinity Church in Gergeti
- Monastery of St. Nino στο Bodbe- Sighnaghi- Tsinandali (περιοχή Kakheti)
- κοντά στην Τιφλίδα (Giorgi Chitaia Open Air Museum of Ethnography & The Chronicles of Georgia)
- MESTIA 1ν (Σα)
από Kutaisi με βανάκι πρακτορείου για Zugdidi με ξενάγηση στο Dadiani palace, στάση στο Enguri water reservoir, περιήγηση & drop off στη Mestia.
- ΚUTAISI 4ν, (Κυ – Τε) 3 γεμάτες μέρες (την 4η νύχτα, αναχώρηση 4.00πμ για το αεροδρόμιο).
με ημερήσιες εκδρομές
- Σπήλαια και φαράγγια (Prometheus Cave , Okatse Canyon , Martvili Canyon)
- BORJOMI-Rabat-Vardzia (αξίζει ως εκδρομή, επιστρέφεις αργά το βράδυ)
- Bagrati cathedral , Μοναστήρια Motsameta & Gelati Monasteri & τέλος Kutaisi State Historical Museum
Αξιολόγηση ή και επαναπροσδιορισμός του προγράμματος (μετά το ταξίδι) :
- Πρωινό τρένο Tbilisi –Kutaisi :
- πολύωρη διαδρομή (5 ωρών, για απόσταση ~ 220χλμ !!)
- το τρένο πήγαινε πολύ σιγά, με 9 ενδιάμεσες στάσεις (!!) , χωρίς a/c
- TIP:
- Πριν από το Kutaisi, κάνει μία στάση 30-45 λεπτών στον σταθμό Rioni, μόλις 7χλμ πριν από τον σταθμό του Kutaisi. Κατεβείτε σε αυτή τη στάση για να μην περιμένετε … και από εκεί, μπορεί να σας παραλάβουν από το κατάλυμά σας με μόλις 5-7 lari.
- ΔΕΝ χρειαζόταν η ενδιάμεση διανυκτέρευση (από Τιφλίδα) στο Kutaisi, πριν από την Mestia.
Επιλογή που επηρεάστηκε από τις απόψεις που είχα διαβάσει στο διαδίκτυο περί άσχημου δρόμου και τρελλών οδηγών και το θέμα που έχω με ζαλάδα και ναυτία, όταν δεν οδηγώ σε δρόμους με στροφές.
Τελικά οι φόβοι μου ήταν χαζοί ….ο δρόμος Zugdidi- Mestia είναι μία χαρά (έχει φτιαχτεί καινούργιος), οι στροφές δεν είναι φοβερές… απλά σε πολλά σημεία θα συναντήσεις λακούβες ή να έχει ψιλοχαλάσει από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, αλλά όλα καλά τελικά!!
Τελικά οι φόβοι μου ήταν χαζοί ….ο δρόμος Zugdidi- Mestia είναι μία χαρά (έχει φτιαχτεί καινούργιος), οι στροφές δεν είναι φοβερές… απλά σε πολλά σημεία θα συναντήσεις λακούβες ή να έχει ψιλοχαλάσει από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, αλλά όλα καλά τελικά!!
- Θα έμενα επιπλέον μία βραδιά στη Mestia και σίγουρα μία βραδιά στο Ushguli (αφαιρώντας τες από την Τυφλίδα και το Kutaisi).
Για τη φύση της, για τα χωριά της, για το φαγητό και τα κρασιά της και για το συναίσθημα που μου άφηνε κάθε βράδυ… ίσως ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν εκείνη την εποχή …Χωρίς απρόοπτες άσχημες εξελίξεις……
… Αχ Δυτική Γεωργία …είσαι κούκλα !!! ….και τι κρίμα που δεν κατάφερα να πάω Tusheti…
Κeep walking and travelling λοιπόν!!!
Last edited: