Leftris B
Member
- Μηνύματα
- 1.823
- Likes
- 1.199
- Επόμενο Ταξίδι
- τοσκάνη
- Ταξίδι-Όνειρο
- japan
καλά όποιος κάνει δίαιτα με έσας θα τις κόψει... θα ανοίξω ένα γερμανικό εστιατόριο και θα σας πάρω για προσωπικό, όποιοι ενδιαφέρονται..
ποιο΅είπε ότι θα τρέχετε? τις συνταγές θα κάνετε κι εγώ θα τις μοσχοπουλάω κι ότι βγάζουμε θα τα τρώμε στα ταξίδια και στα ξύδια. τώρα όσο για το σωστό μέτρο έννοείς 2-3 μέτρα λουκάνικα άσπρα?E...όχι και προσωπικό! Σημασία έχει να το χαιρόμαστε!
Όσο για την δίαιτα...απειλείται αλλά όλα μπορείς να τα φας στο σωστό μέτρο νομίζω!
Λοιπόν για το κότσι που λέγαμε (η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δοκιμασμένη εδώ και χρόνια στην κουζίνα μου).Σε παρακαλώ βρες τη συνταγή για το κότσι.....Έχω ήδη δύο που περιμένουν στην κατάψυξη να βρουν το δρόμο για το φούρνο..
Ναι...σαν την πίτσα με το μέτρο!ποιο΅είπε ότι θα τρέχετε? τις συνταγές θα κάνετε κι εγώ θα τις μοσχοπουλάω κι ότι βγάζουμε θα τα τρώμε στα ταξίδια και στα ξύδια. τώρα όσο για το σωστό μέτρο έννοείς 2-3 μέτρα λουκάνικα άσπρα?
thanks!!!περιμενουμε και την κρεμμυδοσουπα!!ειμαι φαν της σουπαε, οποτε ο,τι εχετε σε συνταγη για σουπα ειναι παραπανω απο καλοδεχουμενο!!!Λοιπόν για το κότσι που λέγαμε (η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δοκιμασμένη εδώ και χρόνια στην κουζίνα μου).
Πέρνουμε ένα ή περισσότερα κότσια χοιρινά, τα αλατοπιπερίζουμε. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, πιπεριές πράσινες, κοκκινες και κίτρινες. Σε μια κόλλα λαδόχαρτο βάζουμε ένα ένα τα κότσια, και το μίγμα πιπεριάς κρεμμυδιού κλπ. Τυλίγουμε πολύ καλά το κότσι με την κόλλα και μετά το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Αυτό το κάνουμε αν δεν έχουμε γάστρα που κλείνει αεροστεγώς. Βάζουμε τα τυλιγμένα κότσια στο φούρνο για 3 περίπου ώρες. Μετά τα ανοίγουμε και τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τους χυμούς που έχουν βγάλει και τα ψήνουμε για λίγη ώρα στο γκριλ ίσα ίσα για να κάνουν μια ωραία τραγανή κρούστα. Ναι είναι έτοιμα!! Μπορούμε να φυλάξουμε λίγο από τους χυμούς τους και να τους βάλουμε στην πατατοσαλάτα που θα μας πει η axinos (το υποσχέθηκε).
Επεται η κρεμμυδόσουπα (κι αυτή δοκιμασμένη)
Αν υπάρχουν απορίες εδώ είμαι για τα περαιτέρω
Λοιπόν για το κότσι που λέγαμε (η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δοκιμασμένη εδώ και χρόνια στην κουζίνα μου).
Πέρνουμε ένα ή περισσότερα κότσια χοιρινά, τα αλατοπιπερίζουμε. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, πιπεριές πράσινες, κοκκινες και κίτρινες. Σε μια κόλλα λαδόχαρτο βάζουμε ένα ένα τα κότσια, και το μίγμα πιπεριάς κρεμμυδιού κλπ. Τυλίγουμε πολύ καλά το κότσι με την κόλλα και μετά το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Αυτό το κάνουμε αν δεν έχουμε γάστρα που κλείνει αεροστεγώς. Βάζουμε τα τυλιγμένα κότσια στο φούρνο για 3 περίπου ώρες. Μετά τα ανοίγουμε και τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τους χυμούς που έχουν βγάλει και τα ψήνουμε για λίγη ώρα στο γκριλ ίσα ίσα για να κάνουν μια ωραία τραγανή κρούστα. Ναι είναι έτοιμα!! Μπορούμε να φυλάξουμε λίγο από τους χυμούς τους και να τους βάλουμε στην πατατοσαλάτα που θα μας πει η axinos (το υποσχέθηκε).
Επεται η κρεμμυδόσουπα (κι αυτή δοκιμασμένη)
Αν υπάρχουν απορίες εδώ είμαι για τα περαιτέρω
Όλα καλά, αλλά τη συνταγή αυτή θα την έλεγα άκρως Γαλλική, όχι Γερμανική...Λοιπον συνεχίζουμε με κρεμμυδόσουπα. Για 2 μερίδες κόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο λάδι και λίγο βούτυρο βάζουμε το κρεμμύδι χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για 15 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο χωρίς να καεί εννοείται καθόλου. Μετά βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό σιγά σιγά. Ζωμός μπορεί να είναι από κότα αλλά που να την βρίσκεις βραδιάτικα. Αραιώνουμε λίγο ζωμό λαχανικών σε 2 φλυτζάνια νερό. Ρίχνουμε λοιπόν τον ζωμό σιγά σιγά τόσο όσο θέλουμε να είναι η σούπα αραιή ή πιο πυκνή. Εν τω μεταξύ έχουμε πάρει 2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα έχουμε βάλει επάνω γραβιέρα αρκετή και την έχουμε βάλει στο γκριλ ίσα ίσα να αρχίσει να λοιώνει το τυρί χωρίς να κάνει κρούστα. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα μας βάζουμε σε κάθε μπωλ μια φέτα τόστ με λοιωμένο τυρί και ρίχνουμε την καυτή σούπα. Ψιλοκόβουμε φρέσκο κρεμμυδάκι απο επάνω και σερβίρουμε. Το τυρί με το ψωμί και το κρεμμύδι είναι γευστική πανδαισία. Αυτή η σούπα πηγαίνει θαυμάσια με μπαγκέτα ψωμί με σως σκόρδου και μαϊντανού ή με σκορδόψωμο. Προσοχή στη συνέχεια με το έτερον ήμιση. Το σκόρδο είναι ερωτοαπωθητικό.
Αυτο νόμιζα κι εγώ αλλά...Αυτη η σούπα είναι το must στο μενού σε όλα τα καλά εστιατόρια και στις μπυραρίες στην Σαξωνία και στην Θουριγγία όπως π.χ. στο Auersbach στη Λειψία. Την νοστιμότερη ομως την έφαγα σε ένα εστιατόριο της Πίρνας κοντά στη Δρέσδη όπου εκεί την συνόδευαν με το σκορδόψωμο.Όλα καλά, αλλά τη συνταγή αυτή θα την έλεγα άκρως Γαλλική, όχι Γερμανική...