• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γερμανία: Σε «καραντίνα» οι επιβάτες από την Ελλάδα μέχρι και τον Μάιο του 2018

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ένα άρθρο της Le Parisien του '11 υποστήριζε ότι πάνω απ' το 10% των βιομετρικών γαλλικών διαβατηρίων είναι πλαστά. Όχι ταυτοτήτων χωρίς τσιπ αλλά βιομετρικών διαβατηρίων με τα υποτίθεται τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά ασφαλείας.
http://www.leparisien.fr/faits-divers/plus-de-10-des-passeports-biometriques-seraient-des-faux-19-12-2011-1775325.php#xtref=http://archive.francesoir.fr/actualite/societe/passeports-biometriques-fraude-grande-echelle-166881.html

Το να προσπαθούν να κατηγορήσουν αποκλειστικά την Ελλάδα για την κατάντια των πολυάριθμων μεταναστών με πλαστά χαρτιά που συναντάς σε κάθε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη είχε συμβεί και στο παρελθόν με τα τεστ γλώσσας της Aer Lingus σε επιβάτες με ελληνικά χαρτιά (http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=WQ&reference=E-2012-002822&language=EN) αλλά τότε με μια εύστοχη ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα ξεκαθαρίστηκε (http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2012-002822&language=EN). Eλπίζω να υπάρξει και σήμερα μια σκληρή απάντηση απ' την κυβέρνηση ή κάποια κινητοποίηση απ' τους ευρωβουλευτές μας επί του θέματος αλλιώς να το πάρουμε απόφαση ότι είμαστε γερμανική αποικία και σαν τέτοια να απαιτείται ειδική βίζα επίσκεψης στη χώρα των αφεντικών.

Political

Member
Ένα άρθρο της Le Parisien του '11 υποστήριζε ότι πάνω απ' το 10% των βιομετρικών γαλλικών διαβατηρίων είναι πλαστά. Όχι ταυτοτήτων χωρίς τσιπ αλλά βιομετρικών διαβατηρίων με τα υποτίθεται τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά ασφαλείας.
http://www.leparisien.fr/faits-divers/plus-de-10-des-passeports-biometriques-seraient-des-faux-19-12-2011-1775325.php#xtref=http://archive.francesoir.fr/actualite/societe/passeports-biometriques-fraude-grande-echelle-166881.html

Το να προσπαθούν να κατηγορήσουν αποκλειστικά την Ελλάδα για την κατάντια των πολυάριθμων μεταναστών με πλαστά χαρτιά που συναντάς σε κάθε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη είχε συμβεί και στο παρελθόν με τα τεστ γλώσσας της Aer Lingus σε επιβάτες με ελληνικά χαρτιά (http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=WQ&reference=E-2012-002822&language=EN) αλλά τότε με μια εύστοχη ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα ξεκαθαρίστηκε (http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2012-002822&language=EN). Eλπίζω να υπάρξει και σήμερα μια σκληρή απάντηση απ' την κυβέρνηση ή κάποια κινητοποίηση απ' τους ευρωβουλευτές μας επί του θέματος αλλιώς να το πάρουμε απόφαση ότι είμαστε γερμανική αποικία και σαν τέτοια να απαιτείται ειδική βίζα επίσκεψης στη χώρα των αφεντικών.

Η Αθήνα έχει ήδη αποστείλει αυστηρό διάβημα μέσω του πρέσβη στο Βερολίνο.
Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ήταν ότι δεν θα υπάρξει καμία διακριτική μεταχείριση έναντι των Ελλήνων επιβατών.
Ευτυχώς που έχουν μείνει μερικοί διπλωμάτες που ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους γιατί με τέτοια ανύπαρκτη κυβέρνηση ούτε αυτό θα γινόταν.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προσπαθεί να προκαλέσει τροφή για εσωτερική κατανάλωση από το ακροατήριο του.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε ότι κύρια υπεύθυνη για σημερινή κατάσταση και το κύρος των ελληνικών εγγράφων είναι η Ελληνική Πολιτεία. Μια πολιτεία που έχει κριθεί ανικανη να προφυλάξει το κύρος των εγγράφων της, εκδίδοντας μια ταυτότητα που παραχαράσσεται τόσο εύκολα όσο μια λευκή κόλλα χαρτί.
(κάθε τρομο-αναρχικός εχει καμια 10αρια ταυτότητες)

Τέλος το προσφυγικό δεν αποτελεί ελληνική υπόθεση μόνο. Ωστόσο, στην διεθνή πολιτική ακολουθείται μια βασική αρχή: η αρχή των εθνικών συμφερόντων.
Εφόσον, Εσύ ο ίδιος δεν κάνεις κάτι για να προφυλάξεις το εθνικό σου συμφέρον (στην περίπτωση αυτή το κύρος της Ελληνικής ιθαγένειας), ΜΗΝ περιμένεις να σε προστατέψει κανένας και πόσω μάλλον μην περιμένεις να πλήξει κάνεις το εθνικό του συμφέρον για χάρη του δικού σου.

Και απλά να επισημάνω ότι πλαστοτητες θα υπάρχουν πάντα. Αυτό, που έχει σημασία είναι να κάνεις κάτι για να το αντιμετωπίσεις. Και η Ελλάδα δεν κάνει απολύτως τίποτα για αυτό.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Τα κυριότερα καθήκοντα του Οργανισμού σύμφωνα με τον κανονισμό του Συμβουλίου είναι τα εξής:

• Συντονισμός της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων
  • Βοήθεια στα κράτη μέλη για την εκπαίδευση των εθνικών συνοριοφυλάκων.
  • Διεξαγωγή αναλύσεων κινδύνων.
  • Έρευνες σχετικές με τον έλεγχο και την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων.
  • Βοήθεια στα κράτη μέλη που χρειάζονται τεχνική και επιχειρησιακή συνδρομή στα εξωτερικά σύνορα.
  • Παροχή στα κράτη μέλη της αναγκαίας στήριξης για την οργάνωση κοινών επιχειρήσεων επαναπατρισμού.
Μόνο να φυλάνε σύνορα δεν είναι ο ρόλος τους.
Συντονίζουν,βοηθάνε στην εκπαίδευση,αναλύουν κινδύνους,ερευνούν αν επιτηρείς σωστά τα σύνορα,βοηθάνε
με την τεχνογνωσία,(Νομίζω είχαν στείλει ένα αεροπλάνο ραντάρ).Και τέλος βοηθάνε στον επαναπατρισμό.
Ποιο πολύ είναι επικουρικός ο ρόλος τους.
Σαν να μου φαίνεται πως παίζουμε με τις λέξεις. Όταν ο κανονισμός αναφέρει ότι τα βασικά καθήκοντα του Frontex είναι: "ο σχεδιασμός και συντονισμός κοινών επιχειρήσεων και ταχέων επεμβάσεων στα σύνορα που πραγματοποιούνται από τον οργανισμό με το προσωπικό και τον εξοπλισμό των χωρών της ΕΕ στα θαλάσσια, χερσαία και εναέρια εξωτερικά σύνορα", "η παροχή βοήθειας προς τις χώρες Σένγκεν που απαιτούν αυξημένη τεχνική και επιχειρησιακή συνδρομή στα εξωτερικά σύνορα" και "ανάπτυξη ικανότητας ταχείας ανταπόκρισης με τη συμμετοχή ομάδων συνοριοφυλάκων της ΕΕ" τι ακριβώς εννοεί; Ότι ουσιαστικά η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ δεν είναι υπόθεση ενός κράτους-μέλους άλλα όλων. Άρα η αποτυχία ελέγχου βαραίνει όλη την ΕΕ και συγκεκριμένα τον Frontex που είναι ο αρμόδιος οργανισμός, ο οποίος δεν δίνει απλά συμβουλές στα κράτη-μέλη αλλά έχει την ευθύνη της διαχείρισης.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=LEGISSUM:l33216

panpan

Member
"ο σχεδιασμός και συντονισμός κοινών επιχειρήσεων και ταχέων επεμβάσεων στα σύνορα που πραγματοποιούνται από τον οργανισμό με το προσωπικό και τον εξοπλισμό των χωρών της ΕΕ στα θαλάσσια, χερσαία και εναέρια εξωτερικά σύνορα", "η παροχή βοήθειας προς τις χώρες Σένγκεν που απαιτούν αυξημένη τεχνική και επιχειρησιακή συνδρομή στα εξωτερικά σύνορα" και "ανάπτυξη ικανότητας ταχείας ανταπόκρισης με τη συμμετοχή ομάδων συνοριοφυλάκων της ΕΕ" τι ακριβώς εννοεί;
Εννοεί ότι παρέχει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της φύλαξης.Δεν παρέχει φύλαξη.Η Frontex δεν έχει προσωπικό να φυλάει τα σύνορα των κρατών.

Viaggi

Member
Η αποστολή της Frontex είναι να βοηθήσει τους εταίρους της Ένωσης να εφαρμόσουν τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τους ελέγχους των εθνικών συνόρων τους και να συντονίζει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της EE. Παρόλο που εξακολουθεί να αποτελεί καθήκον του κάθε κράτους μέλους ο έλεγχος των συνόρων του, η Frontex είναι επιφορτισμένη με το καθήκον να διασφαλίζει ότι όλα τα μέλη κράτη το εφαρμόζουν με το ίδιο υψηλό πρότυπο απόδοσης. (πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Frontex)

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Η Frontex δεν έχει προσωπικό να φυλάει τα σύνορα των κρατών.
Ε, ναι. Αφού χρησιμοποιεί τους συνοριοφύλακες και τους λιμενικούς των κρατών για τις επιχειρήσεις που συντονίζει.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Έχουμε βγει εκτός θέματος. Παρακαλώ μόνο σχετικά μηνύματα από εδώ και πέρα.

jimp

Member
Η Frontex δηλαδή τι ακριβώς κάνει; Τουρισμό;
Η Αθήνα έχει ήδη αποστείλει αυστηρό διάβημα μέσω του πρέσβη στο Βερολίνο.
Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ήταν ότι δεν θα υπάρξει καμία διακριτική μεταχείριση έναντι των Ελλήνων επιβατών.
Ευτυχώς που έχουν μείνει μερικοί διπλωμάτες που ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους γιατί με τέτοια ανύπαρκτη κυβέρνηση ούτε αυτό θα γινόταν.

(κάθε τρομο-αναρχικός εχει καμια 10αρια ταυτότητες)
Το διάβημα ο πρέσβης το έκανε με δική του πρωτοβουλία;(χωρίς διάθεση υπεράσπισης της κυβέρνησης)

Για το δεύτερο που σε μια φράση μπερδεύεις τρομοκράτες με αναρχικούς τι να σχολιάσω; Είσαι και σίγουρος πως έχουν και από 10 ταυτότητες ο καθένας!

Viaggi

Member
Μιας και αδυνατώ να κατανοήσω τη γερμανική λογική, αν εγώ δλδ είμαι στην Ελλάδα λαθρομετανάστης και θέλω να πάω στη Γερμανία να βρω δουλειά, ή ότι άλλο έχω στο μυαλό μου να κάνω, δε μπορώ να μπω από άλλη χώρα εντός Σέγκεν με τη πλαστή ελληνική μου ταυτότητα χωρίς να με ελέγξει κανείς; Ή είναι μυστικό πως γίνονται έλεγχοι και θα με πιάσουν στα πράσα; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι ρισκάρουν για πλάκα τη ζωή τους για να μπουν στην Ε.Ε που θα κάνουν πίσω επειδή οι ανασφαλείς Γερμανοί κάνουν ελέγχους;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
γιατί μας ενοχλει τοσο πολυ που οι Γερμανοί κανουν ελέγχους, και δεν μας ενοχλει σχεδόν καθόλου που και η κουτσή Μαρία, από την Αθήνα, τη Βαρκελώνη και την Κουβα μπορει να αποκτήσει πλαστή ελληνική ταυτότητα. Μεχρι πριν λιγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι έλεγχοι αυτοι, καρφί δεν μας καίγονταν αυτή η κατάσταση με τις ταυτότητες μας.
Τωρα μαθαμε οι πολλοί, οτι εχουμε σοβαρότατο προβλημα με τις ταυτότητές μας. Και παραπέμπω στα ποστ του πανπαν και του Γιωργου τον Κουβανό!

Last edited:

fotast

Member
Μιας και αδυνατώ να κατανοήσω τη γερμανική λογική, αν εγώ δλδ είμαι στην Ελλάδα λαθρομετανάστης και θέλω να πάω στη Γερμανία να βρω δουλειά, ή ότι άλλο έχω στο μυαλό μου να κάνω, δε μπορώ να μπω από άλλη χώρα εντός Σέγκεν με τη πλαστή ελληνική μου ταυτότητα χωρίς να με ελέγξει κανείς; Ή είναι μυστικό πως γίνονται έλεγχοι και θα με πιάσουν στα πράσα; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι ρισκάρουν για πλάκα τη ζωή τους για να μπουν στην Ε.Ε που θα κάνουν πίσω επειδή οι ανασφαλείς Γερμανοί κάνουν ελέγχους;
Μην δίνεις ιδέες γιατί μετά μπορεί να αρχίσουν και έλεγχοι σε άλλες χώρες :(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh