• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γενική απεργία στη Γαλλία

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Όταν κάποτε καταφέρουμε να μην ασχολούμαστε τοσο πολυ με συνδικαλιστικά φαντάσματα, με αριστερούς «ανεμόμυλους» ( που μας αποσπανε απο τα πραγματικα προβληματα)και πάψουμε να απομονώνουμε αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα απο αυτά που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο τότε ίσως καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν.. Η καταπίεση προς τους εργαζόμενους, τα σκληρά μέτρα, και οι περικοπές συμβαίνουν παντού και αυτό δεν είναι απλά μια διαπίστωση κάποιου κόμματος η μιας εφημερίδας αλλά είναι γεγονός το οποίο το αποδέχονται όλοι ανεξαρτήτως ιδεολογίας..

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για τον φίλο Taver θα γράψω κάποιες ειδήσεις όχι από τον Ριζοσπάστη αλλά από τον μάλλον συμπαθή προς αυτόν σταθμό , Σκαι..

1. Μ. Βρετανία
«Σήμερα ο Καμερον , ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι "Οι περικοπές που χρειάζονται είναι μεγαλύτερες από ότι φοβόμασταν" και ότι «Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα θα επηρεάσει την οικονομία μας, την κοινωνίας μας – στην ουσία όλη μας τη ζωή»,
Είπε επίσης ότι τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας βρίσκονται ψηλά στη λίστα των περικοπών, ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν κάθε πολίτη της χώρας και ότι οι επιπτώσεις των συγκεκριμένων αποφάσεων θα διατηρηθούν για τα επόμενα χρόνια, ίσως τις επόμενες δεκαετίες.¨»

2.Ισπανια
«Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών τους.

Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 30 χρόνια που γίνεται περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων του δημοσίου τομέα στην Ισπανία.»

3.Πορτογαλια
«Το μεγαλύτερο πακέτο περικοπών στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποφάσισε χθες η κυβέρνηση του Βερολίνου. Το ύψος του θα φτάσει τα 80 δισ. ευρώ μέχρι το έτος 2014!!!»

4.Δανια
«Στην Δανία ανακοινώθηκαν περικοπές δαπανών. Στα μέτρα περιλαμβάνεται ο περιορισμός στο μισό επιδόματος ανεργίας.»

Μα ακόμα και στη Δανία;;; Στον Σκανδιναβικό παράδεισο;;;;; και εκεί εργατοπατέρες και ο κρατικισμός φταίει…;;; !!!
Χμ... έχω κάτι γνωστούς στο Σκάι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι συμπαθής σε ολόκληρο το σταθμό...

Επίσης, μάλλον μπερδέψατε τη Γερμανία με την Πορτογαλία.

Κάποια μέτρα περιστολών είναι αναγκαία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι εργατοπατέρες πάνε εκεί ετσιθελικά να κλείσουν τα λιμάνια, τα τρένα και τα βαπόρια. "Περιφρουρήσεις" απεργιών και αδυναμία σύλληψης των παραβατών, μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν.

laki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισιιιιιι........
Ταξίδι-Όνειρο
Ολη η Γη,μπορω;;;;
Η καταπίεση προς τους εργαζόμενους, τα σκληρά μέτρα, και οι περικοπές συμβαίνουν παντού και αυτό δεν είναι απλά μια διαπίστωση κάποιου κόμματος η μιας εφημερίδας αλλά είναι γεγονός το οποίο το αποδέχονται όλοι ανεξαρτήτως ιδεολογίας..
Νομιζω πως το πιο σωστο ειναι πως θα επρεπε να το αποδεχονται ολοι ανεξαρτητως ιδεολογιας...

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Χμ... έχω κάτι γνωστούς στο Σκάι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι συμπαθής σε ολόκληρο το σταθμό...
Αυτό που έγραψα είναι ότι ο «Σκαι» είναι μάλλον ένας σταθμός που σου ειναι συμπαθής και όχι ότι εσύ είσαι συμπαθής στους εργαζόμενους του «Σκαι» …Δεν νομίζω ότι έκανα κάποιο συντακτικό λάθος…αλλά δεν έχει σημασία έτσι κ αλλιώς…αυτά είναι τα τυπικά…

Επίσης, μάλλον μπερδέψατε τη Γερμανία με την Πορτογαλία.
Είναι τόσες πολλές οι χώρες που κάνουν πλέον περικοπές που η αλήθεια είναι ότι τις έχω μπερδέψει πια…

Κάποια μέτρα περιστολών είναι αναγκαία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι εργατοπατέρες πάνε εκεί ετσιθελικά να κλείσουν τα λιμάνια, τα τρένα και τα βαπόρια. "Περιφρουρήσεις" απεργιών και αδυναμία σύλληψης των παραβατών, μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν.
Το ότι παντού γίνονται περικοπές, ακόμα δηλαδή και σε χώρες που «οι εργατοπατέρες δεν πάνε εκεί ετσιθελικά να κλείσουν τα λιμάνια, τα τρένα και τα βαπόρια» (όπως έγραψες παραπάνω) μήπως αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι τα μεγαλύτερο πρόβλημα των χωρών και οι αιτίες αυτών των περικοπών δεν είναι οι εργατοπατέρες, o κρατικισμος και οι αντιδραστικές συμπεριφορές των Ελλήνων αλλά τα αιτία είναι βαθύτερα και είναι κοινά για όλες τι χώρες;;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom