• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γεια σε ολους και ελπιζω να τα καταφερα!!

Olgasmr

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΙ-ΜΠΑΛΙ
Γεια σας ετοιμαζω ενα ταξιδι να κανω σε λιγες μερες και ετσι πανω στο να βρω πληροφοριες μπηκα σε αυτον εδω το συνδεσμο!!!
Πραγματι το βρηκα πολλη ενδιαφερον και κολησα νομιζω πως αν καταφερω να διαβασω τις ιστοριες που εχει εδω θα ειναι σαν να εχω κανει το γυρω του κοσμου!!!:clap:

D

Delmem2549

Guest
Γεια σας ετοιμαζω ενα ταξιδι να κανω σε λιγες μερες και ετσι πανω στο να βρω πληροφοριες μπηκα σε αυτον εδω το συνδεσμο!!!
Πραγματι το βρηκα πολλη ενδιαφερον και κολησα νομιζω πως αν καταφερω να διαβασω τις ιστοριες που εχει εδω θα ειναι σαν να εχω κανει το γυρω του κοσμου!!!:clap:
καλως ηρθες και εγω νεοπας ειμαι, ποτε πας μπαλι ?

Olgasmr

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΙ-ΜΠΑΛΙ
Σε λιγες μερες πεταω για ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΙ και απο κει για ΜΠΑΛΙ στη Σιγκαπουρη θα μεινω ενα βραδυ και ετσι επιλεξαμε ενα ξενοδοχειο μεσα στο Αεροδρομειο.Θα ηθελα ομως να ρωτησω αν γνωριζει κανεις καποιο καλο ξενοδοχειο για το Μπαλι καθως και για το γυρισμο μου απο το Μπαλι στη Σιγκαπουρι θα μεινω 2 μερες εαν μεινω στο ιδιο ξενοδοχειο η προσβαση στη πολη ειναι ευκολη και υπαρχει λεωφορειο η μετρο ολο το 24ωρο?Θα ηταν καλητερα να μεινουμε καπου αλλου?
Το ταξιδι θα ειναι 6/9 με 14/9 επιστροφη για Ελλαδα η μερες ειναι πολλη λιγες αλλα κανονιστικε ξαφνικα και δεν υπηρχε περισσοτερος χρονος ετσι αν καποιος εχει να μου δωσει πληροφοριες για αξιοθεατα,τον καιρο κ.α.με μεγαλη μου χαρα !!!!
Συναλλαγμα για το Μπαλι και για τη Σιγκαπουρι πρεπει να εχω απο δω?το νομισμα ειναι ιδιο?Ειναι το πρωτο μου ταξιδι εκτος Ευρωπης και....καταλαβενεται!!!χαρα και ανχος πανε μαζι!!!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σε λιγες μερες πεταω για ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΙ και απο κει για ΜΠΑΛΙ στη
γειά σου όλγα.
το νόμισμα είναι διαφορετικό στο μπαλί και σιγκαπούρη.
μπαλί.ρουπίες.
σιγκαπουρη.σιγκαπουριανό δολλάριο.
δεν μπορείς να κάνεις το συννάλαγμα εδώ.πάρε τα ευρώ σου και θα αλλαζεις στον αντίστοιχο τόπο σε τοπικό νόμισμα.
αυτά.στην επιστροφή σου που θα μείνεις στην σιγκαπουρη,μείνε σε κεντρικό ξενοδοχείο να δεις την πόλη.ψάξε απο το net και θα βρείς.δεν θυμάμαι τώρα ονόματα,μπορεί κάποιος απο δώ να σου πεί ωστόσο.
αν κατάλαβα καλά οι ωφέλιμες μέρες σου για όλο αυτό το ταξίδι θα είναι επτά?
θα ζοριστείς στο λέω αλλά πήγαινε.
αυτά και καλό σου ταξίδι.

ARBI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Paris
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
στη Σιγκαπουρι θα μεινω 2 μερες εαν μεινω στο ιδιο ξενοδοχειο η προσβαση στη πολη ειναι ευκολη και υπαρχει λεωφορειο η μετρο ολο το 24ωρο?Θα ηταν καλητερα να μεινουμε καπου αλλου?
Καλησπέρα, μόλις γύρισα από Σιγκαπούρη. Εμεινα και εγω 2 μέρες και νομίζω ότι το καλύτερο σημείο για να μείνεις είναι γύρω από την Chinatown. Εχει το πλεονέκτημα ότι όπου και να πάς πχ. Sentosa, orhard Road, Arab Street είναι περίπου 5 χλιόμετρα απόσταση. Δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης γιατί έχει διόδια και είναι ακριβά, το ταχι μας χρέωνε τα διόδια περίπου 7 ευρώ κάθε φορά που πέρναγε, άρα επέλεξε να έχει κοντά μετρό, το οποίο γυρίζει σχεδόν όλη την χώρα . ¨-) Εγω έμεινα στο Carlton με το πρόγραμμα της Singapore, αλλά δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα από το 1 ευρώ της προσφοράς.

Αν θέλεις κάτι ιδιαίτερο, να επιλέξεις αυτά που είναι πάνω στο ποτάμι και κοντά στην Clark quey ή Boat Quey όπου είναι και μαζεμένα πολλά μπαράκια και εστιατόρια και στην ουσία εκεί θα περάσεις το βραδυ σου και έχουν ωραία θέα, αλλά είναι ακριβά.

Αν πάλι σε ενδιαφέρουν τα τεράστια εμπορικά κέντρα, μείνε κοντά στην Orhard. Απλά να έχεις υποψιν σου ότι είναι ακριβά, ίδιες τιμές με εδώ. Ευκαιρίες θα βρείς στα εμπορικά που είναι λίγο πιο μακρυα από την Orchard.
Επίσης , να ξέρεις ότι εκεί είναι "χειμώνας" άρα νυχτώνει στις 6 το απόγευμα περίπου και στις 11 είναι σχεδόν όλα κλειστά. Τα διάφορα αξιοθέατα κλείνουν γύρω στις 5 , οπότε υπόλόγισε το χρόνο σου σωστά.

Στην Σιγκαπούρη αυτή την εποχή έχει βροχές, (1-2 ώρες την μέρα) και κάνει αρκετή ζέστη, ενώ στο Μπαλί είναι πιο δροσερά, με ηλίο ενώ κάποιες ώρες της ημέρας έχει σύννεφα.

Στην Σιγκαπούρη, ήταν ωραίος ο Ζωολογικός Κήπος και νομίζω αξίζει να τον δείς, αλλά υπολόγισε περίπου 5 ώρες για να τον γυρίσεις. Στην Arab Street και LIttle India, μην πας από το πρωί, δέν έχει κάτι να δείς, τα περισσότερα είναι κλειστά ανοίγουν μετά το μεσημέρι. Στην China town, και εκεί πρέπει να πας πρός το απόγευμα, με βραδάκι (5 ωρα) που είναι οι δρόμοι φωτισμένοι με φαναράκια και γεμάτοι μικροπωλητες (εχει μετρό) και έχει φτηνά μεταξωτά (3 ευρώ).

Στο Μπαλί, νομίζω ο πιο εντυπωσιακός ναός είναι ο Tirta Empul που βουτάνε στο νερό και προσεύχονται και σαν περιοχή το Ubud το οποίο έχει πολύ πράσινο.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σουπερ ταξιδι Ολγα! Καλα να περασεις και περιμενουμε εντυπωσεις με την επιστροφη σου.
:welcome2:

Olgasmr

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΙ-ΜΠΑΛΙ
γειά σου όλγα.
το νόμισμα είναι διαφορετικό στο μπαλί και σιγκαπούρη.
μπαλί.ρουπίες.
σιγκαπουρη.σιγκαπουριανό δολλάριο.
δεν μπορείς να κάνεις το συννάλαγμα εδώ.πάρε τα ευρώ σου και θα αλλαζεις στον αντίστοιχο τόπο σε τοπικό νόμισμα.
αυτά.στην επιστροφή σου που θα μείνεις στην σιγκαπουρη,μείνε σε κεντρικό ξενοδοχείο να δεις την πόλη.ψάξε απο το net και θα βρείς.δεν θυμάμαι τώρα ονόματα,μπορεί κάποιος απο δώ να σου πεί ωστόσο.
αν κατάλαβα καλά οι ωφέλιμες μέρες σου για όλο αυτό το ταξίδι θα είναι επτά?
θα ζοριστείς στο λέω αλλά πήγαινε.
αυτά και καλό σου ταξίδι.
Σε ευχαριστω πολλη για της πληροφοριες δυστηχως οι ωφελιμες μερες θα ειναι ισως και λιγοτερες.Φτανω σιγκαπουρι 7/9 το βραδυ δηλ.απλα για εναν υπνο και το πρωι πεταω για μπαλι και φτανω γυρω στις 12.οο η ωρα το μεσσημερι στις 8/9,καθομαι εως στις 12/9 το πρωι και 12.οο ηωρα θα ειμαι σιγκαπουρι(4μερες)και σιγκαπουρι μενω εως τις 14/9 που 9.οο ηωρα το πρωι πεταω για ελλαδα(2 μερες και οχι ολοκληρες)συνολο 6 μερες.!!!!

Olgasmr

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΙ-ΜΠΑΛΙ
Καλησπέρα, μόλις γύρισα από Σιγκαπούρη. Εμεινα και εγω 2 μέρες και νομίζω ότι το καλύτερο σημείο για να μείνεις είναι γύρω από την Chinatown. Εχει το πλεονέκτημα ότι όπου και να πάς πχ. Sentosa, orhard Road, Arab Street είναι περίπου 5 χλιόμετρα απόσταση. Δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης γιατί έχει διόδια και είναι ακριβά, το ταχι μας χρέωνε τα διόδια περίπου 7 ευρώ κάθε φορά που πέρναγε, άρα επέλεξε να έχει κοντά μετρό, το οποίο γυρίζει σχεδόν όλη την χώρα . ¨-) Εγω έμεινα στο Carlton με το πρόγραμμα της Singapore, αλλά δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα από το 1 ευρώ της προσφοράς.

Αν θέλεις κάτι ιδιαίτερο, να επιλέξεις αυτά που είναι πάνω στο ποτάμι και κοντά στην Clark quey ή Boat Quey όπου είναι και μαζεμένα πολλά μπαράκια και εστιατόρια και στην ουσία εκεί θα περάσεις το βραδυ σου και έχουν ωραία θέα, αλλά είναι ακριβά.

Αν πάλι σε ενδιαφέρουν τα τεράστια εμπορικά κέντρα, μείνε κοντά στην Orhard. Απλά να έχεις υποψιν σου ότι είναι ακριβά, ίδιες τιμές με εδώ. Ευκαιρίες θα βρείς στα εμπορικά που είναι λίγο πιο μακρυα από την Orchard.
Επίσης , να ξέρεις ότι εκεί είναι "χειμώνας" άρα νυχτώνει στις 6 το απόγευμα περίπου και στις 11 είναι σχεδόν όλα κλειστά. Τα διάφορα αξιοθέατα κλείνουν γύρω στις 5 , οπότε υπόλόγισε το χρόνο σου σωστά.

Στην Σιγκαπούρη αυτή την εποχή έχει βροχές, (1-2 ώρες την μέρα) και κάνει αρκετή ζέστη, ενώ στο Μπαλί είναι πιο δροσερά, με ηλίο ενώ κάποιες ώρες της ημέρας έχει σύννεφα.

Στην Σιγκαπούρη, ήταν ωραίος ο Ζωολογικός Κήπος και νομίζω αξίζει να τον δείς, αλλά υπολόγισε περίπου 5 ώρες για να τον γυρίσεις. Στην Arab Street και LIttle India, μην πας από το πρωί, δέν έχει κάτι να δείς, τα περισσότερα είναι κλειστά ανοίγουν μετά το μεσημέρι. Στην China town, και εκεί πρέπει να πας πρός το απόγευμα, με βραδάκι (5 ωρα) που είναι οι δρόμοι φωτισμένοι με φαναράκια και γεμάτοι μικροπωλητες (εχει μετρό) και έχει φτηνά μεταξωτά (3 ευρώ).

Στο Μπαλί, νομίζω ο πιο εντυπωσιακός ναός είναι ο Tirta Empul που βουτάνε στο νερό και προσεύχονται και σαν περιοχή το Ubud το οποίο έχει πολύ πράσινο.
Σε ευχαριστω για της πληροφοριες θα ηθελα να σε ρωτησω κατι στο Μπαλι πως μερες εμεινες?ειναι ευκολο να νοικιασεις καποιο μηχανακι η αυτοκινητο και να το γυρισεις η χρειαζεσαι καποιον μπαλινεζο με αυτοκινητο που σε μεταφερει?(σημ.το ταξιδι θα το κανω με ελληνα που μενει Αυστραλια και συγκεκριμενα στη τασμανια αρα το θεμα της αναποδης οδηγησης ειναι λυμενο)το ταξιδι σου ηταν οργανομενο απο ελλαδα μεσω πρακτορειου?
και ακομα μου εχουν πει για καποιον ελληνα που εχει ελληνικο εστιατοριο "τα παντα ρεει"το ειδες?γιατι το φαγητο εκει θεωρω οτι ειναι ενα προβλημα για καποιον σαν και μενα που δεν τρωω καφτερα!!!!
Τωρα για τη σιγκαπουρι οπως ανεφερα την πρωτη μερα λεω να μεινω στο αεροδρομειο αλλα επειδη επιστρεφω στις 12/9 το μεσσιμερι στις 12 και στις 14/9 το πρωι πεταω αρα αν πρεπει να ειμαι και 2 ωρες νωριτερα ισως το να μεινω στο ιδιο να ειναι πρακτικο το αεροδρομειο εχει συνεχει συνδεση με την πολη ολο το 24ωρο?Λογικα εχει συνδεση με το μετρο?Το ξενοδοχειο ειναι το Crowne Plaza Changi Airport βρίσκεται εντός Singapore Changi διεθνές αεροδρόμιο και συνδέεται με Terminal 3 μέσω καλύπτονται διάδρομοι. πεσμου αν θες την αποψη σου ειδικα για τη σιγκαπουρι που ο χρονος μου ειναι υπερβολικα περιορισμενος.ευχεριστω

ARBI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Paris
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Σε ευχαριστω για της πληροφοριες θα ηθελα να σε ρωτησω κατι στο Μπαλι πως μερες εμεινες?ειναι ευκολο να νοικιασεις καποιο μηχανακι η αυτοκινητο και να το γυρισεις η χρειαζεσαι καποιον μπαλινεζο με αυτοκινητο που σε μεταφερει?(σημ.το ταξιδι θα το κανω με ελληνα που μενει Αυστραλια και συγκεκριμενα στη τασμανια αρα το θεμα της αναποδης οδηγησης ειναι λυμενο)το ταξιδι σου ηταν οργανομενο απο ελλαδα μεσω πρακτορειου?
και ακομα μου εχουν πει για καποιον ελληνα που εχει ελληνικο εστιατοριο "τα παντα ρεει"το ειδες?γιατι το φαγητο εκει θεωρω οτι ειναι ενα προβλημα για καποιον σαν και μενα που δεν τρωω καφτερα!!!!
Τωρα για τη σιγκαπουρι οπως ανεφερα την πρωτη μερα λεω να μεινω στο αεροδρομειο αλλα επειδη επιστρεφω στις 12/9 το μεσσιμερι στις 12 και στις 14/9 το πρωι πεταω αρα αν πρεπει να ειμαι και 2 ωρες νωριτερα ισως το να μεινω στο ιδιο να ειναι πρακτικο το αεροδρομειο εχει συνεχει συνδεση με την πολη ολο το 24ωρο?Λογικα εχει συνδεση με το μετρο?Το ξενοδοχειο ειναι το Crowne Plaza Changi Airport βρίσκεται εντός Singapore Changi διεθνές αεροδρόμιο και συνδέεται με Terminal 3 μέσω καλύπτονται διάδρομοι. πεσμου αν θες την αποψη σου ειδικα για τη σιγκαπουρι που ο χρονος μου ειναι υπερβολικα περιορισμενος.ευχεριστω
Το ταξιδι το κανονισα μόνος μου και όσον αφορά το Μπαλί έμεινα 3 μέρες NUsa Dua, 2 μέρες Ubud και 3 μέρες Seminiak. Το πιο βολικό όσον αφορά την μεταφορά, είναι να πάρεις οδηγό, για τον μήνα Αυγουστο μου χρέωσε 400.000 ρουπιες για όλη την ημέρα. Τώρα, το να νοικιάσεις αυτοκίνητο ή μηχανη είναι πολύ πιο οικονομικό από 5.000 ρουπιες αλλά΄. . . οι δρόμοι είναι στενοί χωρίς πεζοδρόμια, με απίστευτη κίνηση και φυσικά πολύ δύσκολο να παρκάρεις πχ βράδυ στην Kuta. Ενα χάος όπως στις περισσότερες πόλεις της Ασίας. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, θα πας θα δεις και αποφασίζεις.
Εστιατόρια, υπάρχουν πολλά και καλά. Αν αποφύγεις τα καθαρά Μπαλινέζικα, δεν θα εχεις πρόβλημα. Ειδικά στο semignak έχει καλά εστιατόρια Ιταλικά κλπ. Στα Ελληνικά δεν πήγα, έχει 2-3 στο μπαλί και θα τα βρείς στους οδηγούς.
Το ξενοδοχείο , είναι κοντά δες εδώ Automobile

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.360
Νεότερο μέλος
vasilis400

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα