α)2 εβδόμαδες?Αν μπορείς να πας καλοκαίρι, θα καταφέρεις να δεις τη χώρα όπως της πρέπει. Τέλη Ιουνίου θα βρεις τη μεγαλύτερη μέρα, πράγμα που σημαίνει πως θα έχεις άπειρες ώρες στη διάθεσή σου για περιήγηση, χωρίς να αγχώνεσαι τι ώρα θα ξεκινήσεις από το ένα μέρος και τι ώρα θα φτάσεις στο επόμενο. Είναι φοβερή αίσθηση να ψάχνεις, π.χ., να βρεις την άκρη ενός παγετώνα, και ξαφνικά να συνειδητοποιείς πως η ώρα είναι εντεκάμιση το 'βράδυ'...Αν καταφέρεις, δε, να μείνεις ξύπνιος το βράδυ της 21ης Ιουνίου, θα μπορέσεις να δεις και να φωτογραφίσεις τον ήλιο να χαμηλώνει, να αιωρείται λίγο πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα, και να υψώνεται ξανά...
Και τρεις συμβουλές:
α) Για να φχαριστηθείς πραγματικά την Ισλανδία, φρόντισε να έχεις δυο γεμάτες βδομάδες στη διάθεσή σου,
β) τo blue lagoon κοντά στη λίμνη Myvatn μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όσο το διάσημο αδερφάκι του, αλλά έχει πολύ λιγότερο κόσμο και δεν είναι καθόλου τουριστικό, και
γ) να 'χεις τα μάτια σου ανοιχτά για ξωτικά, νάνους και γίγαντες...αν πιστέψουμε τους Ισλανδούς, βρίσκονται παντού!!
υ.γ. για δρομολόγια, ξενώνες κλπ, στη διάθεσή σου όποτε το αποφασίσεις.
β) το blue lagoon μα εχει τρελάνει ειλικρινά,βάζω φωτογραφίες απο το flickr και το χαζεύω για ώρες.
γ)Ξωτικα και νάνους δεν μ'ενδιαφέρει να ψάξω, καμμια χύτρα με λιρες αμα υπάρχει ευχαριστως να έχω το νού μου
Τωρα που το συζηταω με τη γυναικα μου λέμε μηπως το αφήσουμε για Ιουνιο τελικά με αυτά που διαβάζουμε.
Καμμια ιδέα για Νοέμβρη (Εκτός κεντρικής Ευρώπης)!!!
Ευχαριστω όλους για τις βοηθειες