• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βρες τη λέξη/φράση!

getxowoman

Member
Kaι για να μην κάνω την ξύπνια, δεν το ήξερα.... το διαδίκτυο να είναι καλά :clap: (ξέφυγα από τους όρους του παιχνιδιού???....)

Κατόπιν βρήκα και το παρακάτω (έτσι για να μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω:shock:) :

Η έκφραση που ένας επισκέπτης θα συναντήσει περισσότερες φορές στη διαμονή του στη Μαδαγασκάρη είναι ”μόρα-μόρα” που σημαίνει σιγά-σιγά, αντί του φυσιολογικότερου ”σαλάμα” που σημαίνει καλημέρα.

Το ”μόρα-μόρα” είναι η έκφραση που μπορεί κανείς να περιμένει στις απαντήσεις των αυτοχθόνων στα περισσότερα ερωτήματα που εμπεριέχουν το ”τι ώρα…”, καθώς η μέτρηση του χρόνου δεν είναι και τόσο διαδεδομένη συνήθεια στη Μαδαγασκάρη.

Πηγή : www.inf2life.grhttp://www.inf2life.gr
Αν και ξεφυγες λιγακι απο τους κανονες :D σε συγχωρουμε γιατο κειμενακι που μας εβαλες!

Τωρα βαζεις εσυ, αλλα να υπενθυμισω οτι οταν βαζουμε τη λεξη/φραση δε λεμε απο ποια γλωσσα ειναι, διοτι ειναι ενα απο τα ζητουμενα του παιχνιδιου!

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Αν και ξεφυγες λιγακι απο τους κανονες :D σε συγχωρουμε γιατο κειμενακι που μας εβαλες!

Τωρα βαζεις εσυ, αλλα να υπενθυμισω οτι οταν βαζουμε τη λεξη/φραση δε λεμε απο ποια γλωσσα ειναι, διοτι ειναι ενα απο τα ζητουμενα του παιχνιδιου!
Sorry getxowaman,
απλά ενθουσιάστηκα με την έκφραση σαν έννοια (πολύ μου άρεσε.... μπράβο Ιωάννα), που όταν έδωσα την απάντηση θυμήθηκα τους όρους :(...anyway....

Ας αναφέρω μια παροιμία που μου αρέσει πολύ και μου ρχεται συχνά-πυκνά στο μυαλό .....πανεύκολο ...... για να παίξει ο επόμενος...:haha:

le bugie hanno le gambe corte "

Last edited by a moderator:

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Ιταλικά.Τα ψέμματα εχουν κοντα ποδια.δλδ δεν διαρκουν πολλή

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Αυτή τη λέξη για να τη μάθω μου εβγαλε την ψυχή.Ποτέ δε τη θυμόμουνα

Giurisprudenza

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Για Ρουμάνικα μου μοιάζουνε

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Οοοοοχι.....Δεν είναι Ρουμάνικα

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μη μου πεις πως είναι Ιταλική διάλεκτος

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Είναι Ιταλικά όντως αλλά απλά....καμία διάλεκτος....

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Είσαι σίγουρος οτι δεν έκλεψες?:?::innocent: Τα λεξικά έτσι τη μεταφράζουν,αλλά έτσι λένε και τη δικηγορία.Τη σχολή δλδ. Κουλό? γιατί ο δικηγόρος είναι avvocato.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom