Βουρβουρού, Σάρτη-Συκιά ή Μαρμαράς;;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Νομιζω οτι αυτο ειναι το καταλληλο θρεντ για να ρωτησω :
ποιο ποδι εχεις τις καλυτερες παραλιες ..το πρωτο ή το δευτερο?
Αν καποιος κλεισει στο πρωτο ποδι ειναι ευκολο να παει και σε παραλιες της Σιθωνιας ,γιατι καπου ακουσα οτι παιζουν και κατι αποστασεις 100 χιλ?
καλύτερες παραλίες εχει το 2ο πόδι.
εξαρταται, αν μενεις στο πευκοχωρι κ θελεις να πας σε παραλίες στη σαρτη η συκιά τότε να υπολογίζεις με 120+ χιλιομετρα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Νομιζω οτι αυτο ειναι το καταλληλο θρεντ για να ρωτησω :
ποιο ποδι εχεις τις καλυτερες παραλιες ..το πρωτο ή το δευτερο?
Αν καποιος κλεισει στο πρωτο ποδι ειναι ευκολο να παει και σε παραλιες της Σιθωνιας ,γιατι καπου ακουσα οτι παιζουν και κατι αποστασεις 100 χιλ?
Στο πρώτο πόδι έχει καλύτερα διαμερίσματα.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Λοιπον για να μην ανοιγω νεο θεμα θα κανω τις ερωτησεις μου για τη Χαλκιδικη εδω.
Δυστυχως μια προγραματισμενη εκδρομη στην Ελβετια για τις 20 του μηνα ακυρωθηκε ,οποτε κλεισαμε για Χαλκιδικη εντελως τελευταια στιγμη.
θα παμε για 8 μερες στο δευτερο ποδι.Κλεισαμε λιγο εξω απο τη Νικητη στην παραλια Κοβιου.
1. Ποιες παραλιες δεν πρεπει να παραλειψουμε με τιποτα στη Σιθωνια?
2. Για βραδινες βολτες φανταζομαι η Νικητη και ο Μαρμαρας συγκεντρωνουν τη ζωη του ποδιου αυτου?
3.Ποση ωρα ειναι περιπου για Ουρανουπολη ..απο κει φευγουν τα καραβακια που κανουν τον περιπλου του Αγιου Ορους?
4.Προτασεις για ταβερνες ευπροσδεκτες.
5.Θα παμε και προς την Κασσανδρα καποιες εκδρομες...ποιες παραλιες να προτιμησουμε ...δε με ενδιαφερουν καθολου οι κοσμικες ή μη παραλιες.Βασικο και μοναδικο μου κριτηριο ειναι οι ΩΡΑΙΕΣ παραλιες.
Σας ευχαριστω πολυ!!!!

koker

Member
Ταξίδι-Όνειρο
μαυρικιος
Λοιπον για να μην ανοιγω νεο θεμα θα κανω τις ερωτησεις μου για τη Χαλκιδικη εδω.
Δυστυχως μια προγραματισμενη εκδρομη στην Ελβετια για τις 20 του μηνα ακυρωθηκε ,οποτε κλεισαμε για Χαλκιδικη εντελως τελευταια στιγμη.
θα παμε για 8 μερες στο δευτερο ποδι.Κλεισαμε λιγο εξω απο τη Νικητη στην παραλια Κοβιου.
2. Για βραδινες βολτες φανταζομαι η Νικητη και ο Μαρμαρας συγκεντρωνουν τη ζωη του ποδιου αυτου?
3.Ποση ωρα ειναι περιπου για Ουρανουπολη ..απο κει φευγουν τα καραβακια που κανουν τον περιπλου του Αγιου Ορους?
5.Θα παμε και προς την Κασσανδρα καποιες εκδρομες...ποιες παραλιες να προτιμησουμε ...δε με ενδιαφερουν καθολου οι κοσμικες ή μη παραλιες.Βασικο και μοναδικο μου κριτηριο ειναι οι ΩΡΑΙΕΣ παραλιες.
Σας ευχαριστω πολυ!!!!
1. Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε τις παραλίες από την άλλη πλευρά του ποδιού : Καλαμίτσι , Πλατανίτσι , Καβουρότρυπες , Αρμενιστής και παραλία Συκιάς.
2. Και η Σάρτη έχει βραδινή ζωή και κόσμο αλλά από κει που θα είστε είναι μακριά για να βγεις βράδυ , άρα κινείσαι ή Νικήτη ή Μαρμαρά.
3. Καραβάκια για Αγ. Ορος φεύγουν και από τον Ορμο Παναγιάς που είναι στο 2ο πόδι αλλά από την άλλη πλευρά -δεν χρειάζεται να πας ως την Ουρανούπολη
4. Στο Πηγαδάκι της παραλίας της Συκιάς (δεξιά όπως κατεβαίνεις στην παραλία) η τελευταία ταβέρνα αφού τις περάσεις όλες.Θα δεις ταμπέλα που λέει Λιναράκι , Πηγαδάκι παίρνεις αυτή την ανηφορίτσα , τις προσπερνάς όλες και στο 3ο ή 4ο λιμανάκι είναι αυτή που λέω.Δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα αλλά διαφέρει από τις προηγούμενες στο μεγεθος της ακτής δηλ έχει πολύ μεγαλύτερη αμμουδιά μπροστά της σε σχέση με τα προηγούμενα λιμανάκια
5. Για μένα οι καλύτερες παραλίες του 1ου ποδιού είναι η παραλία του Ξενία (πριν το Παλιούρι και μετά τον Γλαρόκαμπο) και τα Αιγιοπελαγίτικα στο Ποσείδι

GTS

Member
1. ...Λαγόμανδρα, Καλογριά. Φοβερές.
2. Φοβερό beach bar μέσα στη φύση, Porto Paradiso, μετά τη Βουρβουρού. Ωραία παραλία.
3. Βάλε μούσι κι έλα μαζί μου που πάω Α.Ο. την άλλη εβδομάδα.:haha: Απ΄έξω τι να δεις...μέσα είναι ο θησαυρός, δε φαντάζεσαι.
5. Συμφωνώ. Πολύς κόσμος βέβαια στο Παλιούρι.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όσες περισσότερες μπορείς, τόσο το καλύτερο. Αυτές που σου είπαν οι άλλοι και ό,τι ανακαλύψεις μόνη σου.
Μμμμ. Νικήτη όχι και τόσο. Σάρτη έχει πιο πολλή. "Ζωή" έχει και στην Τορώνη.
Πάνω από ώρα. Αν κατευθυνθεις προς τα εκεί, κάνε μπάνιο στην Ακτή Σαλονικιού. Μπορείς να σταματήσεις και στα Πυργαδίκια για φαγητό.
Πρόταση για Σάρτη: Το Πυροφάνι. Δεν είναι πάνω στην "παραλιακή" αλλά σε παράλληλό της. Πολύ καλοί μεζέδες και καλές τιμές. Από τις παραλιακές, έχει καναδυό στην άκρη, στο νότιο τμήμα της παλιάς Σάρτης, από τις παλιές (όπου θα δεις Έλληνες και ντόπιους πελάτες).
Στο Μαρμαρά έχει και γκουρμέ επιλογές - ανάλογα τα γούστα σου. Κάποιες καλές επιλογές (ταβέρνες) θα βρεις και σε κάποιες "εύκολες" (στην πρόσβαση) παραλίες στην "αποδώ" μεριά.
Ε, βάλε και λίγο βουνό ===> Παρθενών ===> must.
Και κανένα οινοποιείο ===> Καράς.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αντε Κοντσιτα θα γινω για να μπω στο Αγιο Ορος .:haha: Απ ο,τι βλεπω μαλλον θα συμπεσουμε την αλλη βδομαδα στα μερη φιλε μου GTS .
Σας ευχαριστω ολους για τις προτασεις σας .
Στη Σιθωνια δεν θα παραλειψω με τιποτα τις Καβουροτρυπες,Καλογρια,Λαγομανδρα,Συκια ,Καρυδι,Βουρβουρου,Πλατανιτσι,Καλαμιτσι,Πορτο Κουφο ,Παραδεισο και ο,τι ηθελε προκυψει...
Ωραιο χωριο ο Παρθενων baba και θα βαλω στο προγραμμα και την Αφυτο.
Απο αλλο ποδι Παλιουρι και Γλαροκαβο και βλεπουμε.

Οποιος αλλος γνωριζει ....ευπροσδεκτος!!!

ΥΓ. Mια αλλη ερωτηση αναφορικα με την περιβοητη κινηση στη Χαλκιδικη.Μου εχουν πει καλυτερα να κινηθω προς το πρωτο ποδι καθημερινες και οχι ΣΚ ..ισχυει?
Επισης θα φτασουμε στη Χαλκιδικη μεσημερι προς απογευματακι Κυριακης ...θα τον πιουμε (με το συμπαθειο) με την κινηση πιστευετε?

Last edited:

GTS

Member
Εγω Σαββατο πρωι προς πρωτο ποδι δε συναντησα ιδιαιτερη κινηση. Στην Αφυτο τι να πας να κανεις, εκτος απο το να φας στη Σουσουραδα; Ριξε μια ματια αν θες αλλα οκ, μετρια κατασταση.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μη σε ακουσει ο τριπακιας .......
Εγω μιλαω για μεσημερι Κυριακης ...μου φαινεται οτι θα ειναι μια φαση οπως ειναι η Ποσειδωνος και η Βουλιαγμενης ..ή απο τα Λιμανακια προς Βαρκιζα καθε Κυριακη αυτη την εποχη.

Dafni

Member
για φαγητο στο δευτερο ποδι,δυο εστιατορια ,εξαιρετικά για τα δικά μου γουστα
-το γραδα blue ,στη νικήτη
-η μπουκαδουρα ,στην ακτή ελιας
πολύ καλο φαγητο με εμφαση στα θαλασσινά...απο τιμες,ok ,θεωρώ οτι ισως πληρώσει κάποιος λιγο παραπανω απο μια οποιαδηποτε ταβερνα στη χαλκιδική ,αλλά αξιζει και για το φαγητο και για το περιβαλλον..
απο παραλιες να προσθέσω την ακτή ονειρου... εκει είναι και ενα απο τα πιο γνωστα beach bar ,της χαλικιδικής ,το manasou που σαββατοκυριακα γινεται χαμος(για τις αλλες μερες δεν ξέρω)αλλά ειναι πολύ ωραια...εγω προτιμω να παω εκει για απογευματινο μπανιο που ειναι πιο ήσυχα
http://www.aktioneirou.gr/

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μωρε ωραια καμπινγκ εχει η Χαλκιδικη βλεπω...μηπως να αφησω τα ξενοδοχεια και να πιασω τα καμπινγκ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom