• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ουγγαρία Βουδαπέστη παραμονή Χριστουγέννων

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Nera μου βολευόμαστε με κάτι πολύ πρόχειρο ακόμα και τύπου μακ ντόναλτς, αρκεί να βρεθεί τίποτα ανοιχτό για εκείνη τη μέρα. Ελπίζω να μην πρέπει να πάρω εξτρά σακίδιο με ξηρά τροφή μαζί μου........

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Τελικά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι οικονομικό. Ό,τι βρίσκω ανοιχτό είναι ακριβό ρεβεγιόν. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν οικονομικά εστιατόρια, αλλά δε βρίσκω κάτι προς το παρόν. Θα ψάξω όμως κι άλλο.
Τι ώρα φτάνετε την παραμονή; Στις 5 στην πλατεία Vorosmarty -που είναι η (κλειστή δυστυχώς) Χριστουγεννιάτικη αγορά θα ανοίξουν το τελευταίο παραθυράκι του ημερολογίου στο κτίριο Gerbeaud. Υποθέτω λοιπόν ότι θα είναι ανοιχτό το ζαχαροπλαστείο, και μπορείτε να φάτε όσο αντέχετε για να αντέξετε το βράδυ.
Άλλη λύση, αν φτάνετε προτού κλείσουν τα μαγαζιά, να εφοδιαστείτε με φαγητά για το βράδυ, είτε από εστιατόρια-καφετέριες, είτε από την κεντρική αγορά, είτε από σούπερ μάρκετ.

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Σ'ευχαριστώ για τον κόπο σου βρε κούκλα. Έχω στείλει και μήνυμα sos στο ξενοδοχείο για καμιά πληροφορία εξτρα. Βλέπεις δε σερβίρει γεύματα εκείνο το βράδυ κι αυτό το ευλογημένο :roll:

Φτάνουμε στην πόλη περί τις 4.30 (αν όλα κυλίσουν ρολόι). Γμτο δεν είχαμε υπολογίσει τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν τα γλυτώνω τα ταπεράκια :D

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Αχ, τι να σας κάνω που φτάνετε και αργά...
Αν φτάσετε 4.30 στο ξενοδοχείο, χρονικά ίσως έχουμε λίγο ξεφύγει για να βρείτε σούπερ μάρκετ ανοιχτά.
Εγώ προτείνω -αν και εφόσον δε βρεθεί ως τότε κάτι- να αγοράσετε μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο από κάποια από τις εκεί καφετέριες 1-2 σάντουιτς, πατατάκια και άλλα τέτοια σκατολοϊδια, κρασιά για τους μεγάλους και χυμούς για τα παιδιά.
Αφού φτάσετε στο ξενοδοχείο και τακτοποιηθείτε, ανακοινώστε στα παιδιά ότι θα κάνετε ένα "χριστουγεννιάτικο πικνίκ". Φορέστε σκούφους και γάντια (αν έχετε σκούφους Άγιου Βασιλη ακόμα καλύτερα!) και κατευθυνθείτε στην πλατεία Vorosmarty Ter. Μπορεί η αγορά να είναι κλειστή, αλλά ο στολισμός υπάρχει. Λογικά θα έχει ησυχία, αφού όλοι θα τρώνε σπίτι τους.
Καθίστε στους πάγκους που θα βρείτε, απλώστε την πραμάτια σας, πείτε και κανένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι και, μόλις το κρύο αρχίζει να περονιάζει, μαζέψτε τα και φύγετε.
Ξέχασα βέβαια να ρωτήσω τις ηλικίες των παιδιών, πάντως συνήθως αν παρουσιάσεις στα παιδιά μια οποιαδήποτε κατάσταση ως μαγική ή περιπετειώδη ξετρελαίνονται.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μην πονοκεφαλιάζεις άλλο,βλέπεις ότι δε σου κάθεται φτηνή λύση για Βουδαπέστη πρώτη μέρα....ποιός ο λόγος να το αφήσεις στην τύχη αν θα βρεις και τι σάντουιτσ θα βρείς και πού και πόσο θα τα πληρώσεις...τρέχα γύρευε.

Πάρτο απόφαση κάνε χώρο στη βαλίτσα και έχεις την πιό σίγουρη οικονομική και υγιεινή λύση..αφού έχετε χρόνο το πρωί στην Ελλάδα φτιάξτε μερικά σάντουιτσ της αρεσκείας σας,πέτα και καναδυό μπανάνες και μηλαράκια στη βαλίτσα,βάλε και κανένα μπισκοτοσοκολατοειδές για τα παιδιά και από κεί και πέρα ακολούθα τη συμβουλή της nena gr....πικ νικ είτε στην αγορά είτε στο δωμάτιο,τουλάχιστον δε θα χάσεις χρόνο στο να ψάχνεις που και τι να φας.

kanaliotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και εγω δεν βρίσκω κάτι οικονομικό για τόσο αργά που φτάνεται! Δυστυχώς και καμια ώρα ακόμα να μείνουν ανοιχτοί αυτοί με τα φαγητά όπως πέρσυ και πάλι δεν θα προλάβεται.
Νομίζω η romantic woman σου έδωσε την ιδανικότερη λύση.

Λοιπόν, καλή διασκέδαση, πιστεύω οτι θα περάσετε πανέμορφα!

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Παίδες καταλήξατε κι εσείς εκεί που κατέληξα κι εγώ :).
Καλά λέει ο κύρης μου...........ένα γιούλμπασι καλά κλεισμένο σε τάπερ, στον πάτο της βαλίτσας. Κρύο κάνει.........θα συντηρηθεί ;). Άλλωστε η τροφή θα καλύψει μόνο ανάγκες παιδιών. Εμείς δεν έχουμε και ανάγκη ντε!
Τα παιδιά δεν είναι και πολύ μικρά (11, 12 και 15). Ε, το πολύ πολύ θα αντέξουν κι αυτά. Τι να κάνουμε! Η έννοια μας θα είναι να μη χάσουμε χρόνο από την περιήγηση. Άρα και τα παντός είδους σαντουιτσάκια θα μας κάτσουν καλά.
Ευχαριστώ και πάλι. Κι αν ανακαλύψω κανα ταβερνάκι αλλά γκρεκ, περίεργο που να "διανυκτερεύει" θα το καρατήσω ως πολύτιμη πληροφορία για τους επόμενους :D

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
25 και 26 θα ειναι επισης κλειστα τα εστιατορια ???:shock::(

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Απ'ότι κατάλαβα, κλειστά-κλειστά δε θα είναι.....προς Θεού. Όμως τα σίγουρα ανοιχτά, θα θέλουν κράτηση και φυσικά έχουν μενού α λα καρτ. Αυτό μεταφράζεται σε 30-60 γιούρος ανά άτομο (μέσες τιμές σε "μέσα" εστιατόρια) αναλόγως αν είναι σκέτο φαγητό ή βιολιά :xmas_twisted:
Αν μπορείς να τα διαθέσεις για τις κρίσιμες αυτές μερούλες, ΟΚ.......αν πάλι όχι, μην πονοκεφαλιάζεις.....κάτι θα βρεθεί και για μας τα άπορα :xmas_cheesygrin:.

Προσωπικά, έκανα μια κράτηση στις 25/12 (Χριστούγεννα γαρ) και άλλη μια -χαμηλότερου κόστους- για 26/12. Ε....στις 24/12, σαντουιτσάκια από το αεροδρόμιο, τίποτα που θα έχουμε κουβαλήσει από την πατρίδα, περπάτημα στους δρόμους της πόλης και θα τα περάσουμε κούκλα.........

Ελπίζω μόνο να μη σκάσει καμιά βρωμοαπεργια στους ελεγκτές, που κάπου διάβαζα, γιατί θα με δείτε στα κανάλια :xmas_evil: :xmas_evil: :xmas_evil:

roman

New Member
Καλησπέρα κ από μένα!
Επειδή πρόκειται να φτάσω κ εγώ την παραμονή Χριστουγέννων μεσημέρι στη Βουδαπέστη, έχω κάνει μια σχετική έρευνα και μάλλον θα καταλήξω στο εξής εστιατόριο, ρίξε κ εσύ αν θες μια ματια εδω:
Spoon Cafe Lounge

Υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με το μενού και τις τιμές!

tsolias1979

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Αρα εγω που θα παω στις 20 πουρνο πουρνο και γυριζω 24 μεσημερι ειμαι μια χαρα????Θα ειναι ολα ανοιχτα???Με βλεπω +10 κιλα!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom