• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ουγγαρία Βουδαπέστη Μαρτιος 2011

ktp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Surprise...!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Παιδιά, θα ήθελα κατ'αρχάς να σας ευχαριστήσω γιατί χωρίς εσάς δεν θα είχα βρει την φοβερή προσφορά της MALEV όπου πήγαμε Βουδαπέστη με 157 ευρώ 2 άτομα (και γυρίσαμε εννοείται :bleh:) και επίσης δεν θα είχα βρει το εκπληκτικο ξενοδοχειο ZARA CONTINENTAL όπου με περίπου 200 ευρώ μείναμε 4 νύχτες σε junior suite με πρωινο.

Να είστε καλά όλοι που γράφετε τις εμπειριες σας μιας και έτσι βρίσκουμε οι υπόλοιποι καλές ευκαιρίες!!! Περιττό να πω πως περάσαμε υπέροχα και σε αντίθεση με άλλους έλληνες που συναντήσαμε εκεί (οι οποίοι παρεπιπτόντως ήταν πάρα μα πάρα πολλοί) οι οποίοι θεωρούσαν πως 3-4 μέρες είναι πάρα πολλές για την Βουδαπέστη, εμείς έχουμε αφήσει ανοιχτους λογαριασμους για την επόμενη φορά που θα την επισκεφθούμε. Και δεν είμαστε άτομα που καθόμαστε...:lol: Μετά το πρωινο φευγαμε και επιστρέφαμε το βράδυ για να πάμε για δείπνο. Στην διάρκεια της μέρας τρέχαμε σαν το Βέγγο για να προλάβουμε να δούμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Ένα έχω να πω, περίπου 8,5 Giga σε φωτο και βιντεο σε 4 μέρες. :shock: Δεν ξέρω αν είναι κάτι συνηθες για εσας αλλά εμένα μου φαίνονται πολλά :lol:.

Ευχαριστώ πάρα πολύ λοιπόν!!! Και για όποιον πρόκειται να την επισκεφτεί σύντομα, ας με ρωτήσει ότι θέλει μιας και τα έχω πολύ πρόσφατα. ;)

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
να σαι καλα!!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πες μου για το Ζαρα ..το βλεπω σε προσφορες της εταιριας συχνα.
Βρισκεται στην Πεστη?Ειναι κεντρικο ...κοντα σε μετρο?

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Kleo, κεντρικό είναι το ZARA, εμείς βέβαια έχουμε κλείσει σε άλλο, στην Κεντρική Πέστη, όταν πάω θα σου πω λεπτομέρεις γιατί κι εκεί μιλάμε για 4αστερο, με πρωϊνό μόλις 168 ευρώ τρεις νύχτες το δίκλινο...

ayreonliv

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Φεύγω και εγώ για Βουδαπέστη αρχές Απριλίου. Έχω κλεισει στο La prima fashion hotel budapest. Μήπως έχει μείνει κανείς σε αυτό πρόσφατα να μου πει εντυπώσεις γιατί στο booking δεν έχει ακόμα κριτικές για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

ktp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Surprise...!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Πες μου για το Ζαρα ..το βλεπω σε προσφορες της εταιριας συχνα.
Βρισκεται στην Πεστη?Ειναι κεντρικο ...κοντα σε μετρο?
Βασικά εγω μιλάω για το Zara Continental, γιατι υπάρχει και το Zara Boutique το οποιο όμως δεν γνωριζω. To Zara Continental λοιπόν είναι 4αστερο superior αλλά ανετα θα μπορουσε να ειναι 5αστερο. 3 λεπτά από σταθμό μετρό και 15-20 λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Πέστης. Καινούριο, με τέλειο μπάνιο (έχω και ένα κόλλημα με το μπάνιο στα ξενοδοχεία) και ντουζ-βροχή με πολύ καλή πίεση για να ξεκουράζεσαι μετα από μια ατελειωτη μερα έξω. Πολύ καλή ποικιλία στον πρωινο μπουφε που περιλαμβανεται στην τιμή και επίσης δωρεαν wifi στο δωματιο. Εμείς είχαμε κλείσει με περίπου 200 ευρω ένα δωματιο για 4 νύχτες και παρόλλο που φτάσαμε εκεί 7 το πρωι, μας δώσανε το δωματιο απευθείας και χωρίς χρέωση μιας και το check in ηταν στις 14.00 δηλαδη 7 ωρες αργότερα. Επίσης μιας και ήταν επετειος γάμου, μας είχαν μία πιατελα με φρούτα και γλυκά και ένα μεγαλο μπουκαλι σαμπανια με 2 ποτηρια σαμπανιας. Το ξενοδοχείο είναι καινουριο και έχει πάντα κίνηση, κάτι που μου άρεσε πολύ γιατί συνηθως όταν γυρνας στο εξωτερικο μετα τις 12 το βραδυ στο ξενοδοχειο σου, επικρατει μια νέκρα. Εκεί όμως είχε πάντα κίνηση και άτομα στο lobby (συνήθως έλληνες :haha:) μέχρι αργά. Και να αναφερω το spa του το οποίο αν και δεν τιμησαμε, το είδαμε και ηταν πεντακαθαρο και πανεμορφο. Και εκτός αυτού, μας έδωσαν και 2 δωρεαν επισκέψεις σε ένα από τα ιαματικά λουτρά της πόλης. Και επίσης το προσωπικο γνωρίζει απταιστα αγγλικά και είναι πολυ προθυμο να σε βοηθησει με ότι θελήσεις και με ότι τους ζητησεις.
Εγω το προτείνω ανεπιφυλακτα!!! :clap:

dimitrak

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
εγω πηγα ενα μηνα αφου ειχε ανοιξει και μας εκαναν κ μας αναβαθμιση σε σουιτα...βεβαια χωρις σαμπανιες,φρουτα και γλυκα!την επομενη φορα!!!

MPLECAFE

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ
και εγω 4 με 8 απριλιου θα παω με ενα φιλαρακι, αλλα ρε γαμωρο την προυγουμενη βδομαδα εκλεισα με μαλεβ στα 157 το ατομο δεν πειραζει !!! για πεσ που αξιζει ??

ktp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Surprise...!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
και εγω 4 με 8 απριλιου θα παω με ενα φιλαρακι, αλλα ρε γαμωρο την προυγουμενη βδομαδα εκλεισα με μαλεβ στα 157 το ατομο δεν πειραζει !!! για πεσ που αξιζει ??
Οπωσδήποτε στον λόφο του Gellert οπου θα δειτε πανοραμικά την Βουδαπέστη και καλύτερα να πάτε βράδυ ώστε να την δείτε φωτισμένη και να φάτε σε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο το Citadella Panorama (http://www.diningcity.com/hungary/budapest/citadella/index.html) με τεραστιες τζαμαρίες οπου απολαμβανεις την τέλεια θεα.

Αξίζει το Fisherman's Bastion όπου είναι η παλιά αριστοκρατική συνοικία της Βούδας, εκεί θα περπατήσετε λιγάκι στα δρομάκια και αν έχετε όρεξη μπείτε και στον λαβύρινθο, πλάκα έχει. Αξίζει να πιείτε καφέ στο πυργάκι του Fisherman's bastion στο Magyar Halaszbastya απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton οπου παλι θα απολαυσετε την θεα και αν εχει κρυο θα σας δώσουν και κουβερτούλες φλισενιες. Εκεί στην συνοικία έχει γενικά και αλλα καφε και εστιατόρια αλλά αυτό υπερέχει λόγω θέσης.

Επίσης καλή επίσκεψη είναι και το νησί της Μαργαρίτας το οποίο όμως εμείς δεν επισκεφτηκαμε λόγω καιρού, μας είπαν όμως πως είναι τέλειο όταν πρασινήσει ο τόπος για περπάτημα. Και επίσης μας είπαν πως έχει night life, αλλα όπως είπα δεν εχω προσωπική εμπειρία.

Ενδιαφερουσα επίσκεψη είναι το μουσείο του τρόμου στην οδο Αndrassy 60 οπου στεγαζόταν παλιά ένας χωρος φυλάκισης και βασανιστηρίων κατά την περίοδο του κομμουνισμού και του ναζισμού.

Η Βουδαπέστη έχει πολλά ιαματικά λουτρά και αν έχετε χρόνο να επισκεφτείτε κάποιο αλλά πάρτε από εδώ μαγιώ και πετσέτα (η δανειστείτε για λίγο του ξενοδοχείου :) ).

Αν παλι θελετε και κάτι διαφορετικο, δοκιμάστε το Riverride (http://www.riverride.com/) το οποίο είναι ένα λεωφορείο που σου κάνει 45 λεπτά ξεναγηση στην πολη και μετά βουτάει στο ποτάμι και τα υπόλοιπα 45 λεπτά κάνει ξενάγηση πλέοντας.

Αν σας ενδιαφερουν τα λεωφορεία hop on-hop off, να διαλέξετε την πορτοκαλί γραμμή (Program Centrum - Budapest Sightseeing) και όχι το κόκκινο (City Tour Budapest) μιας και εχει καλυτερη διαδρομή και προσφερει εξτρα 2 ωρες κρουαζιέρας στο ποταμι και 2 ξεναγησεις στην πόλη on foot.

Για φαγητό έχετε να επιλέξετε από πολλά εστιατορια με τσιγγανικα βιολιά. Για κάτι διαφορετικο δοκιμαστε το SIR LANCELOT (Sir Lancelot Lovagi tterem) οπου δεν υπάρχουν πιρούνια, οι μεριδες ειναι τεραστιες και το φαγητο σου συνοδευουν belly dancers, τσιγγανικα βιολια και ξιφομαχοι. Επίσης πολύ καλη επιλογή για κατι φθηνο (περιπου 20ευρω τα 2 ατομα), γρηγορο και νοστιμο είναι η αλυσιδα VAPIANO (ιταλικη κουζινα) οπου το φαγητο φτιάχνεται μπροστά σου γρήγορα και πολύ νοστιμα!!! (http://www.vapiano.hu/ettermek.php).

Για μπαρακια απλά κάντε μια βολτα γύρω απο την εκκλησία του αγιου στεφανου και θα βρειτε διάφορα ανάλογα το γούστο σας.

Για συνάλλαγμα την καλυτερη ισοτιμια βρήκαμε στην τράπεζα UNICREDIT BANK HUNGARY και το αμεσως καλυτερο στην RAIFFEISEN BANK. Πολύ καλυτερη επιλογη από τα απειρα ανταλλακτηρια που θα βρειτε σε καθε γωνια. παρόλλαυτα ψαξτε το λιγο και εσεις πριν το κάνετε.

Για μεταφορα από και προς το αεροδρόμιο βολευει το Airportshuttle.hu - We do not resell, we serve instead το οποιο ειναι του αεροδρομιου και σε αφηνει στο ξενοδοχειο σου από οπου και σε παιρνει την μερα αναχωρησης. Πιο οικονομικο απο ταξι.

Και μιλωντας για ταξι, αν παρετε ταξι να ρωτατε πριν μπειτε ποσο θα σας χρεωσει την διαδρομη. Εμεις την παθαμε την πρωτη φορα και πληρωσαμε περιπου 4500 φιορινια για μια διαδρομη οπου κανονικα κοστιζε 1000-1200 (τα οποια και πληρωσαμε τις επομενες φορες που κανονιζαμε απο πριν την τιμη). Αλλά καλυτερα να παρετε την 7ημερη καρτα για τα ΜΜΜ όπου μπαινοβγαινετε σε μετρο-τραμ-λεωφορεια οσο θελετε.

Αξιζει επίσης η ξεναγηση στην Οπερα αλλά και στο κοινοβούλιο (την οποια εμεις δεν προλαβαμε...)

Αυτα μου ερχονται στο μυαλο προς το παρον.. Αν θες κατι πιο συγκεκριμενο, ρωτα με. Καλα να περασετε!!!:D

MPLECAFE

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ
σε ευχαριστω πολυ !!! μαλλον με ποδηλατο θα κινηθουμε για να γουσταρουμε δεν θα εχει και πολυ κρυο !!!!

αυτα δεν τα πολυ καταλαβα τι εννοεισ?

Αν παλι θελετε και κάτι διαφορετικο, δοκιμάστε το Riverride (River Ride - Budapest Sightseeing on Land and Water) το οποίο είναι ένα λεωφορείο που σου κάνει 45 λεπτά ξεναγηση στην πολη και μετά βουτάει στο ποτάμι και τα υπόλοιπα 45 λεπτά κάνει ξενάγηση πλέοντας.

Αν σας ενδιαφερουν τα λεωφορεία hop on-hop off, να διαλέξετε την πορτοκαλί γραμμή (Program Centrum - Budapest Sightseeing) και όχι το κόκκινο (City Tour Budapest) μιας και εχει καλυτερη διαδρομή και προσφερει εξτρα 2 ωρες κρουαζιέρας στο ποταμι και 2 ξεναγησεις στην πόλη on foot.

ktp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Surprise...!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Hop On-Hop Off ειναι λεωφορειάκια τα οποια οταν εχει καλό καιρό είνα χωρις οροφη αλλιώς είναι κανονικο πουλμανακι. Αυτά έχουν μια προκαθορισμένη διαδρομή συνήθως γύρω από τα κύρια μνημεία και έχει ακουστικά από τα οποία ακους ξεναγηση στην γλώσσα σου. Το εισητήριο που βγάζεις συνήθως έχει ισχύ για 2 μέρες. Σε κάθε στάση που κάνει μπορείς αν θες να κατεβαινεις, να επισκέπτεσαι το τάδε αξιοθέατο και να ανεβάινεις στο επόμενο που θα έρθει, εξου και το ονομα hop on-hop off.

Eμείς σε κάθε ταξίδι την πρώτη μέρα κάνουμε την ξεναγηση με αυτό τον τρόπο, ακούμε τα σχόλια για το κάθε μνημείο και γενικά την ιστορια της πόλης με αρκετες λεπτομερειες, σημειώνουμε πια θα θέλαμε να δούμε και τις επόμενες μερες τα επισκεπτόμαστε. Ουσιαστικά παίρνεις μια πρωτη ιδεα από την πολη και σχεδιάζεις το πρόγραμμα σου.

Η βουδαπέστη έχει 2 εταιριες που το κάνουν αυτό (δες τα site από το παραπανω μηνυμα) και η μία υπερέχει της άλλης, για αυτο και στο προτεινα.

Το Riverride τωρα είναι κάτι αστείο που πρωτη φορα ειδα και εγω. Είναι ένα πουλμανακι που σου κανει ξεναγηση για μιαμιση ωρα (εδω δεν μπορείς να ανεβαινεις και να κατεβαινεις) αλλά στην μεση τησ διαδρομής, πάει προς το ποταμι και βουτάει στο νερο. :haha: Και στη συνεχεια πλέει στον Δουναβη σαν βαρκα και κάνει ξεναγηση απο εκει. Μπες στο site που σου γραφω ή αν θες μπες εδω
και δες βιντεακι στο you tube.

Last edited by a moderator:

Traveller

Member
ktp πολύ ωραία τα έγραψες μπράβο... μου τα χάλασες μόνο με τα εστιατόρια που ανέβασες και με το αμφίβιο λεωφορείο... ας είμαστε σοβαροί... το λεωφορείο είναι η επιτομή της turist trup και τα εστιατόρια χωρίς σχόλια...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom