• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Βοηθεια..ανοιξτε μου τα ματια....

D

Delmem2549

Guest
μμμ τωρα κατι γινεται... yorgos να σε ρωτήσω πιστεύεις ότι θα μπορούσα να συνδυάσω περου και εκουαδορ δηλαδή να δω τα βασικά στο περου και μετά μερικές μέρες να αραξω σε παραλίες στο Εκουαδόρ ?

Γιάννης.

D

Delmem2549

Guest
Νομίζω αγαπητέ ότι πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος, να μας πεις δηλ. ιεραρχικά και σαφώς τι ψάχνεις....κάθε προορισμός έχει τα δικά του...
Αν και νομίζω ότι στο πρώτο post ήμουν συγκεκριμενος μπορώ να τα συνοψίσω

Φερβρουαριος - Μάρτιος
διάρκειά 15-20 μέρες
είμαστε ζευγάρι νέο
να δούμε αξιοθέατά με ιστορική και πολιτισμική άξια
και μετά να πάμε κάπου εκεί κοντά πχ με μια 2-3 ωρη πτήση για
άραγμα και μπάνια σε εξωτικές παραλίες. δεν έχω πρόβλημά πάω
οπουδήποτε μέσα σε "λογικά" πλαίσια πχ όχι μια 12 ωρη πτήση και μετά άλλη μια 6 ωρη.

γενικα δεν ψαχνω κατι συγκεκριμενο παντως ηδη 2 πιθανα σεναρια εχουν τραβηξει τη προσοχη μου

ΙΝΔΙΑ ΔΕΛΧΙ - ΑΓΚΡΑ - ΓΚΟΑ ΜΠΑΝΙΑ

ΠΕΡΟΥ ΛΙΜΑ ΚΟΥΣΚΟ ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ- ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΜΠΑΝΙΑ

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κοίταξε οι παραλίες του Εκουαδόρ είναι μεν καλύτερες από τις μετριότερες του Περού, αλλά για μένα δε δικαιολογούν την έξτρα μετάβαση, δεν είναι και τίποτε το φοβερό. Από αυτά που ειπώθηκαν εγώ θα σου πρότεινα το Μεξικό που τα έχει όλα και αν θες να κάνεις το ΠΕρού, μπορείς να το συνδυάσεις με το Ρίο στη Βραζιλία, το αεροπορικό έχει 245 ευρώ τώρα που το κοιτούσα με την κοπέλα μου γιατί λέγαμε να πάμε το Σεπτέμβριο (δε μας βλέπω τελικώς, κρίμα διότι η τιμή είναι καλή), εκεί μάλιστα και μπάνια έχει και άλλο πράγμα σε σχέση με το Περού.

Αλλιώς βάρα μια Ινδία και δε θα χάσεις. Ωραίο πράγμα, μιλάμε και πολύ αυθεντικό ΚΑΙ οικονομικότατο σε σχέση με όλα τα άλλα.

Με τη Σρι Λάνκα δε σε είδα να ασχολείσαι: έχει αρχαία, είναι compact, ασφαλής, φθηνή, πολύ διαφορετικά τοπία και παραλίες πέντε αστέρων.

D

Delmem2549

Guest
Με τη Σρι Λάνκα δε σε είδα να ασχολείσαι: έχει αρχαία, είναι compact, ασφαλής, φθηνή, πολύ διαφορετικά τοπία και παραλίες πέντε αστέρων.
:clap::clap: να βρε παιδιά γιατί ζητάω βοήθειά... τώρα που το λες για να ρίξω μια εκτενή ματιά και στη Σρι Λάνκα ... εκεί πέρα αλλώστε μετακομισε και ο αγαπημενος μου Arthur Clarke (το 1956 παρακαλω...) και έκατσε μεχρι το θάνατο του... κατι θα ξερει αυτος..:)

αν και τα αξιοθέατά αρχίζουν να παίρνουν μεγαλύτερή βαρύτητά μέσα μου από τα μπάνια...

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
μμμ τωρα κατι γινεται... yorgos να σε ρωτήσω πιστεύεις ότι θα μπορούσα να συνδυάσω περου και εκουαδορ δηλαδή να δω τα βασικά στο περου και μετά μερικές μέρες να αραξω σε παραλίες στο Εκουαδόρ ?

Γιάννης.
Μπορώ να σκεφτώ χίλιους λόγους για να πας Εκουαδόρ, αλλά οι παραλίες δεν είναι ένας από αυτούς....Στα Γκαλάπαγκος, ναι, υπάρχουν εξαιρετικές παραλίες, αλλά εκεί τον πρώτο λόγο έχει η παρατήρηση των σπάνιων ζώων και όχι το μπάνιο όπως το έχουμε εμείς στο μυαλό μας...

Αν θέλεις οπωσδήποτε λατινική Αμερική, τι θα 'λεγες για Βενεζουέλα? Μπορείς να δεις εξαιρετικά πράγματα στην ενδοχώρα, κι ύστερα να αράξεις μερικές μέρες στα ανεπανάληπτα Los Roques...

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
αν σκεφτεσαι ινδια, μολις επεστρεψα και μιας και τα χω προσφατα θα σου προτεινα μια λιγο διαφορετικη διαδρομη....δελχι, αγκρα, ρατζασταν και κεραλα...το δελχι οχι πανω απο τρεις μερες, αγκρα 1-2, ρατζασταν οπωσδηποτε τζαισαλμερ και τζοντπουρ η ουνταιπουρ με τα ομορφα φρουρια μες την ερημο και κεραλα αντι για γκοα γιατι ειναι πιο ρομαντικη και ομορφη! πηγα στη παραλια της βαρκαλας που μ'αρεσε παρα πολυ και η βολτα στα backwaters με διαμονη σε Houseboat αξιζει το κοπο!συν οτι μάρεσε πολυ και η κουζινα εκει!η γκοα ηταν αρκετα τουριστικη και εκτος σεζον που πηγα...στη calangute ειχε παρτυ ακομα και τωρα, η colva γεματη απο γκρουπ ...βεβαια το μικρο χωριο αραμπολ που εμεινα ηταν ησυχο και ελαχιστοι τουριστες στη φαση του πινω και αραζω...πινω εννοω οχι μονο αλκοολ....

γενικα η ινδια ηταν πολυ οικονομικη, εβρισκες πολυ καλα και φτηνα δωματια και με 3 ευρω ετρωγες καλα! επισης οι μεταφορες με ταξι τουκ τουκ η τρενο ηταν ανετες και ευκολες....και τα αεροπλανα στοιχιζουν απο 30 ως 60-70 ευρω !καλα να περασετε οπου και αν πατε!!!!

D

Delmem2549

Guest
δεν θα σου πω καλωςηρθες πισω....φανταζομαι θα περασες μαγικα...
θα ηθελά πολυ να διαβασω τις περιπετεις σου οταν επαναπατριστεις (ενοοω ψυχικα)

μια και ειδες και goa και kerala οι παραλιες (σαν φυσικη ομορφια) ασχετα με τον κοσμο που ηταν καλυτερες ?

με τι πεταξες ? εκανες εσωτερικες πτησεις η ηταν οδικες οι μετακινησεις ?

ευχαριστω.
Γιαννης

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
δεν θα σου πω καλωςηρθες πισω....φανταζομαι θα περασες μαγικα...
θα ηθελά πολυ να διαβασω τις περιπετεις σου οταν επαναπατριστεις (ενοοω ψυχικα)

μια και ειδες και goa και kerala οι παραλιες (σαν φυσικη ομορφια) ασχετα με τον κοσμο που ηταν καλυτερες ?

με τι πεταξες ? εκανες εσωτερικες πτησεις η ηταν οδικες οι μετακινησεις ?

ευχαριστω.
Γιαννης
οι παραλιες εξωτερικα μοιαζαν αρκετα....δηλαδη φοινικες, αμμος...εσωτερικα δεν ηταν τπτ ιδιαιτερο αλλα ειχε και μουσωνες οποτε δεν ειναι ενδεικτικη εποχη...οπως ειπα πριν μάρεσε καλυτερα η κεραλα με τα καναλια και η περιοχη γυρω απο τη βαρκαλα .Εκτος απο το κοσμο και οι τιμες των δωματιων ηταν σαφως φτηνοτερες στη κεραλα σε σχεση με τις γνωστες παραλιες της γκοας.. η γκοα απο οτι καταλαβα θεωρειται η μυκονος της ινδιας μαζευοντας αντροπαρεες ανωτερων οικονομικων ταξεων απο ολη τη χωρα..σκεψου να πινεις καφε στη παραλια και να σκανε 3-4 πουλμαν μονο αντρες , αντε να βουτηξεις με μπικινι για μπανιο.....αλλα και παλι μπορεις να βρεις πιο ησυχες παραλιες ιδιαιτερα στα βορεια οπου καταληξαμε και εμεις...

εκανα σχεδον ολες τις αποστασεις με βραδινα τρενα στην AC3 θεση(κοστος περιπου 7-8 ευρω η διαδρομη) . Πτηση πηρα μονο απο κολκατα προς μπανγκαλορε και πεταξα με indigo, low cost εταιρεια αλλα πολυ αξιοπρεπης στη τιμη των 40 -45 ευρω περιπου! για μικροτερα των 3-4 ωρων δρομολογια αρχικα χρησιμοποιουσαμε ταξι επειδη μοιραζομασταν το ποσο 5 ατομα αλλα τελικα απελαυσα καλυτερα τα πολυ φτηνοτερα τοπικα λεωφορεια! με μηδαμινα ποσα ειναι μια εμπειρια απεριγραπτη και μετα εκτιμας τη ζωη περισσοτερο!

επισης αν τελικα πας μη κλεισεις κανενα δωματιο περα απο το πρωτο καθως απο κοντα με τα ιδια λεφτα παιρνεις πολυ ανωτερο δωματιο και παντου υπαρχει πληθωρα ξενοδοχειων απλα χρειαζεται μιση ωριτσα κοπο...

ο,τι αλο χρειαστεις εδω...

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Μια αλλη επιλογη που θα σου προτεινα ειναι Νοτια Ινδια - Σρι λανκα - Μαλδιβες. Και οι τρεις εχουν εκπληκτικες παραλιες, η Ινδια και η Σρι Λανκα ειναι πολυ φτηνες για το τουριστικο προιον που προσφερουν - ειδικα η δευτερη τωρα που τελειωσε ο εμφιλιος και θα βρεις λιγοτερα μετρα ασφαλειας απο οτι εγω (εφυγα μια εδομαδα πριν παραδοθουν οι Ταμιλ, αυτο θα πει γκαντεμια). Οσο για τις Μαλδιβες τις αναφερω γιατι ειναι φτηνα τωρα καθοτι low season και ειναι μονο 1 ωρα απο το Κολομπο και πεταει απευθειας οπως η Emirates και η Air Sri Lanka (αν και απο παμφτωχη χωρα, ειναι απιστευτη εταιρεια).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom