• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βοήθεια για ένα newbie!

furora19

Member
Γεια σας παιδιά. Είμαι καινούριο μέλος και λίγο στα χαμένα με το forum! Ζητώ τα φώτα σας γιατί είμαι παντελώς άσχετη με ταξίδια, ειδικά στο εξωτερικό, ειδικά αν είναι να το οργανώσω μόνη μου!
Λοιπόν, σκέφτομαι να πάω Τόκιο γύρω στα Χριστούγεννα και να κλείσω μέσω Expedia. Απορίες τώρα:
Τι γίνεται με τις πτήσεις με ανταποκρίσεις; Παίρνω αποσκευές και ξανακάνω check-in; Κάτι άλλο;
Το πακέτο που κοιτάω έχει μικρότερο χρόνο αναμονής 80 λεπτά(από Όσακα για Τόκιο) ανάμεσα στις πτήσεις. Ενώ από Ντόχα για Όσακα 105 λεπτά. Είναι αρκετά ή δεν θα προλάβω;
Τι γίνεται αν η πτήση μου ακυρωθεί/αλλάξει ώρα/μέρα/κτλ; Θα με ειδοποιήσουν σε περίπτωση που συμβεί κάποιο από τα προηγούμενα ή θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το μάθω μόνη μου; Θα καταφέρω να φτάσω στον προοορισμό μου τελικά ή θα μείνω με την όρεξη;
Τι είναι το online check-in; Πρέπει να το κάνω;

Συγγνώμη αν είναι χαζές οι ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα!^^;; Σας παρακαλώ απαντήστε μου σύντομα αν είναι δυνατόν για να βιαστώ να κλείσω κι εγώ!:)

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
1. Τι γίνεται με τις πτήσεις με ανταποκρίσεις; Παίρνω αποσκευές και ξανακάνω check-in; Κάτι άλλο;
2. Το πακέτο που κοιτάω έχει μικρότερο χρόνο αναμονής 80 λεπτά(από Όσακα για Τόκιο) ανάμεσα στις πτήσεις. Ενώ από Ντόχα για Όσακα 105 λεπτά. Είναι αρκετά ή δεν θα προλάβω;
3. Τι γίνεται αν η πτήση μου ακυρωθεί/αλλάξει ώρα/μέρα/κτλ; Θα με ειδοποιήσουν σε περίπτωση που συμβεί κάποιο από τα προηγούμενα ή θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το μάθω μόνη μου;
4. Θα καταφέρω να φτάσω στον προοορισμό μου τελικά ή θα μείνω με την όρεξη;
5. Τι είναι το online check-in; Πρέπει να το κάνω;
1. Αν οι πτήσεις είναι όλες με την ίδια εταιρεία τότε δεν παίρνεις αποσκευές στις ενδιάμεσες στάσεις ούτε ξανακάνεις check in. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και με διαφορετικές εταιρείες συμβαίνει αυτό. Σε κάθε περίπτωση θα το ξεκαθαρίσεις στο check in στην αφετηρία, αν σου δώσουν κάρτες επιβίβασης για όλα τα σκέλη τότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.
2. Οι χρόνοι αναμονής σου είναι μια χαρά, δεν θα έχεις πρόβλημα.
3. Για καλό και για κακό κάνε έναν έλεγχο δυο-τρεις μέρες πριν την πτήση στο σάιτ της εταιρείας για να δεις αν η πτήση υπάρχει στη σωστή ώρα.
4. Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις :haha::haha:
5. Το online check in δεν είναι υποχρεωτικό. Το κάνεις αν θέλεις να διαλέξεις μια συγκεκριμένη θέση ή αν θες να αποφύγεις την ουρά. Μιας και είναι η πρώτη σου φορά και αφού λογικά θα έχεις να παραδώσεις και αποσκευή, πήγαινε και κάνε check in κανονικά στο γκισέ της εταιρείας στο αεροδρόμιο.

furora19

Member
Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση!^^ Με ξε-άγχωσες αρκετα!
4. XDDD Αυτό που εννούσα(και δεν εκφράστηκα καλά) είναι αν θα μου δώσουν ας πούμε εναλλακτικές σε περίπτωση ακύρωσης/αλλαγής μιας πτήσης~

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση!^^ Με ξε-άγχωσες αρκετα!
4. XDDD Αυτό που εννούσα(και δεν εκφράστηκα καλά) είναι αν θα μου δώσουν ας πούμε εναλλακτικές σε περίπτωση ακύρωσης/αλλαγής μιας πτήσης~
Όπως σου είπε η mariath, καλύτερα να το ελέγξεις 1-2 μέρες νωρίτερα. Συνήθως ειδοποιούν αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στην πτήση και αναγκαστείς να τροποποιήσεις τα σχέδιά σου θα σε αποζημιώσουν για οποιαδήποτε ζημιά σου προκαλέσουν. Αν π.χ. ακυρωθεί το Αθήνα-Ντόχα και χάσεις την ανταπόκριση, θα σου βρουν άλλο τρόπο να φτάσεις Οσάκα τελικά (αν φυσικά συνεχίζεις με Qatar)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα