• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σάμος Βοήθεια για Σάμο

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Υπάρχουν καικάκια. Εγώ έναν ξέρω ας πούμε που θέλει 5 ευρώ την διαδρομή, δεν έχει παζάρι δλδ. Επίσης υπάρχει και μια άλλη εταιρία με σκάφη όμως, που κάνει το δρομολόγιο αλλά δεν ξέρω περισσότερες πληροφορίες, θέλει λίγο ψάξιμο. Ωτοστόπ....δεν θα το έλεγα ότι είναι και πολύ δημοφιλές το σπορ.....
Τώρα για τον χρόνο που έχει. Αν έρθει πρωί Καρλόβασι, κατέβει λιμάνι, πάρει αμέσως κάποιο καίκι, κάτσει ένα δυο ώρες μεγάλο Σειτάνι, και γυρίσει Καρλόβασι, σίγουρα προλαβαίνει λεωφορείο για πίσω (αν υποθέσουμε ότι μένει Βαθύ).
Αλλά προφανώς να δούμε αν όντως έρθει Σάμο, και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Υπάρχουν καικάκια. Εγώ έναν ξέρω ας πούμε που θέλει 5 ευρώ την διαδρομή, δεν έχει παζάρι δλδ.....
Τώρα για τον χρόνο που έχει. Αν έρθει πρωί Καρλόβασι, κατέβει λιμάνι, πάρει αμέσως κάποιο καίκι, κάτσει ένα δυο ώρες μεγάλο Σειτάνι, και γυρίσει Καρλόβασι, σίγουρα προλαβαίνει λεωφορείο για πίσω (αν υποθέσουμε ότι μένει Βαθύ).....
Πώς τον βρίσκουμε αυτόν με τα 5; Παίρνει 5 το κεφάλι ακόμα κι αν πρόκειται για δύο άτομα; Δεν έχει συγκεκριμένες ώρες; Για άλλους ρωτάω τώρα.
Μα λέμε αν προλαβαίνει να δει τα Νέο-Μεσαίο και το Ποτάμι και τα Σεϊντάνια σε μια μέρα. Αυτό δε νομίζω.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όποιος ενδιαφέρεται, έχω το κινητό ενός καπετάνιου (του καικιού ε, όχι τίποτα πολυτέλειες!) ο οποίος κάνει αυτό το δρομολόγιο. Χρεώνει το άτομο 5 έουρος. Και 10 άτομα να εμφανιστείτε θα σας πει 50.
Όταν πριν κανά δυο χρόνια είχα πάει Σειτάνι, και μετά από πολύωρες βουτιές ήθελα να γυρίσω (σχεδίαζα να γυρίσω με τα πόδια ο κομάντο, όπως είχα πάει δηλαδή) εμφανίστηκε σαν μάννα εξ ουρανού ο κυρ Μανώλης. Φρόντισα να αποθηκεύσω το τηλέφωνο για την επόμενη φορά.

Αν θέλετε σε π.μ. σας το δίνω. Ελπίζω να πηγαίνει ακόμα.

Να τα κάνει όλα αυτά σε μία μέρα, όχι. Πρέπει να είναι κομάντο. Σαν εμένα στο Σειτάνι δηλαδή. Καμία ελπίδα δηλαδή.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Στείλε μου πμ. Ευχαριστώ!
Συνήθως το κάνουν με τα πόδια, μικρά παιδιά είναι, αλλά αύριο παραέχουν φορτωμένο πρόγραμμα, φιλοξενούν.

Να τα κάνει όλα αυτά σε μία μέρα, όχι. Πρέπει να είναι κομάντο. Σαν εμένα στο Σειτάνι δηλαδή. Καμία ελπίδα δηλαδή.
Ε μα γι' αυτό πέταξα έξω τα Σεϊντάνια, για να δει το Καρλόβασι και γιατί λέει σφιχτό budget, κι εσύ τού τα λες άχαστα. Μπορεί λοιπόν, αν προτιμάει, με χρονικό ζόρι και 10e επιπλέον, να κάνει Ποτάμι-καταρράκτες (μήπως απλά να τους δει από κάτω) και Μεγάλο Σεϊντάνι κι άσε το το Καρλόβασι, ό,τι δει απ' το λεωφορείο. Πάντως γενικά η διαδρομή με τα πόδια είναι μέρος της ομορφιάς τους.
Υγ. Μου φαίνεται πως μόνοι μας τα λέμε.

Last edited by a moderator:

Delmem31458

Banned
Ευχαριστω πολυ φιλοι μου! Με αποθαρρυνατε απο Σαμο αρχικα και εψαχνα για αλλα μερη, Ιο, Ναξο, Δονουσα για 4-5 μερες. Στα Σειτανια η μαγεια ειναι να πας περπατωντας μεσα απ το δασος, ετσι δεν ειναι; Στην Αθηνσ περπαταω 2-3 ωρες την ημερα (10-15χλμ συμφωνα με το κινητο) αλλα βεβαια ειναι περπατημα μεσα σε πολη και με συντομες στασεις.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Σε αποθάρρυνα πράγματι εγώ, ωστόσο αφότου είδα τα γούστα σου (κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, ξένο κόσμο..., διάθεση για περπάτημα) θεωρώ πως μια χαρά τη βγάζεις πέντε μέρες χωρίς αυτοκίνητο στα ανατολικά και πως -ακόμα και μη γνωρίζοντας όλο το νησί- θα το ευχαριστηθείς περισσότερο απ'ό,τι κάποιο πιο "μαζεμένο".
Λοιπόν, μόνος-με τα πόδια-πρώτη φορά, να μην πας Σεϊντάνια. Για το Μεγάλο, που αξίζει, θέλεις 1.5 ώρα στο μονοπάτι αφού το συναντήσεις από τον κεντρικό δρόμο κι άλλο τόσο πίσω. Έχει πράσινο και σημεία με θέα αλλά έχει και ανηφόρες, κατηφόρες, πέτρες, διασταυρώσεις, δεν ενδείκνυται να το κάνεις μόνος. Πήγαινε με το καϊκι (δεν πήρα ακόμη το κινητό τού καπετάνιου) ή ξέχνα το και επικεντρώσου στο Ποτάμι (για καταρράκτες, μπάνιο) και στην πόλη.
Επίσης τη spare μέρα, αν κάνεις τα Πλατανάκια/Αηδόνια-Μανωλάτες, μπορείς να ξεκινήσεις από Άγιο Κωνσταντίνο/Λιβαδάκι για μπάνιο. Όχι από το ωραίο Λιβαδάκι που προτείνει ο James στα "αυτιά του λαγού", εκεί δεν ξέρω να πηγαίνεις χωρίς αυτοκίνητο!
Τέλος είναι πολύ όμορφα τη νύχτα και στο Βαθύ και στο Πυθαγόρειο και στο Κοκκάρι, σύμφωνα με όσα περιγράφεις, ιδανικά για σένα. Οπότε βρες τρόπο να μείνεις μέχρι κάπως αργά και στα δύο τελευταία. Να αλλάζεις διαμονή;; Δεν έχω δει αν γράφεις κάπου πόσα διαθέτεις για ύπνο. Υπάρχουν και δωμάτια που τα βρίσκεις επιτόπου. Να μοιραστείς ταξί επιστροφής;; Κοντά στο Βαθύ είναι και τα δύο.

Last edited:

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ε δεν περνάνε και πάνω από το κεφάλι σου όπως στην Σκιάθο αλλά δίπλα είναι το αεροδρόμιο. Δεν είναι πάντως κάτι το ενοχλητικό. Αν μένεις Ποτοκάκι βέβαια θα τα ακούς στερεοφωνικά!

Προφανώς και ξεχνάς το καλό Λιβαδάκι χωρίς αυτοκίνητο. Για Σειτάνι την τελευταία φορά έκανα 1.15. Είπαμε, κομάντο. Πάντως και καταρράκτες να πας, μία - μιάμιση ωρίτσα θα την φας πιστεύω. Οπότε αν έρθεις Καρλόβασι, μείνε Ποτάμι και καταρράκτες.

Αν όντως μείνεις σε ένα μέρος, σίγουρα στην από εκεί μεριά είναι αρκετά συγκεντρωμένα και κοντά. Κοκκάρι, Βαθύ, Πυθαγόρειο, έχεις πράγματα να δεις.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
"Έχει λίγη φασαρία αλλά παλεύεται" μου λέει επί λέξει φίλη που πρόσφατα μετακόμισε στο Πυθαγόρειο.
Δεν έχω ιδία άποψη, γέννημα θρέμμα αλλά ΟΧΙ κάτοικος Σάμου. Είναι ένας από τους λόγους που δεν έχουμε πλήρη ταύτιση οπτικής με James.
Πάντως στη θέση σου θα έμενα Βαθύ που έχει και καλύτερη συγκοινωνία. Αποφάσισε τι θα κάνεις και προχώρα, το ζάλισες :)

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
@James ευχαριστώ για το κινητό του καπετάνιου!

Delmem31458

Banned
Στο Καρλοβασι βρηκα κατι οικονομικα δωματια. Κοκκαρι ειναι ακριβα. Ολο τον Αυγουστο ψαχνω και δεν εχω καταληξει. :cry:Μαλλον θα παω Κυκλαδες (Παρο, Ναξο, Ιο)γιατι βολευουν χωρις αυτοκινητο και γιατι εχουν ομορφες παραλιες για κολυμπι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom