turms
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
γιατί αν είναι το 4 μπροστά τι πειράζει? με στεναχωρείς τώρα
Middle age crisis. Καλομελετα κι έρχεται.γιατί αν είναι το 4 μπροστά τι πειράζει? με στεναχωρείς τώρα
MVSylvia, για να σε ενημερώσω: οσο κουμουνιστρια ήταν η Θάτσερ, άλλο τόσο εχει η Παντζακετ αρχαιολογικό ενδιαφερον.@taver Σε ευχαριστώ και πάλι, αν δεν μου είχες πει για τις εσωτερικές θα έχανα σαν το χαζό τρελό χρόνο με επίγειες μεταφορές.
Πλέον υπάρχει κάποιες μέρες και απευθείας πτήση Urgench-Bukhara και έτυχε να είναι μέρα που να με βολεύει, στα 24 ευρώ και θα την κλείσω και αυτή.
Έτσι θα μπορέσω να μπω Τατζικιστάν για να πάω στην Panjakent από αρχαιολογικό ενδιαφέρον (αν και τα frescoes όσο είδα στα γρήγορα έχουν μεταφερθεί σε μουσεία άλλων πόλεων) και ύστερα τρεκ στα seven lakes. Το προτιμώ από αράλη, τερμέζ κτλ που δεν με ψήνουν στο Ουζμπεκιστάν.
Συμφωνώ κι εγώ που με την παραμικρή πέτρα εντυπωσιαζομαι, μηδέν εις το πηλίκον το μέρος.MVSylvia, για να σε ενημερώσω: οσο κουμουνιστρια ήταν η Θάτσερ, άλλο τόσο εχει η Παντζακετ αρχαιολογικό ενδιαφερον.
Για να σε γλυτωσω και να σε προστατεψω θα σου περιγραψω αυτά που θα δεις: 4-5 τσιγκινα υπόστεγα σε ένα χωράφι γεμάτο απο περιτωματα ζωων ΚΑΙ ανθρωπων, σκουπίδια, αγριοχορτα, κάτι περιφερομενα ψωραλεα σκυλιά και τα ερειπια της αρχαιας πόλης περιοριζονται σε κάτι χωμάτινες τάφρους (λάσπη-νερό-άχυρο) γυρω στο 1 μετρο βάθος. Θυμιζει πολύ κάτι ερειπωμενα χωρια στην Ελλάδα σε πολύυυυ μικροτερη έκταση. Μαυρο χαλί! Για να καταλαβεις τι ακριβως εννοω, εγω η ιδια καταλάθος γκρέμισα μια πλευρα ενός τέτοιου τειχους. Η αντιδραση του του ανθρωπου που μας πήγε οταν προσπαθησα να ζητησω συγγνωμη που κατεστρεψα η αθεοφοβη ολόκληρο κομμάτι μιας αρχαιας πόλης ήταν να βάλει τα γέλια. Οι ντοπιοι το χρησιμοποιουν για να βοσκούν τα ζώα τους (ή για αφόδευση ή για να πετουν τα σκουπιδια τους) και κανενα μα κανενα ενδιαφερον δεν εχει. Τωρα αν θες να πας για την πόλη της Παντζακετ τι να σου πω.... Μυγες, ζεστη, και σκονη. Αν θελεις κάτι άλλο για την περιοχη ρωτησε και ευχαριστως να σε κατοπίσω.
(Θα προσπαθησω να σου ανεβασω μια φωτογραφια για να καταλαβεις για τι πάτο μιλάμε)
Εμείς κλείσαμε για τέλη Αυγούστου και δε μας νοιάζει η ζέστη!! Πέρσι είμασταν Τυνησία καλοκαίρι, Ποσο χειρότερα να είναι ; Στην ανάγκη αν δε παλεύεται είπαμε θα γυρνάμε μεσημέρι στο κατάλυμα, θα ξεκινάμε πολύ πρωί και θα ξαναβγαίνουμε το απόγευμα. Οι τιμές είναι φοβερές!! Εμείς πετάμε από Κωνσταντινούπολη.Ερώτηση: Εάν βρίσκατε 100 ευρώ πήγαινε-έλα Αθήνα-Αμπού Ντάμπι-Σαμαρκάνδη με Wizz για τέλη Ιούλη και όλο τον Αύγουστο, θα το τολμούσατε ή ούτε θα ανοίγατε συζήτηση επί του θέματος λόγω θερμοκρασίας;
Δεν έχω κάποια λόξα με το Ουζμπεκιστάν και την όλη περιοχή εκεί την παρούσα φάση, απλά χάζευα στο app της αεροπορικής προχθές και επειδή φέτος έχω πάρει το Discount Club κοιτούσα μήπως υπάρχει τίποτα αξιόλογο για αυτές τις ημερομηνίες;! Πολύ δύσκολα να πάω βέβαια γιατί αν η φάση είναι "μεσημέρι στην Αθήνα με κίνηση, μέσα σε φίσκα 608 χωρίς ερκοντίσιον" η κατάσταση θα είναι απελπιστίκ με τέτοια ζέστη. Απλά κουβέντα να γίνεται δηλαδή, γιατί τα αεροπορικά είναι τζάμπα.
Όχι, δεν χρειάζεται visa. Αξίζει τα χρήματα και είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη επιλογή για πρώτο ταξίδι στην Ασία. Επίσης δεν θεωρώ απαραίτητη την επιλογή κλασικών προορισμών. Το πρώτο μου ταξίδι στην Ασία ήταν στην ασιατική πλευρά της Ρωσίας και το δεύτερο στην Ιαπωνία και πέρασα πολύ καλά και στα δύο και δεν είχα κανένα θέμα με την οργάνωση τους.Παιδιά τελικά για Ουζμπεκιστάν δεν χρειάζεσαι visa έτσι;
Το σκέφτομαι για κανένα 7ήμερο το Πάσχα καθώς διάβασα για το χαμηλό κόστος ζωής εκεί, αλλά έχω γνωρίσει πρόσφατα και 2 παιδιά από Ουζμπεκιστάν και μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σαν χώρα.
Θα το επιλέγατε για πρώτο ταξίδι Ασία; Αξίζει τα χρήματα; ΄Η καλύτερα να μαζέψουμε μερικά λεφτά ακόμα και να πάμε κάπου πιο mainstream;