echo2011
Member
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Ο λόγος που έβγαλα τη Γλασκώβη από το πλάνο είναι γιατί θέλω να ξαναπάω στη Σκωτία καλοκαίρι και να κάνω ότι δε θα προλάβω τώρα. Αρα την επόμενη φορά ίσως μείνω Γλασκώβη και κάνω ολιγοήμερη εκδρομή στα Highlands ή πάω Oban και προς τα νησιά..Τώρα όμως όπως λες και συ θα επικεντρωθώ στο Εδιμβούργο. Και αυτή η ημερήσια που διαλεξα είναι αρκετά εναλλακτική απ'οτι διαβάζω από τα σχόλια στο tripadvisor. Δε πάνε μακρυά, στη καρδιά των Highlands (δε πάνε loch Ness που και'γω διάβασα αυτά που σχολιάζεις) αλλά περνάνε αρκετό χρόνο έξω από το πούλμαν. Αν ο καιρός είναι τόσο χαλια που δε θα μπορούμε να δούμε τπτ φαντάζομαι δε θα γίνει καν η εκδρομή .. Αν όμως γίνει πιστεύω θα'ναι καλό να έχω δει και τη χειμερινή εκδοχή της περιοχής που σίγουρα θα'ναι πολύ διαφορετική απ'τη καλοκαιρινή..Μια άλλη πρόταση, δικιά μου, έχοντας ζήσει 3,5 χρόνια Σκωτία ( 1 Εδιμβούργο + 2,5 Γλασκώβη),θα ήταν να ζήσεις όσο περισσότερο μπορείς το Εδιμβούργο ( βόλτες- νυχτερινή ζωή, φαγητό και αξιοθεάτα) και να αφιερώσεις μία μέρα στην Γλασκώβη για ψώνια και φαγητό( stick to the west end for lunch- δοκίμασε το Gandolfi αν σου αρέσει το προσεγμένο λίγο πιο ακριβό φαγητό αλλά με ντόπια προϊόντα). Τέσσερις μέρες είναι ιδανικές για ένα τέτοιο πλάνο. Τα highlands είναι όντως ότι από τις εμπειρίες ζωής αλλά one day trip κονσέρβες δεν θα σε οφελήσουν. Ο λόγος είναι ότι τα καιρικά φαινόμενα είναι απρόβλεπτα μέσα στο χειμώνα, σε βαθμό που να μην κανουν τίποτα οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου ή να μην μπορείς να βγεις από αυτό. Επιπλέον διαλέγουν ηπειρωτικές περιοχές (βλ. Loch Lomond) που ναι μεν πολύ όμορφες όχι όμως higlands όπως αυτά που περιμένεις να δεις. Τα τοπία που πραγματικά σε αφήνουν άφωνο έιναι αυτά τις δυτικής ακτής και δη των νησιών αυτής τα οποία κατά βασει είναι και περισσότερο εκτεθιμένα στα τερτίπια του καιρού. Αν παρ' ολα αυτά επιμένεις για μια εκδρομή διάλεξε κάτι που να περιέχει Glencoe , Οban με την σειρά προτεραιότητας. Η Lochness , ειδικά στο σημείο που αμολάνε τους τουρίστες είναι ένα κακό αστείο ( εκτός από το κάστρο του Urquhart που turist trap μεν ατμοσφαιρικό δε)