• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βέλγιο Βοήθεια για Βρυξέλλες

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Θα είμαι και εγώ για 8 μέρες στο Βέλγιο την περιοδο των Χριστουγέννων και λέω να κάνω κάποιες ημερήσιες εκδρομές. Εχω πάει πολλές φορές στις Βρυξέλλες (4), Μπρυζ (2), Γάνδη (2) και Αμβέρσα (1) αλλά θα ξαναπάω να τις δω και στολισμένες με τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους γιατί ο στόχος μας είναι να τις δούμε γιορτινές!
Προβληματίστηκα για τη Ναμούρ και θα την ψάξω. Στην Dinant αξιζει λες και το σπήλαιο με τους σταλακτίτες ή θα είναι μία από τα ίδια γιατί έχω δει όλα τα μεγάλα σπήλαια της Ελλάδας;
Εάν έχεις και μια πρόταση για καλό φαγητό σε αυτές τις 2 πόλεις θα το εκτιμούσα πολύ!

Επίσης, σκεφτόμασταν το Μάστριχτ και Λουβέν για ημερήσια εκδρομή. Έχεις κάποια άλλη πρόταση για ημερήσια εκδρομή σε απόσταση όχι πάνω από 2 ώρες οδήγηση;
Για Οστάνδη δεν ενδιαφέρομαι και την Λίλ ίσως την δω σε άλλο ταξίδι.
Δυστυχώς πήγα αυθημερόν dinant & namur οπότε έφαγα στο πόδι. Το σπήλαιο είναι επιβλητικό καθώς εχουν άλλη φιλοσοφία. Καταστρέφουν για να γίνει επισκεψιμο και έχει ένα είδος διαφανου σταλαγμίτη μοναδικό σχετικά. Εγώ πέρασα καλά. Τσέκαρε κάποιο βίντεο θα βρεις στο youtube.

Στο Λουξεμβούργο θα μπορούσες να πας.

Επίσης αν πας μααστριχ μπορείς να πας στην ίδια εκδρομή και στο ααχεν την πρωτεύουσα του Καρλομαγνου.

Το Λουβεν αξίζει για έναν καφέ.

Το Μεχελεν επίσης γραφικό.

Τέλος μπορείς να πας αρδενες.

paefstra

Member
Επίσης, σκεφτόμασταν το Μάστριχτ και Λουβέν για ημερήσια εκδρομή. Έχεις κάποια άλλη πρόταση για ημερήσια εκδρομή σε απόσταση όχι πάνω από 2 ώρες οδήγηση;
Για Οστάνδη δεν ενδιαφέρομαι και την Λίλ ίσως την δω σε άλλο ταξίδι.
Πηγα Μααστριχτ τον περασμενο Αυγουστο. Μ αρεσε παρα πολυ αλλα βοηθουσε κι ο καιρος. Για κανενα 2ωρο απο κει να πατε Ααχεν αλλα δεν αξιζει για παραπανω.
Και η Λιλ αξιζει για το μουσειο Καλων Τεχνων της και για την αγορα της που ειναι πολυ φθηνοτερη του Βελγιου για ψωνια αλλα και το καλυτερο φαι απο τις Κατω χωρες.
Το Λουβεν ειναι πολυ καλη σταση και επισης εχει ποιοτικοτερη διαμονη στα ιδια ποσα σε σχεση με τις Βρυξελλες για οποιον κινηθει ανατολικα.
Το Μεχελεν ειναι γραφικο αλλα το εχω δει 2 φορες, Αυγουστο και ανοιξη και την ανοιξη ηταν νεκρα, ποσο μαλλον με κρυο.
Στο Λουξεμβουργο λεμε ναι, ειναι πολυ συμπαθητικο.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Πηγα Μααστριχτ τον περασμενο Αυγουστο. Μ αρεσε παρα πολυ αλλα βοηθουσε κι ο καιρος. Για κανενα 2ωρο απο κει να πατε Ααχεν αλλα δεν αξιζει για παραπανω.
Και η Λιλ αξιζει για το μουσειο Καλων Τεχνων της και για την αγορα της που ειναι πολυ φθηνοτερη του Βελγιου για ψωνια αλλα και το καλυτερο φαι απο τις Κατω χωρες.
Το Λουβεν ειναι πολυ καλη σταση και επισης εχει ποιοτικοτερη διαμονη στα ιδια ποσα σε σχεση με τις Βρυξελλες για οποιον κινηθει ανατολικα.
Το Μεχελεν ειναι γραφικο αλλα το εχω δει 2 φορες, Αυγουστο και ανοιξη και την ανοιξη ηταν νεκρα, ποσο μαλλον με κρυο.
Στο Λουξεμβουργο λεμε ναι, ειναι πολυ συμπαθητικο.
@paefstra kai @tol_pap σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας!!
Το Λουξεμβούργο βγαίνει από το πρόγραμμα γιατί το είδα πρόσφατα αρχές Οκτωβρίου 2024.

Σκέφτομαι να συνδυάσω τα εξής με αφετηρία τις Βρυξέλλες που έκλεισα και τις 7 διανυκτερεύσεις γιατί βαριέμαι να αλλάζω ξενοδοχεία. Θα έχουμε αμάξι και θα είμαστε 4 άτομα.
1. Mία ημερήσια με Mechelen για καφέ και μετά Αμβέρσα για να την ξαναδώ στολισμένη και να την δουν και τα παιδιά μου που δεν έχουν πάει. Δεν ξέρω βέβαια εάν θα προλάβω και τίτοτε ανοιχτό που να αξίζει να μπω μέσα...
2. Μία ημερήσια στην Dinant και κανένα καφέ στη Ναμούρ, εάν προλάβουμε.
3. Μία ημερήσια με καφέ στο Λουβέν και μετά βόλτα στο Μααστριχτ που δεν το έχω δει ποτέ και έχει και ωραίες βιτρίνες, όπως ανέφερες. ;)
4. Μια ημερήσια θα είναι σίγουρα Γάνδη γιατί την λατρεύω και θέλω να την ξαναδω στολισμένη και την χριστουγεννιάτικη αγορά της.
5. Μπρυζ, ίσως μια σύντομη βόλτα μόνο για βράδυ για να την δω στολισμένη. Αν και πήγα για 2η φορά το Σεπτέμβρη και μπορώ να πω ότι την χόρτασα πια (γιατί κατάφερα να κάνω και την βαρκάδα που το είχα απωθημένο) σκέφτομαι ότι ίσως αξιζει να δω και την χριστουγεννιάτικη αγορά της.... Αξίζει λέτε;
6. Λιλ ή Άαχεν... Θα το σκεφτώ... Με προβληματίζει η απόσταση γιατί με κίνηση με το αμάξι μπορεί να ξεπεράσουμε τις 2 ώρες...
7. Μία εργάσιμη μέρα θα κάτσουμε και λίγο στα αυγά μας για να χαρούμε και την στολισμένη πρωτεύσουσα και να κάνω καμιά επανάληψη σε κάποιο μουσείο που δεν έχουν δει τα παιδιά μου...

Θα ήταν υπέροχα να πεταχτώ στην Κολωνία για να δω την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, αλλά το google λέει χρόνο μετάβασης με αυτοκίνητο από 2 έως 3 ώρες (~220 χλμ), οπότε μάλλον δεν θα γίνει...

paefstra

Member
Το Αααχεν ειναι διπλα στην Κολωνια. Εχω παει ως εκει με τρενο.
Το κολπο ειναι ψαξεις ενιαιο εισιτηριο απο τους Γερμανικους σιδηροδρομους κι οχι απο Βελγικους. Μπορει να βρεις απιστευτες προσφορες. Ειχα βρει το δρομολογιο Μπριζ Ντισελντορφ με 15 ευρω, οταν οι βελγικοι το πουλουσαν 50ρικο.
Θα δειτε και Αρδεννες που ειναι ωραια τα τοπια.
Ψαξτε τρενα!

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αναμφίβολα επίσκεψη σε Λουβαίν και Μάαστριχτ, είναι και τα δύο πολύ όμορφα, αλλά θα πρότεινα αναδιαμόρφωση ως εξής:
- μισή μέρα στο Λουβαίν όποτε βολέψει (είναι πολύ κοντά στις Βρυξέλλες άλλωστε)
- Μονοήμερη στο Μάαστριχτ και ενδεχομένως και στο Valkenburg για τη χριστουγεννιάτικη αγορά του που είναι μέσα σε σπήλαιο.

Άλλη πρόταση για την περίοδο των Χριστουγέννων (και όχι μόνο): Durbuy. Βελγικές Αρδέννες, πέτρινα σπίτια, χριστουγεννιάτικη αγορά.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Αναμφίβολα επίσκεψη σε Λουβαίν και Μάαστριχτ, είναι και τα δύο πολύ όμορφα, αλλά θα πρότεινα αναδιαμόρφωση ως εξής:
- μισή μέρα στο Λουβαίν όποτε βολέψει (είναι πολύ κοντά στις Βρυξέλλες άλλωστε)
- Μονοήμερη στο Μάαστριχτ και ενδεχομένως και στο Valkenburg για τη χριστουγεννιάτικη αγορά του που είναι μέσα σε σπήλαιο.

Άλλη πρόταση για την περίοδο των Χριστουγέννων (και όχι μόνο): Durbuy. Βελγικές Αρδέννες, πέτρινα σπίτια, χριστουγεννιάτικη αγορά.
Προτείνεις δηλαδή να σφιερώσω ολόκληρη μέρα στο Μάαστριχτ σε συνδυασμό με το Valkenburg;
Ωραίο ακούγεται και το Durbuy! Από Βελγικές Αρδέννες αξίζει κάποιο άλλο χωριό; Η φύση τον Δεκέμβρη θα είναι φτωχή ή έχει και έλατα η περιοχή;
Καλές Χριστουγεννιατικες αγορές έχει κάπου αλλού εκτός από Βρυξέλλες, Μπρυζ, Γάνδη;

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ναι, προσωπικά θεωρώ πιο ταιριαστό το Μάαστριχτ με το Valkenburg ή μόνο Μάαστριχτ.

Το Durbuy θεωρείται το πιο ωραίο χωρίο στις Αρδέννες. Υπάρχουν έλατα και άλλα αειθαλή κατά σημεία στις Αρδέννες, αλλά μην φανταστείς κάποιο τρομερό υψόμετρο. Το φυσικό τοπίο πάντως συνολικά είναι πιο ενδιαφέρον και πιο πλούσιο από αυτό της Φλάνδρας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom