Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Καλή βδομάδα και καλό μήνα σε όλους!! Επιτέλους έφτασε η βδομάδα αναχώρησης μας. Την Κυριακή θα μαστε επιτέλους στο Βιετνάμ!! Τελικά βγάλαμε με βαριά καρδιά έξω τα σπήλαια και διαμορφωσαμε το πρόγραμμα ως εξής..

8/10. Σαϊγκόν- μουσεια
9/10. Σαϊγκόν- τουνελ
10/10. Σαϊγκόν- δέλτα
11/10 πτήση ντανανγκ και μετάβαση σε Χόι αν. (Κλείσαμε οδηγό απ το ξενοδοχείο για παραλαβή απ το αεροδρόμιο με στάση στη γέφυρα με τον δράκο στη νταναγκ και marble mountain)
12/10 Χόι αν-my son
13/10 Χόι αν -ba na hills
14/10 οδικώς σε Χουέ
15/10 Χουέ
16/10 πτήση από Χουέ για Ανοη
17/10 Ανοη
18/10 χαλονγκ μπει
19/10 χαλονγκ μπει
20/10 Ανοη
21/10 tam coc
22/10. Ανόι αναχώρηση το απόγευμα

Νομίζω είναι οκ το πρόγραμμα χωρίς πολύ τρέξιμο και θα πάρουμε μια καλή γεύση απ' την χώρα!!
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που βοήθησαν με τις συμβουλές τους να το στρώσουμε όσο γινόταν και αν έχετε να προτείνετε κάποια δραστηριότητα η να δούμε κάτι βάση αυτού του προγράμματος είναι ευπρόσδεκτο!!!
Μια χαρα ειναι το προγραμμα σου. Απλα θεωρω οτι δε χρειαζεται 2η διανυκτερευση στο halong bay. Πολυ ωραιο δε λεω αλλα προσωπικα θα βαριομουν κ 2η νυχτα. Καλυτερα να τη βαλεις στο Ανοι.

manosb7

Member
Μια χαρα ειναι το προγραμμα σου. Απλα θεωρω οτι δε χρειαζεται 2η διανυκτερευση στο halong bay. Πολυ ωραιο δε λεω αλλα προσωπικα θα βαριομουν κ 2η νυχτα. Καλυτερα να τη βαλεις στο Ανοι.
Την έχουμε κλείσει την κρουαζιέρα!! Θα πάμε λίγο πιο έξω απ' τον κόλπο halong στην bai tu long αν το λέω καλα. Διαβάσαμε ότι είναι εξίσου όμορφα με πολύ λιγότερο κόσμο..

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Επισης υπαρχουν εκδρομες για το tam coc που περιλαμβανουν και το Hang Mua. Ειναι μια παγοδα σε εναν λοφο πανω απο το Tam Coc με απιστευτη θεα. Βεβαια εχει πααρα πολλα σκαλια. Αν το αντεχετε να το επιλεξετε παντως.
Τελος, αν βγαλετε τη μια μερα απο Halong μπορειτε ή να την αφιερωσετε στην πολη ή να βαλετε μια εκδρομη στο Mai Chau valley για να δειτε ορυζωνες.

manosb7

Member
Επισης υπαρχουν εκδρομες για το tam coc που περιλαμβανουν και το Hang Mua. Ειναι μια παγοδα σε εναν λοφο πανω απο το Tam Coc με απιστευτη θεα. Βεβαια εχει πααρα πολλα σκαλια. Αν το αντεχετε να το επιλεξετε παντως.
Τελος, αν βγαλετε τη μια μερα απο Halong μπορειτε ή να την αφιερωσετε στην πολη ή να βαλετε μια εκδρομη στο Mai Chau valley για να δειτε ορυζωνες.
Ενδιαφέρουσα ακούγεται η πρόταση με τους ορυζώνες.. θα το κοιτάξουμε εκεί αν βγαίνει!! Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την βοήθεια!!!

poised

Member
Ενδιαφέρουσα ακούγεται η πρόταση με τους ορυζώνες.. θα το κοιτάξουμε εκεί αν βγαίνει!! Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την βοήθεια!!!
Από οριζόνες αυτή την εποχή μάλλον θα δεις μόνο το χώμα στα χωράφια ή με το φυσικό χορτάρι γιατί τα ρύζια τα έχουν μαζέψει και η νέα σοδειά δεν έχει μπει ακόμα. Κοίταξε το μήπως έχουν αλλάξει τις συγκομιδές αλλά δύσκολο το βλέπω.

Last edited:

Marinetta

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Γεια σας παιδιά!
Χτες καταλήξαμε στα αεροπορικά και τα κλείσαμε οπότε το πρόγραμμα διαμορφώθηκε αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες. Φτάνουμε 11/01 αργά το απόγευμα Halong ουσιαστικά επειδή προτιμάμε τις θαλάσσιες δραστηριότητες και τα καραβάκια και όλα αυτά θα κοιμηθούμε Halong τρεις νύχτες με σκοπό 2 φουλ μέρες να κάνουμε μονοήμερες στον κόλπο (δεν διάλεξαμε 2 μέρες σε κρουαζιέρα γιατι βαριέμαι να είμαι μέσα σε ενα πλοίο χωρίς να μπορώ να πάω πουθενά το βράδυ) . Πολύ θα ήθελα να δω Sapa αλλά απ τα λεγόμενά σας δεν θα έχει και πολύ νόημα. Άρα 14/01 βάση προγράμματος μπορούμε να φύγουμε απ το Halong. Η επόμενη μας πτήση από Hanoi ειναι στις 20/01. Λέγαμε να πάμε Sapa και μετά Hanoi , αλλά δεν το βρίσκω τελικά και εξαιρετική ιδέα. Με βάση το μήνα αλλά και ότι θα θέλαμε να δούμε ορυζώνες αλλά οχι απαραίτητα 10ώρες μακριά απ το Hanoi έχετε κάτι να μας προτείνετε;
( Ninh Binh είναι στο πρόγραμμα έτσι κ αλλιώς)

Apostolosm

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
Καλησπέρα σε όλους !
Σε
Σε λίγες μέρες φτάνω Βιετνάμ ( είμαι ήδη άλλου στην Ασία ) και σκέφτομαστε να κάνουμε το ha giang loop!
Ήθελα να ρωτήσω τα εξής :
1) 125cc - 150 cc μηχανάκι θα είναι οκευ για δυο άτομα ;

2) αν το κάνουμε μόνοι μας χωρίς guide αφήνουμε το μεγάλο backpack μας στο ha giang και έχουμε μαζί μας στο μηχανάκι για το 3ημερο - 4ημερο ένα μικρό backpack με τα βασικά ;

3) τι κόστος να υπολογίζω περίπου για ένα 4 ήμερο στο ha giang loop ??

poised

Member
Καλησπέρα σε όλους !
Σε
Σε λίγες μέρες φτάνω Βιετνάμ ( είμαι ήδη άλλου στην Ασία ) και σκέφτομαστε να κάνουμε το ha giang loop!
Ήθελα να ρωτήσω τα εξής :
1) 125cc - 150 cc μηχανάκι θα είναι οκευ για δυο άτομα ;

2) αν το κάνουμε μόνοι μας χωρίς guide αφήνουμε το μεγάλο backpack μας στο ha giang και έχουμε μαζί μας στο μηχανάκι για το 3ημερο - 4ημερο ένα μικρό backpack με τα βασικά ;

3) τι κόστος να υπολογίζω περίπου για ένα 4 ήμερο στο ha giang loop ??
1. Ναι
2. Ναι
3. Εξαρτάται από το αν θα κλείσετε και τις διαμονές από το πρακτορείο. Χοντρικά παλιά μόνο το μηχανάκι πήγαινε 10-20 δολάρια τη μέρα ανάλογα το αν έχεις δίπλωμα, πόσες μέρες θα το πάρεις, τι θα αφήσεις ενέχυρο, τι παζάρι θα κάνεις κλπ.

Να ξέρετε ότι πια υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας τα οποία ξεκινάνε από την έξοδο της πόλης και τα οποία δε μπορείτε να αποφύγετε. Για μηχανάκι αναγνωρίζεται μόνο το διεθνές δίπλωμα της σύμβασης του 1968, οποιαδήποτε άλλη χρονιά όχι. Αν έχεις ευρωπαϊκό δίπλωμα με ένδειξη για μηχανάκι ή IDP άλλης χρονιάς παίζει να φας μικρό πρόστιμο και να σε αφήσουν να συνεχίσεις, αν δεν έχεις κανένα δίπλωμα για μηχανάκι συνήθως ρίχνουν χοντρό πρόστιμο και σε μερικές περιπτώσεις κατάσχεση του οχήματος επί τόπου (θα το επιστρέψουν σε αυτόν που σας το νοίκιασε με πρόστιμο και κάποια λεφτά που θα τσεπώσουν). Αν πάτε σαν μέρος γκρουπ με οδηγό συνήθως τα έχουν κανονίσει από πριν και στα μπόκα θα σας αφήσουν να περάσετε χωρίς καθόλου ή με το μικρό πρόστιμο. Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα και έχουν σφίξει λίγο τα πράγματα.

Apostolosm

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
1. Ναι
2. Ναι
3. Εξαρτάται από το αν θα κλείσετε και τις διαμονές από το πρακτορείο. Χοντρικά παλιά μόνο το μηχανάκι πήγαινε 10-20 δολάρια τη μέρα ανάλογα το αν έχεις δίπλωμα, πόσες μέρες θα το πάρεις, τι θα αφήσεις ενέχυρο, τι παζάρι θα κάνεις κλπ.

Να ξέρετε ότι πια υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας τα οποία ξεκινάνε από την έξοδο της πόλης και τα οποία δε μπορείτε να αποφύγετε. Για μηχανάκι αναγνωρίζεται μόνο το διεθνές δίπλωμα της σύμβασης του 1968, οποιαδήποτε άλλη χρονιά όχι. Αν έχεις ευρωπαϊκό δίπλωμα με ένδειξη για μηχανάκι ή IDP άλλης χρονιάς παίζει να φας μικρό πρόστιμο και να σε αφήσουν να συνεχίσεις, αν δεν έχεις κανένα δίπλωμα για μηχανάκι συνήθως ρίχνουν χοντρό πρόστιμο και σε μερικές περιπτώσεις κατάσχεση του οχήματος επί τόπου (θα το επιστρέψουν σε αυτόν που σας το νοίκιασε με πρόστιμο και κάποια λεφτά που θα τσεπώσουν). Αν πάτε σαν μέρος γκρουπ με οδηγό συνήθως τα έχουν κανονίσει από πριν και στα μπόκα θα σας αφήσουν να περάσετε χωρίς καθόλου ή με το μικρό πρόστιμο. Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα και έχουν σφίξει λίγο τα πράγματα.
Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση!
Διεθνές δίπλωμα οδήγησης ο φιλός μου που θα οδηγάει έχει! ( εγώ θα είμαι συνοδηγός).
Αρα θα μπορέσουμε να εχουμε δικό μας μηχανάκι και να είμαστε μέρος ενός γκρούπ έτσι? ή να το πάμε φούλ μόνοι μας?

poised

Member
Εγώ θα το έκανα μόνος μου γιατί είμαι αντικοινωνικός και δεν έχω υπομονή με αγνώστους 😁

Πέρα από την πλάκα δεν το έχω κάνει με γκρουπ οπότε δε μπορώ να σου πω τα πλεονεκτήματα, αλλά υποθέτω ότι είσαι άνετα στο θέμα της διαδρομής και των στάσεων στα σημεία που πρέπει να φας, να κοιμηθείς, κλπ

Πληροφορίες από τον οδηγό μη περιμένεις να έχεις, μιλάνε βασικά αγγλικά, δηλαδή τίποτα, απλά δε θα χρειαστεί να σκεφτείς τίποτα εκτός από την οδήγηση και αν συμβεί κάτι θα είναι πιο εύκολο να συνεννοηθεί για να το λύσει.

Apostolosm

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική!
Καλησπέρα σε όλους !
Ήδη 1 μήνα στις φιλιππίνες και σε λίγες μέρες μεταβαση στο Βιετνάμ και έχω μερικές απορίες !

1) Cat ba island και Ninh binh είναι εκδρομές που γίνονται και ημερήσια από Hanoi ???

2) έχω 21 γεμάτες μέρες στην χώρα από τις οποίες αφαιρώ 4 καθώς θα κάνω το ha giang loop!
Με 16 μέρες θα βγει να δω Hanoi , hoi an , hue , da nang;; ( όπου σε όλες αυτές θα κάνω και τις αντίστοιχες έκδρομες στα πέριξ ) ?

Marinetta

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Καλησπέρα σε όλους !
Ήδη 1 μήνα στις φιλιππίνες και σε λίγες μέρες μεταβαση στο Βιετνάμ και έχω μερικές απορίες !

1) Cat ba island και Ninh binh είναι εκδρομές που γίνονται και ημερήσια από Hanoi ???

2) έχω 21 γεμάτες μέρες στην χώρα από τις οποίες αφαιρώ 4 καθώς θα κάνω το ha giang loop!
Με 16 μέρες θα βγει να δω Hanoi , hoi an , hue , da nang;; ( όπου σε όλες αυτές θα κάνω και τις αντίστοιχες έκδρομες στα πέριξ ) ?
1) Το cat ba είναι ένα νησί που μπορείς να μείνεις και να κάνεις από εκεί εξορμήσεις στον κόλπο Halong και Lan ha.
IMG_3432.jpeg

Για το Ninh binh, ναι.

2) εγώ σε 17 γεμάτες μέρες τα έχω χωρέσει όλα αυτά που λες. ( φτάνει μόνο να πάω για να αποδειχτεί εάν χωράνε 😂)

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα