Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

poised

Member
Να έχεις υπόψη ότι το τέρμιναλ εσωτερικών πτήσεων στο αεροδρόμιο του HCMC (και του Hanoi αν και λιγότερο) είναι πηγμένο τις περισσότερες ώρες της μέρας, να υπολογίσεις να είσαι εκεί το λιγότερο 3 ώρες πριν. Αν βάλεις 1 ώρα το λιγότερο τη μεταφορά προς και 1 μετά στην άφιξη συν 1 την πτήση, να υπολογίσεις ότι θα φας ένα καλό μέρος της μέρας σου στη μεταφορά. Επίσης είναι συχνό να αλλάζουν την ώρα ή ακόμα και μέρα πτήσης και δεν υπάρχει προστασία ή αποζημίωση όπως εδώ. Ειδικά αν επιλέξεις vietjet το παίρνεις σαν δεδομένο ότι δεν θα πετάξεις την ώρα που έκλεισες και θα είναι έκπληξη αν δεν συμβεί. Οι τιμές επίσης δεν είναι όπως παλιά έχουν διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση που δεν καλύπτεται από τα διαθέσιμα αεροσκάφη. Έχει ανέβει ο τουρισμός και το αγοραστικό επίπεδο των πολιτων.

Στα τρένα θα περάσεις πολύ περισσότερες ώρες (χοντρικά 18 για νότο-κέντρο) και το κόστος της κουκέτας με aircondition είναι μικρό αναλογικά αλλά ανάλογο των φθηνών αεροπορικών, βέβαια αν υπολογίσεις ότι δεν πληρώνεις διαμονή μειώνεται το σύνολο. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι σταθμοί είναι στο κέντρο των πόλεων, οπότε είναι πιο εύκολο να πας/έρθεις. Η εμπειρία που θα έχεις εξαρτάται κυρίως από τους "γείτονες" που θα έχεις. Σίγουρα θα δεις περισσότερες εικόνες αλλά και αυτό είναι σχετικό. Το θετικό είναι ότι αν φύγεις μεσημέρι-απόγευμα κοιμάσαι εκεί και φτάνεις την άλλη μέρα πρωί προς μεσημέρι σχετικά ξεκούραστα.

PanosTravel

New Member
Δεν θέλω να σας επηρεάσω (ή ίσως θέλω...), αλλά μετά από δύο ταξίδια 12 και 16 ημερών στο Βιετνάμ, τα μέρη που λατρέψαμε και σίγουρα ήταν κορυφαίες εμπειρίες, ήταν το Phong Nha Ke Bang, το Phu Luong, το Cat Ba και ο βιότοπος δίπλα στο Chau Doc. ;)
Καλησπέρα, προγραμματίζω να πάω το Πάσχα
Πώς πήγατε στο Cat Ba και τι δραστηριότητες αξίζει να κάνουμε ;
Στο Phong Nha εκτός των σπηλαίων τι άλλο υπάρχει ;
Ευχαριστώ!!

Καλησπέρα, προγραμματίζω να πάω το Πάσχα
Πώς πήγατε στο Cat Ba και τι δραστηριότητες αξίζει να κάνουμε ;
Στο Phong Nha εκτός των σπηλαίων τι άλλο υπάρχει ;
Ευχαριστώ!!
- Cat Ba πήγαμε με λεωφορείο και μικρό φέρι (ας πούμε..) για 20 λεπτά. Είχαμε ξεκινήσει από Ninh Binh τότε. Εκτός από κρουαζιέρα στο Lan Ha bay, εννοείται πεζοππρια στο εθνικό πάρκο, ιδανικά με ενοικίαση μηχανακίου.
- Phong Nha: Σπηλαιάρες, φύση, αγροτόσπιτα, παπάκι, χαλαρές βραδιές με ντοπια πιτσιρίκια. Τι άλλο

Katerina Arno

Member
Γεια σας! Βρίσκομαι στη διαδικασία προγραμματισμού για το ταξίδι που έχω κλείσει στις 15/5 ως 31/5...
Ωστόσο συνέχεια μου δημιουργούνται καινούριες απορίες...
1. Καρτα sim το έχω λήξει, θα πάρω viettel. Ήθελα ωστόσο να ρωτήσω: Παίζουν μονο data?? Δλδ από Ελλάδα αν θέλει κάποιος να με πάρει τηλέφωνο, δεν θα μπορεί? Έστω να δω εγώ την κλήση κ να τον πάρω πίσω άμεσα? Δε μιλάω για viber ή messenger αλλά κανονική κλήση... (μη με παρεξηγείτε, απλά πρέπει να ξέρω για να κάνω ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους γονείς μου, που έχουν σχέση με την τεχνολογία όσο εγώ με την αστροφυσική...)
2. Θα θελα μερικές λεπτομέρειες για το αεροδρόμιο στη Σιγκαπούρη. Καταρχήν κάπου διάβασα για Singapore Arrival Cards. Τι είναι αυτό? Τι πρέπει να κάνω? Ακόμη, επειδή θα έχω αρκετές ώρες transit εκει, αν θελήσω να πάω στο Jewel, μπορώ ή χρειάζομαι βίζα ή κάτι άλλο? Επίσης αν θελήσω να βγω εκτός αεροδρομίου για καμιά βόλτα, τι πρέπει να κάνω? Έχει κάνει κανείς τα τουρ του αεροδρομίου που κάπου διάβασα? Αξίζουν? Θα τα κοιτάξω αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνω....
Αυτά....
Προς το παρόν

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
1) Mε τη Βιετναμέζικη κάρτα θα έχεις βιετναμέζικο αριθμό! Οι γονείς σου μπορούν να σε πάρουν στο ελληνικό νούμερο αν έχεις dual sim αναπάντητη, ή στο βιετναμέζικο με τον ίδιο τρόπο αλλά με αυτόματο Βιετνάμ. Η Viettel δίνει μόνο data αν θέλεις χρόνο ομιλίας για να μιλήσεις με Ελλάδα θα σου βγει ο κούκος αηδόνι.
Από το viber μιλάμε, ίσως καταφέρεις να τους το δείξεις.

2) την Singapore Arrival card την φτιάχνεις από δω-θα σου τη ζητήσουν ήδη από Ελλάδα στην επιβίβαση
αυτό είναι το λινκ
ICA | SG Arrival Card (SGAC) with Electronic Health Declaration
Ωστόσο αρκετοί τις έφτιαχναν επιτόπου

Μπερδεύεσαι με το Jewel. Αυτό είναι μέσα στο αεροδρόμιο, μάλιστα αρκετά κοντά στις αφίξεις δεν θα μετακινηθείς.
Αν θέλεις να βγεις στην πόλη ψάξε τα τουρ τους αεροδρομίου-νομίζω υπάρχουν και θα τα βρεις στη σελίδα τους.

Γεια σας! Βρίσκομαι στη διαδικασία προγραμματισμού για το ταξίδι που έχω κλείσει στις 15/5 ως 31/5...
Ωστόσο συνέχεια μου δημιουργούνται καινούριες απορίες...
1. Καρτα sim το έχω λήξει, θα πάρω viettel. Ήθελα ωστόσο να ρωτήσω: Παίζουν μονο data?? Δλδ από Ελλάδα αν θέλει κάποιος να με πάρει τηλέφωνο, δεν θα μπορεί? Έστω να δω εγώ την κλήση κ να τον πάρω πίσω άμεσα? Δε μιλάω για viber ή messenger αλλά κανονική κλήση... (μη με παρεξηγείτε, απλά πρέπει να ξέρω για να κάνω ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους γονείς μου, που έχουν σχέση με την τεχνολογία όσο εγώ με την αστροφυσική...)
2. Θα θελα μερικές λεπτομέρειες για το αεροδρόμιο στη Σιγκαπούρη. Καταρχήν κάπου διάβασα για Singapore Arrival Cards. Τι είναι αυτό? Τι πρέπει να κάνω? Ακόμη, επειδή θα έχω αρκετές ώρες transit εκει, αν θελήσω να πάω στο Jewel, μπορώ ή χρειάζομαι βίζα ή κάτι άλλο? Επίσης αν θελήσω να βγω εκτός αεροδρομίου για καμιά βόλτα, τι πρέπει να κάνω? Έχει κάνει κανείς τα τουρ του αεροδρομίου που κάπου διάβασα? Αξίζουν? Θα τα κοιτάξω αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνω....
Αυτά....
Προς το παρόν
Ενεργοποίησε το viber out, βάλε 6 ευρώ για ένα μήνα.
Σε παίρνουν τηλέφωνο, δεν το σηκώνεις, τους παίρνεις πίσω μέσω viber out, κανονική κλήση στο κινητό τους.
Απεριόριστα για ένα μήνα.
Αρκεί αν έχεις ίντερνετ.

Αυτό κάνουμε σε όλα τα ταξίδια πλέον, και λόγω δουλειάς.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
την Singapore Arrival card την φτιάχνεις από δω-θα σου τη ζητήσουν ήδη από Ελλάδα στην επιβίβαση
Δε χρειάζεται αν είσαι transit και δε βγεις από το αεροδρόμιο, μόνο στην περίπτωση που θέλεις να δεις την πόλη.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αρα αν θελω να βγω μονη μου για κανα διωρο,μονο αυτη χρειαζομαι?
Ακριβώς, σε περίπτωση που θέλεις μπορείς να το κάνεις επιτόπου. Δε ξέρω βέβαια αν προλαβαίνεις και τι θα δεις για δύο ώρες...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τροπος του λεγειν το διωρο...εχω 8 ωρες τρανσιτ...κατι δεν θα δω?!?!
Θεωρητικά ναι, θα μας πει κάποιος άλλος με σιγουριά μιας κι εγώ δε το χω κανει καθώς πάντα είχα απο 4-5 ώρες αναμονή και κάτω. Του βλέπεις με την άφιξη σου καλύτερα, αν δε καθυστερήσει, αν φτάσει φυσιολογική ώρα κτλ.

poised

Member
Για Σιγκαπούρη έχουν αυτοματοποιηθεί όλες οι πύλες εξόδου και εισόδου. Φτιάχνεις την arrival card είτε μόνος σου online είτε εκεί σε υπολογιστή kiosk, οπότε καλύτερα μόνος σου από πριν για να κερδίσεις χρόνο (νομίζω 3 μέρες πριν το νωρίτερο). Πας στο μηχάνημα, σκανάρεις διαβατήριο, δακτυλικά, βγάζει φωτογραφία, περνάς. Στην επιστροφή το ίδιο. Το διαβατήριό σου υποχρεωτικά πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 6 μηνών.

Το jewel είναι στο χώρο του αεροδρομίου αλλά εκτός transit σε απόσταση 5 ως 45 λεπτά μακριά από που θα είσαι εντός αεροδρομίου. Για πόλη υπολογίζεις μετάβαση σε 1+ ώρα με μέσα μαζικής ή 20-30' με ταξί (χωρίς το χρόνο να πας στο σημείο παραλαβής ή την πιθανή αναμονή σε ουρά).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.928
Μέλη
39.642
Νεότερο μέλος
Maria Valta

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα