• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Βερολίνο

MIAT

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
To Βερολίνο είναι όμορφη πόλη 4 ημέρες είναι αρκετές για να δεις τα βασικά.ότι θα έχει κρύο θα έχει και μάλιστα πολύ για αυτό να προετοιμαστείς κατάλληλα...Πώς είναι όταν κάνει κρύο στην Ελλάδα?ΚΑΜΙΑ σχέση!:bleh::lol:.Από το αεροδρόμιο εμείς είχαμε πάρει ταξί 30 ευρώ περίπου , οπότε για συγκοινωνία δε μπορώ να σε βοηθήσω, αν ψάξεις λιγάκι στην αναζήτηση για Βερολίνο σίγουρα θα βρείς άπειρες πληροφόριες.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δε θέλω να σε αποτρέψω αλλά από τη μια μέρα μόνο που γύρισα το Βερολίνο σε ένα stopover (ίσως αν είχα μείνει περισσότερο να ήταν διαφορετικό το συμπέρασμα) δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε αρχιτεκτονικά... η πόλη θυμίζει πολύ σοβιετική πρωτεύουσα και δεν έχει το σκηνικό της παραμυθένιας μεσαιωνικής χιονισμένης πόλης που κάποιοι φαντάζονται όταν ακούν για πρωτοχρονιάτικες διακοπές στην Ευρώπη εξαιρουμένης της μικρής ανακατασκευασμένης συνοικίας του Nikolai ... ίσως να αξίζει να αναβάλεις το ταξίδι σου στο κατά τ' άλλα αξιόλογο ιστορικά Βερολίνο για πιο θερμές εποχές που οι περίπατοι στα μεγάλα πεζοδρόμια και στα πανέμορφα πάρκα θα είναι πιο ευχάριστοι...

MIAT

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Το Βερολίνο Χριστούγεννα είναι μια πόλη κούκλα.Θα νιώσεις την γιορτινή ατμόσφαιρα όσο δεν φαντάζεσαι, τα πάντα στολισμένα, σπιτάκια στις πλατείες με κάθετι μέσα απο φαγητό μεχρι μικροδωράκια και φυσικα η υπέροχη μυρωδιά των λουκανικων που πλανάται στον παγωμένο αέρα.....εκτός κι αν είσαι τύπος που οι γιορτές σου περνάνε αδιάφορα...Θα συμφωνήσω με το προλαλήσαντα ότι η πόλη πράγματι δεν έχει πολλά μεσαιωνικά κτήρια τουλάχιστον όχι τόσα όσο η Βιέννη , η Βουδαπέστη κλπ όμως δεν παύει να είναι μια πολύ πολύ όμορφη πόλη, με πολλά αξιοθέατα και όμορφη ατμόσφαιρα.

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
λεμε να παμε αμεσως μετα τις γιορτες , οχι πρωτοχρονια. Ας πουμε απο τις 3 του μηνα και μετα...

Borealis

Member
Το Βερολίνο συνεχίζει να παραμένει η πιο ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Τώρα ποιά ακριβώς πρωτεύουσα της Ευρώπης σώζει το μεσαιωνικό της χαρακτήρα (δλδ τουλάχιστον πριν τον 16ο αιώνα) θα στο εξηγήσουν οι προλαλήσαντες που πιθανότατα το κατέχουν καλά το θέμα.

gerasimos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Εμείς πήγαμε πέρσυ τα χριστούγεννα.
Είχε λιγο κρύο αλλά ηταν υποφερτα ακόμα και για τα παιδιά.
Είχαμε πάρει μαζί ισοθερμικά εσώρουχα αλλά μόνο τα παιδιά τα φορέσανε
Σαν προορισμός πάρα πολύ καλός και ειδικά τις γιορτές
Πήγαμε με easyjet (ολα μια χαρα)
Απο το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης πληρώσαμε γύρω στα 30ευρω

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Το αεροδρομιο της easyjet τι λεει; Σε αφηνει πολυ μακρια; πως πας μετα πιο κεντρο;
Εννοείς βέβαια το Schoenefeld. Αν δε θέλεις να πάρεις ταξί, υπάρχει και το S-Bahn.
Μόλις βγεις από το αεροδρόμιο προχωράς αριστερά. Λίγο μετά θα δεις ένα σκεπασμένο δρόμο που οδηγεί στο S-Bahn. Από εκεί παίρνεις το S9 το οποίο φτάνει μέχρι Pankow αν θυμάμαι καλά. Τώρα ανάλογα με το πού θέλεις να πας, μπορείς να κατέβεις στο σταθμό Ostkreuz και να αλλάξεις τρένο (π.χ. από εκεί περνάν και τα S3, S5 με τα οποία μπορείς να πας Alexanderplatz)
Δες και το χάρτη που επισυνάπτω.
Μην ξεχάσεις ότι από το Schoenefeld χρειάζεσαι εισιτήριο για τις ζώνες A+B+C

Κατά τα άλλα, το Βερολίνο μπορεί να έχει απίστευτο κρύο το χειμώνα, αλλά δεν παύει να είναι ΤΕΛΕΙΟ!!
Καλά να περάσεις :D

Attachments

snow

Member
Έπρεπε να πας άνοιξη και να πήγαινες μια βόλτα και από το Potsdam... Μαγευτικό μέρος, να το έβλεπες ανθισμένο.

paso511

Member
Επόμενο Ταξίδι
επομενο Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
περπάτιμα Σινικό Τοίχος
Δυστυχώς πάω στις 21 Νοέμβρη και το ξέρω δεν είναι ο ιδανικός καιρός, ίσως έχει και χιόνια τότε θα δούμε. Έχω προετοιμαστεί για τα χειρότερα ( σχεδόν έτσι κάνω πάντα ) όποτε θα τα αντιμετωπίσουμε. Αν και νομίζω ότι σε όποιο μέρος πας την άνοιξη είναι φανταστική η θεά φύση έτσι δεν είναι?

paso511

Member
Επόμενο Ταξίδι
επομενο Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
περπάτιμα Σινικό Τοίχος
Τώρα που θα πάω τέτοια εποχή είμαι σε δίλλημα να πάω και στο Potsdam? Η θα πάω και θα έρθω βλέποντας την διαδρομή από το τραίνο, γιατί άμα βρέχει άστα να πάνε θα κλειστό σε καμία μπυραρία και θα δοκιμάζω μπύρες………

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Τώρα που θα πάω τέτοια εποχή είμαι σε δίλλημα να πάω και στο Potsdam? Η θα πάω και θα έρθω βλέποντας την διαδρομή από το τραίνο, γιατί άμα βρέχει άστα να πάνε θα κλειστό σε καμία μπυραρία και θα δοκιμάζω μπύρες………
φίλε μου ποτέ μην σκέπτεσαι αρνητικά γιατί οι σκέψεις σου θα γίνουν
πράξεις. τράβα το δρόμο σου και μην παραλήψεις να νοικιάσεις ποδήλατο..

snow

Member
Εγώ πιστεύω ότι κάποια μέρη πρέπει να τα δεις 2 φορές βαρυχειμωνιά και άνοιξη και σαν το μέρος που πας έχει και την ομορφιά να το δεις με χιόνια. Αν δεν σκέφτεσαι να ξαναπάς πρέπει να πας για μένα και στο Potsdam γιατί τα παλάτια που έχει δεν τα έχω δει πουθενά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom