• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Βερολίνο… ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
γνωριζει κανεις που θα βρω πληροφοριες σχετικα με τα τραινα στην γερμανια
θελω να παω απο αμβουργο βερολινο με τραινο ,πιστευω οτι ειναι και ο καλητερος τροπος
εκτος αν προτεινετε κατι αλλο?
www.db.de Το site του γερμανικου οσε. Παντως θα προτεινα να μην κλεισεις εισιτηρια μεσω ιντερνετ. Δεν ειναι αεροπλανο για να γεμισουν οι θεσεις ουτε γινονται εκπτωσεις αν τα κλεισεις νωριτερα. Πηγαμε Βερολινο την πρωτοχρονια μια παρεα 8 ατομα και ο υπαλληλος του σταθμου αφου εκανε διαφορους υπολογισμους στο κομπιουτερ του μας εβγαλε εναν συνδυασμο εισιτηριων που η τελικη τους τιμη βγηκε 30% φθηνοτερα απο οτι τα υπολογιζα στην Ελλαδα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
www.db.de Το site του γερμανικου οσε. Παντως θα προτεινα να μην κλεισεις εισιτηρια μεσω ιντερνετ. Δεν ειναι αεροπλανο για να γεμισουν οι θεσεις ουτε γινονται εκπτωσεις αν τα κλεισεις νωριτερα. Πηγαμε Βερολινο την πρωτοχρονια μια παρεα 8 ατομα και ο υπαλληλος του σταθμου αφου εκανε διαφορους υπολογισμους στο κομπιουτερ του μας εβγαλε εναν συνδυασμο εισιτηριων που η τελικη τους τιμη βγηκε 30% φθηνοτερα απο οτι τα υπολογιζα στην Ελλαδα.
To "καλό" site είναι το www.bahn.de - Ihr Mobilit (που έχει και Αγγλικά). Όσο για την ανάγκη για Κράτηση, μετά από ένα Βερολίνο - Λειψία στο όρθιο, δεν την ξαναπατάω.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Εχω φαει ορθοστασια στα τρενα της ευρωπης απο φοιτητης και τωρα εχω παθει ανοσια. Θα ταξιδευα ορθιος ακομα και σε αεροπλανο, αρκει να παω εκει που θελω την περιοδο που μπορω. Γενικα ομως το να ειναι το τρενο γεματο συμφωνα με την εμπειρια μου συμβαινει σε μερες και ωρες αιχμης και οχι παντα. Και αν κανεις μακρινο ταξιδι, ολο και καποιος θα σηκωθει στην επομενη πολη για να βρεις μια θεση.

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Την έχω "φυλαγμένη", την εξαιρετική πραγματικά, διήγηση σου (η αμεσότητα και η αλήθεια δεν συγκρίνονται με οδηγούς και περιοδικά) και ελπίζω να την χρειαστώ μέχρι το Φθιν. Στα 15 χλμ από το σπίτι μου η Air Berlin, πετάει Δευτ & Παρ.
για Βερ. και ελπίζω να πάω με τα παιδιά μου. Σ' ευχαριστούμε!:)

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
chrikky, σήμερα κατάφερα να διαβάσω την ιστορία σου και πραγματικά ταξίδεψα...είναι υπέροχη!
Επίσης περιττό να σου πω ότι έχω γίνει σαν την φατσούλα στο χρώμα :D πράσινη από τη ζήλεια! :haha:
Θέλω κι εγώ Βερολίνο!!! :(

mariap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
πολυ ωραία αφήγηση,τρελάθηκα όταν διάβασα το όνομα του ξενοδοχείου,γιατί και εμείς εκεί κλείσαμε,είναι λίγο νωρίς βέβαια μιας και θα πάμε τα χριστούγεννα.

αν μπορείς γράψε λίγες ακόμα πληροφοριές για το ξενοδοχείο και για τις υπαίθριες χριστουγενιάτικες αγορες αν ξέρεις μέχρι πότε είναι ανοιχτές (θα πάω 26/12-30/12)

γιατί πέρυσι στην βιέννη,κλειναν στις 23/12

msmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
πολύ ωραία η αφηγησή σου πραγματικά..
το Σάββατο πάμε 4μελής κοριτσοπαρέα και μας έδωσες μια πολύ γλυκιά γεύση!
Πρέπει να είναι πανέμορφα.

σε ευχαριστούμε

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Και να φανταστείς ότι αναρωτιόμουνα τόσο καιρό, αν άξιζε να πάω στο Βερολίνο....
Πολύ καλή αφήγηση

mariap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η αλήθεια είναι πως έχοντας ψάξει αρκετά για το βερολίνο,(πετάω ανήμερα τα χριστούγεννα) ξαναδιαβάζοντας την αφήγηση σου μπόρεσα να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του βερολίνου.ήθελα να ρωτήσω η περιοχή potsdam και η πλατεία potsdamer δεν έχουν καμία σχέση; σκέφτομαι ποια κάρτα welcome να βγάλω,αξίζει να βγάλω και για τις 3 ζώνες; και κάτι τελευταίο,το παλάτι σαρλοτενμπουργκ είναι στην περιοχή potsdam;

κι εμείς στο ξενοδοχείο agon alexanderpltaz θα μείνουμε

np91

Member
Η αλήθεια είναι πως έχοντας ψάξει αρκετά για το βερολίνο,(πετάω ανήμερα τα χριστούγεννα) ξαναδιαβάζοντας την αφήγηση σου μπόρεσα να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του βερολίνου.ήθελα να ρωτήσω η περιοχή potsdam και η πλατεία potsdamer δεν έχουν καμία σχέση; σκέφτομαι ποια κάρτα welcome να βγάλω,αξίζει να βγάλω και για τις 3 ζώνες; και κάτι τελευταίο,το παλάτι σαρλοτενμπουργκ είναι στην περιοχή potsdam;

H Potsdamer ειναι περιοχη στο κεντρο περιπου του Βερολινου ,μια περιοχη με πολλα νεα κτιρια μιας και μεχρι την πτωση του τοιχους ηταν νεκρη ζωνη και εντελως ελευθερη απο κτιρια,αποτελεσμα αυτου ειναι να ειναι μια νεα περιοχη με πολλα εντυπωσιακα κτιρια με καλυτερο το sony center ,Το Potsdam ειναι περιοχη εκτος βερολινου περιπου 45 λεπτα που εξυπηρετει αριστα η γραμμη S, το παλάτι σαρλοτενμπουργκ ειναι στο potsdam και αξιζει σιγουρα μια επισκεψη εκει. Καλα να περασεις, εγω παω 2 τουλαχιστον φορες τον χρονο στο Βερολινο και φετος εχω κλεισει για 1 με 6 Ιανουαριου,ειναι μια πολη που θα λατρεψεις και θα θελεις να πηγαινεις συνεχεια

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος

Το ανακτορο Charlottenburg δεν ειναι στο Potzdam.Ειναι τμημα του Βερολινου απο το 1920.

mariap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
με μπερδέψατε!είναι ή δεν είναι το παλάτι στην περιοχή potsdam;;;;;
πάντως οφέιλω να πω άμεση η ανταπόκριση, ευχαριστώ!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom