αμήν, μάλιασε η γλώσσα μου :ΡΓια τέσσερις ημέρες δεν αξίζει να πας πουθενά αλλού. Μείνε στη Ρώμη! Μην σας πιάνει μανία να τα δείτε όλα γιατί στο τέλος δεν βλέπετε τίποτα.
Συμφωνώ πως δε "χωράει" ημερήσια στο 4ημερο στη Ρώμη από την άποψη ότι δε πρόκειται να βαρεθείς και να θες και κάτι άλλο. Και γω 4 μέρες πήγα χωρίς εκδρομές και θέλω να ξαναπάω για άλλο τόσο και ακόμα παραπάνω. Καλό όμως είναι αφού ζητάει και τις σχετικές πληροφορίες (πέρα από τη γνώμη μας για το αν αξίζει) να τις δώσουμε και μετά αποφασίζει τι θέλει να κάνει. Μιάμιση ώρα δεν είναι μεγάλο ταξίδι και μπορεί απλά να θέλει να πάρει μια γεύση και από άλλη πόλη της Ιταλίας πέρα από την πρωτευουσα.. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια..Η κοπέλα ρωτάει τη γνώμη μας γιατί προφανώς είναι ανίδεη (σκέφτεται αρχικά ημερήσια για Βενετία!). Προφανώς και δεν θα παρεξηγηθεί αν ακούσει ότι η ημερήσια δεν χωράει σε ένα 4ήμερο πρόγραμμα για Ρώμη. Αν ήθελε να ακούσει μόνο "ναι, πήγαινε", δεν θα έμπαινε στον κόπο να ρωτήσει.
Κι εγώ λέω ότι στο 4ήμερο δεν χωράει η ημερήσια. Η Φλωρεντία, όπως και η Βενετία αξίζουν πολύ περισσότερο χρόνο από λίγες ώρες.
Eάν έχει τέσσερις ολόκληρες μέρες στη Ρώμη και δεν είναι museumaholic, δε βλέπω το λόγο γιατί να μην κολλήσει μια μονοήμερη στη Φλωρεντία με τρένο φυσικά.