• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Η διαμονή στο Μέστρε είναι ενδεδειγμένη, και απαιτεί 15 έως 20 λεπτά για το νησάκι της Βενετίας, είτε με λεωφορείο, είτε με τραίνο. Τα βαπορέτο τα παίρνεις όταν φτάσεις εκεί, και κάνεις τις διαδρομές που θέλεις. Θα πρότεινα να μη χάσετε την επίσκεψη στα Murano & Burano.
Η ερώτηση είχε να κάνει με το που θα αφήσουν το αυτοκίνητο που θα έχουν νοικιάσει πιο πριν. Από ό,τι κατάλαβα θα μείνουν Βενετία.:)
Βρήκα κάτι φτηνά εισιτήρια το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου για Μπέργκαμο και σκέφτομαι να τα κλείσω πριν κανουν φτεράαααααααα ....για να πάμε Βενετία. Την προηγούμενη φορά που το σχεδίασα τελικά βρεθήκαμε στη Ζυρίχη:haha: ελπίζω αυτή τη φορά να το πετύχω... Έχω ακούσει κάποιες φήμες όμως και θέλω από εσάς τα τσακαλάκια των ταξιδιών να μου πείτε αν ισχύουν.

1) Ισχύει ότι το καλοκαίρι τα κανάλια βρωμάνε απαίσια και δεν λέει να πάει κανείς Βενετία? Ακόμα και αρχές καλοκαιριού έτσι είναι,αν είναι?

2) Όλοι μου έχουν πει να μην μείνω στο Μέστρε. Όμως τα ξενοδοχεία εκεί είναι πολύ πιο οικονομικά. Πόσο χρόνο απέχει με τα βαπορέτα το Μέστρε από τη Βενετία και πόσο κοστίζει πάνω κάτω η μεταφορά προς εκει? Γιατι να μην μείνουμε στο Μέστρε;

3) Θα έχουμε στη διάθεσή μας τη μισή μέρα που φτάνουμε (Μπεργκαμο θα ειμαστε γυρω στις 11 το πρωι) και άλλες τέσσερις μέρες. Μήπως είναι πολλές για Βενετία?
1) δεν μυρίζουν, μην ανησυχείς. Αρχές καλοκαιριού θα είναι πολύ ωραία και ίσως να μην έχει πάρα πολύ κόσμο (αυτή είναι η πραγματική μάστιγα)
2) αν σε παίρνει οικονομικά, να μείνεις Βενετία, έστω και απόκεντρα. Στο Μέστρε μένει κανείς μόνο για οικονομικούς λόγους.
3) δεν θα βαρεθείτε. Έχει πολλά αξιοθέατα και ενδείκνυται για απεριόριστο περπάτημα. Μπορείτε να κάνετε εκδρομή στα νησάκια και αν* σας περισσεύει χρόνος στη Βερόνα.

edit είχα ξεχάσει το 'αν'

Last edited:

Starstudio

New Member
Ενδεδειγμενη για σενα....εμεις προτεινουμε Βενετια....
Ασφαλώς μίλησα για εμένα, εξ' ου και η λέξη "ενδεδειγμένη" κι όχι "επιβεβλημένη". Αυτή είναι η εμπειρία μου αυτή καταθέτω, αυτό είναι ό,τι προσφέρει κάποιο φόρουμ, ώστε ο ενδιαφερόμενος να πληροφορηθεί και να επιλέξει.
Καλή σας ημέρα

Η ερώτηση είχε να κάνει με το που θα αφήσουν το αυτοκίνητο που θα έχουν νοικιάσει πιο πριν. Από ό,τι κατάλαβα θα μείνουν Βενετία.:)
Η ασφαλέστερη απάντηση είναι το πληρωμένο πάρκινκ !

Last edited by a moderator:

tade_efi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβία - Κοπεγχάγη
Ταξίδι-Όνειρο
ο γύρος του κόσμου
Γεια χαρά.. Βλέπω όλοι σου λένε να μείνεις Βενετία κέντρο! Εγώ θα σου προτείνω μια εναλλακτική επιλογή. Τουλάχιστον πριν 2 χρόνια αυτό είχα κάνει και έμεινα πολύ ικανοποιημένη. Έμεινα σε μπαnγκαλοου στο εξής camping:
Camping Venezia Village

Η επιλογή είναι πολύ οικονομική. υπάρχει στάση λεωφορείου για κέντρο στα 100μ περίπου από την έξοδο του camping και σε 10΄ εισαι εκει. Περιοχή Mestre.

HummingBird

Member
Γεια χαρά.. Βλέπω όλοι σου λένε να μείνεις Βενετία κέντρο! Εγώ θα σου προτείνω μια εναλλακτική επιλογή. Τουλάχιστον πριν 2 χρόνια αυτό είχα κάνει και έμεινα πολύ ικανοποιημένη. Έμεινα σε μπαnγκαλοου στο εξής camping:
Camping Venezia Village

Η επιλογή είναι πολύ οικονομική. υπάρχει στάση λεωφορείου για κέντρο στα 100μ περίπου από την έξοδο του camping και σε 10΄ εισαι εκει. Περιοχή Mestre.
Και εκτός Βενετίας και camping δηλαδή. Μάιστα. Ωραία φάση, είμαι ξανά 15 χρονών. :p

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Και εκτός Βενετίας και camping δηλαδή. Μάιστα. Ωραία φάση, είμαι ξανά 15 χρονών. :p
Κι όμως για μεστρε είναι καλή περίπτωση, φυσικό περιβάλλον αντί των τσιμεντένιων κλουβιών στα χοτέλ της περιοχής, με πισίνα, σπα , σάουνα, με 8,3 στα σχόλια και βρίσκω δίκλινο μπανγκαλόου με 40 ευρώ τη βραδιά για Ιούνιο...μάλλον άστοχη η πρόγκα...όσο για το 15 ας μην το σχολιάσω καλύτερα!

HummingBird

Member
με πισίνα, σπα , σάουνα
Ε όχι ρε φίλε αυτό δεν είναι camping. Τα αλλάξανε τα τελευταία 15 χρόνια που δεν είμαι πια 15; :p :lol:
Και για να είμαι on topic: Μείνετε σε ένα νορμάλ δωμάτιο στα πανέμορφα κτίρια της Βενετίας και αφήστε τα bungalows και τα camping για εκεί που ταιριάζουν. Τώρα αν θες να πας Βενετία Ιούνιο με 40 ευρώ τη βραδυά, μάλλον έχεις επιλέξει λάθος προορισμό. Γνώμη μου πάντα

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τα αλλάξανε τα τελευταία 15 χρόνια που δεν είμαι πια 15;
Δέχονται και μετά τα 30, μην ανησυχείς:)...τώρα είσαι ον τόπικ?μα για μέστρε μιλάμε και για κάποιον που δε θέλει να δώσει μεγάλο ποσό για διαμονή αλλά να τα ξοδέψει σε επιλογές του στην πόλη.

HummingBird

Member
Δέχονται και μετά τα 30, μην ανησυχείς:)...τώρα είσαι ον τόπικ?μα για μέστρε μιλάμε και για κάποιον που δε θέλει να δώσει μεγάλο ποσό για διαμονή αλλά να τα ξοδέψει σε επιλογές του στην πόλη.
Να μη μείνει Μέστρε, αυτή είναι η δική μου πρόταση. Κι αν κάποιου του φαίνονται ακριβά τα ξενοδοχεία, έχει 3 επιλογές: α) να πάει off season, β) να περιμένει να μαζέψει χρήματα και να πάει αργότερα γ) να μην πάει καθόλου.
Μείνετε μέσα στη Βενετία, όχι Μέστρε, είναι άλλη εμπειρία εντελώς

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
γ) να μην πάει καθόλου.
δ)εαν ακόμη θέλει να πάει ,να δει την ταινία "the tourist" και θα νιώθει σαν να πήγε και μάλιστα καρακέντρο όχι Μέστρε, κάμπινγκ κλπ ποταπά.

tade_efi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβία - Κοπεγχάγη
Ταξίδι-Όνειρο
ο γύρος του κόσμου
Οι γονείς μου που είναι 65 χρονών, ακόμα πηγαίνουν σε camping, επομένως δεν είναι ζήτημα ηλικίας, αλλά ζήτημα φιλοσοφίας. Προσωπικά δεν έχω τάσεις ελιτισμού. Και σε camping θα πάω, οργανωμένο ή μη, και σε πολυτελές ξενοδοχείο θα μείνω, ανάλογα με τις διαθέσεις και το βαλάντιο που επιθυμώ να διαθέσω κάθε φορά.

Άλλωστε, όπως έγραψε κι ο συμφορουμίστας HummingBird είναι προτιμότερο να αποφύγεις τον συνοστισμό και την αφόρητη πολλές φορές καλοκαιρινή μυρωδιά της Βενετίας μένοντας σ' ένα όμορφο και πιο φυσικό περιβάλλον, έχοντας παράλληλα άμεση πρόσβαση στο κέντρο.

Αυτά βέβαια γούστα είναι.. και καλό είναι να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες.

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
όπως έγραψε κι ο συμφορουμίστας HummingBird είναι προτιμότερο να αποφύγεις τον συνοστισμό και την αφόρητη πολλές φορές καλοκαιρινή μυρωδιά της Βενετίας μένοντας σ' ένα όμορφο και πιο φυσικό περιβάλλον, έχοντας παράλληλα άμεση πρόσβαση στο κέντρο.
το αντίθετο έγραψε.

HummingBird

Member
Άλλωστε, όπως έγραψε κι ο συμφορουμίστας HummingBird είναι προτιμότερο να αποφύγεις τον συνοστισμό και την αφόρητη πολλές φορές καλοκαιρινή μυρωδιά της Βενετίας μένοντας σ' ένα όμορφο και πιο φυσικό περιβάλλον, έχοντας παράλληλα άμεση πρόσβαση στο κέντρο.
Δεν το είπα εγώ αυτό, μπερδεύεις τα nicknames.
Δεύτερον η Βενετία δεν βρωμάει.
Τρίτον ο συνωστισμός υπάρχει μόνο γύρω από τα αξιοθέατα, δύο στενά πίσω είσαι μόνος κι έρμος. Μείνεις δεν μείνεις Mestre, το συνωστισμό θα τον υποστείς έτσι κι αλλιώς, αφου θα επισκεφτείς τα γνωστά αξιοθέατα της Βενετίας. Επίσης δεν ισχύει το βράδυ, κάτι που ποτέ δεν θα ανακαλύψουν αυτοί που μένουν Mestre γιατί θα πρέπει να γυρίσουν στο Mestre.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom