• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Βαυαρία τα Χριστούγεννα!!

Fairydust

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα κι από εμένα! Χρειάζομαι τα πολύτιμα φώτα σας!
Θα είμαι με το έτερον ήμισυ Βαυαρία από 21/12 - 30/12! Τα αεροπορικά Αθήνα - Μόναχο κλείστηκαν με Lufthansa πριν 1 εβδομάδα. Ξενοδοχεία έχουν απλά κρατηθεί, με free cancellation. Δυστυχώς όλα έγιναν τελευταία στιγμή αλλά ας όψονται οι εργοδότες...Θέλουμε να δούμε την Βαυαρία και δεν θα επικεντρωθούμε τόσο στο Μόναχο παρά μόνο για δύο ημέρες! Έχω διαβάσει γενικά στο forum πως το Μόναχο θέλει 3-4 ημέρες αλλά μιας και ενδιαφερόμαστε περισσότερο για χωριουδάκια και Νυρεμβέργη εννοείται, αποφασίσαμε να του δώσουμε δύο ημέρες και να κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο road trip! Το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει είναι:
21/12 - 8:00 π.μ. άφιξη στο Μόναχο και αναχώρηση για Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση Νυρεμβέργη.
22/12 - Νυρεμβέργη
23/12 - Αναχώρηση από Νυρεμβέργη πρωί πρωί για Rothenburg. Το μεσημεράκι αναχωρούμε για Heidelberg όπου και διανυκτερεύουμε. (Μετά από έντονη επιθυμία και των δύο παρ'όλη την απόσταση! Μη βαράτε...!)
24/12 - Μεσημέρι αναχώρηση για Dinkelsbuhl. Διανυκτέρευση.
25/12 - Ξεκινάμε από πρωί να κατεβαίνουμε την ρομαντική οδό μέχρι Fussen αλλά ακόμη δεν ξέρουμε σε ποια χωριά αξίζει να κάνουμε στάσεις. (Επιλέξαμε την ημέρα των Χριστουγέννων διότι σκεφτήκαμε πως όπου και να ήμασταν όλα κλειστά θα ήταν και δεν θα είχαμε κάτι να κάνουμε...). Απόγευμα φτάνουμε Fussen όπου και διανυκτερεύουμε (φωτιά και λαύρα το Fussen...)
26/12 - Επίσκεψη στο Neuschwanstein Castle και Hohenschwangau το πρωί και αναχώρηση για Oberammergau. Διανυκτέρευση,
27/12 - Εκδρομμή σε Garmisch - Partenkirchen. Διανυκτέρευση σε Oberarmmegau.
28/12 - Αναχώρηση πρωί για Μόναχο.
29/12 - Μόναχο
30/12 - Μόναχο και επιστροφή.

Πως το βλέπετε? Οk ή υπερβολικά φορτωμένο? Γενικά γνωρίζουμε πως θα περάσουμε κάμποσες ώρες στο δρόμο αλλά δεν μας ενοχλεί. Απλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι οι δρόμοι.. Πέρυσι στην Αυστρία τέτοια εποχή δεν είχαμε πρόβλημα, και από χιόνι... να φαν και οι κότες! Στα χωριουδάκια αυτά όμως δεν ξέρω τι παίζει μέσα στο καταχείμωνο! Κάθε συμβουλή δεκτή όσον αφορά το πρόγραμμα και όποια άλλη πληροφορία έχετε ευχαρίστηση!

Last edited:

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Ωραιο προγραμμα,φορτωμενο βεβαια αλλα ειναι τοσο παραμυθενια ολα τα μερη που δεν σου παει η καρδια ν αφησεις κατι...Απλα το Rothenburg νομιζω οτι προσφερεται πιο πολυ για διανυκτερευση απ το Dinkensbuhl.Εκτος απο αυτα τα δυο,στα χωρια του Ρομαντικου Δρομου μια επισκεψη αξιζει και το Nordlingen.Παντως το Rothenburg ειναι το ωραιοτερο.Καλα κανετε και πατε Χαιδελβεργη κι ας ειναι αρκετα πιο περα...

Fairydust

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Greco λες λοιπον να αλλάξω Dinkelsbuhl με Rothenburg? Θα το ψάξω να δω τι παίζει από ξενοδοχεία! Άσχετο, τι πρεπει να κανω για να εμφανιστει το θεμα στην ενότητα της Γερμανίας? Αλλάζω την χώρα δίπλα από τον τίτλο αλλά το θέμα δεν μετακινείται...

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Άσχετο, τι πρεπει να κανω για να εμφανιστει το θεμα στην ενότητα της Γερμανίας? Αλλάζω την χώρα δίπλα από τον τίτλο αλλά το θέμα δεν μετακινείται...
Αυτό, νομίζω, πρέπει να το κάνει κάποιος Mod.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
23/12 - Αναχώρηση από Νυρεμβέργη πρωί πρωί για Rothenburg. Το μεσημεράκι αναχωρούμε για Heidelberg όπου και διανυκτερεύουμε. (Μετά από έντονη επιθυμία και των δύο παρ'όλη την απόσταση! Μη βαράτε...!)
24/12 - Μεσημέρι αναχώρηση για Dinkelsbuhl. Διανυκτέρευση.
25/12 - Ξεκινάμε από πρωί να κατεβαίνουμε την ρομαντική οδό μέχρι Fussen αλλά ακόμη δεν ξέρουμε σε ποια χωριά αξίζει να κάνουμε στάσεις. (Επιλέξαμε την ημέρα των Χριστουγέννων διότι σκεφτήκαμε πως όπου και να ήμασταν όλα κλειστά θα ήταν και δεν θα είχαμε κάτι να κάνουμε...). Απόγευμα φτάνουμε Fussen όπου και διανυκτερεύουμε (φωτιά και λαύρα το Fussen...)
Το Rothenburg είναι σαφώς καλύτερο από το Dinkelsuhl για διανυκτέρευση.

Μήπως θα ήταν καλύτερη ιδέα να πάτε στις 23/12 από Νυρεμβέργη κατευθείαν Heidelberg (και δε βαράμε. Κι εμείς το ίδιο κάναμε κι ας ήταν "άσχετο" από τη βασική εκδρομή) και την επόμενη μέρα 24/12 να πάτε στο Rothenburg να το δείτε με την ησυχία σας και να διανυκτερεύσετε και στις 25/12 να ξεκινήσετε την κάθοδο της Ρομαντικής οδού?

Αρα, με αυτό τον τρόπο, το Dinkelsbuhl θα είναι η πρώτη στάση σας στη Ρομαντική Οδό.
Αλλες στάσεις που μπορείτε να κάνετε είναι το Nordlingen (προσωπικά δε μου άρεσε και πολύ, αλλά είναι δημοφιλές), το Donauworth και φυσικά το Fussen στο τέλος της διαδρομής σας.
Συμπαθητικό επίσης είναι το Schongau και μας άρεσε πάρα πολύ το μικρούλικο Harburg.
Βέβαια υπολόγισε πως οι δικές μου εντυπώσεις είναι καλοκαιρινές. Δεν ξέρω πώς είναι όλα αυτά τα μέρη μέσα στο καταχείμωνο.

karfitsa

Member
Το μεσημεράκι αναχωρούμε για Heidelberg όπου και διανυκτερεύουμε.
Θα κανω και γω μια βολτα απο της Βαυαριας τα μερη,με βαση το Μοναχο,σε λιγες μερες.Το προγραμμα και για μενα,ηταν σπαζοκεφαλια.Η Χαιδελβεργη,με ενθουσιασε και μενα σαν ιδεα,αλλα θεωρησα καλο να την αφησω σε αλλο ταξιδι,που μπορει να συνδυαστει με Φρανκφουρτη, Στρασβουργο,Κολμαρ,Φραιμπουργκ κλπ.Τωρα προτιμησα να δω, το Σαλτσμπουργκ(πιο ευκολα το βλεπεις απο μοναχο,παρα απο βιεννη)την Βαμβεργη και το Ρεγκενσμπουργκ(προστατευομενες πολεις απο ουνεσκο)και κοντα στη Νυρεμβεργη.Το Ροτενμπουργκ και τα καστρα θα τα κανω,επισης.

Fairydust

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το Rothenburg είναι σαφώς καλύτερο από το Dinkelsuhl για διανυκτέρευση.

Μήπως θα ήταν καλύτερη ιδέα να πάτε στις 23/12 από Νυρεμβέργη κατευθείαν Heidelberg (και δε βαράμε. Κι εμείς το ίδιο κάναμε κι ας ήταν "άσχετο" από τη βασική εκδρομή) και την επόμενη μέρα 24/12 να πάτε στο Rothenburg να το δείτε με την ησυχία σας και να διανυκτερεύσετε και στις 25/12 να ξεκινήσετε την κάθοδο της Ρομαντικής οδού?

Αρα, με αυτό τον τρόπο, το Dinkelsbuhl θα είναι η πρώτη στάση σας στη Ρομαντική Οδό.
Αλλες στάσεις που μπορείτε να κάνετε είναι το Nordlingen (προσωπικά δε μου άρεσε και πολύ, αλλά είναι δημοφιλές), το Donauworth και φυσικά το Fussen στο τέλος της διαδρομής σας.
Συμπαθητικό επίσης είναι το Schongau και μας άρεσε πάρα πολύ το μικρούλικο Harburg.
Βέβαια υπολόγισε πως οι δικές μου εντυπώσεις είναι καλοκαιρινές. Δεν ξέρω πώς είναι όλα αυτά τα μέρη μέσα στο καταχείμωνο.
Αnny η ιστορία σου ήταν η έμπνευση του ταξιδιού! Πραγματικά με ταξίδεψες τόσο που αποφάσισα να ακολουθήσω τα χνάρια σου!
Ψάχνω τα ξενοδοχεία στο Rothenburg για παραμονή Χριστουγέννων που θα είμαστε εκεί ήδη, μήπως τελικά αλλάξω το πρόγραμμα. Απλά φοβάμαι μήπως δεν μας φτάσει ο χρόνος να δούμε σε μια ημέρα Dinkelsbuhl, Harburg, Nordlingen, Donauworth και Schongau. Ίσως αν βγάλουμε το Nordlingen από το πρόγραμμα να είναι καλύτερα τα πράγματα? Υπολογίζω περίπου δύο ωρίτσες στο κάθε χωριουδάκι και σε κάποιο από αυτά, αν βρούμε να κάνουμε κράτηση για μεσημεριανό (λόγω Χριστουγέννων) ίσως μείνουμε λίγο περισσότερο.

Last edited:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Τα χωριά είναι σχετικά μικρά και τα σημεία ενδιαφέροντος σε αυτά, λίγα.
Άρα, αν θέλετε απλά να πάρετε μια γεύση και να βγάλετε μερικές φωτογραφίες και όχι να περπατήσετε και να δείτε κάθε γωνιά τους, τότε το δίωρο στο καθένα μάλλον είναι υπερβολικό.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το Rothenburg στο οποίο έτσι κι αλλιώς θα μείνετε αρκετά.

'Αρα, αν ξεκινήσετε νωρίς το πρωί για να εκμεταλλευτείτε τις ώρες που έχει φως, κάνετε μερικές επιλεκτικές και όχι πολύωρες στάσεις και καταλήξετε το απόγευμα στο Fussen, μια χαρά βγαίνει.

Fairydust

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κλείσαμε ήδη ξενοδοχείο στο Rothenburg μετά από πολύυυυ ψάξιμο! Ακυρώνεται λοιπόν η διαμονή στο Dinkelsbuhl αφού θα το δούμε στις 25/12 πρωί πρωί! Θα περάσουμε επίσης από Harburg και Donauworth και αν προλάβουμε από Schongau.
Κανένα tip για φαγητό μήπως μπορεί κάποιος να μας δώσει???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος
Lilla

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα