• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βαρκελώνη στο τρέξιμο??

Boorboolithra

Member
Γεια σας παιδιά,
Θα παω Βαρκελώνη τον Ιούνιο. Έχω μπει και διαβάζω τις ιστορίες σας και τις προτάσεις σας με πολύ προσοχή για να πάρω ιδέες και πληροφορίες για το ταξίδι μου.
Προς έκπληξη μου, έχω στρεσαριστει παρά πολύ με το τόσο τρέξιμο που έχετε ρίξει όλοι και την κούραση που έχετε τραβήξει για να προλαβετε να τα δείτε όλα. Μιλάμε για πολύ στρες όμως!
Εγώ στο μυαλό μου το έχω τελείως αλλιώτικο το ταξίδι μου στη Βαρκελώνη.. Εχω φανταστεί να απολαμβάνω χαλαρές βόλτες με τις εσπαντριγιες μου (Χεχε),να εξερευνω τα στενά της πόλης και τους μικρούς θησαυρούς της,μερη που απολαμβάνουν οι ντοπιοι,και όχι τόσο τα τουριστικά σημεία της. Να χωθώ σ ένα μικρό καφέ να πιω τον καφέ μου με αυρα καταλανικη και όχι τουριστική. Να νοικιάσω ένα ποδήλατο να βολταρω στη Μπαρτσελονετα και να χαρώ τον ήλιο και την αμμουδιά της. Να απολαύσω τοπικά εδέσματα και όχι να φάω στο πόδι φαστφουντ κοιτώντας το ρολόι αν προλαβαίνω. Και το βράδυ να μην ξεραθώ κατάκοπη χάνοντας την μισή γοητεία της πόλης. Να περιπλανηθω,να γνωρίσω τους ανθρώπους της, να πιω σαγκρια,να γελάσω, να γεμίσω αναμνήσεις. Κι οταν πέσω για ύπνο να είμαι μουδιασμένη απ τη διασκέδαση και όχι απ την κουραση.
Τώρα θα μου πεις δεν θα πας να δεις τα αξιοθέατα? Οκ θα πάω να δω αυτά που με ενδιαφέρουν,γιατι με ενδιαφέρουν.Οχι επειδή σονι και ντε πρέπει να πάω να τα γυρίσω όλα για να λέω ότι τα είδα. Από ένα σημείο και μετά ξεχνάς να "ζεις" το ταξιδι κι απλά βλέπεις.
Να το ξεκαθαρίσω αυτή είναι η δική μου άποψη και δεν θέλω να θίξω κανέναν. Αλλά ρε παιδιά εν κατακλείδι,παιζει να είναι το ταξίδι μου όπως το έχω φανταστεί ή κάνω όνειρα θερινής νυκτός??..
Πείτε μου τη γνώμη σας πολύ με ενδιαφέρει..

villi

Member
Έτσι ακριβώς θα είναι το ταξίδι σου γιατί απλά έτσι το θέλεις ΕΣΥ!Τι κάνει ο καθένας στο ταξίδι του και πως διαθέτει το χρόνο του είναι προσωπική υπόθεση.Τις ιστορίες τις γράφουμε ή τις διαβάζουμε για να πάρουμε μια ιδέα,για να γνωρίσουμε τον προορισμό και να μάθουμε κάποιες λεπτομέριες που δεν τις γράφουν οι όποιοι ταξιδιωτικοί οδηγοι.Στην τελική όμως ο καθένας είχε τη δική του εμπειρία.Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις ότι έκανε ο κάθε ταξιδιώτης.Εσύ θα κάνεις το δικό σου πρόγραμμα.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Η περιγραφή που κάνεις @Boorboolithra για μένα είναι το ιδανικό σενάριο όχι μόνο για τη Βαρκελώνη αλλά για οποιοδήποτε ταξίδι. Τα λες πολύ σωστά αλλά δυστυχώς όταν ένα μέρος έχει αναρίθμητα αξιοθέατα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα ξαναδείς είναι δύσκολο να είσαι χαλαρός. Αλλά όπως είπε και η @villi είναι προσωπική υπόθεση πως ο καθένας θέλει να διαθέσει το χρόνο του σε ένα μέρος.

Εγώ για να κερδίσω χρόνο ας πούμε δεν πάω σε μουσεία ή σε χώρους που σχηματίζεται ουρά. Δεν κλείνομαι πολύ σε εσωτερικούς χώρους.
Εχεις δίκιο πάντως οτι τρέχουμε όλη τη μέρα και το βράδυ επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο πτώματα. Όμως ακόμα κι έτσι νοιώθουμε πλήρεις!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τι διαβασες καλο μου κοριτσι και σε τρομαξε τοσο. Αυτα που ζητας τα κανει οι πλειοψηφια των τουριστων που παει Βαρκελωνη καθως προκειται για εναν προορισμο κυριως διασκεδασης και δευτερευοντως αξιοθεατων.
Επισης επειδη τα ωραια μερη διασκεδασης ειναι σε κεντρικα σημεια της πολης, ντοπιοι και τουριστες κυκλοφορουν στις ιδιες περιοχες. Εκτος κι αν εννοεις κατι αλλο που δεν το καταλαβα.

Boorboolithra

Member
@villi , @giannismits Αχ ρε παιδιά πολύ χαίρομαι που καταλάβατε ακριβώς τι εννοώ και δεν με βγάλατε ονειροπαρμενη!Χεχε! Έχω ελπίδες τελικά!
@tripakias Δεν έχω ξαναπάει Βαρκελώνη και δεν γνωριζα ότι ντόπιοι και τουρίστες συχνάζουν στα ίδια μέρη,ευχαριστω για την πληροφορία. Όσο για το άλλο που ρωτάς, διάβασα όλες τις travel ιστορίες περί Βαρκελώνης και ολες (εκτός μιας μαθήτριας) περιγράφουν ένα σκηνικό 100αρι να προλάβουμε να τα δούμε όλα.. Και στο φόρουμ πολλά άτομα ζητάνε να τους βγάλουν πρόγραμμα για να προλάβουν να τα δουν όλα..και "όχι δεν θα προλάβεις κι αυτό..βγάλε το άλλο..βάλε κι εκείνο..!" Και δεν τους κρίνω τους ανθρώπους προς Θεού!!! Απλά ένιωσα ότι για να το κάνουν όλοι πια, μάλλον εγώ έχω την πετριά και τα βλέπω όλα πιο ρομαντικά και χαλαρά..κι αυτό με άγχωσε για το κατά πόσο θα περάσω καλά αν το ταξίδι μου πρέπει να είναι έτσι.
Αλλά τελικά ρε παιδιά έχετε δίκιο.. Δεν υπάρχουν πρέπει..

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να χαλασω ενα σκασμο λεφτα και το χρονο μου,για να κανω τελικα οτι κανω στην Καλαματα το καλοκαιρι..
Για να ζησω μια πολη οπως περιγραφεται παραπανω,θα πρεπει να εχω παει παααρα πολλες φορες και να μην με νοιαζει τι προσφερει παραπανω απο την Καλαματα,λογου χαριν..Αλλα παλι ,οπως το βλεπει καθενας..απλα τη γνωμη μου λεω..

Boorboolithra

Member
@coco Έχεις κι εσύ τα δίκια σου.. Το σκέφτηκα κι αυτό που λες.. Ξέρεις κάτι όμως? Θα σου πω ένα παράδειγμα..
Όταν είχα πάει Λονδίνο (με την ίδια φίλη που θα πάω Βαρκελώνη),είχαμε πάει London bridge, Big Ben,ανάκτορα του Μπάκιγχαμ,και London eye που δεν μπήκαμε τελικά γιατί ήταν πανακρίβου (κι αυτά γιατί μας εσουραν κάτι γνωστοι). Ωραία δεν λέω.. Ξέρεις τι θυμόμαστε όμως κάθε φορά που αναπολούμε? Τις ατελείωτες σακούλες από το μαγαζί που σνομπάραμε όλες τις μέρες και τελικά μας βγήκε θησαυρός με όλα τα καλουδια, την εξερεύνηση να βρούμε που βγαίνουν επιτέλους αυτοί οι Άγγλοι,μπαινοντας και βγαίνοντας από παμπ σε παμπ με κάθε λογής κόσμο, την πόρτα που φάγαμε σε μπαρ γιατί μας πέρασαν για ανήλικα (εδώ γελάμε χαχα), τη φοβερή σούπα μασαλα που τρώγαμε κάθε μέρα ανεληπως,και φυσικά ο πρωινός καφές που απολαμβάναμε με εβλαβια και σχολιάζαμε τα χθεσινα,και πολλά άλλα μικρά απλά πραγματάκια που δεν το περιμένει ο νους. Εντάξει από τα αξιοθέατα μου έμειναν οι φώτος στο PC..
Αλλά και πάλι δεν θέλω να είμαι κάθετη γιατί το καλύτερο είναι κάπου στη μέση.. Παν μέτρον άριστον..

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
αμα ειναι να απολαμβανεις καφεδες με εβλαβια(ευλαβεια υποθετω)τοτε παω πασο...οπως την βρισκει ο καθεις λεμε..αλλος με τα μουσεια του,αλλος με τις αρχιτεκτονικες του,με την κουλτουρα η τη μασα του,τα πιοτα του η τις σακουλιτσες να χεις να θυμασαι..

Boorboolithra

Member
Χαχαχα μόνο να γελάσω μπορώ! Εμένα αγαπητή, το χόμπι σου, είναι επάγγελμα μου (ή μάλλον "αυτό που την βρισκεις"-απ ότι καταλαβα). Οπότε κακεντρεχή σχολιάκια για αρχιτεκτονικές και κουλτούρες τραβα πες τα αλλου να πιάσουν τόπο. Χαχα σε καλό σου βραδιάτικα!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@tripakias Δεν έχω ξαναπάει Βαρκελώνη και δεν γνωριζα ότι ντόπιοι και τουρίστες συχνάζουν στα ίδια μέρη,ευχαριστω για την πληροφορία.
Στις ιδιες περιοχες, οχι απαραιτητως στα ιδια μαγαζια. Για να ειμαι ειλικρινης ποτε μου δεν καταλαβα γιατι πολλοι θεωρουν πως στις τουριστικες περιοχες πηγαινουν μονο τουριστες. Για την ακριβεια δεν γνωριζω καμια τουριστικη περιοχη που να μην την επισκεπτονται οι ντοπιοι. Αξιοθεατα και μαγαζια ξερω αλλα περιοχη;
Όσο για το άλλο που ρωτάς, διάβασα όλες τις travel ιστορίες περί Βαρκελώνης και ολες (εκτός μιας μαθήτριας) περιγράφουν ένα σκηνικό 100αρι να προλάβουμε να τα δούμε όλα.. Και στο φόρουμ πολλά άτομα ζητάνε να τους βγάλουν πρόγραμμα για να προλάβουν να τα δουν όλα..και "όχι δεν θα προλάβεις κι αυτό..βγάλε το άλλο..βάλε κι εκείνο..!"
Οταν παμε σε ενα μερος θελουμε να προλαβουμε να τα δουμε ολα. Ιδιαιτερα αν δεν ξερουμε οτι θα ξαναπαμε εκει. Αυτο που ηθελε να σου πει η @coco (που αδικα αποπηρες) ειναι πως καφε ατενιζοντας το απειρο και δωρακια σε ομορφες σακουλες μπορεις να βρεις σε παρα πολλα μερη (και κοντα στο σπιτι σου), Sagrada Familia και Guell μονο στη Βαρκελωνη.
Εκει που εκανε ομως λαθος κατι τη γνωμη μου ειναι πως δεν πεινεται ο καφες με τον ιδιο τροπο παντου. Αλλα ακομα και ο ιδιος να ειναι αν δεν ταξιδεψεις δεν θα το μαθεις ποτε.
Το θεμα ειναι εσενα τι σου αρεσει και γιατι ταξιδευεις. Υπαρχουν ανθρωποι που ταξιδευουν για να προλαβουν να δουν οσα περισσοτερα μπορουν απο αυτα που εφτιαξε η φυση και ο ανθρωπος πριν κλεισουν τα ματια. Υπαρχουν ανθρωποι που ταξιδευουν για να γλεντησουν και να ψυχαγωγηθουν γνωριζοντας διαφορετικες κουλτουρες ή και οχι. Υπαρχουν ανθρωποι που τα συνδυαζουν και τα δυο.
Για να καταλαβεις. Στην Ελλαδα πηγαινουν τουριστες που καλοκαιριατικα τρεχουν να δουν την Ακροπολη και αλλους αρχαιολογικους τοπους, τα Μετεωρα κλπ και πηγαινουν και αλλοι τουριστες για να πιουν τα εντερα τους σε Λαγανα και Φαληρακι ή να ξεσκιστουν στη Μυκονο χωρις να κανουν κατι αλλο στις διακοπες τους. Και οι δυο περνουν υπεροχα και εχουν να θυμουνται το ταξιδι τους στην Ελλαδα.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Πουθενα δεν ειπα οτι πινεται παντου ο καφες με τον ιδιο τροπο,ακομα και στο σπιτι καθε μερα υπαρχουν διαφορες..
Ισως μαλιστα κι εγω να εδωσα παρα πανω χρονο σε καφε αλλα σε εξτρα περιπτωσεις που τον πρωτο ρολο επαιζε η θεα η το περιβαλλον.
Η δικη μου και μονο αποψη ειναι πως οταν ταξιδευεις και χαλας χρημα και χρονο ,το κανεις για να δεις κατι που δεν θα δεις αμα πας διακοπες καπου στη χωρα σου..
Εκτος αν εχεις ΤΑ φραγκα και τα απειρα περιθωρια να πας και να ξανα ματα πας και να πινεις οσους καφεδες θες και οση ωρα θες με εβλαβια η ανευ..
Αυτα,για οποιον ενδιαφερεται να κερδισει κατι απο την εμπειρια αλλων.
(ευχαριστω συντροφε για την στηριξη,αν και ουδολως με απασχολησε το θεμα)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η δικη μου και μονο αποψη ειναι πως οταν ταξιδευεις και χαλας χρημα και χρονο ,το κανεις για να δεις κατι που δεν θα δεις αμα πας διακοπες καπου στη χωρα σου..
Μα δεν προκειται να δω ποτε στη χωρα μου πως πινεται ο καφες στη Βαρκελωνη, τι φρουτα εχουν στα καφασια τα μαναβικα, τι τρωνε οι Ισπανοι στο δρομο, πως περνουν την ωρα τους στην παραλια και πως απολαμβανουν τη σιεστα τους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom