Manos
Member
Υπολόγισε γύρω στα 1000? το άτομο για τα εισιτήρια και από εκεί και πέρα, άλλα 1000? το άτομο, είναι ένα ρεαλιστικό ποσό που περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχεία και σπίτια, φαγητό σε εστιατόρια και οικογενειακά εστιατόρια, βενζίνες, δωράκια, καφέδες μπύρες μουσεία και αναμνηστικά για δυο εβδομάδες περίπου.
Στην Κούβα (όπως και αλλού) μπορείς να ξοδέψεις και πολύ περισσότερα, αλλά όχι πολύ λιγότερα από αυτά που γράφω, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
Έκδοση Βίζας
Τι πρέπει να κάνω για να πάω στην Κούβα;
Για να πάει κανείς στην Κούβα, θα πρέπει προηγουμένως να βγάλει βίζα.
Η έκδοση γίνεται από την Πρεσβεία της Κούβας :
Σοφοκλέους 5 – Φιλοθέη
15237 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 6855550
Θα πάτε με το διαβατήριο σας, μια έγχρωμη φωτογραφία και 24? (ή 26).
Θα σας ρωτήσουν σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνετε. Αν δεν το ξέρετε, δηλώστε ένα τυχαίο. Δεν το ελέγχουν – τυπικό είναι. Δηλώστε το πασίγνωστο “hotel inglaterra” – για παράδειγμα.
Θα τα καταθέσετε (πρωινές ώρες – τις εργάσιμες μέρες ) και θα την παραλάβετε τρεις εργάσιμες μέρες μετά.
Αν δεν έχετε GPS , συμβουλευτείτε μια σελίδα με “τον χάρτη της Αθήνας”, γιατί η πρεσβεία είναι σε μια σχετικά απόμερη τοποθεσία.
Αεροπορικά εισιτήρια
Το μεγαλύτερο έξοδο που έχετε να αντιμετωπίσετε σε αυτό το ταξίδι, είναι αυτό για την αγορά του αεροπορικού εισιτηρίου.
Στο κατάλληλο ” thread “ που είχα ανοίξει κάποτε, ο traveller είχε πει πως οποιαδήποτε τιμή κάτω από τα 1000? πρέπει να θεωρείται ευκαιρία. Έτσι είναι πράγματι.
Από την Ελλάδα για την Αβάνα, τις πιο συμφέρουσες τιμές τις βρήκα σε δυο εταιρίες
- “Στην AirFrance” που πετάει για Αβάνα με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι
- “και στην Iberia” που πετάει για Αβάνα με ενδιάμεσο σταθμό τη Μαδρίτη.
- Μια άλλη ιδέα είναι να πάτε στο Λονδίνο και μετά να πετάξετε από εκεί για Αβάνα.
Είναι όμως σχετικά περίπλοκη λύση, και αν δεν έχετε πολύ χρόνο δεν αξίζει νομίζω. Μπορεί όμως να γλυτώσετε κάπου 200 ευρώ. Ίσως είναι καλή λύση αν συνδυαστεί και με κάποιες διανυκτερεύσεις στο Λονδίνο.
Δεν ξέρω και πολλά. Ας βοηθήσουν οι πιο ειδικοί.
Κάτι σχετικό μπορείτε να διαβάσετε “εδώ”
Εγώ έκλεισα εισιτήρια με την Air France τελικά. 1000? το άτομο.
(καλή ευκολία το online check-in που θα κάνετε 30 ώρες πριν την πτήση)
Attachments
-
51,3 KB Προβολές: 153
Last edited by a moderator: