• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βέλγιο Βέλγιο 21/11/10 - 28/11/10 Μέρος 1ο

ACTIVE

Member
Σκοπός μας είναι να μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες μας από το ταξίδι μας στο Βέλγιο.
Ταξιδέψαμε απο Ρόδο για Βρυξέλλες μέσω Μιλάνου με την RYANAIR η οποία εχει πολύ φτηνές πτήσεις για όλη σχεδόν την ευρώπη και έχει αρχίσει να πετά από ελλάδα συγκεκριμένα από ρόδο - κω και βόλο. Κλείσαμε τα εισιτήρια μέσω ιντερνετ www.ryanair.com
Το πακέτο κόστισε με επιστροφή 180,00 ευρώ ανά άτομο. προσοχή!!! η εταιρεία μπορεί να είναι φτηνή και ακριβής στις ώρες της αλλά υπάρχει αυστηρότατος περιορισμός στις αποσκευές. Κάθε αποσκευή χρεώνεται έξτρα και με περιορισμό κιλών οπότε φροντίστε να μην υπερβείτε το βάρος για το οποίο έχετε πληρώσει.
Υπ'οψιν οτι η εταιρεία χρησιμοποιεί περιφεριακά αεροδρόμια και όχι τα κεντρικά. Συγκεκριμένα για τις Βρυξέλλες προσγειωθήκαμε στο charleroi το οποίο απέχει περίπου 55 χλμ απο Βρυξέλλες.
Η μεταφορά για Βρυξέλλες είναι εύκολη με το shuttle bus κατευθείαν απο το αεροδρόμιο στο midi railway station των βρυξελλών.Η διάρκεια είναι 50' και η τιμή 13,00 το άτομο. Εναλλακτικά υπάρχει λεωφορείο της TEC μέχρι το σταθμό του τραίνου στο charleroi και απο εκεί τραίνο για τις Βρυξέλλες που σταματά στον ίδιο σταθμό midi railway station.
Σε αυτό το σταθμό υπάρχουν τα πάντα. Μετρό-τράμ-αστικές για μέσα στην πόλη των βρυξελλών & τραίνα για προορισμούς εντός / εκτός βελγίου.
Γενικά με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα μιας και είμαστε ακόμη εδώ (γι'αυτό και το μέρος 1ο στο τίτλο) σας προτείνουμε:
Για βρυξέλλες το πολύ σε 3 μέρες θα δείτε ότι χρειάζεται. Οπωσδήποτε μια βόλτα στη μεγάλη πλατεία όπου βρίσκεται το δημαρχείο, το πρώην βασιλικό παλάτι & νυν μουσείο της πόλης, το μέγαρο των αρτοποιών(λειτουργεί ως καφέ και ειναι must της πόλης), το παλάτι των δουκών της βραβάντης, το άγαλμα του Σερκλαες που φέρνει τύχη σε όποιον χαιδέψει το μπράτσο του και άλλα σημαντικά κτίρια που εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους.
Ακολουθώντας τις πινακίδες μπορείτε να επισκεφθείτε με τα πόδια:το μανεκεν πις(αγαλματίδιο-έμβλημα της πόλης),το χρηματιστήριο(la bourse), τις γκαλερι st hubert και την οδό rue des bouchers που είναι γεμάτη με εστιατόρια κυρίως θαλασσινά μιάς και το βέλγιο είναι γνωστό γι'αυτά. Επισκεφθήκαμε το μουσείο ενδυμάτων & δαντέλας αλλά δεν βρήκαμε κάτι ενδιαφέρον.Κοντά στη μεγάλη πλατεία βρίσκεται ο καθεδρικός ναός & λίγο πιό πάνω βορειοανατολικά το πάρκο των βρυξελλών (park du brussels) όπου από την μια πλευρά υπάρχει το τωρινό βασιλικό παλάτι και από την άλλη το βελγικό κοινοβούλιο.
Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας απο την στάση μετρο/τραμ louisse και να καταλήξετε στο προαναφερθέν πάρκο. Στη διαδρομή θα δείτε την πλατεία royal,το δικαστικό μέγαρο,το βασιλικό μουσείο καλών τεχνών & την εκκλησία γοτθικού ρυθμού νοτρ νταμ ντε σαμπλον!(ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο εσωτερικό της!!). Με το μετρό στάση schumman μπορείτε να επισκεφθείτε την ευρωπαική συνοικία όπου υπάρχει το ευρωπαικό κοινοβούλιο.
Από εκεί με τα πόδια μπορείτε να πάτε στο πάρκο σενκαντενέρ όπου βρίσκεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μουσείο παλαιών αυτοκινήτων που έχει μοντέλα ακόμη και από τέλη 19ου αιώνα!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί υπάρχει και η άμαξα που χρησιμοποιήθηκε στο γάμο του Μ.Ναπολέοντα!!
Υπάρχει βέβαια και το ατομιουμ καθώς και το βελγικό κέντρο κινούμενων σχεδίων που θα επισκεφθούμε αύριο.
Κάποιες δικές μας παρατηρήσεις για την πόλη των Βρυξελλών:Πολύ ανεπτυγμένο δίκτυο συγκοινωνιών μετρο/τραμ/λεωφορεία, που σε πάει παντού ιδιαίτερα οικονομικά κυρίως με το εισιτήριο 3 ημερών που κοστίζει μόλις 9,50 ευρω για όλα τα μέσα.Οχι ιδιαίτερα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά όχι και ιδιαίτερα καθαρή πόλη μιας και παρατηρήσαμε ότι τα σκουπίδια απλά τα βγάζουν έξω αφού δεν υπάρχουν κάδοι!!
Και φυσικά μια πόλη με πολλές σοκολάτες,βάφλες,μπύρες & φριτερις(τα "βρώμικα" των βρυξελλών είναι πατάτες τηγανητές με σως & κροκετες).
Στο μερος 2ο θα σας αναφέρουμε τις εντυπώσεις μας για το βατερλώ, την μπρυζ & την οστανδη που επισκεφθήκαμε.
Συγνώμη αν σας κουράσαμε αλλά ελπίζουμε να σας ενημερώσαμε για το ταξίδι σας αρκετά.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Ευγε για το Βατερλο!! Αντε γιατι σε οσους ειπα οτι πηγα με πηραν απο τα μουτρα!:mad:

ACTIVE

Member
Είναι ένα μέρος με τεράστια ιστορική σημασία και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθεί κανείς... Επιπλέον είναι μόλις 15 λεπτά με το τρένο απο Βρυξέλλες!

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Απο ο,τι διαβαζω μπορει να κανει καποιος μια πολυ γεματη εκδρομη στο Βελγιο,αφου οι αποστασεις με τρενο ειναι πολυ κοντινες για διαφορες πολεις.Μπορεις να συνδυασεις πολλα πραγματα.Ας ελπισουμε τετοιες αεροπορικες να επεκτεινουν τη δραστηριοτητα τους και σε αλλα μερη της χωρας.
Αναμενουμε εντυπωσεις για τις πολεις που επισκεφτηκατε!

30-50 ευρω η καθε βαλιτσα?!
Δεν ειναι και λιγα αν τα αθροισεις ολα,για χαμηλου κοστους.

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Εκανες πολυ καλα που επισκεφθηκες το Βατερλω.Εγω τα καταφερα μολις στο 2ο μου ταξιδι στο Βελγιο.Ο τοπος σιγουρα επιβλητικος,κουβαλαει την μνημη της ιστοριας εντονα.Το λιονταρι που εχει στηθει σε αναμνηση θυμιζει την μοιρα του στρατηλατη.Περιμενω και τις εντυπωσεις σου απο Οστανδη,την οποια επισκεφθηκαμε επισης το καλοκαιρι.

ACTIVE

Member
λοιπον οσο αναφορα τις χρεωσεις για βαλιτσες με την ryanair είναι 15,00 ευρώ η βαλίτσα των 15 κιλών μαξιμουμ αρα 30,00 ευρω πήγαινε έλα. επίσης 10 κιλά δωρεάν χειραποσκεύη (κάτι χωράει και εκεί!!). σε πληροφορώ μια χαρά ήταν. το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε περιθώριο κιλών για να αγοράσουμε κάτι από εδώ γιατί είμαστε οριακά!!!
όμως όταν σκεφτείς ότι με 180,00 ευρω το άτομο πάμε απο ρόδο -μιλάνο-βρυξέλλες - μιλάνο (θα έχουμε 4 μερες εκεί διαμονή) και πίσω ροδο δεν είναι ακριβά. μόνο απο ρόδο - αθήνα πληρωνουμε αυτά τα χρήματα!!! δες το και έτσι.

Εκανες πολυ καλα που επισκεφθηκες το Βατερλω.Εγω τα καταφερα μολις στο 2ο μου ταξιδι στο Βελγιο.Ο τοπος σιγουρα επιβλητικος,κουβαλαει την μνημη της ιστοριας εντονα.Το λιονταρι που εχει στηθει σε αναμνηση θυμιζει την μοιρα του στρατηλατη.Περιμενω και τις εντυπωσεις σου απο Οστανδη,την οποια επισκεφθηκαμε επισης το καλοκαιρι.
με έπιασε δέος φέρνοντας στη φαντασία μου πως μπορεί να έγινε η μάχη κοιτώντας την πεδιάδα που απλωνοταν στα πόδια μου απο το λόφο του λιονταριού!! τι να πώ??? σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή ότι σε αυτό το χώρο που βρισκόμουν έγινε κάτι που άλλαξε την ευρωπαική ιστορία!!!

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
με έπιασε δέος φέρνοντας στη φαντασία μου πως μπορεί να έγινε η μάχη κοιτώντας την πεδιάδα που απλωνοταν στα πόδια μου απο το λόφο του λιονταριού!! τι να πώ??? σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή ότι σε αυτό το χώρο που βρισκόμουν έγινε κάτι που άλλαξε την ευρωπαική ιστορία!!!
Κι εγω σκεφτομουν πως μια καταρρακτωδης βροχη ηταν αυτη που ορισε την εκβαση της μαχης.Ποσες αναδρομες τελικα μας εδωσε ο τοπος αυτος!!!!!

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
To θεμα ειναι πως εμεις ψωνιζουμε οπου παμε,χαχα!
Και εγω απο Κρητη ειμαι,ξερω τι σημαινει να πηγαινεις Αθηνα!

travel_mind

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νότιος Αφρική
Ευχαριστώ πολύ για το χρήσιμο μήνυμα σου! Έχει φτάσει εγκαίρως γιατί έχω κλείσει κι εγώ εισιτήρια με Ryanair για Βρυξέλλες για τις 11-15 Δεκεμβρίου. Εκεί που έψαχνα πληροφορίες είδα το μήνυμα και χάρηκα πολύ γιατί μου δίνεις τις πληροφορίες που χρειάζομαι. Με απασχολεί όμως το ότι πρέπει να βρίσκομαι στο αεροδρόμιο στις 5.00 το πρωί. Θα έχει λεωφορείο τόσο νωρίς το πρωί ή καλύτερα να κλείσω ένα ταξί?

ACTIVE

Member
φαντάζομαι ότι εννοείς κατά την επιστροφή σου από βρυξέλλες στις 5 το πρωϊ πρέπει να βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο του σαρλερουά.. αν σωστά κατάλαβα τότε να σε ενημερώσω ότι το shuttle bus από το σταθμό των βρυξελλών αναχωρεί το πρώτο λεωφορείο στις 4.Οπότε και 50' λεπτά να πας είσαι στο just.Άλλωστε τα ταξί είναι πανάκριβα εδώ και με ταξί υπολόγισε κανα 100,00 ευρώ μαζί με την κλήση! Όμως τσεκαρέ το και εσύ στο ιντερνετ εδώ Brussels City Shuttle

ελπίζω να βοήθησα

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Ποτε θα μας πεις για τις εντυπωσεις απο τις αλλες Βελγικες πολεις?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom