jose
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Tokio
γνωμη μου ειναι λιγες οι μερες για να πατε και Αμαστερνταμ !
Μιας και ο flying dog σε καλυψε για τις Βρυξελλες, θα προσπαθησω ναΚαλησπέρα!
Το Σάββατο πρωί πετάμε 2 φίλοι από Αθήνα για Βρυξέλλες όπου και θα μείνουμε 2 μέρες, στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μπριζ για μια ημέρα και την επόμενη θα πάμε στην Ολλανδική πόλη Nijmegen για 2-3 ημέρες και έπειτα θα φύγουμε για Άμστερνταμ.
Έχω διαβάσει αρκετές ταξιδιωτικές ιστορίες περισσότερο για το Βέλγιο αλλά έχω τις εξής ερωτήσεις:
1) Κάποια λίστα με αυτά που πρέπει να δουμε οπωσδήποτε σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ?
2) Κάποια καλά μαγαζιά (εστιατόρια, καφετέριες, κλπ) που αξίζει να πάμε και σχετικά οικονομικά σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ?
3) Πως μπορώ να πάω από Μπριζ ή Γάνδη στο Nijmegen? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Η αν δεν εχει από εκεί, από Βρυξέλλες?
4) Αξίζει η Brussels Card και η Amsterdam Card για τις μετακινήσεις και τα αξιοθέατα που περιλαμβάνουν? Θέλουμε να δούμε τα κυριότερα σε κάθε πόλη.
5) Οποιοδήποτε άλλο tip έχετε για Βρυξέλλες και Άμστερνταμ!
Ευχαριστώ
Από ότι είδα στο επίσημο site των βελγικών σιδηροδρόμων θέλεις τουλάχιστον 2 μετεπιβιβάσεις (Γάνδη - Αμβέρσα και Ρουζενταλ).3) Πως μπορώ να πάω από Μπριζ ή Γάνδη στο Nijmegen? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Η αν δεν εχει από εκεί, από Βρυξέλλες?
...και το Άμστερνταμ είναι υπέροχο, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερες από δύο μέρες. Είναι κρίμα να ''χαντακωθεί'' σε μία εβδομάδα μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις του Βελγίου.Για Άμστερνταμ δεν ξέρω.
Για πρώτη πόλη ποια προτείνεις; Θεσσαλονίκη - Βρυξέλλες και μετα Μπρυζ Γάνδη και μετα Άμστερνταμ ; Να επιστρέψω Βρυξέλλες για αναχώρηση προς Θεσσαλονικη;...και το Άμστερνταμ είναι υπέροχο, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερες από δύο μέρες. Είναι κρίμα να ''χαντακωθεί'' σε μία εβδομάδα μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις του Βελγίου.