• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ουγγαρία ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Borealis

Member
Γιατί τόσος νταλγκάς να κλείσεις online? Βγάζεις επί τόπου εισιτήριο στο σταθμό. Κάθε μια ώρα έχει δρομολόγιο. Και πόσο παραπάνω να πληρώσεις πια? Δε θέλει άγχος, αυτό είναι το μυστικό! ;)
Μιλάμε για τον Keleti ή άλλο σταθμό?

eua9

Member
Ξέρω γω; :roll: Η αλήθεια είναι ότι αγχώθηκα! Βασικά γνωστοί μου με αγχωσαν γιατι μου παν οτι υπάρχει περίπτωση να πληρώσω στον σταθμο τα διπλά..αλλά εφόσον είναι ετσι όπως τα λες. Χαλλλαρά:haha::haha:
Δεν ξέρω για Μπρατισλάβα πάντως για Βουδαπέστη - Βιέννη ήταν όντως διπλά λεφτά τα εισιτήρια.. και αυτό γιατί έχουν περιορισμένο αριθμό εκπτωτικών εισιτηρίων..

Panos84

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Παιδιά, εγώ πέρσι που ταξίδεψα από Βουδαπέστη-Βιέννη με το τρένο, έδωσα 30 ευρώ για εισιτήριο μετ' επιστροφής..Μήπως το 70 που είδα πιο πάνω είναι κάπως υπερβολικό; Ανέβηκαν τόσο οι τιμές ένα χρόνο μετά...;

eua9

Member
Παιδιά, εγώ πέρσι που ταξίδεψα από Βουδαπέστη-Βιέννη με το τρένο, έδωσα 30 ευρώ για εισιτήριο μετ' επιστροφής..Μήπως το 70 που είδα πιο πάνω είναι κάπως υπερβολικό; Ανέβηκαν τόσο οι τιμές ένα χρόνο μετά...;

Το εισιτήριο των 30 ευρώ είναι το εκπτωτικό τους.. είναι όμως περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων.. το κανονικό είναι 70 ευρώ πέρα δώθε..
προφανώς είχες πάρει εκπτωτικό..

Panos84

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Το εισιτήριο των 30 ευρώ είναι το εκπτωτικό τους.. είναι όμως περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων.. το κανονικό είναι 70 ευρώ πέρα δώθε..
προφανώς είχες πάρει εκπτωτικό..
Ααα μάλιστα. Αυτό δεν το ήξερα. Βγάζουν έναν αριθμό περιορισμένων εκπτωτικών εισιτηρίων ή πάει ανάλογα και με την εποχή; Γιατί τον Μάιο θα ξαναπάω Βουδαπέστη και θέλω να κάνω και μια βόλτα στην Βιέννη ξανά.

Αν γνωρίζεις Eua9, θα με βοηθούσες!

eua9

Member
Ααα μάλιστα. Αυτό δεν το ήξερα. Βγάζουν έναν αριθμό περιορισμένων εκπτωτικών εισιτηρίων ή πάει ανάλογα και με την εποχή; Γιατί τον Μάιο θα ξαναπάω Βουδαπέστη και θέλω να κάνω και μια βόλτα στην Βιέννη ξανά.

Αν γνωρίζεις Eua9, θα με βοηθούσες!

δεν ξέρω αν είναι συγκεκριμένος ο αριθμός ανάλογα με την εποχή..
πάντως εγώ όταν έψαχνα (online) δεν έκλεισα κατευθείαν τα εισιτήρια που ήθελα για την ώρα που ήθελα και μετά από 10 μέρες που μπήκα δεν τα βρήκα στην ίδια τιμή και αναγκάστηκα και έκλεισα άλλες ώρες..
Μάλλον πάει με την λογική των αεροπορικών εισιτηρίων (προσφορά / ζήτηση) και όσο πιο νωρίς κλείσεις τόσο πιο φθηνά..

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αν ισχύουν αυτά που γράφονται πιο πάνω ή ό,τι και με τον δικό μας ΟΣΕ και τα εκπτωτικά εισιτήρια, ίσως τελικά αξίζει να το ψάχνεις online. Απλά, αν το κλείσεις προκαταβολικά, δεσμεύεσαι για συγκεκριμένες μέρες και ώρες και αυτό μπορεί να σου χαλάσει κάτι άλλο για το οποίο δεν θα έχεις άλλη επιλογή (π.χ. μπορεί να έχεις κανονίσει να πας μια ημερήσια κι εκείνη τη μέρα να σου κάτσει μια συναυλία που δε θες να χάσεις. Τι κάνεις?).

eua9

Member
Αν ισχύουν αυτά που γράφονται πιο πάνω ή ό,τι και με τον δικό μας ΟΣΕ και τα εκπτωτικά εισιτήρια, ίσως τελικά αξίζει να το ψάχνεις online. Απλά, αν το κλείσεις προκαταβολικά, δεσμεύεσαι για συγκεκριμένες μέρες και ώρες και αυτό μπορεί να σου χαλάσει κάτι άλλο για το οποίο δεν θα έχεις άλλη επιλογή (π.χ. μπορεί να έχεις κανονίσει να πας μια ημερήσια κι εκείνη τη μέρα να σου κάτσει μια συναυλία που δε θες να χάσεις. Τι κάνεις?).
Εξαρτάται τον άνθρωπο :lol: εγώ επειδή θέλω να τα έχω όλα οργανωμένα προτιμώ να τα έχω τα εισιτήρια από πριν .. αφού βέβαια τα έβρισκα νωρίτερα και πιο φθηνά ακομα καλύτερα ..
πιστεύω αυτό έχει να κάνει με το αν θα πας μονοήμερη ή για περισσότερες μέρες.. αν πας για μονοήμερη οκ μπορεί να είναι καλύτερα το τελευταία στιγμή για να μπορείς να αποφασίσεις ανάλογα με το τι συνάντησες εκεί.. αλλά εγώ που θα μείνω 3 μέρες έπρεπε να κλείσω και ξενοδοχείο για βουδαπέστη οπότε βόλευε να είναι όλα κλεισμένα απο πριν.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εξαρτάται τον άνθρωπο :lol: εγώ επειδή θέλω να τα έχω όλα οργανωμένα προτιμώ να τα έχω τα εισιτήρια από πριν .. αφού βέβαια τα έβρισκα νωρίτερα και πιο φθηνά ακομα καλύτερα ..
πιστεύω αυτό έχει να κάνει με το αν θα πας μονοήμερη ή για περισσότερες μέρες.. αν πας για μονοήμερη οκ μπορεί να είναι καλύτερα το τελευταία στιγμή για να μπορείς να αποφασίσεις ανάλογα με το τι συνάντησες εκεί.. αλλά εγώ που θα μείνω 3 μέρες έπρεπε να κλείσω και ξενοδοχείο για βουδαπέστη οπότε βόλευε να είναι όλα κλεισμένα απο πριν.
Μα εγώ είχα την εντύπωση ότι εδώ μιλούσαν για μονοήμερη εκδρομή και όχι για κανονικό ταξίδι με διανυκτέρευση/εις... :roll:

eua9

Member
Μα εγώ είχα την εντύπωση ότι εδώ μιλούσαν για μονοήμερη εκδρομή και όχι για κανονικό ταξίδι με διανυκτέρευση/εις... :roll:
Και εγώ νομίζω, αν διάβασες καλά, ότι σε αυτό το σημείο έγραφα για μένα και όχι για το παιδί που θα πάει μονοήμερη..:roll:

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Κ ξαναρωτώ..γνωρίζει κανείς αν υπάρχει εναλλακτική ιστοσελίδα για να κλείσω τρένο Βουδαπέστη-Μπρατισλάβα (μιας κ θα διανυκτερευσω κ χω κλείσει κ χοτελ), εκτός απ την mav.hu??

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Και εγώ νομίζω, αν διάβασες καλά, ότι σε αυτό το σημείο έγραφα για μένα και όχι για το παιδί που θα πάει μονοήμερη..:roll:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρίβεσαι! Ούτε γιατί το έχεις πάρει εργολαβικά και νομίζεις ότι απευθύνομαι αποκλειστικά σε σένα αφού ήταν φανερό στο ποστ #115 ότι σχολίαζα γενικά και εμφανώς για μονοήμερη κι εσύ (με παράθεση) άρχισες να λες για τα οργανωτικά σου, ξενοδοχεία, κλπ. κλπ.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα