• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ESTA...

_antonis_

Member
Nαι παιδι μου ,αλλα ειχε βγαλει ηδη βιζα? ..ασχετα με το αν το διαβατηριο ηταν αυστραλιανο ή αριανο?
Αυτο μας ελειπε να ξανατρεχουμε κιολας ..δε μας φτανει το πακετο ντελαρουα που ειχαμε φαει τοτε.
(μ αρεσει που παθιαζομαι λες και θα φυγω αυριο για Αμερικη)
Τι να τρέχεις βρε; H αίτηση ESTA βγαίνει τάκα τάκα. Το πακέτο τότε το έφαγες, τι να γίνει. Νομίζω όμως ότι δε χρειάζεσαι ESTA, θα σου πούν οι άλλοι σίγουρα. Εγώ πήγα σαν κύριος με την ESTA μου και μάλιστα όταν ήταν τζάμπα!!! :haha:

Δε μου λετε καθαρα ενημερωτικα .γιατι δεν εχω παρακολουθησει καθολου το θεμα ΕΣΤΑ..οποιος εχει ηδη βγαλει 10ετη βιζα για Αμερικη ..απλα παει με τη βιζα του στο αεροδρομιο τραγουδωντας ή πρεπει παλι να τραβολογιεται κ με το ΕΣΤΑ?
Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να επιλέξεις να πας με την βίζα και χωρίς ESTA ή με το visa waiver και με ESTA. Υπάρχουν πλεονεκτήματα με κάθε επιλογή, όπως:
* αν έχεις συλληφθεί για ορισμένα αδικήματα μπορείς να πας ΗΠΑ μόνο με βίζα
* με βίζα μπορείς να μείνεις συνήθως μέχρι έξι μήνες αντι 90 μέρες με το visa waiver
* αν σου αρνηθούν την είσοδο με βίζα έχεις απαγόρευση εισόδου για πέντε χρόνια ενώ με το visa waiver δεν υπάρχει γενική απαγόρευση
* μπορείς με μεγαλύτερη ασφάλεια να αλλάξεις status σαν immediate relative αμερικανού πολίτη αν έρθεις με βίζα
και άλλα

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Δε μου λετε καθαρα ενημερωτικα .γιατι δεν εχω παρακολουθησει καθολου το θεμα ΕΣΤΑ..οποιος εχει ηδη βγαλει 10ετη βιζα για Αμερικη ..απλα παει με τη βιζα του στο αεροδρομιο τραγουδωντας ή πρεπει παλι να τραβολογιεται κ με το ΕΣΤΑ?

Εμείς στο πρόσφατο ταξίδι μας τον Ιούνιο στο Houston δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με ΕSTA..και φυσικά ούτε μας ζητήθηκε...
Ταξιδέψαμε με τη visa που είχαμε εκδόσει απο το προηγούμενο ταξίδι μας στις ΗΠΑ δύο χρόνια πριν και που ισχύει για 10 χρόνια,
Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι αν κάποιος έχει ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεται ESTA.
Δες κι΄εδώ..:p
Η Ελλάδα και το Visa Waiver Program / Συχνές Ερωτήσεις

Jane8

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mετανάστευση
Καλησπέρα! Είχα εκδόσει την ESTA για το προηγούμενο ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο τυπωμένο χαρτί που έχω, στο πεδίο που έλεγε ''city where you are boarding'' είχα βάλει το Λονδίνο και στο carrier name την British Airways.
Aυτή τη φορά, ταξιδεύω με KLM και στάση στο Άμστερνταμ.

Τί πρέπει να κάνω τώρα; Το αφήνω έτσι, άλλαζω με κάποιον τρόπο αυτές τις πληροφορίες;

Οποιαδήποτε βοήθεια, θα ήταν χρήσιμη.

Μπορώ να κάνω κάποιο update στις πληροφορίες, κατευθείαν απο το site που εκδίδουμε την ESTA;

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
από ότι βλέπω, πως περισσότερα προβλήματα έχουμε με το ΕΣΤΑ, παρά από ότι είχαμε την Βίζα

Καλησπέρα! Είχα εκδόσει την ESTA για το προηγούμενο ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο τυπωμένο χαρτί που έχω, στο πεδίο που έλεγε ''city where you are boarding'' είχα βάλει το Λονδίνο και στο carrier name την British Airways.
Aυτή τη φορά, ταξιδεύω με KLM και στάση στο Άμστερνταμ.

Τί πρέπει να κάνω τώρα; Το αφήνω έτσι, άλλαζω με κάποιον τρόπο αυτές τις πληροφορίες;

Οποιαδήποτε βοήθεια, θα ήταν χρήσιμη.

Μπορώ να κάνω κάποιο update στις πληροφορίες, κατευθείαν απο το site που εκδίδουμε την ESTA;

Οι πληροφορίες αυτές είναι προαιρετικές - θα μπορούσες να μην τις συμπλήρωνες καθόλου. Αν θες μπορείς να πας στο site του ESTA και να τις ανανεώσεις - είναι πολύ απλό και δεν κοστίζει τίποτα. Αλλά μπορείς και να μην κάνεις απολύτως τίποτα.

Jane8

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mετανάστευση
Οι πληροφορίες αυτές είναι προαιρετικές - θα μπορούσες να μην τις συμπλήρωνες καθόλου. Αν θες μπορείς να πας στο site του ESTA και να τις ανανεώσεις - είναι πολύ απλό και δεν κοστίζει τίποτα. Αλλά μπορείς και να μην κάνεις απολύτως τίποτα.
Ευχαριστώ το diavatirio.com για ακόμα μια φορά.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φαντάζομαι ότι έχει απαντηθεί αλλού, αλλά μου είναι αδύνατον να το ψάξω τώρα.

Στο παλιό μου διαβατήριο έχω βίζα εισόδου 10ετίας στις ΗΠΑ, η οποία -σε αντίθεση με το διαβατήριο- είναι εν ισχύ. Έκτοτε βγήκε αυτό το ESTA. Μπορώ να παρακάμψω το ESTA και να μπω στις ΗΠΑ με την παλιά μου βίζα;
(και αν ρωτήσει κανείς γιατί δεν παίρνω την αμερικάνικη πρεσβεία να ρωτήσω, η απάντηση είναι πως μου έδωσαν ραντεβού...τον Οκτώβριο)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Yorgos said:
Φαντάζομαι ότι έχει παντηθεί αλλού, αλλά μου είναι αδύνατον να το ψάξω τώρα.

Στο παλιό μου διαβατήριο έχω βίζα εισόδου 10ετίας στις ΗΠΑ, η οποία -σε αντίθεση με το διαβατήριο- είναι εν ισχύ. Έκτοτε βγήκε αυτό το ESTA. Μπορώ να παρακάμψω το ESTA και να μπω στις ΗΠΑ με την παλιά μου βίζα;
()
Ναι. Ετσι μπαινω κι εγω. Με τα 2 διαβατηρια,παλιο κ νεο στο χερι..

Peregrinator

Member
Kαι γιατι δε μπαίνεις με το διπλωματικο διαβατηριο ρε ανθρωπε χωρις προβληματα και ιστοριες; Δε θα δειξεις το παλιο καθολου αφου η βιζα σου εχει εκδοθει σε διαβατηριο αλλης εθνικοτητας.

Kαι γιατι δε μπαίνεις με το διπλωματικο διαβατηριο ρε ανθρωπε χωρις προβληματα και ιστοριες; Δε θα δειξεις το παλιο καθολου αφου η βιζα σου εχει εκδοθει σε διαβατηριο αλλης εθνικοτητας.
Τα διπλωματικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα για ταξίδι στις ΗΠΑ. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο.

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
που κολάει το διπλωματικό διαβατήριο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα