• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ

van

New Member
Παιδια ειμαι καινουργιος στο forum,βασικα δεν γραφω απλα διαβαζω τις διαφορες περιγραφες σας και επειδη ξερω οτι οι πιο πολλοι ειστε πολυ εμπειροι οσων αφορα τα ταξιδια θελω να εχω την αποψη σας στο εξης:
Φετος θα παμε με τη σχολη μου (πολυτεχνειο)12ημερη εκδρομη στη Νεα Υορκη και εχουμε κανονισει με το ταξιδιωτικο γραφειο που ανελαβε την εκδρομη (μετα απο επιλογη απο 5 προσφορες που ειχαμε) καποια πραγματα και υπογραψαμε ενα συμφωνητικο το οποιο αναφερει τους διαφορους ορους.Σε αυτο αναφερονται οι τιμες των διαφορων υπηρεσιων που θα μας προσφερονται(ξενοδοχεια εισητηρια κλπ).Στο τελος αυτου του συμφωνητικου αναφερεται το εξης:Οι παραπανω τιμες εχουν υπολογιστει με την σημερινη ισοτιμια ευρω-δολαριου (1ευρω=1,4337 δολαρια). Και τωρα ερχεται ο πρακτορας και μας λεει(σε 1 μηνα φευγουμε) πως πρεπει να πληρωσουμε καποια χρηματα παραπανω επειδη και καλα αλλαξε η ισοτιμια.Επισης να τονιστει πως ολες οι τιμες αναφερονται σε ευρω, πως εχουμε ηδη πληρωσει 300 ευρω προκαταβολη και πως ειμαστε 170 ατομα,δηλαδη παιζουν παρα πολλα λεφτα στο παιχνιδι.Επισης την παρασκευη ειναι η τελευταια μερα που μπορει καποιος να παρει τα λεφτα του πισω.
ΡΩΤΑΩ εσας αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα απο τα ταξιδιωτικα γραφεια να αλλαξουν την τιμη πατωντας πανω στην ισοτιμια του νομισματος?και τι ρολο παιζει αυτος ο ορος στο συμφωνητικο??Ευχαριστω πολυ

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλώς ήρθες.

Σε ποια σχολή είσαι; κι' εγώ την πρώτη φορά που πήγα ΝΥ με το πολυτεχνείο ήταν.

Τώρα γι'αυτό που ρωτάς, εφόσον στο αρχικό συμφωνητικό έλεγε ότι οι τιμές βασίζονται στην ισοτιμία τότε που συμφωνήσατε, φαντάζομαι είναι λογικό να αλλάξει η τιμή αφού το δολλάριο ανέβηκε αρκετά. Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση που το πρακτορείο κλείνει τώρα τα ξενοδοχεία και δεν τάχει κλείσει τότε. Αν τάκλεισε τότε, τάκλεισε με την τότε ισοτιμία βέβαια. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι τώρα θα τα κλείσει.

Να δούμε αν ξέρει και κανείς άλλος τίποτα.

panpan

Member
ΡΩΤΑΩ εσας αν υπαρχει τετοια δυνατοτητα απο τα ταξιδιωτικα γραφεια να αλλαξουν την τιμη πατωντας πανω στην ισοτιμια του νομισματος?και τι ρολο παιζει αυτος ο ορος στο συμφωνητικο??

Το γραφειο δεν κανει τιποτα διαφορετικο απο αυτα που συμφωνησατε και
υπογραψατε
Το λεει ξεκαθαρα το συμφωνητικο,τωρα αν δεν σε συμφερει
παρε τα λεφτα σου πισω

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
για να μην σας κλέβουν, κάνε το εξής απλό. ανέτρεξε στην ισοτιμία ευρώ δολαρίου κατά την υπογραφή του συμφωνητικού και σε αυτή που ισχύει σήμερα. Εάν η διαφορά είναι μικρότερη από αυτή που καλείται κάθε φοιτητής να πληρώσει, απλά σας κλέβουν. Εκατόν εβδομήντα είστε πηγαίνετε σε έναν δικηγόρο να πράξει τα καθέκαστα. Άλλα εάν η διαφορά που θα βρεις συμφωνεί με αυτά που σου ζητάνε να καταβάλλεις, τότε ορθώς τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Ο Δευκαλίων έκανε μια σωστή παρατήρηση.Πότε έκλεισε το ξενοδοχείο και τα λοιπά.Αν τα έκλεισε πριν την αλλαγή τότε λογικά(λεω εγω) θα τα βάλει στην τσέπη του γιατι δεν μπορεί να πλήρωσε πριν την αλλαγή και ο ξενοδόχος να του ζητάει χρήματα με την αλλαγη(αν είναι έτσι μέχρι να πάτε θα δώσετε τα διπλά).Για κοιτάχτε το και πράξτε ανάλογα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ναι, συνήθως βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω ότι τα πρακτορεία απλά κάνουν κράτηση, αλλά πληρώνουν τα ξενοδοχεία τελευταία στιγμή, επομένως το πιο πιθανό είναι το πρακτορείο ορθώς να ζητάει χρήματα επιπλέον.

panpan

Member
η συνηθισμενη πρακτικη των γραφειων ειναι με την κρατηση να
δινουν ενα ποσο ,αναλογα με την συμφωνια που εχουν για να
γινει η επιβεβαιωση.
Αλλα θα το ξαναπω ,απο την στιγμη που υπαρχη συμφωνητικο
και εχει γινει αποδεκτο και απο τις 2 μεριες,δεν βλεπω ουτε
απατη ουτε εκμεταλευση
ας μην συμφωνουσατε.δεν σας εβαλε κανενας με το ζορι

Lalibela

Member
ρε παιδια να ρωτησω κατι με το απλο μου το μυαλο ...

ψωνιζω δωματιο ....χθες ...με την τοτε ισοτιμια ....και κοιμαμαι αυριο...(με αλλη ισοτιμια )
το δωματιο δεν το ψωνιζω ακριβως εγω ...αλλα κάποιος άλλος για μενα....(το πρακτορειο)
όταν εγω λοιπον υπογραφω ενα χαρτι .....με το πρακτορειο... ότι θα κοιμηθω εκει με τόσα χρηματα ...τι με νοιαζει πότε κανόνισε το πρακτορειο να έχει το δωμάτιο...
αυτο ειναι προβλημα του οχι δικο μου
απο τη στιγμη πουλαει σε συγκεκριμενη τιμη ..και μαλιστα μερικες φορες λιγο παραπανω για να καλυφθει η ισοτιμια...ειναι δικο του θεμα
να το δουμε αντιστροφα
τι γινεται αν καλειται ο αγοραστης να πληρωσει λιγοτερα?τον ενημερωνει κανεις...ξερετε κυριε λογω ισοτιμιας θα μας δωσετε λιγοτερα...
ή μηπως αν το πρακτορειο κλεισει σε αλλη ημερομηνια τα δωματια και εχει δωσει πιο βαρια τιμη ...θα δωσει πισω τα ρεστα?

ρωτω για να ξερω και γω

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν, υπάρχουν οι όροι.
Ή τους δέχεσαι, ή δεν τους δέχεσαι. Τι ωφελεί η κουβέντα?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα