• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αύξηση του λεγόμενου "οδοντικού τουρισμού" στις βουλγαρικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ερση γενικα έτσι ειναι τα πραγματα!
ομως.
ειλικρινα αυτή η γυναίκα απο την αγγλία καλά έκανε! μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις..
ειδες παραπανω ο οδοντίατρος μας είπε οτι οι τιμές προκύπτουν απο πολλές παραμέτρους,οπως το κόστος των υλικών,η εργασία του οδοντοτεχνίτη,τα ενοίκια,η εφορία,κλπ!
Στην ινδία που το συζήτησα αυτα ολα ειναι μηδαμινά και για αυτό και μόνο οι τελικές εργασίες κοστίζουν λίγο..
ξέρω καλα οτι το υλικό του σφραγίσματος μπορεί να είναι και ένα μόνο ευρώ.αλλα η τελική του τιμή φτάνει τα 80!!
Καταλήγω λοιπον και λεω οτι για σοβαρές και πολυδαπανες εργασίες συνδυάζει καποιος οπως ο συνταξιούχος,δίμηνη παραμονή στην χώρα οπου ολα ειναι πάμθηνα,επισκέπτεται τον γιατρό του και παράλληλα συνδυάζει το τερπνόν μετα του ωφελίμου..
Εμεις παμε για αλλα πράγματα και προσπαθούμε να δούμε φυσικά οσο το δυνατόν περισότερα...
σίγουρα οι άνθρωποι που αποφασίζουν τέτοιο ταξίδι τα έχουν βαλει κατω,πηγαίνουν πρωτίστως για αυτό τον σκοπο και ειναι κερδισμένοι πολλαπλώς!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καπως ετσι ειναι τα πραγματα Ρενατα οπως τα περιφραφεις, αλλα σκεφτομαι το εξης:
Εχουμε πολυ καλη φιλη οδοντιατρο και οταν ο αντρας μου χρειαστηκε να κανει καποιες γεφυρες του εδωσε δυο τιμες αναλογα με το ειδος των υλικων που θα χρησιμοποιουσε ο οδοντοτεχνιτης και αναλογα με τον ποιον οδοντοτεχνιτη θα χρησιμοποιουσε: Αλλα χρηματα επαιρνε ο Βαν Γκονγκ των οδοντοτεχνιτων και αλλα ο πιο απλος οδοντοτεχνιτης. Προφανως η φθηνοτερη εκδοχη θα ειχε ενδεχομενως μια πιο περιορισμενη αντοχη στο χρονο και αισθητικα ισως να μην ηταν αψεγαδιαστη. Επειδη εχουμε εμπιστοσυνη προς το προσωπο της πιστευουμε οτι ετσι ειναι τα πραγματα (αλλιως πως να ξερουμε εμεις να ξεχωρησουμε τα υλικα και την ποιοτητα κατασκευης;). Πως αποκτιεται ομως μια τετοια εμπιστοσυνη εκει μακρια στα ξενα; Πρεπει απλως η διαφορα τιμης να ειναι τρομακτικη, ετσι οπως ακριβως την περιγραφεις για να εχει καποιο νοημα η διαδικασια αυτη.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ειδικά οι άγγλοι είναι μίζεροι με όλα αυτά!
σίγουρα το έχουν ψάξει και βασικά πανε εκεί εκ του ασφαλούς.απο οτι είπαν χρόνια τώρα πηγαινοέρχονται φίλοι τους κλπ και ειναι τσεκαρισμενες οι εν λόγω εργασίες .. προσωπικά εμπιστεύομαι τους ξένους σε οποιαδήποτε ειδικότητα.
έχω δεί δουλειά πολλών χιλιάδων ευρώ σε δικό μου ανθρωπο απο χανιώτη οδοντίατρο,πήγε κατα διαολου και οχι μονο,του άφησε μέσα και ξένο σώμα κατά λάθος,με αποτέλεσμα να πάει σε αλλον και να δώσει αλλα τόσα για να καταφέρει να μασήσει κάποτε!
παντού τα παντα λοιπόν,ολα ειναι στις γνώσεις στην επιμόρφωση και στην συνειδηση του καθενος!!
αντε και οταν χρειστούμε μαζικες στοματικές παρεμβάσεις θα σε παρω να παμε 3μηνες διακοπές στην όμορφη goa!!

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
παντως εγω ξερω οτι πολλοι αμερικανοι στρατιωτικοι ερχονται ελλαδα να φτιαξουν τα δοντια τους λογω του οτι ειναι πιο φτηνα!βεβαια αυτοι ερχονται με στρατιωτικα αεροπλανα οποτε δεν χριεαζεται να πληρωσουν και το εισητηριο της πτησης τους!

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Kαι στην Ελλαδα εχω δει οδοντιατρο να κανει σφραγισμα μεσα σε 3 λεπτα, ουτε να βηξει μετα δεν μπορουσε ο ανθρωπος, φοβοταν μην φυγει το σφραγισμα.
Συμφωνω με την Ερση πως πανω απο το κοστος πρεπει να βαζουμε την υγεια μας αλλα οχι και 80 ευρω...ποιος χρεωνει τετοια ποσα για ενα σφραγισμα; Και ποιος παει και του τα δινει;

DrAvalanche

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια.
Πράγματι αγαπώ τα βουνά αν και το Doktor Avalanche έχει να κάνει με τη μουσική και όχι με τα ταξίδια.
Νομίζω ότι οι προλαλήσαντες έχουν βρει την καρδιά του προβλήματος που είναι κατά τη γνώμη μου η μηδενική βοήθεια των ασφαλιστικών ταμείων από τη μια και το follow up και η εμπιστοσύνη από την άλλη. Αυτοί οι παράγοντες νομίζω καθορίζουν την απόφαση του καθενός. Καλοί και κακοί γιατροί υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου...

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Κατ΄αρχάς συγχαρητήρια γιατρέ μου για την αντικειμενικότητα που επέδειξες στο συγκεκριμένο θέμα. Πιθανόν να προκλήθηκες από τα λεγόμενα μας και αποφάσισες να συμμετέχεις στην συζήτηση εκ του λόγου τούτου. Το βέβαιο είναι ότι είμαστε τυχεροί που σε έχουμε μαζί μας. Συνοψίζω εκ της ελαχίστης εμπειρίας που έχω, ως κάτοικος Σερρών, που διαμένει πολύ κοντά στην Βουλγαρία.
1. Αυτός που αποφασίζει να μεταβεί για οδοντιατρικές εργασίες στη Βουλγαρία (οι περισσότεροι προτιμούν την Σόφια) δεν πηγαίνουν εκεί για ένα σφράγισμα ούτε για καθαρισμό των δοντιών.
2. Οι αντίστοιχες εργασίες στην ελλάδα (π.χ. εμφύτευση δοντιών, γέφυρες, χειρουργικές επεμβάσεις γναθοχειρούργων κ.λ.π.) ελλείψει ασφαλιστικής καλύψεως, είναι εξόχως δαπανηρή.
3. Κατανοώ απόλυτα τους συμπολίτες μου που δεν έχουν να πληρώσουν αυτά τα τεράστια ποσά (μιλάμε για χιλιάδες ευρώ) και αναγκάζονται να καταφύγουν στην Βουλγαρία.
4. Οι οδοντίατροι που έχουν το μεγαλύτερο πσοσοστό πελατών από ελλάδα είναι εξαιρετικοί έχουν τεράστια εμπειρία, έχουν δημιουργήσει πολύ καλή φήμη και χρησιμοποιούν αρίστης ποιότητας υλικά. Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει κάποιον που να διαμαρτυρήθηκε για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες βουλγάρων οδοντιάτρων. Αντιθέτως μάλιστα οι κριτικές είναι διθυραμβικές.
5. Όλες τις παραπάνω πληροφορίες τις γνωρίζω από φίλους και συγγενείς οδοντιάτρους που αφ΄ενός εξαίρουν τους βούλγαρους συναδέρφους αφ΄ετέρου διαμαρτύρονται για την πτώση στην πελατεία τους.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ωραια τα είπες stavros serres!!!
κατατοπιστικότατη η ανάλυση...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δε διαφωνώ σε τίποτε από αυτά που λες Σταύρο. Ειδικά σε αυτές τις μεγάλες και πολυδαπανες οδοντιατρικές εργασίες. Αλλά όπως και να το κάνουμε, διαφορετικά είναι να είσαι στις Σέρρες όπου η Σόφια είναι πολυ κοντά και διαφορετικά να είσαι αρκετά μακριά. Η απόσταση, λογικό είναι να δημιουργεί ανασφάλεια. Βεβαια μιλάω καθοτι εξω απο τον χορό. Και μια και το θέσαμε το θέμα είπα να πάω να δω την φιλη οδοντίατρο και να μου κανει τον ανα πενταετια καθαρισμό μου και εκλεισα ραντεβου.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. να συμπληρωσω κατι? αυτος που θα παει στη Βουλγαρια η Ινδία η Ουζμπεκισταν ΔΕΝ θα απευθυνθει στο αναλογο δημόσιο νοσοκομειο αλλα σε ιδιωτικα -διαγνωστικά- επεμβατικα κέντρα ξενων συμφεροντων κατα κυριο λογο..πχ..αν πατε Μόσχα και αρωστησετε ο ξεναγός η το πρακτορειο θα σας οδηγησει σε ιδιωτικο κεντρο που μπορει να ανηκει στον γνωστο Αποστολοπουλο(ΙΑΤΡΙΚΟ Γκρουπ)που επενδυει στη Ρωσικη υγεια...και οι τιμες θα ειναι ισως φτηνοτερες απο Ελλαδα αλλα χαρατσι για τον απλο Ρωσσο...
Αυτο η κατι αναλογο, μπορει να δωσει μια ασφάλεια για τις υπηρεσιες που παρεχουν αλλα πάντα το κερδος ειναι αυτο που υπολογιζουν και επιθυμουν...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παντού συμβαίνει αυτό βρε παιδιά. Η Κούβα προσφέρει εδώ και 12 χρόνια πακέτα ιατρικού τουρισμού, από πλαστικές εγχειρήσεις μέχρι οδοντιατρικές υπηρεσίες, τις οποίες προτιμούν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες το χρόνο. Φίλοι Καναδοί μου έλεγαν πως ένας μήνας διακοπές στην Κούβα all-inclusive με τα οδοντιατρικά τους και τα ιατρικά τους (τσεκ-απ, ρευματισμοί, ιαματικές θεραπείες κλπ), τους κοστίζει λιγότερο από το μισό του να πάνε στον οδοντίατρο της γειτονιάς τους. Μια πλαστική στήθους στην Κούβα ξεκινάει από 500CUC (λιγότερο από 400 ευρώ)... Τι να λέμε τώρα, εδώ υπάρχουν χιλιάδες Καναδοί που περνούν όλο το χειμώνα στην Κούβα διότι καθήμενοι στην παραλία με όλα τα φαγητά και τα ποτά και τις καλύψεις πληρτωμένες πληρώνουν λιγότερο από όσο τους έρχεται η θέρμανση στο σπίτι τους!

Τα ίδια γίνονται σε Ταϋλάνδη, Πολωνία, Βουλγαρία, Μεξικό, Ιορδανία, Ιράν (ειδικότης οι πλαστικές μύτες), Κολομβία, Πράσινο Ακρωτήρι, Λάος, Σλοβακία, Μογγολία, Μαρόκο κλπ κλπ. Όποια σχετικά φτηνή χώρα έχει γύρω της "πλούσιους" γείτονες το εκμεταλλεύεται, τουλάχιστον στους τομείς υγείας που δεν καλύπτονται από τα συστήματα υγείας (συνήθως τα οδοντιατρικά και οι πλαστικές είναι τέτοια). Έχω μια φίλη Ολλανδή που πήγαν όλοι οικογενειακώς να κάνουν εγχείρηση λέηζερ κατά της μυωπίας στο Λάος: για 5 άτομα (μαζί με τα αεροπορικά) τους κόστισε λιγότερο από όσο για ένα άτομο στην Ολλανδία. Και ναι, βλέπουν μια χαρά οι άνθρωποι...

Και τι εμπιστοσυνη να εχω για το τι ειδους υλικα χρησιμοποιουνται στις χωρες αυτες; Ποιος εξασφαλιζει οτι θα μου βαλουν το καλυτερο;

Ο ίδιος κύριος που σε εξασφαλίζει και στην Ελλάδα: ο κανένας. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης και φήμης, όπως και στη χώρα σου. Ακολουθείς συστάσεις.

Ακομη και αν παρεπιπτοντως βρισκομουνα σε μια τετοια χωρα δε θα εχανα ουτε μιση ωρα απο τα μουσεια, τα αξιοθετα και τις περιεργες αγορες κλπ, προκειμενου να κατσω στην οδοντιατρικη πολυθρονα και να κανω τον καθαρισμο (που δεν εχω αξιωθει να κανω τα τελευταια πεντε χρονια στην χωρα μου!).

ΕΡΣΗ, αν αυτή η μισή ώρα σου εξοικονομούσε χρήματα για να κάνεις άλλα 4 ταξίδια, νομίζω πως θα καθόσουν. Ξέρεις πόσο κοστίζει να βάλεις σιδεράκια στο παιδί σου σήμερα; Και πόσο κάνει στο Μεξικό σε σχέση με την Καλιφόρνια;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
ΕΡΣΗ, αν αυτή η μισή ώρα σου εξοικονομούσε χρήματα για να κάνεις άλλα 4 ταξίδια, νομίζω πως θα καθόσουν. Ξέρεις πόσο κοστίζει να βάλεις σιδεράκια στο παιδί σου σήμερα;

Ειδικά για τα σιδεράκια έχω μεγάλη πείρα η οποία συνοψίζεται στο εξής: Κάθε δυο και τρεις εβδομάδες πρέπει να γίνονται επισκέψεις στον οδοντίατρο για να τα σφίξει και άλλο, ή για να τα χαλαρώσει λίγο, γιατί τα εσφιξε λίγο παραπάνω δυό μέρες πριν, η γιατί ξεκόλησαν ή γιατί έσπασαν κλπ. Ειδικα για σιδεράκια με παιδί σε σχολείο δεν παίζει με τίποτα οδοντίατρος στο εξωτερικό ούτε καν στην άλλη άκρη της πόλης.
Η κόρη μου για παράδειγμα που σπουδάζει στα Γιάννενα έχει βιώσει στο πετσί της την ταλαιπωρία να πηγαινοέρχεται κάθε τρεις εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη για να δει τον ορθοδοντικό της. Για Λαός και Κούβα ούτε κουβέντα για ορθοδοντικές εργασίες! Μόνο για διακοπές! Με τα χρήματα που μου ζηταει ο ορθοδοντικος υπολογιζω οτι θα εβγαζα τα χρηματα για δυο αεροπορικα εισητητρια και μετα τι; Θα μέναμε εκεί για κανενα δεκάμηνο -τόσο χρόνος περίπου χρειάζεται-ξεκινησάμε Οκτώβριο και προβλέπεται να πάμε μέχρι καλοκαίρι! Σίγουρα για σιδεράκια δε συμφέρει.
Αμφιβάλλω κιόλας για αν αφιερώσω ένα ημίωρο για καθαρισμό η για σφράγισμα αν με τα λεφτά αυτά θα πραγμετοποιουσα κανένα επιπλεόν ταξίδι. Απλώς ενα ημίωρο χαμένο απο τη ζωή της χώρας θα είχα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα