• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αύξηση του λεγόμενου "οδοντικού τουρισμού" στις βουλγαρικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ημέρες ξεκούρασης με… οδοντιατρικές εργασίες συνδυάζουν πολίτες από το εξωτερικό, κυρίως από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, σε θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας, λόγω των χαμηλότερων τιμών, που πληρώνουν για τις οδοντιατρικές θεραπείες.
Οι οδοντίατροι - σύμφωνα με τα στοιχεία της 'Ενωσης Οδοντικού Τουρισμού της Βουλγαρίας - στις πόλεις Σαντάσκι και Πέτριτς αναφέρουν μαζική εισροή Ελλήνων πολιτών, που προτιμούν να μεταβούν στη Βουλγαρία για οδοντιατρική θεραπεία, διότι η ποιότητα των υπηρεσιών είναι εξίσου καλή με των Ελλήνων οδοντιάτρων και οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 'Ενωσης, που ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Βέντισλαβ Στόεφ, ο λεγόμενος "οδοντικός τουρισμός" παρουσιάζει αυξητική τάση. Οι 'Ελληνες και οι Βρετανοί που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οικονομικά "βάρη", που προκύπτουν από τις οδοντιατρικές εργασίες στις χώρες τους, "καταφεύγουν" σε Βούλγαρους οδοντίατρους.
Για τους Βρετανούς, ο κ. Στόεφ είπε πως, με βάση τα στοιχεία της 'Ενωσης, 35.000 Βρετανοί ταξιδεύουν, κάθε χρόνο, στο εξωτερικό για οδοντικές θεραπείες και περίπου 60.000 Βρετανοί αναζητούν, μέσω του διαδικτύου, πληροφορίες για τους οδοντιάτρους στο εξωτερικό.Ενα σημαντικό μερίδιο όσων επιλέξουν το εξωτερικό για οδοντιατρική θεραπεία κατέχει η Βουλγαρία, σύμφωνα με τον κ. Στόεφ.
"Η παγκόσμια οικονομική κρίση αύξησε τη ζήτηση (από τους καταναλωτές) για χαμηλότερες τιμές, τις οποίες οι οδοντίατροι στην ανατολική Ευρώπη και τη Βουλγαρία προσφέρουν" ανέφερε ο κ. Στόεφ.
Ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση πως η παγκόσμια οικονομική κρίση προσφέρει νέες ευκαιρίες στη Βουλγαρία για την ανάπτυξη του "οδοντικού τουρισμού", ο οποίος "μετρά" 20 χρόνια ιστορίας στη χώρα.
ana-mpa.gr

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Κάτι τέτοιο που μοιάζει με απίστευτο αλλα είναι αληθινό,συμβαίνει και κάπου πολύ μακρυα,στην goa της Ινδίας!
Την διαρκεια της παραμονής μου στην Goa πρίν ένα μήνα,συνάντησα πολλούς άγγλους που είχαν πάει "διακοπές" στην goa για να κάνουν πανέμορφα δοντάκια με ελάχιστα χρήματα!
Η ινδία ειναι έτσι και αλλιώς πολύ φθηνός προορισμός.Οι περισσότεροι λοιπόν ευρωπαίοι συνταξιούχοι συνδύαζαν διακοπές και οδοντοθεραπείες..έτσι ηταν ολοι ευτυχισμένοι!
Σας πληροφορώ οτι είχε μακράν τα καλύτερα dental clinics ..και γιατρούς καλά σπουδασμένους με βαρβάτες εξιδεικεύσεις οπως ορθοδοντικους,περιοδοντολόγους κλπ!!
Μια αγγλίδα που έμενε στο διπλανό home stay μου εξομολογήθηκε οτι για να φτιάξει τα δόντια της στην αγγλία έπρεπε να πουλήσει το διαμέρισμά της,ενώ εδώ για αντικατάσταση,επισκευές κλπ,θα της στοίχιζε το εξωφρενικό..ποσόν των 300 ευρώ!
τα συμπεράσματα δικά σας..

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Θα με τρελανετε....επειδη εχω δουλεψει στην Αγγλια και ξερω πολυ καλα το κοστος οδοντιατρικων θεραπειων δυσκολευομαι να πιστεψω πως ενας ανθρωπος που δεν μπορει να πληρωσει τον οδοντιατρο του στην Αγγλια, μπορει να ταξιδεψει στην Ινδια.
Η κυρια που η θεραπεια της αξιζε οσο ενα διαμερισμα ουτε καν μπορω να φανταστω τι προβλημα εχει.
Πολλοι οδοντιατροι θα την δεχοντουσαν δωρεαν μιας και το αποτελεσμα θα ηταν επιστημονικα ανακοινωσιμο

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Lyda δεν κάνω πλάκα.
η συγκεκριμένη κοπέλα είχε σοβαρό πρόβλημα και έπρεπε να αντικαταστήσει όλα της τα δόντια..της έβαλαν βιδωτά παρακαλώ.έμεινε στην goa δύο μήνες!
το ένα βιδωτό στην αγγλία κόστιζε γύρω στα 800-1000 ευρώ..
Ηταν φούλ ευχαριστημένη,μίλησε για απίστευτους τρόπους αντισηψίας,μου έδειξε την κλινική, αλλα έχε χάρη που είχα κάνει καθαρισμό πρόσφατα..ο καθαρισμός ας πούμε,στοίχιζε 7 ευρώ--και μιλάμε με τις τελευταίες μεθόδους τεχνολογίας!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ποια Βουλγαρια και Ινδια για οδοντιατρικες εργασιες!:bleh:
Αυτες τις ημερες κοιταζω μπας και μου κατσει καποιο ταξιδακι προς Ουζμπεκισταν και εκει που εψαχνα στο Internet ανακαλυψα πως υπαρχει οδοντιατρικος τουρισμος στο Uzbekistan.
Για παραδειγμα: Dental travel to Uzbekistan :: Dental tourism Uzbekistan. Dentist tourism
Dental Tourism in Uzbekistan
και ενα με συγκριση τιμων: Asia Adventures. Dental-tour in Uzbekistan
Δοξα τω Θεω εχω πολυ γερα δοντια, εχω να επισκεφθω οδοντιατρο καμια πεντε χρονια και την τελευταια φορα που πηγα ηταν για ενα καθαρισμα, αλλα νομιζω οτι κατι πρεπει να κανω με εκεινους τους εγκλειστους φρονημιτες μου. Δεν ειναι η ωρα μου να φρονιμεψω πια;:haha:

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
... Ερση μου αν ειναι να βρεις ακρη για το ταξιδι σου μεσω οδοντιατρικων σαιτ. δηλωσε πως θες ολικη αντικατασταση δοντιων !!!!!!:haha:
Χωρις αστεια τωρα,ειναι απιστευτα ακριβες οι οδοντιατρικες υπηρεσιες στη χωρα μας .Απο χρονια ειναι γνωστο οτι και οι Γερμανοι πανε στη Πολωνια για οδοντιατρικες υπηρεσιες... για Βουλγαρια δεν γνωριζα και φυσικα ουτε για Ουζεμπεκισταν ... θα το σκεφτω στο μελλον οταν θα πλησιασει ο χρονος της μασσελας!!!!!!!!!:bleh:

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Oσοι μενουν σε πολη που εχει οδοντιατρικη σχολη που μπορουν να κλεισουν ραντευου με πολυ μικρο ποσο 3-5 ευρω
Οχι μην φοβαστε δεν θα μαθουν επανω σας οι φοιτητες, επιβλεπει παντα οδοντιατρος-καθηγητης

dmdoc

Member
Ποιές οδοντιατρικές εργασίες;;;;
Βουλγαρία μπαίνουν κάποιοι μόνο κ μόνο για supermarket!!!!!!!!

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
έχει περιοριστεί αισθητά ο αριθμός αυτών που μεταβαίνουν στην βουλγαρία, για τον λόγο ότι και εκεί ξύπνησαν και αύξησαν τις τιμές. Πάντως είναι αλήθεια ότι την προηγούμενη δεκαετία πάρα πολύς κόσμος προτίμησε τους φθηνούς γείτονες. και καλά έκανε. οι δικοί μας είναι για ξύλο. για τις ίδιες εργασίες ζητούν τριπλάσια χρηματικά ποσά. νομίζουν ότι απευθύνονται σε εφοπλιστές. έχασαν την πελατεία τους από την απληστία τους.

DrAvalanche

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Καταρχήν καλημέρα σε όλους :D
Παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και καιρό αλλά σήμερα έκανα για πρώτη φορά εγγραφή...
Μια και η συζήτηση είναι για ένα θέμα που με αφορά να πω και εγώ δύο λογάκια από την πλευρά του Έλληνα οδοντιάτρου.
Οι οδοντιατρικές εργασίες είναι πράγματι πιο ακριβές στην Ελλάδα σε σχέση με την Βουλγαρία όπως είναι πιο φθηνές σε σχέση με την Γερμανία. Ο λόγος είναι ότι το σύνολο των πραγμάτων που αποτελούν το κόστος μιας εργασίας είναι πιο ακριβά εδώ σε σχέση με την Βουλγαρία. Αναφέρω ενδεικτικά : οδοντοτεχνίτης , υλικά , ενοίκιο , ασφαλιστικές εισφορές , φόροι (ναι και εμείς πληρώνουμε φόρο - τουλάχιστον κάποιοι) και πολλά άλλα. Όλα αυτά στην Γερμανία είναι πιο ακριβά και γιαυτό είμαστε οικονομικότεροι από τους εκεί οδοντιάτρους. Είμαι βέβαιος ότι το "ποσοστό κέρδους" των οδοντιάτρων και στις τρεις χώρες είναι πάνω κάτω το ίδιο. Επίσης να επισημάνω ότι "οδοντικό τουρισμό" έχουμε και στην Ελλάδα. Πολλές φορές έχω κάνει εργασίες σε κατοίκους άλλων χωρών πιο ακριβών από την Ελλάδα.
Σε όλα τα επαγγέλματα (και στο δικό μας) υπάρχουν άπληστοι άνθρωποι. Δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο κανόνας όμως.
Ελπίζω να μην σας κούρασα :)
Καλά ταξίδια σε όλους (που είναι και το πιο σημαντικό εξάλλου)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Μπράβο οδοντογιατρέ μου!!!
Μίλησες σεμνά και ταπεινα,χωρις να αφορίζεις κανέναν!!
καπως έτσι είναι τα πράγματα..
καλώς ήρθες στο φορουμ-

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλως ορισες χιονοστιβαδα μας! Να υποθεσω οτι εισαι fan των βουνων, των ορεων και του σκι;
Επι της ουσιας εχεις δικιο: Το κοστος των ιατρικων εργασιων ειναι συνδεδεμενο με το γενικοτερο κοστος ζωης της καθε χωρας. Ο οδοντιατρικος τουριστας εκμεταλευεται τη διαφορα αυτη: Για παραδειγμα οι Αυστριακοι πλεον φτιαχνουν τα δοντια τους σε μεγαλο ποσοστο στη Μπρατισλαβα, οπως μου ελεγε ενας Σλοβακος φιλος μου.
Και ειδικοτερα στο θεμα των οδοντιατρων νομιζω οτι επιτεινει το γεγονος του ιατρικου τουρισμου το οτι τα ασφαλιστικα ταμεια, λιγο ως πολυ πανευρωπαικως τουλαχιστον, καλυπτουνε ελαχιστα τις εν λογω δαπανες.
Αλλα απο μερους μου, και παλι το βρισκω ολιγον παραξενο: Αν χρειαστω τον οδοντιατρο εν τω μεσω της νυχτος που λεει ο λογος τι θα κανω; Θα τρεχω αρον αρον στην Βουλγαρια (που ειναι και το κοντινοτερο;) στην Ινδια, η στο Ουζμπεκισταν; Η θα παω στον ελληνα οδοντιατρο και θα προσπαθω να εξηγησω τι και γιατι εκανε ο συναδερφος του ο βουλγαρος, ο ινδος η ο ουζμπεκος; Και τι εμπιστοσυνη να εχω για το τι ειδους υλικα χρησιμοποιουνται στις χωρες αυτες; Ποιος εξασφαλιζει οτι θα μου βαλουν το καλυτερο; Νομιζω οτι η επιλογη ιατρου ειναι κατ' εξοχην θεμα εμπιστοσυνης, αρα πως ειναι δυνατον να αποκτησω σχεση εμπιστοσυνης, εν ριπη οφθαλμου, με ενα τετοιο κεντρο του εξωτερικου;
Και φυσικα υπαρχουν αρκετες οδοντιατρικες εργασιες ρουτινας, κανενας καθαρισμος για παραδειγμα, αλλα για αυτες δεν αξιζει να δωσει κανεις τα χρηματα του ταξιδιου. Ακομη και αν παρεπιπτοντως βρισκομουνα σε μια τετοια χωρα δε θα εχανα ουτε μιση ωρα απο τα μουσεια, τα αξιοθετα και τις περιεργες αγορες κλπ, προκειμενου να κατσω στην οδοντιατρικη πολυθρονα και να κανω τον καθαρισμο (που δεν εχω αξιωθει να κανω τα τελευταια πεντε χρονια στην χωρα μου!).
Πιο ευκολα και διαφορετικα βεβαια ειναι τα πραγματα για τους ανθρωπους που μενουν κοντα στα συνορα: Οπως λεει ο dmdoc διασχιζουν τα συνορα για τις καθημερινες τους αναγκες, ποσο μαλλον για εναν γιατρο!
Αλλα παλι, για παραδειγμα, ολες αυτες οι καταχωρησεις στο internet για τον οδοντιατρικο τουρισμο στο Ουζμπεκισταν που βρηκα δεν νομιζω οτι απευθυνονται στους τατζικους, κυργασιους, τουρκμενιους, αφγανους και λοιπους γειτονες της χωρας αυτης, αλλα μαλλον σε ανθρωπους που ερχονατι απο πολυ πιο μακρια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα