• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αχ αυτος ο σεισμος στη Σαμοα...

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Πανω που "εψηνα" τη παρεα για Ειρηνικο, ηλθε ο σεισμος των 8,3R και το τσουναμι στη Σαμοα. Αντε τωρα να τους πεισεις να ελθουν. Ισως η μονη "καλη" (δυστυχως) ειδηση ειναι οτι συνηθως μετα απο τετοια καταστροφη πεφτουν οι τιμες στα αεροπορικα εισητηρια και στα ξενοδοχεια. Αναμενω να δω τις επομενες εβδομαδες τι θα παιξει και αναλογα θα ξαναρχισω το ψησιμο ή οχι.

Παντως απο οσα διαβασα στο ιντερνετ επειδη δεν εχουν και πολλες καλες υποδομες στα γυρω νησια, θα εχουν πολλες καταστροφες. Οχι βεβαια οσες το 2004 στην Ασια αλλα θα τους επηρεασει σαν τουριστικο προιον.

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Υπάρχουν τόσα νησιά στον Ειρηνικό, που μπορείς για φέτος να επιλέξεις κάτι άλλο. Σίγουρα όμως και η τοπική οικονομία της Σαμόα θα χρειαστεί στήριξη( δηλ.τουρισμό-δηλ.τον οβολό μας) ώστε να ξαναστηθεί.
Από την άλλη, χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που την πατάω με ατυχή γενονότα στο παραπέντε ενός ταξιδιού που μετά άντε να πείσεις την "παρέα" (πχ βομβιστικές ενέργειες στο Μπαλί, τσουνάμι στην Ταϋλάνδη, ξέσπασμα γρίπης χοίρων στο Μεξικό). Τόσο που έχω αποφασίσει να μην σκέφτομαι προορισμούς και να κλείνω last minute μην τους βρεί κανένα νέο κακό τους ντόπιους πριν την άφιξή μου.

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
αστα και γω κανονιζα να παω με τον αντρα μου στο λομποκ και λιγο πριν κλεισουμε εγινε ο σεισμος στο μπαλι.ο αντρας μου το δηλωσε κατηγορηματικα : "δεν παω εκει κατω,μονο ευρωπη".παντως εχω παρατηρησει οτι τσουναμι γινονται σ'αυτα τα μερη απο αυγουστο και μετα.διορθωστε με αν κανω λαθος...

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
αστα και γω κανονιζα να παω με τον αντρα μου στο λομποκ και λιγο πριν κλεισουμε εγινε ο σεισμος στο μπαλι.ο αντρας μου το δηλωσε κατηγορηματικα : "δεν παω εκει κατω,μονο ευρωπη".παντως εχω παρατηρησει οτι τσουναμι γινονται σ'αυτα τα μερη απο αυγουστο και μετα.διορθωστε με αν κανω λαθος...
Το τσουνάμι εξαρτάται από το σεισμό και όχι από τον καιρό ή την εποχή. Και οι σεισμοί επίσης δεν έχουν συγκεκριμένες εποχικές προτιμήσεις για να χτυπήσουν.

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Το τσουνάμι εξαρτάται από το σεισμό και όχι από τον καιρό ή την εποχή. Και οι σεισμοί επίσης δεν έχουν συγκεκριμένες εποχικές προτιμήσεις για να χτυπήσουν.

να σου πω την αληθεια δεν ηξερα οτι εξαρταται απ'τους σεισμους απλα το λεω γιατι οσες φορες εχω ακουσει ειναι περιοδος φθινοπωρου σε μας και σκεφτομουνα μηπως παιζει κατι με τις εποχες αλλα φαινεται σκεφτομουνα βλακειες....... thanks για την πληροφορια παντως
:)

GTS

Member
Μα είναι δυνατόν κάτοικοι μίας από τις πιο σεισμογενείς χώρες του πλανήτη να μη πηγαίνουν κάπου λόγω σεισμών? :haha: Η φοβία, της φοβίας, ω φοβία....

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Μα είναι δυνατόν κάτοικοι μίας από τις πιο σεισμογενείς χώρες του πλανήτη να μη πηγαίνουν κάπου λόγω σεισμών? :haha: Η φοβία, της φοβίας, ω φοβία....

ελα ντε... αυτο του ελεγα πριν απο λιγο που το συζητουσαμε.. αλλα...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
επελεξε νησια οπως η Πολυνησια που εχουν κοραλια γυρω γυρω κλπ...αποτελουν μεγαλη προστασια απο τσουναμι...συν τοις αλλοις η Πολυνησια εχει κ πολυ καλο συστημα προειδοποιησεων για Τσουναμι

βεβαια πληρωνεις κατι παραπανω...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
είναι λίγο τραβηγμένο να μη πάς προς ειρηνικό γιατί έγινε σεισμός στη Σαμόα. Σκέψου πως θα σου φαινόταν ένας αμερικανός τουρίστας αν ακύρωνε το ταξίδι του π.χ. στην Ελλάδα ή τη Γαλλία επειδή έγινε σεισμός στη Τουρκία

GTS

Member
Πολύ σωστά Νίκο και να προσθέσω ότι αν είναι να φοβάσαι μη σου τύχει τσουνάμι, καλύτερα να μη ταξιδεύεις και πολύ, μάλλον κακό σου κάνει στην υγεία (άγχος κτλ) παρά καλό...άντε καμιά Πράγα, κανά Παρίσι που δε κουνάει...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom