• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αυστραλία: Τέλος το κάπνισμα ακόμα και στην παραλία

varioAthens

Member
Κόκκινη κάρτα στο κάπνισμα βγάζουν οι Αυστραλοί ακόμη και στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε και αναμένεται σύντομα να επικυρωθεί επισήμως, το κάπνισμα θα απαγορευτεί στις οργανωμένες παραλίες, τους εξωτερικούς χώρους των κλαμπ και των εστιατορίων. Αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους, όπως είναι το αυτοκίνητο, όταν σ' αυτό επιβαίνουν παιδιά.

Το νέο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Δυτικής Αυστραλίας και ήδη υπερψηφίστηκε, θα γίνει επίσημος νόμος της πολιτείας, αν υπερψηφιστεί και από την πολιτειακή Γερουσία.
Με τα επιμέρους άρθρα του, ο νόμος θα απαγορεύει τη διαφήμιση προϊόντων καπνού, ενώ μόνον τα καταστήματα πώλησης σχετικών προϊόντων θα επιτρέπεται να δείχνουν το εμπόρευμά τους.

Για όσους παρανομήσουν, ο σχετικός νόμος προβλέπει πρόστιμο 200 δολαρίων, αλλά σε περίπτωση που το αδίκημα επαναληφθεί το πρόστιμο θα ξεπερνά τα 1000 δολάρια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό των Αυστραλών που κάπνιζαν το 1980, έφτανε το 34%. Το 2007 έπεσε σε 14%.

zougla - 09/05/09

Last edited by a moderator:

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Όχι!!! ως τέως καπνήστρια ενίσταμαι.
Πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν τόσο παράφρονες νόμοι?
Το έζησα στη Γουατεμάλα (ναι, μην γελάτε) και δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να καπνίσουν ούτε καν σε κήπο.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Όχι!!! ως τέως καπνήστρια ενίσταμαι.
Πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν τόσο παράφρονες νόμοι?
Το έζησα στη Γουατεμάλα (ναι, μην γελάτε) και δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να καπνίσουν ούτε καν σε κήπο.
stellana χαίρομαι που το βλέπεις έτσι, παρόλο που τώρα δεν είσαι καπνίστρια κάν.
η εντύπωσή μου για σένα ανεβαίνει,γιατί δεν είσαι δογματική,τουναντίον είσαι ανοικτό μυαλό και στροφαρεις πολύ!!!:p

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Αυστραλέζικες υπερβολές!:cool:
Δηλαδή το κάπνισμα θα επιτρέπεται μονο σε υπαίθριους ιδιωτικούς χώρους;

Σε λίγο καιρό η βασική μας πληροφορία που θα μας ενδιαφέρει για εναν προορισμό θα είναι τι αντικαπνιστικούς νόμους έχει η τάδε η δείνα χώρα!

Ετσι δεν είναι ρενάτα κουνουπηδοφάγα;
Δεν νομίζω να σκοπεύεις να επισκεφτείς την χώρα των καγκουρώ εις τον αιώνα τον άπαντα!:haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αυστραλέζικες υπερβολές!:cool:

Δεν νομίζω να σκοπεύεις να επισκεφτείς την χώρα των καγκουρώ εις τον αιώνα τον άπαντα!:haha:
thano μελιτζανοφάγε!!
αν πώ οτι δεν παω εκεί θα είμαι δογματική και δεν πρέπει...αν μου δοθεί η ευκαιρία θα πάω εκεί αλλα σε φυλές που θα καπνίζομε χειροποίητα τσιγάρα με περιτύλιγμα μπαμπου!!:bleh: άσε τα έχω όλα σκεφτεί...αλλα ξενερώνω με βλακείες βρέ παιδί μου!!!

GTS

Member
Να πω κι εγώ (ως πρώην επίσης καπνιστής) τη δογματική γνώμη μου....θεωρώ υπερβολή έως χαζομάρα την απαγόρευση του καπνίζειν σε εξωτερικούς χώρους. Ιδίως στη παραλία το τσιγαράκι είναι απόλαυση...

ΑΛΛΑ:

Με τι γόπες, τι γίνεται?? Εάν κάποιος μου εξασφαλίσει ότι οι γόπες δε "θάβονται" από κάποιον *αχαρακτήριστο* καπνιστή στην άμμο (και επομένως δε θα την ξεθάψω εγώ μετά από 1 χρόνο ή 1 ώρα με τα πόδια μου), τότε ΟΚ.....δε ξέρω τι γίνεται στην Αυστραλία, αλλά εδώ, το αίσχος με τις θαμμένες γόπες, δεν έχει προηγούμενο για πολιτισμένη χώρα....μόνο για χώρα του 3ου κόσμου, με αντίστοιχους τριτοκοσμικούς κατοίκους.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Να πω κι εγώ (ως πρώην επίσης καπνιστής) τη δογματική γνώμη μου....θεωρώ υπερβολή έως χαζομάρα την απαγόρευση του καπνίζειν σε εξωτερικούς χώρους. Ιδίως στη παραλία το τσιγαράκι είναι απόλαυση...

ΑΛΛΑ:
gts έχω ένα βίτσιο !! οπου βρώ γόπα την μαζεύω σε σακουλάκι..και όχι μόνο,οτιδήποτε πλαστικό..απο τις παραλίες γυρνάω πάντα με μεγάλο απόθεμα σκουπιδιών που δεν την παλεύω να τα βλέπω πεταμένα απο ασυνείδητους ακόμα και στις πιό απόμακρες γωνιές...

GTS

Member
Ρενάτα μου, δεν περίμενα τίποτε λιγότερο από σένα....αν ήταν όλοι έτσι, θα ζούσαμε σε μία πολύ καλύτερη χώρα.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
να πω κι εγώ τη γνώμη μου,ως μη καπνίστρια,το θεωρώ εξωφρενικό!παράλογο!για εξωτερικούς χώρους και παραλίες,δεν μπορω κι εγω να καταλάβω τη λογική τους,ίσως σε κάποιο βαθμό συμμερίζομαι την αποψη του GTS δηλ μηπως πίσω απ αυτο το μέτρο΄΄κρυβετα鴨καποια προσπαθεια τους να ελέγξουν την καθαριοτητα στις παραλίες ,όσον αφορά τα αποτσίγαρα,αλλά και πάλι δεν μπορω να δεχτώ ότι μια χώρα σαν την Αυστραλία δεν μπορεί να βρει άλλους τρόπους γιαυτο και καταφεύγει σ εναν τέτοιο νόμο......Η υπερβολή στο μεγαλείο της..

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
πονάει χέρι, κόβει χέρι!:D

Υ.Γ.@ Ρενάτα:αν όλοι εν Ελλάδι οι καπνιστές ήταν τόσο συνειδητοποιημένοι κ ευσυνείδητοι όσο η αφεντιά σου, η χώρα μας θα ήταν όντως πολύ καλύτερη!

φιλικά Θάνος
ο ντοματοφάγος κ καθόλου μελιτζανοφάγος!:haha:

Christian

Member
Να μην κάνω κ' εγώ ένα πολιτικό σχόλιο επί του θέματος;;;

Έτσι είναι η αστικές δημοκρατίες !! Η μειοψηφία νομοθετεί και η πλειοψηφία εκτελεί !!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
να μην κάνω κ εγώ λιγο αντιπολίτευση;:haha:
η μειοψηφία (των πολιτικών) νομοθετεί , η πλειοψηφία(=πολίτες) εκτελεί, για το καλό την μειοψηφίας (βλ μη καπνιστές) από την πλειοψηφία(βλ καπνιστές)
:bleh::D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα