• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αυστρία Αυστρία - Ταξίδι στη Βιέννη!!

bialex

Member
Καλησπέρα
επειδή οι μέρες πλησιάζουν , και ο χρόνος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, μου έχουν μείνει λίγες απορίες ακόμα και ήθελα μια μικρή βοήθεια,σε όποιον εχει την καλή δάθεση να απαντήσει

1. χαζή απορία , το μουσείο Σίσσυ και το ανάκτορο Χόφμπουργκ είναι διαφορετικά πράγματα η το ίδιο;

2. Για δύο μέρες που θα περιπλανηθώ στα μουσεία έχω καταλήξει : στο μουσείο ιστορία της τέχνης, μουσείο Σίσσυ , μουσείο Αλμπερτίνα και ανάκτορο Μπελβεντέρε . Εχετε κάτι διαφορετικό να προτείνετε?
Υπάρχει συνδυαστικό εισιτήριο σε φθηνότερη τιμή;

Και τέλος αναμνηστικά από που μπορώ να προμηθευτώ ; τα κλασικά , μπλουζάκια μαγνητάκια κτλ;
Ευχαριστώ

alan boy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερικα
Επίσης επειδή και εμείς πλησιάζουμε την ημερομηνία άφιξης στη Βιένη, θα μπορούσατε να μας πείτε κάποια μαγαζιά για φαγητό;
Ευχαριστώ πολύ

nikoponis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Καλησπέρα
επειδή οι μέρες πλησιάζουν , και ο χρόνος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, μου έχουν μείνει λίγες απορίες ακόμα και ήθελα μια μικρή βοήθεια,σε όποιον εχει την καλή δάθεση να απαντήσει

1. χαζή απορία , το μουσείο Σίσσυ και το ανάκτορο Χόφμπουργκ είναι διαφορετικά πράγματα η το ίδιο;

2. Για δύο μέρες που θα περιπλανηθώ στα μουσεία έχω καταλήξει : στο μουσείο ιστορία της τέχνης, μουσείο Σίσσυ , μουσείο Αλμπερτίνα και ανάκτορο Μπελβεντέρε . Εχετε κάτι διαφορετικό να προτείνετε?
Υπάρχει συνδυαστικό εισιτήριο σε φθηνότερη τιμή;

Και τέλος αναμνηστικά από που μπορώ να προμηθευτώ ; τα κλασικά , μπλουζάκια μαγνητάκια κτλ;
Ευχαριστώ
Καλημέρα. Το Sisi Museum βρίσκεται μέσα στο ανάκτορο Hofburg , υπάρχει συνδυαστικό εισιτήριο. Τα υπόλοιπα μουσεία μια χαρά φαίνονται, ίσως και το Naturhistorisches Museum Vienna (μουσείο φυσικής ιστορίας) αν χωράει κι αν ειναι στα ενδιαφέροντά σας. Αναμνηστικά εχει παντού, κοντά στο Albertina θυμάμαι εχει κάτι ωραία μαγαζάκια, αλλα κι αλλού. παραθέτω παλιότερη ανάρτησή μου σχετική με Βιέννη

Η πόλη ειναι πανέμορφη, παντού βλέπεις ιστορία και τέχνη. Από αυτά που εγώ έχω πάει, τα σίγουρα που θα πρότεινα ειναι το Kunsthistorisches Museum , το Albertina, το Belvedere και το Haus der Musik (ωραία εμπειρία να διευθύνεις υποτίθεται την ορχήστρα). Το Natural History Museum (Naturhistorisches Museum) και η Όπερα ειναι αυτά που έχω αφήσει για επόμενη επίσκεψη. Σχετικά αξιοπρόσεκτη εμπειρία, χωρίς να ειναι ακριβώς μουσείο, ήταν και το Time Travel Vienna, όπου έρχεσαι σε επαφή μέσω 3d και vr γυαλιών και διάφορων διαδραστικών κόλπων, με την παλιά Βιέννη, απο την αρχαιότητα ως σήμερα.
Έχε υπόψη ότι μερικά μουσεία ειναι χωρίς εισιτήριο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα (εγώ είχα πάει στο μουσείο - σπίτι του Beethoven με αυτή τη συνθήκη). Σαν αξιοθέατο, αξίζει και το Schönbrunn Palace , είχαμε πάρει κι ένα τρενάκι που σε γυρνούσε σε όλο τον εξωτερικό χώρο, που ειναι τεράστιος (για τον εσωτερικό χώρο δεν έχω άποψη, γιατί δεν πήγα). Επίσης ο Πύργος του Δούναβη (Donauturm) προσφέρει άπλετη θέα σε ολη την ευρύτερη περιοχη κι έχει κι ένα cafe, που φυσικά ειναι πανάκριβο. Ωραίο cafe έχει και το Kunsthistorisches Museum, στον όροφο μέσα στο μουσείο. Απο τα γνωστά, το δικο μου αγαπημένο ήταν το Landtmann, που έχει υπέροχη θέα προς το Δημαρχείο ενώ και εσωτερικά κρατάει κάτι από την ιστορικότητα του, ενώ το Central που ειναι πολύ γραφικό και με νόστιμα πιάτα, έχει σχεδόν μόνιμα ουρά και λίγο περίεργη συμπεριφορά των σερβιτόρων, όσον αφορά τα φιλοδωρήματα.
Άλλα tips: εφόσον μείνεις αρκετές μέρες και θες να χρησιμοποιείς ΜΜΜ, αξίζει η εβδομαδιαία κάρτα, που ειναι ονομαστική, μπορείς να τη βγάλεις online και κοστίζει 17 €. WienMobil Ticketshop . Για μουσεία και αξιοθέατα, μπορει να συμφέρει η vienna city card, με τις ανάλογες διαβαθμίσεις σχετικά με τη διάρκειά της, μπορει να γλιτώσει κάποιος αρκετά με τις εκπτώσεις που έχει, ενώ περιλαμβάνει και ΜΜΜ. Vienna City Card .
Καλή διαμονή και καλές βόλτες!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.607
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
Giotissk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom