• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αυστηρό νόμο «ποτοαπαγόρευσης» ψήφισε η τουρκική Βουλή

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Την Ελλάδα την προτιμάς Ελλάδα ή Γιουνανιστάν;
Απορώ πως καθομαι και κάνω αυτή την συζήτηση. Αρα σύμφωνα με αυτά που είπαμε εσυ την προτιμάς Γιουνανιστάν κι εγω Ελλάδα σωστά;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ρωτάω γιατί είπες ότι πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στις προηγούμενες ονομασίες. Και η προηγούμενη ονομασία ήταν Yunanistan.

Προσωπικά δε δείχνω κανένα σεβασμό σε ονομασίες που μου προσβάλλουν την αισθητική όπως πχ το Ιστανμπούλ. Την ίδια άποψη έχουν και πολλοί ξένοι ιστορικοί και επιστήμονες που συνεχίζουν να την ονομάζουν Constantinople. To να αλλάζεις βίαια ένα τοπωνύμιο για εσωτερική κατανάλωση δε σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό απ' τον υπόλοιπο κόσμο ειδικά όταν πίσω απ' το αρχικό τοπωνύμιο υπάρχει ιστορία αιώνων.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Συγνώμη αλλά για μένα, πολιτισμένη χώρα δεν είναι αυτή που θεσπίζει αυστηρούς κανόνες για την προστασία του πολίτη της από τον ίδιο τον εαυτό του, αλλά αυτή που παρέχει παιδεία στους πολίτες ώστε να μην χρειάζονται τέτοιες νομοθεσίες.
Η νομοθεσία νομίζω δεν είναι τόσο για τον πολίτη που καταναλώνει αλλά κανόνες για τους εμπόρους που πουλάνε και κυρίως διαφημίζουν επικίνδυνες ουσίες. Είναι θέμα μεγάλης συζήτησης πάντως.

Gaea

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
Η νομοθεσία νομίζω δεν είναι τόσο για τον πολίτη που καταναλώνει αλλά κανόνες για τους εμπόρους που πουλάνε και κυρίως διαφημίζουν επικίνδυνες ουσίες. Είναι θέμα μεγάλης συζήτησης πάντως.
Αν υπήρχε σωστή παιδεία ο πολίτης δεν θα κατανάλωνε ή το ποσοστό θα ήταν τόσο μικρό που δεν θα υπήρχε νομοθεσία και ιδιαίτερα τόσο αυστηρή. Θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν μιλάω για την Τουρκία συγκεκριμένα, αλλά για όλες τις <<πολιτισμένες>> χώρες με ακραίες νομοθεσίες.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Προσωπικά δε δείχνω κανένα σεβασμό σε ονομασίες που μου προσβάλλουν την αισθητική όπως πχ το Ιστανμπούλ. Την ίδια άποψη έχουν και πολλοί ξένοι ιστορικοί και επιστήμονες που συνεχίζουν να την ονομάζουν Constantinople. To να αλλάζεις βίαια ένα τοπωνύμιο για εσωτερική κατανάλωση δε σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό απ' τον υπόλοιπο κόσμο ειδικά όταν πίσω απ' το αρχικό τοπωνύμιο υπάρχει ιστορία αιώνων.
Καλά κάνεις και δείχνεις σεβασμό όπου θέλεις. Αλλά αν πάρουμε π.χ το παράδειγμα της Ελλάδας που με διαδοχικά βασιλικά διατάγματα επί 1 αιώνα άλλαξε σχεδόν τις ονομασίες των χωριών και πόλεων από Σύχρονες (βαλκανικές) σε Αρχαίες Ελληνικές (πχ. http://www.lithoksou.net/t/geografia-tis-istorias/metonomasies-xorion ), σαν αυτοδιοικούμενο κράτος είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει και οι ξένοι κάθε υποχρέωση να το σέβονται, επίσημα τουλάχιστον. Άσχετα αν κάποιος έμενε δυασαρεστημένος γιατί από την ίδρυση του φώναζε το χωριό του Αϊδίνι και ξαφνικά του το αλλάξαν σε Κασσαβέτεια ένα ωραίο πρωινό. Ξέρεις οι ονομασίες κρατάνε τα συναισθήματα των ανθώπων που μένουν σε ένα μερος.

Alobar

Member
Συγνώμη αλλά για μένα, πολιτισμένη χώρα δεν είναι αυτή που θεσπίζει αυστηρούς κανόνες για την προστασία του πολίτη της από τον ίδιο τον εαυτό του, αλλά αυτή που παρέχει παιδεία στους πολίτες ώστε να μην χρειάζονται τέτοιες νομοθεσίες.
Το θέμα με το αλκοολ είναι πιο σύνθετο. Ο χρήστης είναι εν δυνάμει επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο (οδήγηση υπό την επήρεια). Επίσης, υπάρχουν λιγότερο φανερά προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοολ : αυξημένη επιθετικότητα, συσχέτιση με καρκίνους, εθισμός κτλ.
Οπότε λογικό μου φαίνεται να μην επιτρέπεται η διαφήμιση του αλκοολ την στιγμή που πιο αθώες ουσίες είναι παράνομες.
Λογικό επίσης να είναι πολύ αυστηρά τα πρόστημα σε όσους οδηγούν πιωμένοι.
Βέβαια, και αυτά τα ζητήματα είναι περισσότερο θέμα κουλτούρας και παιδείας και αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι ένας σκληρός νόμος δεν συνεπάγεται μείωση του εγκλήματος, μιας και το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο.

thessaris

Member
Ρωτάω γιατί είπες ότι πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στις προηγούμενες ονομασίες. Και η προηγούμενη ονομασία ήταν Yunanistan.

Το Constantinople χρησιμοποιείται από ξένους ιστορικούς και επιστήμονες πράγματι αλλά ΚΑΙ από τούρκους όχι όμως για τη σημερινή Κωνσταντινούπολη αλλά για τη βυζαντινή μέχρι το 1453. Η διεθνής ονομασία της Πόλης είναι Istanbul και αυτή χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος.

Alobar

Member
Σαφέστατα, η Τουρκία δεν είναι και η πιο προοδευτική χώρα, αλλά χωρίς να σε ξέρω αγαπητέ North66 μου φαίνεσαι λίγο προκατειλημμένος. Αφού λέμε λοιπόν για οπισθοδρομικές χώρες ποιά η άποψη σου για
-το ότι ακόμα δεν έχει γίνει διαχωρισμός κράτους εκλησσίας στην Ελλάδα
-υπάρχει υποχρεωτική στράτευση (κάτι που κάποιοι οπισθοδρομικοί γείτονες μας δεν έχουν)
- φυλάκιση για κατοχή κάνναβης (η μήπως μόνο για το αλκοολ έχουμε ευαισθησίες)
-για θέματα ομοφοβίας και ρατσισμού χρυσή αυγή και τα ρέστα ας μην μιλήσουμε καλύτερα.
Σίγουρα, πάντως κάποιος κακόβουλος θα μπορούσε να κάνει ένα παρόμοια θέμα σε κάποιο αντίστοιχο φόρουμ του εξωτερικού για την Ελλάδα έτσι δεν είναι?

liopyr

Member
Μετά την ποτοαπαγόρευση σειρά έχουν οι προκλητικές διαφημίσεις που προβάλλουν γυναίκες με μπικίνι.

http://www.newsbomb.gr/diethnh/stor...aikas-me-mpikini-se-panepistimio-tis-toyrkias
http://www.baskahaber.org/2013/05/yldz-teknik-universitesinde-gericilik.html
Νομίζω πως σχετίζοντας τις δύο ειδήσεις απλά δημιουργείς εντυπώσεις.
Στην μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν νόμο για το αλκοόλ που ψηφίστηκε επίσημα και κάθε άλλο παρά "ποτοαπαγόρευση" είναι, και στην άλλη με 5 καθυστερημένους φοιτητές.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα αυτή είναι η μόνιμη τακτική του συγκεκριμένου χρήστη και όταν τρώει μπαράζ απαντήσεων απαντάει με ένα ακόμα αποπροσανατολιστικό σχόλιο ή παράθεση.

Εξάλλου θρηνεί για την Πόλη και είναι πολύ down αυτή την εβδομάδα,μην τον παρεξηγείτε.Αλήθεια θρηνούν και οι Ιταλοί π.χ. για την πτώση της Ρώμης από τους Οστρογότθους;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Στην μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν νόμο για το αλκοόλ που ψηφίστηκε επίσημα και κάθε άλλο παρά "ποτοαπαγόρευση" είναι, και στην άλλη με 5 καθυστερημένους φοιτητές.
Τα δύο γεγονότα δείχνουν μια αλλαγή νοοτροπίας στη γείτονα προς μια πιο μουσουλμανική κοινωνία.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom