• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αυξήσεις διοδίων!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Δύο νέες αυξήσεις διοδίων μας περιμένουν απο τις αρχές του 2010.

α. στην Γέφυρα Ριο Αντίρριο
β. στην Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών

Αναλυτικά οι αυξήσεις θα έχουν ως εξής:
Δεκαπέντε ευρώ και ογδόντα λεπτά θα πληρώνουν από τις 11 Ιανουαρίου οι οδηγοί των ΙΧ αυτοκινήτων από την Αθήνα ως τα Ιωάννινα έναντι των 15,50 ευρώ που πληρώνουν τώρα καθώς αυξάνονται κατά 10 λεπτά του ευρώ οι τιμές των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου- Πατρών και στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου. Δηλαδή ο οδηγός θα πληρώνει δόδια στην Ελευσίνα και στο Ζευγολατιό, καθώς και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου για να φθάσει από την Αθήνα στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, από τις 11 Ιανουαρίου 2010 αυξάνονται οι τιμές των διοδίων στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» κατά 10 λεπτά για τα ΙΧ αυτοκίνητα, κατά 30-60 λεπτά για τα φορτηγά και κατά 50 λεπτά ως 1 ευρώ για τα λεωφορεία.

Παράλληλα αυξάνονται κατά 10 λεπτά και οι τιμές των διοδίων στην εθνική οδό Ελευσίνας- ΚορίνθουΠάτρας.

Οπως ανακοίνωσε η Γέφυρα ΑΕ, παραμένουν «παγωμένες» 20 από τις συνολικά 27 κατηγορίες τιμών διέλευσης από τη γέφυρα. Π.χ. οι τιμές διέλευσης με ηλεκτρονικό πομποδέκτη (e-pass), αυτές των απλών διελεύσεων μοτοσικλετών, των μηνιαίων και εβδομαδιαίων εκπτωτικών καρτών για ΙΧ, των καρτών 10 διελεύσεων για μοτοσικλέτες, αλλά και της βασικής διέλευσης με κάρτα «aller- retour» παραμένουν στα επίπεδα του 2008.

Ειδικότερα, από τις 11 Ιανουαρίου η τιμή διοδίου για τα ΙΧ αυτοκίνητα θα είναι 11,80 ευρώ από 11,70 ευρώ που είναι τώρα. Για τα φορτηγά με δύο άξονες 18,30 ευρώ από 18 ευρώ που είναι τώρα, για τα φορτηγά με τρεις άξονες 29,80 από 29,20 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά με τέσσερις άξονες και άνω παραμένει στα 39,20 ευρώ. Για τα λεωφορεία ως 20 θέσεων η τιμή διοδίου θα είναι 27,50 από 27 ευρώ που είναι τώρα, από 20-40 θέσεων 38,50 ευρώ από 38, άνω των 40 θέσεων 59 ευρώ από 58 ευρώ. Για τις μοτοσικλέτες το ποσό παραμένει στα 1,80 ευρώ.

Σ το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ισχύσουν οι αυξήσεις στις τιμές διοδίων και στην εθνική οδό Ελευσίνας- Κορίνθου- Πάτρας. Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα η νέα τιμή θα είναι 2 ευρώ από 1,90 ευρώ που είναι τώρα, για τα ΙΧ αυτοκίνητα 2,90 ευρώ από 2,60 ευρώ, για τα φορτηγά με δύο και τρεις άξονες 7,20 ευρώ από 7 ευρώ και για τα μεγαλύτερα οχήματα 10,10 ευρώ από 9,90 ευρώ.

Οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν σε όλους τους σταθμούς διοδίων, δηλαδή στους μετωπικούς Ελευσίνας (κατεύθυνση προς Κόρινθο), Ισθμού (κατεύθυνση προς Αθήνα), Ζευγολατιού (κατεύθυνση προς Πάτρα) και Ρίου (κατεύθυνση προς Αθήνα), καθώς και στους πλευρικούς Νέας Περάμου (είσοδος προς Κόρινθο) και Αγ. Θεοδώρων (είσοδος προς Αθήνα και είσοδος προς Κόρινθο).
Πηγή:
Αυξάνονται τα διόδια στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου - TO BHMA

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Πρίν ένα μήνα που πήγα στον βορά της χώρας μέτρησα 12 χαρτάκια διοδίων και με αντίτιμο καθόλου ευκαταφρόνητο!!
φαντάζομαι σε λίγο ποσο θα πάει!! μα τι γίνεται σε τούτη την χώρα? θα μας αφήσουν κανένα ψιλό, να κάνομε και κανένα ταξιδάκι????:xmas_evil:

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ& ΦΟΡΕΩΝ Β.Α ΑΤΤΙΚΗΣ
αρνούμαστε να τους πληρώσουμε
[FONT=verdana, arial, helvetica]Δεν αρνούμαστε να πληρώνουμε διόδια στο κράτος για την επέκταση του οδικού δικτύου

Αρνούμαστε να ΠΡΟπληρώνουμε σε ιδιώτη παροχές που θα παραλάβουμε (?) στο μέλλον
Με τα δικά μας λεφτά θα αποκτήσει κεφάλαιο κίνησης Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε????
Δλδ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ θα προπληρώσω στον εστιάτορα, το φαγητό που θα πάει, με δικά μου λεφτά να αγοράσει, και να μου το σερβίρει ΚΆΠΟΤΕ??
Αρνούμαι να πληρώσω για την χρήση ενός δρόμου που τον εχω ΠΡΟΠΛΗΡΏΣΕΙ για να κατασκευαστεί, και μου ζητάνε να χρηματοδοτήσω έναν ιδιώτη για να "καλυτερεύσει" το παρεχόμενο προϊόν.
Όταν θα μου παράσχει το επιθυμητό προϊόν με της σωστές προδιαγραφές, οπότε τα χρήματα που έχω ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ δεν θα αντιστοιχούν στο παρεχόμενο προϊόν, τότε θα δεχτώ να πληρώσω την διαφορά, ώστε να καλύψω χρηματικά την ποιοτική διαφορά που θα παραλάβω.
Κάτι που επι παραδείγματι εφαρμόζεται στην "αττική οδό" αδιαμαρτύρητα

Last edited by a moderator:

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
ΤΟ ALTER εκανε σχεδων το ιδιο

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
καλο ειναι στο τόπικ αυτό, να γράφουμε μόνο τις αυξήσεις διοδίων που ανακοινώνονται για τους υπάρχοντες ελληνικούς δρόμους, ωστε να γνωρίζουμε ως ταξιδιωτες με ΙΧ εν Ελλάδι, τι θα πληρώνουμε για την χρήση των ελληνικών δρόμων.

Για σχολια που σχετίζονται για τα διόδια και την παραλογη υπαρξη τους καλό ειναι να συζητούνται και εδώ:

http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...%E9-%ED%E1-%F4%E1-%F0%EB%E7%F1%FE%F3%F9;.html

varioAthens

Member
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!
Συμφωνώ απόλύτα δε με τον tai!

Αρνούμαστε να ΠΡΟπληρώνουμε σε ιδιώτη παροχές που θα παραλάβουμε (?) στο μέλλον
Με τα δικά μας λεφτά θα αποκτήσει κεφάλαιο κίνησης Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε????
Δλδ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ θα προπληρώσω στον εστιάτορα, το φαγητό που θα πάει, με δικά μου λεφτά να αγοράσει, και να μου το σερβίρει ΚΆΠΟΤΕ??
Αρνούμαι να πληρώσω για την χρήση ενός δρόμου που τον εχω ΠΡΟΠΛΗΡΏΣΕΙ για να κατασκευαστεί, και μου ζητάνε να χρηματοδοτήσω έναν ιδιώτη για να "καλυτερεύσει" το παρεχόμενο προϊόν.
Όταν θα μου παράσχει το επιθυμητό προϊόν με της σωστές προδιαγραφές, οπότε τα χρήματα που έχω ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ δεν θα αντιστοιχούν στο παρεχόμενο προϊόν, τότε θα δεχτώ να πληρώσω την διαφορά, ώστε να καλύψω χρηματικά την ποιοτική διαφορά που θα παραλάβω.

ειδικά όταν καλούμαστε να πληρώνουμε για την Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών είναι ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο!

Christian

Member
Μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στην τιμή των διοδίων, ένας οδηγός ΙΧ που διανύει την απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή πληρώνει για διόδια 34,4 ευρώ (δηλαδή, όσο περίπου και για τη βενζίνη), από 20 ευρώ που πλήρωνε μέχρι το καλοκαίρι του 2009 και έναντι 11,4 ευρώ που πλήρωνε την άνοιξη του 2008.
Στη διαδρομή Ελευσίνα - Πάτρα, ο ιδιωτικός όμιλος επέβαλε αύξηση από 30% έως 175% στην τιμή των διοδίων το Σεπτέμβρη του 2008 και προανήγγειλε δεύτερη δόση αυξήσεων από 2% έως και 5,30% που θα ισχύσει από τις 10 Γενάρη 2010.
Οσοι οδηγοί ταξιδεύουν από την Αθήνα έως το Αντίρριο, περνώντας από τη γέφυρα, πληρώνουν διόδια σε τιμές ...αεροπορικού εισιτηρίου. Η διαδρομή αυτή με επιστροφή για ένα ΙΧ στοιχίζει πλέον 34,6 ευρώ μόνο για τα διόδια, ενώ από τις 10 Γενάρη θα στοιχίζει 35 ευρώ.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Χώρα - οίκος ανοχής.
Παρακαλώ να προσέχουμε τις εκφράσεις μας όταν αναφερόμαστε σε ευσυνείδητους και οργανωμένους επαγγελματίες με κοινωνική προσφορά χιλιετιών:xmas_mrgreen:

amsterdam

Member
Χώρα - οίκος ανοχής.
Θα διαφωνήσω μαζί σου Def!!!!
Στους οίκους ανοχής υπάρχουν κανόνες και τηρούνται αυστηρά!

Παρακαλώ να προσέχουμε τις εκφράσεις μας όταν αναφερόμαστε σε ευσυνείδητους και οργανωμένους επαγγελματίες με κοινωνική προσφορά χιλιετιών:xmas_mrgreen:
Σωστός!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Νεες αυξήσεις λόγω ΦΠΑ

Νέες τιμές θα ισχύσουν από σήμερα, Δευτέρα 15 Μαρτίου, στα διόδια των εθνικών οδών, καθώς ενσωματώνεται η νέα αύξηση του ΦΠΑ, από 19% σε 21%.

Σε ορισμένους όμως σταθμούς, όπως στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό και το Ρίο οι τιμές για τα ΙΧ και τα δίκυκλα παραμένουν όπως έχουν.

Αμετάβλητη θα παραμείνει η τιμή των διοδίων και στην Αττική Οδό, όπως επισημαίνει η κοινοπραξία σε ανακοίνωσή της. Η τελευταία αύξηση είχε γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2006.

Η Ολυμπία Οδός που κατασκευάζει τον οδικό άξονα της ΒΔ Πελοποννήσου ανακοίνωσεαυξήσεις στους τέσσερις προαναφερθέντες σταθμούς για τα φορτηγά πάνω από 2,20 μέτρα ύψος από 7,20 σε 7,30 ευρώ και για τις νταλίκες πάνω από 2,20 μέτρα ύψος από 10,10 σε 10,30 ευρώ.

Η κοινοπραξία Νέα Οδός ανακοίνωσε αναπροσαρμογή και για τα διόδια των Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων και Θήβας καθώς και τα διόδια της Τραγάνας.

Στις Αφίδνες τα ΙΧ θα πληρώνουν 1,90, τα φορτηγά 4,80 και οι νταλίκες 6,70. Στη Θήβα τα ΙΧ 2,30, τα φορτηγά 5,80 και οι νταλίκες 8,10. Στην Τραγάνα τα ΙΧ 2,20, τα φορτηγά 5,60 και οι νταλίκες 7,85. Διόδια καταβάλλονται και στα δύο ρεύματα και της εξόδου και της εισόδου.

Αναπροσαρμογές ανακοίνωσε και η εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για τα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς. Στην Πελασγία, τα ΙΧ θα πληρώνουν 2,40, τα φορτηγά 5,90 και οι νταλίκες 8,30. Στο Μοσχοχώρι, τα ΙΧ 2,30, τα φορτηγά 5,80 και οι νταλίκες 8,20. Και στη Λεπτοκαρυά τα ΙΧ 2,40, τα φορτηγά 5,90 και οι νταλίκες 8,30.

Πηγή www.zougla.gr

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Βρείτε όλα τα διόδια ανά την ελληνική επικράτεια
του Γιώργου Καράμπελα

Μόνο αμελητέα δεν είναι πλέον τα διόδια που έχουν επιβληθεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας. Οι χρεώσεις διαφέρουν ανάλογα με τη διαδρομή που θα διανύσετε ενώ εξαρτώνται από την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου. Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή προκειμένου να μάθετε πόσο θα σας κοστίσει το ταξίδι.

Βρείτε όλα τα διόδια ανά την ελληνική επικράτεια | Το πορτοφόλι μου | Πληροφορίες και εργαλεία του enet.gr για όλα όσα σχετίζονται με την οικ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie