Ατύχημα της Red Wings στη Μόσχα

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πα πα να οδηγείς αμέριμνος και να σου'ρθει η ρόδα του αεροπλάνου στο Δόξα Πατρί
Ειλικρινά ανατρίχιασα

alma

Member
Έχει πετάξει κανείς από εδω με τη συγκεκριμένη εταιρία?Θεωρείται "αναξιόπιστη" ή ήταν τυχαίο το ατύχημα?

kostasdoboj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα

kostasdoboj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
πετάει στην ΕΕ, άρα είναι αξιόπιστη
Κυρίως πετάει εντός Ρωσίας, στην ΕΕ πετάει προς Τσεχία, Βουλγαρία και Ισπανία με πτήσεις τσάρτερ.

Έχει 10 αεροσκάφη Tupolev-204 καινούρια και μεταχειρισμένα. Ο ιδιοκτήτης της έχει το 49% και της Blue Wings.

Είναι το δεύτερο περιστατικό της εταιρείας μέσα σε 9 μέρες, καθώς στις 20 Δεκεμβρίου αεροσκάφος της εκτροχιάστηκε από τον διάδρομο στο αεροδρόμιο Τolmachevo από brake failure κατά την προσγείωση. Μετά από το περιστατικό αυτό οι ρωσικές αρχές έδωσαν εντολή στη Red Wings και σε όσες εταιρείες πετούν με Ty-204 να κάνουν επιθεώρηση - συντήρηση στο σύστημα πέδησης πριν από την επόμενη πτήση τους. Επίσης στις 28 του ίδιου μήνα, οι ρωσικές αρχές είχαν ενημερώσει και την κατασκευάστρια εταιρεία για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Το αεροπλάνο επέστρεφε κενό από πτήση τσάρτερ στην Τσεχία, νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο.

Για να βγήκε από τον διάδρομο είτε υπήρχε τεχνικό πρόβλημα (βλ. σύστημα πέδησης) είτε ο πιλότος κατέβηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα κατά την προσγείωση ή πάτησε στον διάδρομο πιο μακρυά από ότι έπρεπε όταν προσγειωνόταν με αποτέλεσμα να μην προλάβει να φρενάρει έγκαιρα, δεδομένου και του ότι στον διάδρομο υπήρχε και χιόνι με τον 'συντελεστή τριβής' ωστόσο να είναι σε επιτρεπτά επίπεδα.

Το site της εταιρείας παραμένει κλειστό για 'τεχνικούς λόγους' και υπάρχουν αναρτημένες φωτογραφίες των εκλιπόντων. Οι οικογένειες των θυμάτων θα αποζημιωθούν από την εταιρεία με 1 εκ. ρούβλια.

ΥΓ. Παίζει να έχω κάνει λάθος σε τεχνικές ορολογίες, αλλά δεν είμαι και expert, ότι καταλαβαίνει το φτωχό μου το μυαλό λέω :xmas_cheesygrin:

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μην στενοχωριέσαι Κώστα σε λίγο θα αναλάβουν πιο ειδικοί να μας διαφωτίσουν.

kostasdoboj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Aπλά έκανα μια μίνι έρευνα στο διαδίκτυο, πιάνω και ρώσικα κανάλια στη δορυφορική οπότε έγραψα αυτά που έμαθα :xmas_wink:

kostasdoboj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ναι σωστά, διάδρομος όχι αεροδιάδρομος. Η δύναμη της συνήθειας...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.935
Μέλη
39.648
Νεότερο μέλος
LiPa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom