• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Αττάλεια, Καππαδοκία, Pammukale

xelidoni

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
τι τέλειο ταξιδάκι ετοιμάζεις!!!
λοιπόν....πρώτα πας στην αγαπημένη μου Σμύρνη, μετά πετάγεσαι Εφεσο για λίγο αρχαίο και δίπλα είναι και η Σιρνιτζέ (δεν έχω παει)και μόλις τελειώσεις αράζεις στο Κουσάντασι για μπανάκι και καφέ ή ό,τι άλλο θες. Συνεχίζεις με το εκπληκτικό παμούκαλε (κοντά στο Ντενιζλί) και έπειτα παίρνεις το δρόμο για το βάθος. Είτε Καππαδοκία , είτε Αττάλεια, αναλόγως από πού θα επιστρέψεις μετά.
Μόνο με λεωφ θα το κάνεις?αν ναι να ξέρεις ότι τα λεωφ στην Τουρκία εχουν πολύ καλές ανταποκρίσεις και είναι ιδιωτικά (πολλές εταιρίες) , πάμφθηνα και με πολύ καλό σέρβις.

οι ώρες ταξιδιού είναι αρκετές (μην έχεις υπόψιν σου τις αποστάσεις Ελλάδας), αν βαρεθέις, πάρε μια φτηνή πτήση για αγκυρα ή καυσέρι από αττάλεια ή σμύρνη.

σμυρνη - Έφεσο – Sirince - καππαδοκια – Ατταλεια – Παμουκαλε – κουσαντασι!

απορια: αν ξεκινησει κανεις απο Σμυρνη με προορισμο το Κουσαντασι, με ποια σειρα μπορει κανεις να επισκεφτει τα συγκεκριμενα μερη κ γνωριζετε ποσο χρονο θελει ή αξιζει να μεινει κανεις στο καθενα??

επισης, γνωριζει κανεις αν συνδυαζονται μεταξυ τους με λεωφορειο κ ποσες ωρες ειναι η αποσταση μεταξυ τους??

Last edited by a moderator:

neraida

Member
xelidoni σ' ευχαριστω ...
γιατι την Σμυρνη την θεωρεις αγαπημενο σου μερος??
πες μου και μενα μπας και την αγαπησω πριν παω οπως εχω κανει με αλλα μερη..
επειδη μετα το Κουσαντασι θα περασουμε στην Σαμο, κατα συνεπεια το Παμουκαλε, η Ατταλεια και η Καππαδοκια διαγραφονται απο το δρομολογιο γιατι δεν βρισκονται στα παραλια της Τουρκιας..

kalove

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Από Σμύρνη γιά Κουσάντασι είναι περίπου 70 χλμ καί υπάρχει τακτική συγκοινωνία.
Το Κουσάντασι είναι η καλύτερη βάση γιά να πάς Εφεσσο (20 χλμ) καί υπάρχουν πολλά ντολμούς (μικρά λεωφορεία).
Επίσης γιά το Sirince θα πάρεις λεωφορείο από το Σελτζούκ, το οποίο είναι κοντά στην Εφεσσο, με την ίδια γραμμή ντολμούς, πού κάνει τέρμα στο σταθμό λεωφορείων πού είναι καί η αφετηρία γιά Sirince.
Από τον τερματικό σταθμό στο Κουσάντασι φεύγουν τα λεωφορεία γιά Παμμούκαλε (220 χλμ) πού σε αφήνουν στην πίσω είσοδο τού αρχαιολογικού χώρου, δηλ. από την μεριά της νεκρόπολης.
Προσοχή γιατί στην επιστροφή δεν έχει λεωφορείο από τον χώρο καί πρέπει να περπατήσεις περίπου 4 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό ή να πάρεις ταξί πού σε χρεώνουν πολύ ακριβά.
Υπάρχουν καί οργανωμένα από το Κουσάντασι γιά Παμμούκαλε, γύρω στα 30 ευρώ το άτομο με γεύμα, αλλά δεν στο συνιστώ γιατί αφήνουν πολύ λίγο χρόνο γιά επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος είναι πολύ εκτεταμένος.
Η καλύτερη λύση θα ήταν να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Ταξίδι-Όνειρο
Όλος ο κόσμος
Θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή κάποιοι φίλοι μου σκέφτονται να πάνε για καλοκαιρινές διακοπές στο Bodrum, αν κατ΄ αρχήν αξίζει και δεύτερον από ποιό νησί μας περνάς απέναντι? Από την Κω, όπως είδα παραπάνω να αναφέρεται?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα