Τουρκία Αττάλεια, Καππαδοκία, Pammukale

chrisa69219

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
χαιρετώ τους ταξιδιώτες
Πρώτη μου προσπάθεια στο forum , ελπίζω να ετοιμάζεται τις βαλίτσες σας και βέβαια εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Μένω στην Κω τα τελευταία χρόνια , αν και είμαι απο την Αθήνα και σκέφτομαι στις γιορτές να περάσω στα απέναντι παράλια, Bodrum για να πάω Αττάλεια, Καππάδοκία και Pammukale.
Θα ήθελα πάρα πολύ να μοιραστώ μαζί σας οτι νομίζετε οτι θα κάνει το ταξίδι μου ενδιαφέρον.
Σκέφτομαστε (και ο συντρόφός μου) να μετακινηθούμε με λεωφορεία και απο οτι διάβασα στο forum είναι φτηνά και με καλές υπηρεσίες.
Θα περάσουμε απέναντι αναγκαστικά τα Χριστούγεννα γιατί δυστυχώς έχει μόνο Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή για Bodrum και ελπίζουμε οτι θα έχει νυχτερινό λεωφορείο για Αττάλεια , αν κάποιος γνωρίζει με χαρά θα το διαβάσω.
Αααααα κάτι ακόμα, μπορω να ταξιδέψω με ταυτότητα νεόυ τύπου η πρέπει να έχω διαβατήριο?
Σας ευχαριστώ ;)
 

japetus

Member
Μηνύματα
622
Likes
1.167
Όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν νυχτερινά λεωφορεία για τις μεγάλες πόλεις.
Ψάξε εδώ στις σελιδες τους για δρομολογια:

Varan Turizm
Ulusoy - Otobόs
Metro Turizm
K?mil Ko? Otob?sleri A.?.

Από μια ματια που έριξα, η καμίλκοτς (που ειναι κ η πρότασή μου εξαιτίας του πολυ καλου σερβις της), εχει στις 22.30 το βραδυ με 30 λιρες. Φανταζομαι και οι αλλες καπου εκει θα είναι...
Επειδή είναι μεγάλη η διαδρομή που θα κανετε και ίσως κουραστική, ψάξε το λίγο και για αεροπορικά εισιτήρια, οι εσωτερικές πτήσεις με τις ιδιωτικές τουρκικές εταιρειες είναι πολύ φτηνές..
Για το Παμουκκαλέ τωρα, θα χρειαστει να κανετε μεγαλη παρακαμψη μεσω Ντενιζλί, περνώντας όχι απο παραλία και με δυσκολοτερο δρομο, πιο πολλες ωρες και ίσως να μην εξυπηρετούν τόσο τα δρομολόγια, ψάξτε το λίγο.
Επίσης και η διαδρομή Αντάλεια - Νεβσεχίρ είναι αρκετά μεγάλη και θα σας κουράσει λίγο (ευτυχώς υπάρχουν και εκει πολλα νυχτερινά λεωφορεία). Σκεφτειτε και την εναλλακτικη να τα δειτε ολα στο πηγαινε και να επιστρεψετε με αεροπλανο απο Νεβσεχιρ..
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Καλως όρισες chrisa. Εχω δει φωτογραφίες απο Καππαδοκία και Pammukale και εχω εντυπωσιαστεί... Καλά να τα περάσετε!!!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αυτές τις διαδρομές τις έχω κανει με μοτό,τρείς φορές..
το ένα μέρος καλύτερο απο το άλλο..
η καππαδοκία δεν παίζεται! μείνετε στο urgup θα σας αρέσει πολύ!
τα ταξίδια μου γινόταν καλοκαίρι και δεν ξέρω τώρα τι θα γίνεται με τον καιρό..
οι δρόμοι ήταν πολύ καλοί,οι άνθρωποι φιλόξενοι.μη διστάζετε καθόλου να πάτε σε αυτά τα υπέροχα μέρη..τσεκάρετε μόνο τον καιρό οπωσδήποτε. Η attalia βέβαια,ειναι καλοκαιρινό-τουριστικό θέρετρο.
καλό ταξίδι.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.281
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Ειχα κανει το αντιστροφο ταξιδι πριν 2 χρονια συν σμυρνη και κωνσταντινουπολη...Ταξιδευεις απλα με ταυτοτητα νεου τυπου...

Η αληθεια ειναι οτι η Ανταλεια δε με ενθουσιασε ιδιαιτερα περα απο τη παραλιακη διαδρομη και τη παλια πολη....Πολλα ξενοδοχεια , κινηση κ.τ.λ Εγω τρυγυρισα σε κατταρακτες και παρκα εξω απο τη πολη(καταρρακτες κουσουρνλου και καποιοι αλλοι) και δε ξερω αν θα ναι καλα το χειμωνα..Παντως να μεινετε στη παλια πολη μεσα.

Για το Παμουκαλε μια διανυκτερευση μονο και ειναι υπεραρκετη...Περα απο το βραχο το χωριο δεν εχει τιποτα αλλο...Ακομα και για φαι μονο στο ξενοδοχειο...Βεβαια εμεις βρηκαμε μια γιαγια με αυτοσχεδιο εστιατοριο και μας εφτιαξε μενεμενη..Εμεις ειχαμε μεινει σε ενα πολυ καλο ξενοδοχειο, το Αρτεμις Γιουρουκ Χοτελ με μονο 16 ευρω το δικλινο και την αλλη μερα φυγαμε...

Η καππαδοκια αξιζει ενα τριημερο, τετραημερο....Δε ξερω τι καιρο θα εχει ομως...
Μη παραλειψετε να πατε και σε καποια απο τις υπογειες πολεις και γενικα νοικιαστε ποδηλατα και τρυγυριστε....Εχει και οργανωμενες ημερησιες εκδρομες με 25 ευρω συμμετοχη οπου σε τρυγυριζουν σε μια υπογεια πολη, μια κοιλαδα και καποια υποσκαφα μακρια απο τα χωρια goreme και Urgup οπου ειναι τα ξενοδοχεια και ειναι μια καλη λυση για να δεις τις υπογεις πολεις καθως απεχουν καμια 60αρια χιλιομετρα..

πληροφοριες για εταιρειες λεωφορειων θα βρεις στη σελιδα turkeytravelplanner.com....Τα λεωφορεια ειναι πραγματικα ενα καλος τροπος να μετακινηθεις στη Τουρκια και ειναι καλυτερα απο τα ελληνικα...Ανετα και με παροχες οπως νερο, καφε και σνακ στη τιμη....Εγω δε κουραστηκα καθολου και εκανα 7 βραδινες διαδρομες σε 20 μερες...

Καλο ταξιδι λοιπον...
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.890
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Συμφωνώ με όσα σου έγραψαν οι φίλοι παραπάνω. Τονίζω μόνο το θέμα του καιρού. Η Καππαδοκία είναι στα 1000+ μέτρα υψόμετρο και πιάνει πολύ χιόνι. Ψαξτο αυτό καλά. Είναι όμως απίθανο ταξίδι. Θα περάσεις καλά, είναι σίγουρο. Καλό ταξίδι!!!
 

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
αχχχ τι καλά !!!πολύ σε ζηλεύω γιατι η Τουρκία είναι λατρεμένος προορισμός μου ,εχω παει 5 φορές και ακόμα δεν έχω καταφερει να επισκεφθω Καππαδοκία και Παμουκαλε, που είναι πανέμορφα!
Λίγο περίεργη η εποχή που διάλεξες λόγω καιρού.
Προτείνω και γω λεωφορεία , μόνο και μόνο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις φτηνά αεροπορικά για να γλιτώσεις καποια από τα οδικά ταξίδια (κοιτα sunexpress, onur, pegasus, atlasjet).
Στην Καππαδοκία αξίζει να μέινεις στα υπόσκαφα (ίσως είναι λίγο ακριβά ) και υπάρχει η δυνατότητα να κανεις αερόστατο , αλλά πάντα εξαρτάται και απότον καιρο.

Γενικά δεν ξέρω αν εχεις ξαναπάει στη γειτονα χώρα, αλλά οι άνθρωποι είναι υπέροχοι , πολύ πιο φιλόξενοι από μας , μάς λατρεύουν και προσπάθησε να μπλεχτείς στις παρέες τους! καλά να περάσεις και να μας γράψεις σύντομα.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.539
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Υπεροχο ταξιδι αυτο που σχεδιαζεις! Σκεψου αν μπορεις να νοικιασεις επι τοπου και αυτοκινητο για να κινηθεις πιο ανετα: κοντα στην Ατταλεια υπαρχουν πολυ ομορφα μερη να επισκεφθεις τα οποια δεν ξερω κατα ποσον θα ειναι προσβασιμα με συγκοινωνια (πχ Ολυμπος, Παταρα, Ασπενδος κλπ). Παρε μαζι σου και το μαγιο σου: Στο Παμουκαλε μπορεις να κανεις μπανιο σε θερμες πηγες σε μια πισινα αναμεσα σε αρχαιες κολωνες: κλεισανε μια αρχαια οδο της πολης και διοχετευσαν το νερο της πηγης μεσα ωστε δημιουργηθηκε μια αρκετα μεγαλη "πισινα" και κολυμπα κανεις αναμεσα σε σπονδυλους απο αρχαιες κολωνες. Αξιζει η εμπειρια! Η Καππαδοκια το χειμωνα κατεβαζει θερμοκρασιες ως μειον εικοσι- τουκαχιστον ετσι μας ελεγαν οι ντοπιοι, οποτε να πριν ξεκινησεις να τσεκαρεις τον καιρο. Δε λεει να βρεθεις εκει και να μην μπορεις να ξεμυτισεις.
 

chrisa69219

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ , οι πληροφορίες σας μου είναι πολύ χρήσιμες, θα ξεκινήσω το ψάξιμο......Δυστυχώς το ταξίδι θα το κάνουμε αυτή την εποχή γιατί οι δουλειές μας δεν μας επιτρέπουν τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνουμε διακοπές.
Στην Τουρκία έχω πάει μέχρι Σμύρνη , παραλιακά απο ΒODRUM και περάσαμε πάρα πολύ ωραία , γι'αυτό και αποφασίσαμε να ξαναπάμε.
Και πάλι σας ευχαριστώ και εύχομαι να περάσετε τις καλύτερες γιορτές ........
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.344
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Επειδή θα πας τέτοια εποχή, να προσέχετε αν χιονίσει, ειδικά στο δρόμο από Αττάλεια για Παμούκκαλε, ή από Αττάλεια για Καππαδοκία. Στις ακτές περιορίσου σε Πέργη, Άσπενδο, Σίδη και Φασήλιδα. Η Καππαδοκία είναι θαύμα αν είναι χιονισμένη, να εύχεσαι να χιονίσει όσο είσαι εκεί, γιατί μετατρέπεται σε παραμυθένιο τόπο. Μπορείς να πας πρώτα στο Παμούκκαλε και μετά Καππαδοκία, να κατέβεις Αττάλεια και από κει να γυρίσεις Μποντρούμ, ή το αντίστροφο.
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
650
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Σε σημερινή εφημερίδα υπάρχει προσφορά ένθετο με οδοιπορικό στην Καππαδοκία.
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
σμυρνη - Έφεσο – Sirince - καππαδοκια – Ατταλεια – Παμουκαλε – κουσαντασι!


απορια: αν ξεκινησει κανεις απο Σμυρνη με προορισμο το Κουσαντασι, με ποια σειρα μπορει κανεις να επισκεφτει τα συγκεκριμενα μερη κ γνωριζετε ποσο χρονο θελει ή αξιζει να μεινει κανεις στο καθενα??

επισης, γνωριζει κανεις αν συνδυαζονται μεταξυ τους με λεωφορειο κ ποσες ωρες ειναι η αποσταση μεταξυ τους??
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.529
Μηνύματα
899.335
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom