• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αστυνομικό δελτίο από Μεξικό

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Παιδιά καλήμερα κι απεδώ
Σας μεταφέρω ένα ατυχές συμβάν που έμαθα προ ημερών.
Νεαρός φίλος μας που ζει στο San Diefo California, και που παντρεύθηκε προ μηνών με αμερικανομεξικάνα, ξεκίνησε με το ΙΧ του να πάει στο Μεξικό για διήμερη επίσκεψη στα πεθερικά του που ζουν όχι πολύ μακρυά απο τα σύνορα. Περνά χωρίς πρόβλημα τα σύνορα
συνεχίζει να οδηγεί στο αυτοκινητόδορμο, και κάποια στιγμή το σταματούν τρεις αστυνομικοί για έλεγχο σε μια ερημιά. Διπλώματα, διαβατήρια, ασφάλεια, όλα τα βρήκαν οκ, αλλά για να δώσουν πίσω ζήτησαν 200 δολλάρια. Ψεύτικοι αστυνομικοί!! Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Τα έδωσε, αλλά τελευταίο του ταξίδι μ΄αυτό το τρόπο, όπως μας είπε.

ΥΣ
Αυτό το τρόπο ληστείας, στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, το είχα ακούσει όταν πριν 25 χρόνια είχα πάει στο μεξικό. Τον φοβότουσαν φυσικά και οι ντόπιοι.

Brand39

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουρακάο
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Από την δεκαετία του '70 είναι γνωστό ότι ψεύτικοι αστυνομικοί σταματούν διερχόμενους στους αυτοκινητόδρομους με πρόθεση την ληστεία.. Είναι τυχερός ο φίλος σας που την γλύτωσε με 200 δολλάρια και είχε ακόμη το αυτοκίνητο και τα ρούχα του. Και μιλάμε για μια χώρα που τουλάχιστον στη πρωτεύουσα ένας στους 5, η δεύτερη δουλειά του είναι αστυνομικός.....!

ginita

Member
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Από οτι ξέρω αυτό συμβαίνει και στη Βραζιλία, όσοι σκέφτονται να ταξιδέψουν με αυτόν τον τρόπο ας το γνωρίζουν.

Christian

Member
κάποια στιγμή το σταματούν τρεις αστυνομικοί για έλεγχο σε μια ερημιά. Διπλώματα, διαβατήρια, ασφάλεια, όλα τα βρήκαν οκ, αλλά για να δώσουν πίσω ζήτησαν 200 δολλάρια. Ψεύτικοι αστυνομικοί!!
Οι αστυνομικοί πρέπει και ήταν αληθινοί !!!

Αυτό το τρόπο ληστείας, στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους
Η λύση είναι μία και μοναδική !!
Δεν σταματάς σε κανένα σήμα και στη πρώτη πόλη που θα φτάσεις πας κατευθείαν στο Αστ. τμήμα.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αυτά γίνονταν κατά κόρον στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Συνεχείς έλεγχοι από αστυνομικούς - μαϊμούδες και μη - με στόχο το πορτοφόλι των οδηγών.
Μου έχει συμβεί στο δρόμο Βελιγράδι - Ζάγκρεμπ και στο δρόμο Τίτο Βέλες - Σκόπια.

ginita

Member
Επόμενο Ταξίδι
Eκουαδόρ-Βραζιλία ίσως...
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν. Αμερικής
Συνεχείς έλεγχοι από αστυνομικούς - μαϊμούδες και μη - με στόχο το πορτοφόλι των οδηγών.
Μου έχει συμβεί στο δρόμο Βελιγράδι - Ζάγκρεμπ και στο δρόμο Τίτο Βέλες - Σκόπια.
Τί προτείνεις? Γιατί εκεί δεν ισχύει το ότι δεν παίρνω πολλά λεφτά μαζί μου, σίγουρα έχεις και χρήματα και κάρτες μαζί σου όταν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Με το που φτασαμε στο Κανκουν , νοικιασαμε αυτοκινητο και οδηγωντας προς Πλαγια ντελ Καρμεν μας σταματησαν για υπερβαση του οριου ταχυτητας. Πηγαιναμε με 100 και ισα που προλαβαμε να μειωσουμε λιγο οταν ειδαμε την πινακιδα και τσουπ το περιπολικο.
Θα μου πειτε ηθελες τα και παθες τα..ναι οκ φταιγαμε , αλλα ο αστυνομικος μου ειπε ξεκαθαρα να του δωσω 20 ευρω αλλιως δε θα μου εδινε τα χαρτια μας πισω.
Τονισε δε οτι δε θα ξεμπερδευα ευκολα , επρεπε να παω την αλλη μερα στο τμημα κλπ κλπ , χανοντας μια πολυτιμη για μενα μερα του ταξιδιου μου. Τα εδωσα και μειναμε και οι δυο ευχαριστημενοι.

Ποια χρονολογία συνέβη το συγκεκριμένο γεγονός και με ποιες συνθήκες; Εγώ από το 1975 μέχρι την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας πέρασα τη χώρα αυτή πάρα πολλές φορές και δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα με αστυνομικούς. Πάντοτε όμως ήμουν πολύ προσεκτικός και φρόντιζα να μην κάνω την οποιαδήποτε παράβαση. Ο μόνος κίνδυνος την εποχή εκείνη ήταν οι κλοπές, αλλά παίρναμε τα μέτρα μας.
Κάνω αυτή την ερώτηση, γιατί από το επόμενο ταξίδι μου για την Ευρώπη σκοπεύω να πάψω να πηγαίνω μέσω Ιταλίας, αλλά να περνάω ή από Fyrom, Σερβία κλπ. ή από Βουλγαρία, Σερβία και για αυτόν το λόγο προσπαθώ να συγκεντρώσω αξιόπιστες πληροφορίες. Αν θέλεις απάντησέ μου για τα γεγονότα, καθώς επίσης και για ότι άλλο σχετικό γνωρίζεις. Εγώ έχω ακούσει και διαβάσει, ότι οι αστυνομικοί στη Σερβία τη Fyrom και τη Βουλγαρία δωροδοκούνται, αλλά μόνον αν κάνεις έστω και την παραμικρή παράβαση και σε σταματήσουν. Ευχαριστώ._

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα