Όπου πήγαμε στην Αίγυπτο το ίδιο συμβαίνει. Όλοι είναι έξω μέχρι πάρα πάρα πολύ αργά. Αφού αστειευόμασταν με την αδελφή μου και λέγαμε ότι μάλλον κοιμούνται με βάρδιες στα κρεβάτια! Μισοί την ημέρα, μισοί τη νύχτα!
Να σημειώσω ότι κάποια κομμάτια της ιστορίας έχουν γραφτεί εν θερμώ δηλαδή όσο ήμασταν ακόμα στην Αίγυπτο οπότε περιέχουν σκέψεις και συναισθήματα που αν έγραφα σήμερα την ιστορία δεν θα περιέχονταν μέσα γιατί απλά τα θεωρώ ασήμαντα τώρα. Δεν θέλω όμως να τ' αφαιρέσω γιατί μου θυμίζουν γιατί μου θυμίζουν το ταξίδι μου όπως το έζησα. Επιπλέον, τα διαβάζω και γελάω!
Καλή αρχή λοιπόν Marydim, για τη λατρεμένη μου ΑιγυπτοΕμείς πάντως είχαμε καταπληκτική θέα... προς το Old Cataract!
Αχ, αυτή η αγορά του Ασσουάν όλο χρώματα και μυρωδιές! Δύσκολα να διαγραφτεί από τη μνήμη του καθενός.
Έχεις δίκιο malysa, ακόμα θυμάμαι, ύστερα από τόσα χρόνια (πάνω από 10), αυτό το ηλιοβασίλεμα! Παρακαλούσα να σταματήσει ο χρόνος και να μείνω για πάντα εκεί απολαμβάνοντας τη γαλήνη του Νείλου και τα χρώματα του ουρανού και παρακολουθώντας τις φελούκες να γλυστράνε στα "χάλκινα" νερά του ποταμού.Το kataract το θυμάμαι και γω στη πρώτη επίσκεψη μου. Απλά περάσαμε μέσα απ΄αυτό για να κατεβούμε να πάρουμε τις φελούκες για τη βόλτα στο Νείλο και στο νησί του Αγα Χαν. Με είχε τρελλάνει η θέα του Νείλου εκεί το ηλιοβασίλεμα
Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που με μάγεψε τόσο στη Νουβία. Δεν έχω καταφέρει να το βρω αλλά χαίρομαι που βρίσκω και άλλους ομοιοπαθείς με εμένα! I Love Aswan!χαιρομαι παντα να διαβαζω για την αιγυπτο. πολυ περισσοτερο γαι την ανω αιγυπτο με τα μοναδικα χρωματα κ αρωματα....περιμενω κ εγω τη συνεχεια...
Σ' ευχαριστώ malysa. Νομίζω ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει στην Αίγυπτο είναι να είναι σε μια φελούκα το ηλιοβασίλεμα και ν' αρμενίζει τα νερά του Νείλου!Καλή αρχή λοιπόν Marydim, για τη λατρεμένη μου Αιγυπτο
Την επισκέφθηκα 05/1992 και 12/2007 πάλι. και τις 2 φορές τι τέλεια!!
Το kataract το θυμάμαι και γω στη πρώτη επίσκεψη μου. Απλά περάσαμε μέσα απ΄αυτό για να κατεβούμε να πάρουμε τις φελούκες για τη βόλτα στο Νείλο και στο νησί του Αγα Χαν.
Με είχε τρελλάνει η θέα του Νείλου εκεί το ηλιοβασίλεμα
Καλή συνέχεια λοιπόν!!
Έχεις δίκιο malysa, ακόμα θυμάμαι, ύστερα από τόσα χρόνια (πάνω από 10), αυτό το ηλιοβασίλεμα! Παρακαλούσα να σταματήσει ο χρόνος και να μείνω για πάντα εκεί απολαμβάνοντας τη γαλήνη του Νείλου και τα χρώματα του ουρανού και παρακολουθώντας τις φελούκες να γλυστράνε στα "χάλκινα" νερά του ποταμού.
Τώρα που είπες παράδεισος. Στο παραλίμνιο Ασουάν νιώθεις ότι είναι παράδεισος! Σε κάποιο τουριστικό οδηγό διάβαζα ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί είναι να κάτσει και να αγναντεύει τα νερά του Νείλου. Ε, δεν έχουν και άδικο!..κι γω λάτρεψα αυτή τη πόλη!! έχεις δίκιο, μετά το χαος του Καίρου, το Ασσουάν φαίνεται παράδεισος!! Περιμένουμε τις συνέχειες...
Σ' ευχαριστώ Lyda. Ελπίζω να καταφέρω να μεταφέρω έστω και σε μικρό βαθμό τη μοναδικότητα του Ασουάν.Κι εγω δηλωνω γοητευμενη, marydim σε διαβαζουμε με μεγαλο ενδιαφερον