tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Ξερω πως για το Παρισι εχουν γραφτει παρα πολλα. Η παρακατω ιστορια, που θα μπορουσατε να μην την πειτε και ιστορια (εγω ας πουμε τη λεω διαλογο ή κουβεντα) δεν εχει καθολου, μα καθολου αφηγηματικο περιεχομενο (θα προσπαθησω τουλαχιστον). Εκεινος κι εγω* ειμαστε στο αεροδρομιο λιγο πριν την πτηση μας για Ρωμη στο δρομο της επιστροφης προς Θεσσαλονικη. Ακολουθει η μεταξυ μας κουβεντα (στο περιπου). Μεσα απ' αυτη μπορουν να αντληθουν χρησιμες πληροφοριες για τον μελλοντα ταξιδιωτη της πολης αλλα, θα ειμαι ελαχιστα περιγραφικος. Τη σκηνοθεσια θα ηθελα να την αναλαβει ο καθενας και να στησει τα σκηνικα που θελει για τον εαυτο του... Αλλωστε για μενα αυτη ειναι η μαγεια των ταξιδιων. Ολοι βλεπουμε τα ιδια αξιοθεατα, περνουμε απο τα ιδια μερη, διασχιζουμε τους ιδιους δρομους. Μα ο ενας τα αντιλαμβανεται τελειως διαφορετικα απο τον αλλον.
*Τα λογια του ενος εμφανιζονται με μπλε και του αλλου με μαυρο, για να ειναι πιο ευκολο να παρακολουθειτε τη συζητηση. Τυχον αλλο χρωμα θα χρησιμοποιηθει για τα λογια καποιου τριτου.
-Αυτα τα ελβετικα σοκολατακια που ειναι τυλιγμενα 10 φορες και μεχρι να τ' ανοιξεις για να φας ενα κανεις μιση ωρα, τα 'χει σιχαθει η ψυχη μου.
-Τα ποια;
-Να ρε αυτα... Ηθελα να 'ξερα αλλα δεν εχει αυτο το αεροδρομιο; Charles de Gaulle σου λεει μετα...
-Ελα ρε, παρε μια toblerone, μου θες και σοκολατακια πολυτελειας.
-Δεν τα θελω για μενα, για δωρο ειναι.
-Παρε ποτα απο δω, για δωρο θα παρουμε macaron απ' απεναντι. Απο τη Γαλλια δωρο ελβετικα σοκολατακια; Ημαρτον!
-Τι λε ρε μεγαλε, macaron απο απεναντι να παρεις εσυ. Σιγα μη δωσω 25 ευρω για ενα κουτακι με 8 macaron. Αλλωστε πηρα απ' το Παρισι τα εξι 4,50 ευρω.
-Απο φουρνο;
-Οχι, απο τα McDonalds στο Les Halles...
-Στο ποιο;
-Στο μεγαλο το εμπορικο ρε, που 'χει μετρο και rer απο κατω.
-Τωρα κατι μας ειπες.
-Εισαι και σπιρτο παναθεμα σε. Που ημαστε στον -3 οροφο και μου λες: “ενταξει ισογειο ειμαστε, απο δω βγαινουμε”, ειχες δει το αιθριο.
-Ε και γιατι δεν ειπες να παρω κι εγω ρε; Ποτε τα πηρες;
-Καλα εισαι πολυ ηλιθιος. Οταν πηγες τουαλετα τα πηρα. Δεν σου δωσα να δοκιμασεις ρε και μου λες σιγα το γλυκο;
-Ε ναι, δεν ελεγαν και τιποτα. Αλλα με τα φθηνιαρικα που παιρνεις εσυ τι περιμενεις...
-Ναι, ειδα και το εκλερ που πηρες στο χερι με 5 ευρω απο τη Montorgueil και το πεταξες...
-Δεν ηταν εκλερ, παστα ηταν.
-Εκλερ το ελεγε...
-Εμ αμα δεν ξερουν πως λεγονται, πως ειναι δυνατον να τα φτιαχνουν καλα;
-Λολ
-Ωραιος δρομος ομως η Montorgueil, πλακοστρωτο, μαγαζακια, μπακαλικα, κρεωπολεια, φουρνοι, καφε.
-Γενικα ωραια ολη η περιοχη γυρω απο το Les Halles.
-Λιγο παρακμη ομως εκει που ειναι τα καταστηματα των μαυρων.
-Μη γινεσαι ρατσιστης ρε...
-Οχι, δεν το λεω γι' αυτο, ισα ισα που τους γουσταρω. Αλλα να, λιγο αποπνυκτικα ηταν. Σαν το ενα πανω στο αλλο, δεν ξερω κατι με χαλασε.
-Ε μπορει να φταιει που καναν τα εργα ρε και γκρεμιζαν ενα μερος απο το εμπορικο.
-Ισως, μας πηραν και τα αυτια τα κομπρεσερια.
-Ναι αλλα τα mojito δεν σε χαλασαν που τα πινες με 4,50 ευρω.
-Αφου ειχε happy hour μεχρι τις 11 εκει.
-Ε σχεδον παντου εχει happy hour στο Παρισι.
-Ναι αλλα συνηθως μεχρι τις 8 αντε 9.
-Ναι αλλα κρυωσαμε εξω... Αψου.
-Εγω φταιω; Αφου εσυ δεν καθοσουν μεσα με τιποτα.
-Ε δεν μ' αρεσουν τα παριζιανικα καφε μεσα. Τα περισσοτερα ειναι ψυχρα κι απο αδιαφορα ως οικτρα στη διακοσμηση.
-Ενω εξω ειναι πολυ ντιζαινατα! Ολα ιδια τραπεζοκαθισματα μπαμπου. Μονο τα χρωματα αλλαζουν. Ηθελα να 'ξερα ποιος εκανε την αρχη και τον αντιγραφουν οι αλλοι...
-Για να του δωσεις τα συγχαρηκια σου; Αψου.
-Ναι ρε... και κανονικα θα επρεπε να τους δωσουν το ονομα του.
-Στα τραπεζια και στις καρεκλες;
-Ναι, σ' αυτα... τι θα γινει θα τελειωσει αυτη στο ταμειο; Τελειωνε μανταμ, θα μου πεσουν τα μπουκαλια.
-Σκασε ρε θα γινουμε ρεζιλι... Αμαν πια κυριε γκρινιαρη. Ααααψου, αψου, αψου, αψουυυυυυυ... αααααχ
-Ναι απο μενα θα γινουμε ρεζιλι κυριε μυξιαρη. Ελα ανοιξε το εξωτερικο τσεπακι πισω στην τσαντα, εχω χαρτομαντηλα. Δεκα πακετακια 1 ευρω φιλε.
-Απ' τα Carrefur;
-Οχι, απο κει εξω απο το Les Halles κι αυτα. Εκεινο το καταστημα στη Rambuteau που 'χε φθηνα ειδη για το μπανιο, την κουζινα και τα μωρα, λιγο πριν την εκκλησια που δεν μπορουσαμε να περασουμε για να παμε να τη δουμε γιατι ειχαν οδοφραγμα για το εργοταξιο. Απο κει πηρα και τον αφρο και τα ξυραφακια που μου πεταξανε στον ελεγχο.
-Καταλαβα... αλλα γιατι δεν τα 'βαλες στη βαλιτσα σου; Αψου
-Γιατι ρε να τα βαλω στη βαλιτσα, να τωρα που χρειαστηκαν.
-Τι βλακας θε μου! Για τα ξυραφακια και τον αφρο λεω ρε... οχι για τα χαρτομαντηλα.
-Ε, τα ξεχασα. Σιγα την αξια... Επιτελους τελειωσε η αλλη (η κυρια στο ταμειο)... κατσε να τ' αφησω γιατι λιγο ακομα θα μου πεσουν...
-Πληρωνε τωρα 102 ευρω.
-Ανοιξε παλι πισω και βγαλε την καρτα μου. Στην εσωτερικη θηκη αριστερα, την κιτρινη.
-Κατσε να βγαλω και το boarding pass... Voila madam... merci.
-Ωραια γαλλικα μιλας!
-Ασ' τα διαλα ρε...
-Λεγε τωρα πως την ελαγαν την εκκλησια;
-Που θες να ξερω, ο επισκοπος του Παρισιου ειμαι; Να παλουκωσου και βγαλε το χαρτη να δουμε πως λεγεται. Μη μου πεις παλι ανοιξε πισω ομως, αλιμονο σου. Αψου, αψου...
-Χα χα οχι, ελα παρ' τον...
-Κατσε ρε ενα λεπτο, μην εισαι ορθιος.
-Α, αναπαυτηκα τα μπλε τα καθισματακια. Δεν τους το 'χα.
-Les Halles, Les Halles...
-Κοιτα τη μοβ, την 4 και θα πεσεις πανω του.
-Να το! Eglise Saint-Eustache λεγεται.
-Αγιος Ευσταθιος δηλαδη. Ε πες το ντε, Αη Σταθης. Τι ωρα ειναι;
-4 και 15. Σηκω παμε στα αρωματα...
-Δεν πηραμε απο την Gallery Lafayette αρωματα;
-Εσυ πηρες, εγω πηρα μονο ενα. Αν γυρισω Ελλαδα χωρις αρωματα θα με σκισουν...
-Ωχ, αιντε παμε...Καλα ειχαμε καθισει!
-Ελα που σου λεω ρε, εχει και ωραιες πωλητριες...
-Και τι να τις πω ρε; Αφου δεν ξερω γρι γαλλικα. Voulez vous coucher avec moi?
-E εισαι πολυ μαλ...ς. Εδω βρηκες να βγαλεις γκομενα; Ελα μιλαν και αγγλικα...
-Μπα πως το 'παθαν; Ελπιζω να καταλαβουν αν τους πω για one afternoon stand.
-Εγω παλι ευχομαι να μην καταλαβουν...
-Τοτε θα κανω αυτο το κολπο με τα χειλια του Martini.
-Ελα γοη σοβαρεψου...
-Καλα, πλακα κανω...
*Τα λογια του ενος εμφανιζονται με μπλε και του αλλου με μαυρο, για να ειναι πιο ευκολο να παρακολουθειτε τη συζητηση. Τυχον αλλο χρωμα θα χρησιμοποιηθει για τα λογια καποιου τριτου.
-Αυτα τα ελβετικα σοκολατακια που ειναι τυλιγμενα 10 φορες και μεχρι να τ' ανοιξεις για να φας ενα κανεις μιση ωρα, τα 'χει σιχαθει η ψυχη μου.
-Τα ποια;
-Να ρε αυτα... Ηθελα να 'ξερα αλλα δεν εχει αυτο το αεροδρομιο; Charles de Gaulle σου λεει μετα...
-Ελα ρε, παρε μια toblerone, μου θες και σοκολατακια πολυτελειας.
-Δεν τα θελω για μενα, για δωρο ειναι.
-Παρε ποτα απο δω, για δωρο θα παρουμε macaron απ' απεναντι. Απο τη Γαλλια δωρο ελβετικα σοκολατακια; Ημαρτον!
-Τι λε ρε μεγαλε, macaron απο απεναντι να παρεις εσυ. Σιγα μη δωσω 25 ευρω για ενα κουτακι με 8 macaron. Αλλωστε πηρα απ' το Παρισι τα εξι 4,50 ευρω.
-Απο φουρνο;
-Οχι, απο τα McDonalds στο Les Halles...
-Στο ποιο;
-Στο μεγαλο το εμπορικο ρε, που 'χει μετρο και rer απο κατω.
-Τωρα κατι μας ειπες.
-Εισαι και σπιρτο παναθεμα σε. Που ημαστε στον -3 οροφο και μου λες: “ενταξει ισογειο ειμαστε, απο δω βγαινουμε”, ειχες δει το αιθριο.
-Ε και γιατι δεν ειπες να παρω κι εγω ρε; Ποτε τα πηρες;
-Καλα εισαι πολυ ηλιθιος. Οταν πηγες τουαλετα τα πηρα. Δεν σου δωσα να δοκιμασεις ρε και μου λες σιγα το γλυκο;
-Ε ναι, δεν ελεγαν και τιποτα. Αλλα με τα φθηνιαρικα που παιρνεις εσυ τι περιμενεις...
-Ναι, ειδα και το εκλερ που πηρες στο χερι με 5 ευρω απο τη Montorgueil και το πεταξες...
-Δεν ηταν εκλερ, παστα ηταν.
-Εκλερ το ελεγε...
-Εμ αμα δεν ξερουν πως λεγονται, πως ειναι δυνατον να τα φτιαχνουν καλα;
-Λολ
-Ωραιος δρομος ομως η Montorgueil, πλακοστρωτο, μαγαζακια, μπακαλικα, κρεωπολεια, φουρνοι, καφε.
-Γενικα ωραια ολη η περιοχη γυρω απο το Les Halles.
-Λιγο παρακμη ομως εκει που ειναι τα καταστηματα των μαυρων.
-Μη γινεσαι ρατσιστης ρε...
-Οχι, δεν το λεω γι' αυτο, ισα ισα που τους γουσταρω. Αλλα να, λιγο αποπνυκτικα ηταν. Σαν το ενα πανω στο αλλο, δεν ξερω κατι με χαλασε.
-Ε μπορει να φταιει που καναν τα εργα ρε και γκρεμιζαν ενα μερος απο το εμπορικο.
-Ισως, μας πηραν και τα αυτια τα κομπρεσερια.
-Ναι αλλα τα mojito δεν σε χαλασαν που τα πινες με 4,50 ευρω.
-Αφου ειχε happy hour μεχρι τις 11 εκει.
-Ε σχεδον παντου εχει happy hour στο Παρισι.
-Ναι αλλα συνηθως μεχρι τις 8 αντε 9.
-Ναι αλλα κρυωσαμε εξω... Αψου.
-Εγω φταιω; Αφου εσυ δεν καθοσουν μεσα με τιποτα.
-Ε δεν μ' αρεσουν τα παριζιανικα καφε μεσα. Τα περισσοτερα ειναι ψυχρα κι απο αδιαφορα ως οικτρα στη διακοσμηση.
-Ενω εξω ειναι πολυ ντιζαινατα! Ολα ιδια τραπεζοκαθισματα μπαμπου. Μονο τα χρωματα αλλαζουν. Ηθελα να 'ξερα ποιος εκανε την αρχη και τον αντιγραφουν οι αλλοι...
-Για να του δωσεις τα συγχαρηκια σου; Αψου.
-Ναι ρε... και κανονικα θα επρεπε να τους δωσουν το ονομα του.
-Στα τραπεζια και στις καρεκλες;
-Ναι, σ' αυτα... τι θα γινει θα τελειωσει αυτη στο ταμειο; Τελειωνε μανταμ, θα μου πεσουν τα μπουκαλια.
-Σκασε ρε θα γινουμε ρεζιλι... Αμαν πια κυριε γκρινιαρη. Ααααψου, αψου, αψου, αψουυυυυυυ... αααααχ
-Ναι απο μενα θα γινουμε ρεζιλι κυριε μυξιαρη. Ελα ανοιξε το εξωτερικο τσεπακι πισω στην τσαντα, εχω χαρτομαντηλα. Δεκα πακετακια 1 ευρω φιλε.
-Απ' τα Carrefur;
-Οχι, απο κει εξω απο το Les Halles κι αυτα. Εκεινο το καταστημα στη Rambuteau που 'χε φθηνα ειδη για το μπανιο, την κουζινα και τα μωρα, λιγο πριν την εκκλησια που δεν μπορουσαμε να περασουμε για να παμε να τη δουμε γιατι ειχαν οδοφραγμα για το εργοταξιο. Απο κει πηρα και τον αφρο και τα ξυραφακια που μου πεταξανε στον ελεγχο.
-Καταλαβα... αλλα γιατι δεν τα 'βαλες στη βαλιτσα σου; Αψου
-Γιατι ρε να τα βαλω στη βαλιτσα, να τωρα που χρειαστηκαν.
-Τι βλακας θε μου! Για τα ξυραφακια και τον αφρο λεω ρε... οχι για τα χαρτομαντηλα.
-Ε, τα ξεχασα. Σιγα την αξια... Επιτελους τελειωσε η αλλη (η κυρια στο ταμειο)... κατσε να τ' αφησω γιατι λιγο ακομα θα μου πεσουν...
-Πληρωνε τωρα 102 ευρω.
-Ανοιξε παλι πισω και βγαλε την καρτα μου. Στην εσωτερικη θηκη αριστερα, την κιτρινη.
-Κατσε να βγαλω και το boarding pass... Voila madam... merci.
-Ωραια γαλλικα μιλας!
-Ασ' τα διαλα ρε...
-Λεγε τωρα πως την ελαγαν την εκκλησια;
-Που θες να ξερω, ο επισκοπος του Παρισιου ειμαι; Να παλουκωσου και βγαλε το χαρτη να δουμε πως λεγεται. Μη μου πεις παλι ανοιξε πισω ομως, αλιμονο σου. Αψου, αψου...
-Χα χα οχι, ελα παρ' τον...
-Κατσε ρε ενα λεπτο, μην εισαι ορθιος.
-Α, αναπαυτηκα τα μπλε τα καθισματακια. Δεν τους το 'χα.
-Les Halles, Les Halles...
-Κοιτα τη μοβ, την 4 και θα πεσεις πανω του.
-Να το! Eglise Saint-Eustache λεγεται.
-Αγιος Ευσταθιος δηλαδη. Ε πες το ντε, Αη Σταθης. Τι ωρα ειναι;
-4 και 15. Σηκω παμε στα αρωματα...
-Δεν πηραμε απο την Gallery Lafayette αρωματα;
-Εσυ πηρες, εγω πηρα μονο ενα. Αν γυρισω Ελλαδα χωρις αρωματα θα με σκισουν...
-Ωχ, αιντε παμε...Καλα ειχαμε καθισει!
-Ελα που σου λεω ρε, εχει και ωραιες πωλητριες...
-Και τι να τις πω ρε; Αφου δεν ξερω γρι γαλλικα. Voulez vous coucher avec moi?
-E εισαι πολυ μαλ...ς. Εδω βρηκες να βγαλεις γκομενα; Ελα μιλαν και αγγλικα...
-Μπα πως το 'παθαν; Ελπιζω να καταλαβουν αν τους πω για one afternoon stand.
-Εγω παλι ευχομαι να μην καταλαβουν...
-Τοτε θα κανω αυτο το κολπο με τα χειλια του Martini.
-Ελα γοη σοβαρεψου...
-Καλα, πλακα κανω...