• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αρχες ιδιωτικης οικονομιας στη Κουβα?

fotast

Member
Ούτε κι εμένα μ'αρέσει όπως δεν μ'αρέσουν τα άρθρα της Καθημερινής,της Ναυτεμπορικής και του in.gr που αραδιάζονται σωρηδόν σε καθημερινή βάση εδώ μέσα.

Απλώς δεν τα διαβάζω,είναι δικαίωμα του καθενός όσο δεν παραβιάζει τους όρους του site να το κάνει πάντως,οπότε δεν έχω και κανένα δικαίωμα να τον κράξω.Μπορώ να κράξω μόνο αυτό που προβάλει το άρθρο πάντα.
Δεν νομίζω οτι αραδιάζονται άρθρα απο τις παραπάνω πηγές αλλά ειδήσεις.'Αλλο άρθρα/απόψεις και άλλο ειδήσεις.

Φυσικά και δεν κράζω κανέναν.Απλά είπα την άποψη μου οτι κατάντησε κουραστικό.Προβάλοντας συνέχεια για κάθε θέμα την συγκεκριμένη ή άλλη εφημερίδα ακόμη και κάποιος που θα ήθελε να διαβάσει την άλλη άποψη για μερικά θέματα δεν το κάνει.Ας μην το συνεχίσουμε όμως γιατί μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει είδηση και τι αρθρογραφία.

Διότι την ίδια είδηση που η Ναυτεμπορική παρουσιάζει κάπως μπορώ να στην παρουσιάσω με χίλιες δυό άλλες μορφές και να καταφέρω να μη σου αρέσει ούτε μία από αυτές,όπως κι εγώ σιχαίνομαι τα άρθρα/ειδήσεις της προαναφερθήσας "εφημερίδας".

Απλώς απέχω,όπως και οι περισσότεροι άλλωστε,απ'το να αντιγράφω πηγές ειδήσεων από το ίντερνετ.Αν ήθελα να ενημερωθώ για τα γεγονότα του πλανήτη προφανώς και θα επέλεγα κάποιο διαφορετικό φόρουμ κι όχι το συγκεκριμένο.

Όπως και να'χει,είτε συμφωνούμε ή όχι,όσο κάποιος δεν παραβιάζει τους όρους του site απλώς αερολογούμε.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δύο σχολιάκια τώρα που βρίσκομαι σε ιντερνετικά προηγμένο κράτος (Σενεγάλη):

Το κράτος δεν πρόκειται να πει στους πολίτες πού να εργαστούν, δε γίνονται αυτά. Αυτό που μπορεί να επιλέξει το κράτος είναι το πόσους θα απασχολεί. Αυτό που έχει συμβεί (και ξεκίνησε πριν από μήνες) ήταν η εντολή στους απανταχού διευθυντές κρατικών εταιρειών και οργανισμών να μειώσουν το προσωπικό τους (συνήθως κατά 10%, αλλά ξέρω άνθρωπο που του ζήτησαν να απολύσει το 40%, πήγαμε για μεσημεριανό και κοιτούσε τη σούπα του και μονολογούσε...). Το πού θα πάνε οι απολυθέντες είναι δικό τους θέμα, το κράτος ουδέποτε είπε στον κάθε πολίτη πού να πάει να εργαστεί. Πολλοί νομίζουν πως στην Κούβα αποφοιτάς και μετά σου λέει το κράτος πού θα εργαστείς, το οποίο δεν ισχύει, όπως και δε θα ισχύσει για τους απολυμένους.

Πάμε τώρα στο πραγματικό θέμα: η απόλυση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού (ή του εργατικού τεμπελικού που λέω εγώ) θα "ισοσκελιστεί" με περισσότερες ευκαιρίες αυτοαπασχόλησης. Μάλιστα. Το θέμα είναι κατά πόσον το κράτος το εννοεί ή κάνει την κίνηση half-heartedly που λένε και στο χωριό μου. Διότι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί: δόθηκαν άδειες για ιδιωτικά εστιατόρια πχ και μετά ερχόταν το κράτος και σε ξέσκιζε με υστερικούς ελέγχους, νέα φορολογία, παράλογες απαιτήσεις κι ένα κυνηγητό προς τους πιο επιτυχημένους, με αποτέλεσμα οι καλύτεροι να κλείσουν.

Όταν το κράτος αποφασίσει πως όντως θέλει να ανταγωνίζεται την ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν το πειράζει η δημιουργία μιας κάστας προνομιούχων που προέκυψαν λόγω καλής εφαρμογής καπιταλιστικών αρχών, το ξανασυζητάμε. Από τα λίγα που έχω μάθει από φίλους που μου έστειλαν μηνύματα, οι περιορισμοί για την ιδιωτική πρωτοβουλία είναι τέτοιοι που την καθιστούν απαγορευτική, όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές. Υποτίθεται πως θα γίνουν "προσαρμογές". Να το δω και θα το πιστέψω, αλλά προς το παρόν είμαι τόσο κακόπιστος όσο και ο μέσος Κουβανός. Μάλλον μιλάμε για μέτρα που πάρθηκαν για να "ισοσκελίσουν επικοινωνιακά" την (ορθή) μείωση του κρατικού μηχανισμού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.404
Νεότερο μέλος
ioannistaxidiaris

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom