• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αρχίζει η λειτουργία της Sagrada Famιlia

Christian

Member
[IMGa=
"left"]http://walking-greece.ana-mpa.gr/photos/thu/20090313162751sagrada 2.jpg[/IMGa][IMGa=
"left"]http://walking-greece.ana-mpa.gr/photos/thu/20090313162756sagrada 3.jpg[/IMGa][IMGa=
"left"]http://walking-greece.ana-mpa.gr/photos/thu/20090313162740sagrada 4.jpg[/IMGa]Η περίφημη εκκλησία της Βαρκελώνης, Σαγράδα Φαμίλια θα ξεκινήσει να λειτουργεί και να τελούνται σε αυτή θρησκευτικές λειτουργίες από το 2010.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρχιτέκτονας Ζόρντι Μπόνετ.
Ο Μπόνετ δήλωσε ότι εκτιμά πως οι επισκευαστικές εργασίες στο εσωτερικό της καθολικής βασιλικής θα έχουν ολοκληρωθεί ως το 2010.
Η εκκλησία σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί.
Θεωρείται από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης, παρά το γεγονός ότι είναι ημιτελής.

Η θρυλική εκκλησία της Σαγράδα Φαμίλια - στα ελληνικά Αγία Οικογένεια - προσελκύει εκατομμύρια επισκεπτών που θαυμάζουν τις τρεις μεγάλες προσόψεις, τα αγάλματα που είναι σε φυσικό μέγεθος και τους εκπληκτικούς πυργίσκους της.
Το εσωτερικό του ναού ωστόσο επί χρόνια επισκευάζεται και η ύπαρξη των σκαλωσιών είναι σχεδόν μόνιμη.
Η εκκλησία άρχισε να κατασκευάζεται το 1882, αλλά οι εργασίες σταμάτησαν πολλές φορές για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους, όπως ο ισπανικός εμφύλιος του 1936-1939, αλλά και η έλλειψη κονδυλίων.
Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας, την οποία ο Γκάουντι, ο οποίος έζησε από το 1852 ως το 1926, ονειρευόταν να μετατρέψει στην εκκλησία για όλη την ανθρωπότητα, χρηματοδοτήθηκε από δωρεές ιδιωτών αλλά και από κονδύλια για τον τουρισμό.

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Σαγράδα Φαμίλια

Δεν ξέρω τι λέει ο Μπόνετ αλλά πέρυσι που πήγα το μόνο πόυ είδα ήταν ένα γιαπί και δεν μουφάνηκε να πολυενδιαφέροναται οι Ισπανοί να την τελέιώσου.Περισσότερο τους ενδιαφέρει να έρχεται κόσμος και να βλέπει ότι έχει γίνει μεχρι τώρα τα τελευταία εκατό τόσα χρόνια΄και να πληρώνει το υπερτιμημένο εισιτήριο.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
μπραβοο πολυ χαιρομαι.οποτε να προγραμματισουμε αλλο ενα ταξιδι στην βαρκελωνη!!!! να την δουμε και χωρις τις σκαλωσιες!!!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν ξέρω τι λέει ο Μπόνετ αλλά πέρυσι που πήγα το μόνο πόυ είδα ήταν ένα γιαπί και δεν μουφάνηκε να πολυενδιαφέροναται οι Ισπανοί να την τελέιώσου.Περισσότερο τους ενδιαφέρει να έρχεται κόσμος και να βλέπει ότι έχει γίνει μεχρι τώρα τα τελευταία εκατό τόσα χρόνια΄και να πληρώνει το υπερτιμημένο εισιτήριο.
Αυτά που γράφεις είναι λανθασμένα 100%.

Η Εκκλησία αυτή χτίζεται μόνο από δωρεές, έτσι το θέλησε ο Γκαουντί και μετά το θάνατό του ο Δήμος της Βαρκελώνης το τηρεί. Επομένως πρώτον σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται θέμα να μην "πολυενδιαφέρονται" οι καταλανοί (και ουχί ισπανοί :D) να την τελειώσουν, και κατά δεύτερον για τον ίδιο λόγο ακριβώς το εισητήριο στη Σαγράδα Φαμίλια δεν είναι υπερτιμημένο - αν γνωρίζεις βεβαίως τη συγκεκριμένη ιστορία.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Καλά όχι ότι είναι λίγο το 10ευρώ... αλλά για ένα τόσο εντυπωσιακό μνημείο λες χαλάλι ρε παιδί μου..

Άσε που απόσο ξέρω, όσο είναι ατελειωτο, δεν μπορεί να ενταχθεί στα μνημεία της UNESCO (αν και για το τελευταίο μπορεί να κάνω και λάθος)

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
δε νομιζω οτι θα βγουν οι σκαλωσιες.. δεν τελειωνει ακομη.. απλα θα λειτουργησει λεει η ειδηση...

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Αυτά που γράφεις είναι λανθασμένα 100%.

Η Εκκλησία αυτή χτίζεται μόνο από δωρεές, έτσι το θέλησε ο Γκαουντί και μετά το θάνατό του ο Δήμος της Βαρκελώνης το τηρεί. Επομένως πρώτον σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται θέμα να μην "πολυενδιαφέρονται" οι καταλανοί (και ουχί ισπανοί :D) να την τελειώσουν, και κατά δεύτερον για τον ίδιο λόγο ακριβώς το εισητήριο στη Σαγράδα Φαμίλια δεν είναι υπερτιμημένο - αν γνωρίζεις βεβαίως τη συγκεκριμένη ιστορία.
Το είπα εχοντας υποψη οτι δεν μπορεις να τελειώσεις ενα εργο σε δυο χρόνια έχοντας χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά μην αφήνωντας χώρο για τα συνεργεία να δουλέψουν (εκτος αν θεωρείς αρκετό την νυχτερινη βάρδια )Εξάλου ο μέχι τωρα χρόνος κατασκευης της μάλλον με δικαιωνει.Επίσης απο το επίσημο φυλλαδιο της πόλης αναφέρεται οτι υπολογίζουν να την τελειώσουν το 2026 με 2030 περίπου.Το θέμα της τιμής είναι υποκειμενικό.Τα 10 ευρό είσοδος και 2 ευρό το ανσασερ (περιμένοντας το και 1,5 ώρα στην ουρα )νομίζω οτι είναι λιγακι τσουχτερο.Οταν τελειώσει σαφώς και θα ξιζει αυτα (ισως και περισσότερα χρηματα)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
ανεβα με τα ποδια η θεα ειναι υπεροχη και ανεβαινοντας δεν βλεπεις και τις σκαλωσιες!!!!
παντως για μενα κανενα απο τα αξιοθεατα της βαρκελωνης δεν μου φανηκε υπερτιμημενο, το αντιθετο μαλιστα!!!! ειδα τοση ομορφια και ας γυρισα με αδειο πορτοφολι.το μυαλο μου και οι σκεψεις μου ειναι ακομα γεματα:clap::clap:

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
αμά θέλουμε να μιλήσουμε λίγο σοβαρά μιλάμε για ένα από τα κορυφαία μνημεία στον κόσμο! οι περήφανοι καταλανοί δε δέχονται οικονομική βοήθεια από το ''κράτος'' της Μαδρίτης θέλουν να το τελέιώσουν με δικά τους χρήματα και καλά κάνουν γι' αυτό το μνημείο προχωρά με ρυθμούς χελώνας..

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
παντως για μενα κανενα απο τα αξιοθεατα της βαρκελωνης δεν μου φανηκε υπερτιμημενο, το αντιθετο μαλιστα!!!! ειδα τοση ομορφια και ας γυρισα με αδειο πορτοφολι.το μυαλο μου και οι σκεψεις μου ειναι ακομα γεματα:clap::clap:
:clap::clap::clap:

η τσέπη άδεια πάντοτε μα η καρδιά γεμάτη!

Χαλάλι της,της Barcelona! Μας τρέλανε!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
προσωπικά δεν θεωρώ τα 10Ε "τσουχτερό" εισιτήριο.
Το συγκεκριμένο μνημείο, αλλά και καθε αλλο εργο του Αντονι Γκαουντί, αξιζουν τα 10Ευρώ.

Αν αυτο ειναι τσουχτερό, τοτε στην Κάζα Μπατλιό, επίσης εργο του Γκαουντί, τα 16 Ευρώ και κάτι ψιλά, τι είναι;

Οταν ομως βγήκα απο αυτά μου φάνηκαν κ λίγα!
Τετοια μνημεία απολυτης καλλιτεχνικής και δημιουργικής ευφυΐας, τα αξιζουν τα Ευρωπουλά μου!
Χαλάλι!:clap:

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
ανεβα με τα ποδια η θεα ειναι υπεροχη και ανεβαινοντας δεν βλεπεις και τις σκαλωσιες!!!!
Συμφωνω για τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης.Ομως για την Σαγραδα Φαμιλια το ανσασερ αν θυμαμαι καλ ηταν ο ΜΟΝΟΣ τροπος για να ανεβεις στο πυργο.Η σκάλα ηταν μονο για κατέβασμα.:clap::clap::clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom