Πορτογαλία Αριστοκρατία χωρίς τουπέ

Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαγαδασκάρη
Ειναι αυστηρο γιατι το ζω τοσα χρονια: αδειες μονο Χριστουγεννα, Πασχα, Ιουλιο, Αυγουστο που ταξιδευει ολη η Ευρωπη. Τι να κανουμε, that's life. Δεν παραπονιεμαι γιατι παω παρεα με ολους αφου θα μπορουσα να μην εχω καν αδεια η δυνατοτητα για ταξιδια. First world problems κατα τη γνωμη μου.
Προσπάθησα να εστιάσω στο πως ζημιώνει ο υπερτουρισμος τα μέρη και τις κοινοτητες στα οποία συμβαίνει, όχι στο αν δυσαρεστεί τον εκάστοτε επισκέπτη. Το αν μια πόλη χάνει τον όποιο χαρακτήρα της ζημιώνει κυριως τους ίδιους τους κατοίκους της, ο τουριστας περαστικος είναι εν τέλη. Ίσως να μην έγινε αντιληπτό από τη γραφή μου 🤷🏻. Καλή συνέχεια όπως και να έχει

Last edited:
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαγαδασκάρη
Αυτό που απολαμβάνω πιο πολύ στις ιστορίες σου είναι τα κοινωνικά σχόλια για κάθε χώρα. Κανονική κοινωνική ανάλυση!
Σε ευχαριστώ για την ανάγνωση 🙏

alma

Member
Πολύ όμορφη η ιστορία σου και οι συγκρίσεις του τότε με το τώρα. Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε πως εξελίσσεται ένας προορισμός.

Η Πορτογαλία είναι παλιά και σταθερή αγάπη για μένα.

Προσωπικά είδα τεράστιες διαφορές στη χώρα από το 2012 που την επισκέφτηκα για 1η φορά,το 2018 αλλά και το 2024.Τόσο σε τιμές όσο και σε αριθμό τουριστών.

Λογικό εσύ που πήγες πιο παλιά να σου φανούν ακόμα πιο έντονες οι διαφορές. Τη χώρα την αγαπώ,μου δημιουργεί μια ακατανίκητη έλξη, τώρα έγινε και πιο mainstream και για τους Έλληνες...

Το 2012 μας ρωτούσαν αν την επιλέγουμε ως προορισμό επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε τους Πορτογάλους που είχαν οικονομική κρίση όπως εμείς.:shock::shock::shock::shock::shock:

Τώρα πλέον ειδικά για Λισσαβώνα,Σίντρα κανείς δεν θα έλεγε κάτι παρόμοιο.Φιγουράρουν συνεχώς σε άρθρα για υπερτουρισμό...

Like Spain, Japan and Italy, Lisbon Triggers Local Backlash Against Mass Tourism as 60 Per Cent of Houses Are Now Used for Short-Term Rentals - Travel And Tour World

Sintra, Portugal Faces A Tourism Crisis As It Struggles To Protect Its Irreplaceable Historic Identity Near Lisbon - Travel And Tour World

Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαγαδασκάρη
Πολύ όμορφη η ιστορία σου και οι συγκρίσεις του τότε με το τώρα. Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε πως εξελίσσεται ένας προορισμός.

Η Πορτογαλία είναι παλιά και σταθερή αγάπη για μένα.

Προσωπικά είδα τεράστιες διαφορές στη χώρα από το 2012 που την επισκέφτηκα για 1η φορά,το 2018 αλλά και το 2024.Τόσο σε τιμές όσο και σε αριθμό τουριστών.

Λογικό εσύ που πήγες πιο παλιά να σου φανούν ακόμα πιο έντονες οι διαφορές. Τη χώρα την αγαπώ,μου δημιουργεί μια ακατανίκητη έλξη, τώρα έγινε και πιο mainstream και για τους Έλληνες...

Το 2012 μας ρωτούσαν αν την επιλέγουμε ως προορισμό επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε τους Πορτογάλους που είχαν οικονομική κρίση όπως εμείς.:shock::shock::shock::shock::shock:

Τώρα πλέον ειδικά για Λισσαβώνα,Σίντρα κανείς δεν θα έλεγε κάτι παρόμοιο.Φιγουράρουν συνεχώς σε άρθρα για υπερτουρισμό...

Like Spain, Japan and Italy, Lisbon Triggers Local Backlash Against Mass Tourism as 60 Per Cent of Houses Are Now Used for Short-Term Rentals - Travel And Tour World

Sintra, Portugal Faces A Tourism Crisis As It Struggles To Protect Its Irreplaceable Historic Identity Near Lisbon - Travel And Tour World
Σε ευχαριστώ για την ανάγνωση. Οι εποχές όντως αλλάζουν. Την ημέρα που εγώ κάποτε πήγα στη Σιντρα συναντήσαμε μονοψήφιο αριθμό επισκεπτών ! Φαντάσου τώρα…

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.935
Μέλη
39.648
Νεότερο μέλος
LiPa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom