Αυστρία Ουγγαρία Από Βιέννη προς Βουδαπέστη και τούμπαλιν

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Σ'ευχαριστώ eua9.Ο συνατξιδιώτης το έχει με τα γερμανικά οπότε ελπίζω οτι δεν θα δυσκολευτούμε.Πόσες μέρες έκατσες Βιέννη-Βουδαπέστη;Μπορείς να γράψεις και τα ξενοδοχεία που έμεινες;

Stathis37

Member
Επόμενο Ταξίδι
Austria Stubaital για ski
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλιανές άνδεις για σκι!
Η άποψη μου είναι ότι αν δεν έχει 5 ημέρες διαθέσιμες σε κάθε πόλη δεν αξίζει να πάει για λιγότερο.Ούτε η Βιέννη,ούτε η Βουδαπέστη "εξερευνούνται" σε λιγότερες ημέρες.Εκτός αν κάποιος θέλει να δει τις πόλεις από τα τουριστικά λεωφορεία,στα γρήγορα.Η Βιέννη-κατά την άποψή μου-πρέπει να συνδυαστεί και με βόλτα στο Mariazell ένα πανέμορφο χωριό,και φυσικά μόνο με το τραίνο!.

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
stathis37 σ'ευχαριστώ αλλά δυστυχώς κλείσαμε τα εισιτήρια εδώ και πολύ καιρό και με το σκεπτικό αφου η βουδαπέστη είναι κοντά ας την επισκεφτούμε, ελπίζω να δούμε τα βασικά αν και πιστεύω οτι δεν έχει να δείς τόσα πολλά πράγματα όσα η Ρώμη.

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Παιδιά στην κράτηση του τρένου απο Βιέννη Βουδαπέστη στην επιλογή των θέσεων μου δίνει saloon coach και compartment coach μπορείτε να με βοηθήσετε στο τι να διαλέξω και αν μπορείτε να μου το αντιστοιχίσετε με τα δικά μας τρένα;

Stathis37

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλιανές άνδεις για σκι!
Παιδιά στην κράτηση του τρένου απο Βιέννη Βουδαπέστη στην επιλογή των θέσεων μου δίνει saloon coach και compartment coach μπορείτε να με βοηθήσετε στο τι να διαλέξω και αν μπορείτε να μου το αντιστοιχίσετε με τα δικά μας τρένα;
Η άποψη μου είναι να πας με το Railjet.Τραινάρα!

Η πρώτη επιλογή είναι θέση σε "χύμα" βαγόνι,και η δεύτερη σε κουπέ δηλαδή "διαμερίσματα" των 6 θέσεων με πόρτα που κλείνει,και δεν ενοχλείσαι από την κίνηση στο διάδρομο.Αν χρησιμοποιείς τραίνα εδώ,αντίστοιχα είναι τα κουπέ της Α'θέσης και η Β'θέση στα "Μπλε" (Κιολεϊδικα) βαγόνια.

stathis37 σ'ευχαριστώ αλλά δυστυχώς κλείσαμε τα εισιτήρια εδώ και πολύ καιρό και με το σκεπτικό αφου η βουδαπέστη είναι κοντά ας την επισκεφτούμε, ελπίζω να δούμε τα βασικά αν και πιστεύω οτι δεν έχει να δείς τόσα πολλά πράγματα όσα η Ρώμη.
Δεν έχω πάει στη Ρώμη (Έχω αφήσει το Νότο της Ευρώπης για αργότερα) αλλά και η Βιέννη έχει πάρα πολλά να δεις.Και δεν είναι μόνο τα τυπικά μνημεία (όπερα,πλατεία αγ.Στεφάνου κλπ) έχει έναν καταπληκτικό ζωολογικό κήπο (έμεινα 4 ημέρες αλλά δεν πρόλαβα να πάω!) ένα πανέμορφο κοινοβούλιο,και οι γειτονιές της πολλά όμορφα κτήρια να δεις,αν σου αρέσει αυτού του είδους η περιήγηση!

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Αν κλείσω θέση σε χύμα βαγόνι όπως οι δικές μας μπλε θέσεις θα έχω θέση έτσι δεν είναι;Βρίσκω τις 2 θέσεις 38 ευρώ καλές τιμές δεν είναι;

Stathis37

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλιανές άνδεις για σκι!
Πολύ καλές τιμές.Δεν έχω κάνει το Βιέννη Βουδαπέστη,αλλά από τη Βιέννη για το St Polten που πήγα για να πάρω το τραίνο για τη Mariazell οι θέσεις δεν είχαν αρίθμηση.Και στην Ελβετία που έχω ταξιδέψει από τη Γενεύη στη Λωζάνη,και στην Ουγγαρία από τη Βουδαπέστη στο Siofok στην Λίμνη Balaton δεν είχαν αριθμημένες θέσεις.Λογικά θα βρεις θέση,απ'ότι ξέρω δεν δέχονται όρθιους επιβάτες.

Πάντως αξίζει το ένα σκέλος-λογικά θα επιστρέψεις στην Ελλάδα από το ίδιο αεροδρόμιο που θα φτάσεις,σωστά;-να το κάνεις με το railjet.

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ίσως να έχεις δίκιο γιατί λέει οτι saloon coach και compartment coach if possible οπότε μάλλον δεν έχει θέσεις αλλά μου κάνει εντύπωση τ'ότι εμείς το κουπέ το έχουμε Α θέση και πληρώνεις παραπάνω ενώ αυτοί σου δίνουν τη δυνατότητα να κάτσεις όπου θέλεις εάν βρείς.

Stathis37

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλιανές άνδεις για σκι!
Μπορεί να έχουν βαγόνια Β'θέσης με κουπέ.Κι εδώ παλιότερα έβρισκες στη Β'θέση κουπέ.Απλώς η Α'θέση τους είναι πιο άνετη.Και προσοχή,εκεί δεν είναι Ελλάδα,ακόμα και εντελώς άδεια να είναι η Α'θέση,δεν επιτρέπεται να πας αν δεν έχεις εισιτήριο Α'θέσης.Θα σου κάνουν σίγουρα παρατήρηση και θα σε διώξουν.Την είχα "πατήσει" στην Ελβετία!Αν έχεις Β'θέση θα πας στη Β'θέση,και ας είναι εντελώς άδεια η Α'Θέση.

Stathis37

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλιανές άνδεις για σκι!
Από τη σελίδα της OBB ψάχνεις ή από τους Ουγγρικούς σιδηροδρόμους;
Αν φτάνετε στο σταθμό Keleti της Βουδαπέστης-το πιο πιθανόν-προσοχή στα πορτοφόλια σας.Οι πορτοφολάδες είναι παντού!Οι άλλοι σταθμοί της Βουδαπέστης είναι ασφαλείς.Βέβαια έχει παντου αστυνομία αλλά καλό είναι να προσέχετε!

Στη Βουδαπέστη μην ξεχάσετε να κάνετε βόλτα με το τραμ #2.Από τη γέφυρα της Μαργαρίτας μέχρι την γέφυρα Elizabeth οπωσδήποτε.Είναι φανταστικό.Επίσης ένας γύρος με τα τραμ #4 ή #6 επιβάλλεται!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom