Απόδραση από την ζέστη!!!! ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ?

alma

Member
Ισως ηταν μια εξαιρεση στο κλιμα οταν πηγατε, αυτες οι σπανιες περιπτωσεις.
Ήταν.Αφού τότε δεν είχε καν τόση ζέστη στην Ελλάδα το Μάιο...είχαμε σκάσει κ μας είχαν πρήξει κι οι ελληνίδες μάνες να πάρουμε ζακέτες...νόμιζαν θα κάνει κρύο.

Όχι πως είχε σχέση βέβαια οι Βρυξέλλες και η Μπριζ με τα βουνά και τα φαράγγια που λέει το θέμα..ξεφύγαμε πάλι...

paefstra

Member
Σαν τις εξαιρεσεις που τον χειμωνα χιονιζει μια φορα στην Αθηνα αλλα δεν μπορει καποιος να πει πολικο το κλιμα.
Αν θελει καποιος δροσια το καλοκαιρι και να μην τρεμει οτι αν γινει διακοπη ρευματος θα ψοφησει η οτι αν παθει ανακοπη Κυριακη σε νησι θα ψοφησει λογω ελλειψης νοσοκομειων, παει πιο βορεια και σε πολιτισμενες χωρες κατα τη γνωμη μου.

alma

Member
Καλησπέρα σε όλους!!
Επιστρέφοντας από διακοπές στην Νότια Κρήτη και αφού δεν το πολύ ευχαριστήθηκαμε λόγω ζέστης και αέρα έκανα μια σκέψη για του χρόνου διακοπές στο βουνό. Ο σύντροφός μου δεν τρελαίνεται καθόλου με την θάλασσα οπότε για εκείνον θα είναι δωράκι.
Σκέφτηκα λοιπόν όποιος έχει όρεξη να προτείνει ή να παραπέμψει σε ταξιδιωτικές ιστορίες με βουνά, λίμνες (αγαπημένες μου), ποτάμια, φαράγγια, χωριά με πλατάνια και δροσερές όμορφες διαδρομές!!! Ελλάδα αλλά και εξωτερικό.
ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΜΕ ΆΛΛΗ ΖΈΣΤΗ 🥴
Τελικά σε ποια βουνά, φαράγγια,λίμνες λέτε;Καταλήγετε κάπου;

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Καλημέρα από Πάπιγκο.
Μέχρι 32 βαθμούς την ημέρα, δροσίζει κάπως το βράδυ (άντε να ρίξεις σεντονάκι κι αν...), έχει να βρέξει μήνες, οι Κολυμπήθρες είναι στεγνές.
Έχω ζήσει 35άρια Φρανκφούρτη και 37άρια Βιέννη με υγρασία και χωρίς κλιματισμό, μαρτύριο.
Αλλά αυτές οι συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες εδώ δεν παλεύονται. Ούτε Γερμανία δεν αντέχω πια, λέω να ξεκαλοκαιριάζω Ρέικιαβικ.

Βαγγω

Member
Πάντως να μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερες αν όχι όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτα πάρκα και οάσεις πρασίνου μέσα στην πόλη, άντε βρες εδώ στην Αθήνα κάτι τέτοιο.
Πάντως αν το επόμενο καλοκαίρι είναι με καύσωνα από τον Ιούνιο όπως φέτος εγώ έχω φύγει για βουνό όπως και να χει🥴.
Η αδερφή μου μου έλεγε ότι μπάνιο φέτος ευχαριστήθηκε μόνο στον Αχέροντα γιατί σε όλη την Λευκάδα η θάλασσα ήταν ζεστή.
Οπότε θα πιάσω βουνά και ποτάμια και θα αφήσω την θάλασσα για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη που θα είναι ακόμα ζεστή

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Από τα πιο ωραία μπάνια που κάναμε πέρσι ήταν στον Όλυμπο στους καταρράκτες του κόκκινου βράχου. Είχαμε πάει πολύ νωρίς και οταν φτάσαμε είμασταν 5 νοματαίοι όλοι κι όλοι. Είμασταν τόσο κατάκοποι που τα παγωμένα νερά ήταν ευεργετικά. Υπάρχει και καταφύγιο (αυτό της Κορομηλιας) για να μείνει οποιος θέλει , εγγυημένη δροσιά και πολύ οικονομικές τιμές.
Περσι μπάνια κάναμε μέχρι τέλη Οκτώβρη. Έχει αλλάξει ο καιρός, είναι γεγονός αυτό.
Ενα μέρος που συνδιάζει βουνό (δροσιά) και θάλασσα είναι το Λιτόχωρο όπου οι θάλασσες είναι πάντα κρύες ένεκα των παγωμένων νερών που κατεβαίνουν από τον Όλυμπο.
Επισης έχω κάνει καλοκαιρινές διακοπές στα Ζαχοροχωρια και ήταν πανέμορφα, με θερμοκρασίες που έπιαναν και 16 βαθμούς. Δίπλα είναι και η Αλβανία για μια βόλτα.

GTS

Member
Ορεινή Αρκαδία και Τζουμέρκα, ποτάμια για μπάνιο, δάση με έλατα, καταρράκτες, χωριά, δροσιά. Αύγουστο βέβαια ακόμα και Τζουμέρκα έχει κόσμο σχετικά. Να πας πχ στο μονοπάτι προς τους καταρράκτες στα Θεοδωριανα να πάθεις πλάκα.

Βαγγω

Member
Να πας πχ στο μονοπάτι προς τους καταρράκτες στα Θεοδωριανα να πάθεις πλάκα.
[/QUOTE]
Βατή σχετικά διαδρομή;

varioAthens

Member
Πλαζ Αλέκος για μπάνιο στα νερά του Ασπροποτάμου στα 850μέτρα
Τι ωραιος μερος ειναι αυτο!!!
Σημερα δε, εντελως συμπτωματικα «επεσα» σε αλλο ενα υπεροχο σημειο της ιδια περιοχης, το «Στενο Αθαμανιας» και επαθα πλακα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom